Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, muchole są upierdliwe... ;P
Ja też pewnie dośpie jakąś drzemką później, czasem zdarzają mi się 2 drzemki w ciągu dnia.
Czas leci, ale ja i tak już nie mogę się doczekać rozwiązania :)Mimo, że staram się cieszyć ciążą, to godzina "0" będzie kumulacją wszystkich emocji chyba. Liczę w większości na te pozytywne.
Magiczna 3 z przodu to już naprawdę nie przelewki. A tu z wyprawki jedynie 2 komplety ubranek kupione ;P Musze to ogarnąć w końcu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 07:26
-
Misia26 wrote:No wlasnie my bierzemy lozeczko od szwagierki i niewiem jaki ma rozmiar wiec sie chyba wstrzymam ale w biedronce beda komplety pieluch tetrowych ni flanelowych wiec pewnie kupie choc to :)A posciel zamowie przez neta jednak
Misia- ja zamawiam pieluchy na allegro u sprzedawcy świat_dziecka. Pielucha tetrowa od 1.39-1.90zł za sztukę w zależności od rozmiaru, a flanelowa chyba 3.90zł. taniej niż w biedronce... -
nick nieaktualnyEvka wrote:Hej Megi, bardzo ładny nabytek:) Wygodny? Powiesz mi jakiej firmy fotel i jaka cena? bo też szukamy foteli, i zastanawiamy się. Co i za ile.
Evka lubi tę wiadomość
-
Asiowa wrote:Misia- ja zamawiam pieluchy na allegro u sprzedawcy świat_dziecka. Pielucha tetrowa od 1.39-1.90zł za sztukę w zależności od rozmiaru, a flanelowa chyba 3.90zł. taniej niż w biedronce...
Możesz wysłać linka do tego sprzedawcy? Bo w googlach mi nie wyskakuje ;/
Ja chyba ochraniacza nie będę kupowała, po prostu mi się nie podobaja, możliwe że z czasem jednak na będę ale nie od razu.
Megi ładniutki fotel
Evka z wyprawki to Ja mam jeden komplet świąteczny rękawiczki i ze 3 bodziaki z krótkim rękawem z ciucha, więc nie jesteś sama, jakoś jak się przybieram to nic nie mogę wybrać...Evka lubi tę wiadomość
-
rewelka wrote:Możesz wysłać linka do tego sprzedawcy? Bo w googlach mi nie wyskakuje ;/
Ja chyba ochraniacza nie będę kupowała, po prostu mi się nie podobaja, możliwe że z czasem jednak na będę ale nie od razu.
Megi ładniutki fotel
Evka z wyprawki to Ja mam jeden komplet świąteczny rękawiczki i ze 3 bodziaki z krótkim rękawem z ciucha, więc nie jesteś sama, jakoś jak się przybieram to nic nie mogę wybrać...
Ależ proszę bardzo:)
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074rewelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rewelka wrote:Asiowa chyba się skusze na tego sprzedawcę
dzięki
U mnie też duszno od 7 mam otwarty balkon od strony zachodu i nic nie daje
Ja też planuje u niego wieksze zakupy, ale to moze we wrzesniu dopiero. Ma naprawdę duży wybór i świetne ceny:) -
Tak sobie myślę, że w przyszłym miesiacu chciałabym kupić meble do pokoju małej i w końcu zakończyć prace łazienkowe... Niedługo zaczną mnie męczyć nocne wycieczki do toalety na parterze, a w łazienkach na górze brak sprzętów;) tylko kafle i podłoga.
Gdy w pokoju dziecka będą już meble spokojnie zacznę kompletować wyprawkę. Chociaż przypuszczam, ze nie będę musiała kupować wielu rzeczy ponieważ mam 3 miesięczną kuzynkę i pewnie odziedziczymy po niej całkiem sporo;) (mam nadzieję).
Ja też od rana w pracy, marzę o wolnym, albo chociaż pracy w domu. Teraz robię stronę interentową więc pewnie nie byłoby problemu gdyby nie sezon urlopowy i połowa załogi na wakacjach...
Wczoraj odwiozłam Męża na autobus do Londynu. Wraca dopiero 28 sierpnia. To nasza pierwsza tak długa rozłąka po ślubie, na dodatek ja w ciąży, w ogrodzie barany po przejściach i pies, z którym ostatnio jakoś nie potrafię się dogadać.
aaaha- w sobotę przyjeżdżają goście, 6 osób w tym dwójka małych dzieci. Nocować będą u moich rodziców, jednak na pewno i mnie odwiedzą kilka razy, a po remoncie jeszcze bałagan...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:47
-
A powiedzcie mi dziewczyny, czy potrzebny jest sterylizator do butelek, podgrzewacz?
Kiedy się to stosuje, jak często, czy konieczny jest zakup?
No i czy laktator też jest koniecznym zakupem, i dlaczego jeśli tak.
Pytam, bo nie są to rzeczy bardzo tanie, a nie wiem czy konieczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:49
-
Evka wrote:A powiedzcie mi dziewczyny, czy potrzebny jest sterylizator do butelek, podgrzewacz?
Kiedy się to stosuje, jak często, czy konieczny jest zakup?
sterylizowac można w garnku gorącą wodą, a zamiast podgrzewacza też zupełnie wystarczy kubek i gorąca woda. Moim zdaniem gadżeciarstwo niczym podgrzewane buty zimowe ładowane przez USB;) -
Ja mam czas do konca listopada na znalezienie nowego mieszkania prawdopodobnie bo właściciel coś mamrotał że chcą burzyć mój dom. Nieciekawie, tym bardziej biorąc pod uwagę ceny wynajmu mieszkań teraz... Szok. Jeszcze do tego mojemu nie przedłużyli umowy w pracy i pracuje tylko do konca sierpnia a później dupa bo nawet zasiłek mu się nie należy jeszcze... Ja nie wiem co to będzie teraz... Same problemy, nic nowego
-
A jak wygląda kilkugodzinna podróż z maleństwem jak mu się zachce jeść, z cyca to wiadomo - zawsze odpowiednią temperaturę ma, ale co jeśli pokarmu nie będę miała?
No i kolejne pytanie, co jak odciągnę pokarm, żeby nie karmić cycem w miejscu publicznym, a będzie za zimne? Jest jakiś sposób podróżny na podgrzanie pokarmu, ewentualnie jak sobie z tym radzić, jak zaplanować takie wyjście.
Pytania trywialne, ale dla mnie kompletnie nie do ogarnięcia