Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się :)

rewelka, nick nieaktualny, justyna14, Madzisek, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja a ty miałaś jakieś wskazania do echokardiografii? Kurde ja się swoją będę 29 Masakrycznie stresować tym bardziej że lekarz ma mi jeszcze te Powiększone nereczki sprawdzić i taśmę owodniową czy zniknęła
    Trzymam za was mocno kciuki. Daj znać covu jak po wizycie.

Wynik PAPPA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się :)

Wow 700 gram to już na prawdę pięknie! Moja Sarka akutualnie ma 500:)
    Cieszę się, że wszystko ok.

bella88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie będzie potrzebny sterylizator i podgrzewacz. Od czego jest przecież garnek z gotującą się wodą? Będę karmić piersią to podgrzewacz jest dla mnie zbędny. Laktatorowi mówię zdecydowane tak by w razie czego móc odciągnąć mleko. Jakby co to można je podgrzać domowym sposobem. Nie boję się o temp. mleka dla dziecka bo zostawię je przecież pod opieką kogoś kto sobie na pewno poradzi. Przy pierwszym synku laktator musiałam mieć laktator bo pękające brodawki...

• Evka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o smarowaniu brodawek jeszcze przed porodem, czymś nawilżającym, są jakieś kremy na to?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

wooow, duży ten Wasz synek:):) ciesze się że wszystko ok:)

dzięki dziewczyny za wsparcie, pogadam dziś z moim o wyjeździe na kilka dni do rodziców.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 super że z Wami wszystko oki. Ja jutro kończę 20 tydzień i mój mały waży skromniutko 285g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się że przy pierwszej c. nie smarowałam brodawek i to może dlatego mi je one popękały. A może dlatego, że były takie małe przed ciążą ha ha. Teraz muszę je smarować od czasu do czasu bo mam odczucie ściągania. Robię to masłem do ciała które akurat używam.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa jedź odpocznij odstresuj się, teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi.

Byłam w biedronce i kupiłam kocyk, ale mięciusi :) a pościeli nie widziałam :\

Bella duża już ta Twoja dzidzia :)

aannkkaa Ja zapinam pasy, jakoś nie umiem bez, jak jadę w dłuższą drogę to zapinam najpierw pasy, później siadam i tylko górę przekładam nad głową i brzucha nie dotyka.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży duży. Rośnie jak na drozdzach. Jak tak dalej będzie rósł to nie wiem jak ja go wypchne hehe... Za tydzień mam wizyte i jestem ciekawa ile przybieze na wadze w ciągu tego tygodnia. Niestety cały czas mnie kluje i boli z prawej strony. Eh... :-(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    aannkkaa – a czemu chcesz zmienić femibion? Tylko z uwagi na cenę czy coś jeszcze?
    Mama-julka – dzięki za wsparcie.

Justyna14 – jaki laktator polecasz? Jaka firma? Ręczny czy elektryczny?
    ja używałam tylko jednego więc nie mam porównania ale ja byłam zadowolona mam ręczny aventu, dla mnie wygodny i pierś po nim nie boli a mleczko ściągał ładnie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    A jeszcze mam pytanko do mam kierowców
    Zapinacie pasy jak prowadzicie?
    ja zapinam ale ten co ma być na brzuchu jest za plecami a przekładam tylko ten na ramie.

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:01

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzia, teraz dopiero przeczytałam o taśmach owodniowych bo nie miałam pojęcia co to jest? A czy u Was ta taśma coś zrobiła malutkiemu czy po prostu tylko jest?

I czemu masz wskazanie do echokardiografii serduszka maluszka>
    Mamy jedną Niedużą. Lekarz mówił że mamy się tym nie martwić bo jest tylko jedna i pewnie mały ja Przerwie ale musimy ją kontrolować. Najczęściej pojawia się i na następnej wizycie juz jej nie ma i mam nadzieję że u nas te tak będzie. Wskazaniem do echokardiografii było połączenie akcji serca w dolnej Granicy normy i szerokość fałdu karkówki w górnej granicy przy badaniach prenatalnych.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    a i slyszalam taka ciekawostke, ze najlepiej sie odciaga pokarm podczas karmienia.
    najlepiej odciągać po karmieniu bo wtedy poprawiasz sobie laktację i to mleczko możesz zamrozić albo zostawić na później.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) mamy stuprocentowego chłopca:D bardzo ładnie się ułożył, łożysko na tylniej ścianie więc jest dobrze :) wstydził się buzi pokazać i cały czas był główką w dół:D nie mam pojęcia zaś ile waży i jak długi jest, ze stresu nie spytałam a pani doktor mi nie powiedziała ale najważniejsze że wszystko dobrze, pokazała nam nawet uszko, usta i nosa ;) kazała mi trochę pochodzić i się napić żeby chociaż trochę się przewrócił i pokazał twarz bo nie chciał:D serduszko w porządalu, nerki obie, żołądek jest, dwie nogi, dwie stopy, w każdym razie nie alien tylko prawdziwy człowiek:D mój teżet stwierdził że nietoperza widział:D pierwszy raz był ze mną i aż się wzruszył:D no i nie wiem co jeszcze, jestem taka podekscytowana :P a i mamy jeszcze fajne zdjęcie jak pokazuje że jest ok:D haha:D idealny moment! Ogólnie nie było problemu z pomiarem i w ogóle bo bardzo dobrze leżał. No i mózg na swoim miejscu, czyli już od małego zaczyna myśleć, uff.

rewelka, nick nieaktualny, Evka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaprzysiężenie nowego prezydenta, rocznica zrzucenia bomby na Hiroszimę, urodziny teściowej i wypada połowa mojej ciąży...

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A co myślicie o smarowaniu brodawek jeszcze przed porodem, czymś nawilżającym, są jakieś kremy na to?
    Ja smaruje maścią Maltan, nie codziennie, ale często. Działa fajnie znieczulająco i nawilżająco:)

justyna14, Evka lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pasy zapinam normalnie (ten dolny układam tak nisko jak się da). Kilka miesięcy temu miałam wypadek. Miałam zapięte pasy i na szczęście nic mi się nie stało ale po czymś takim pierwsze co jak wchodzę do auta to zapięcie pasów. Myśle że mniej zaszkodzę dziecku szarpnięciem pasem niż uderzeniem brzuchem z impetem o deskę albo i o szybe i drzewo na zewnatrz... Moze to drastyczne ale tak to sobie tłumaczę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja juz mam dosc..taki mam zawalony ten tydzien,zjadlam jeszcze na szybkiego teraz pare pierogow ruskich i teraz leze i caly zoladek boli;/

Mielismy jadac nad morze zachaczyc komis w ktorym bylo autko ktore Nam sie spodobalo ale..Malz dzis jechal z Kolega po miescie i przypadkiem zauwazyl,ze u goscia w takim "domowym" komisie na podworku pod domem stoi ten sam samochod co chcielismy :D i szybka dzis akcja byla:p przyjechal po mnie,jazda probna,stacja diagnostyczna i .. formalnosci :)) Juz po zakupie prawie pod blokiem Malz dal mi poprowadzic to sie tak usmialam hahahhaa ledwo do sprzegla dosiegam..a na maksa fotel dosuniety..:D nie wiem jak ja bede jezdzila..

A wogole to gratuluje udanych wizyt :)

Ja zapinam pasy jak jezdze,a w tym to juz wogole jak nie zapne to bedzie piszczec mi dzwiek o pasach caly czas a nie wiem jak go sie wylacza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ