X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się :)

rewelka, maya34, justyna14, Madzisek, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Alicja a ty miałaś jakieś wskazania do echokardiografii? Kurde ja się swoją będę 29 Masakrycznie stresować tym bardziej że lekarz ma mi jeszcze te Powiększone nereczki sprawdzić i taśmę owodniową czy zniknęła
    Trzymam za was mocno kciuki. Daj znać covu jak po wizycie.

Wynik PAPPA.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się :)

Wow 700 gram to już na prawdę pięknie! Moja Sarka akutualnie ma 500:)
    Cieszę się, że wszystko ok.

bella88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie będzie potrzebny sterylizator i podgrzewacz. Od czego jest przecież garnek z gotującą się wodą? Będę karmić piersią to podgrzewacz jest dla mnie zbędny. Laktatorowi mówię zdecydowane tak by w razie czego móc odciągnąć mleko. Jakby co to można je podgrzać domowym sposobem. Nie boję się o temp. mleka dla dziecka bo zostawię je przecież pod opieką kogoś kto sobie na pewno poradzi. Przy pierwszym synku laktator musiałam mieć laktator bo pękające brodawki...

• Evka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o smarowaniu brodawek jeszcze przed porodem, czymś nawilżającym, są jakieś kremy na to?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:

wooow, duży ten Wasz synek:):) ciesze się że wszystko ok:)

dzięki dziewczyny za wsparcie, pogadam dziś z moim o wyjeździe na kilka dni do rodziców.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 super że z Wami wszystko oki. Ja jutro kończę 20 tydzień i mój mały waży skromniutko 285g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się że przy pierwszej c. nie smarowałam brodawek i to może dlatego mi je one popękały. A może dlatego, że były takie małe przed ciążą ha ha. Teraz muszę je smarować od czasu do czasu bo mam odczucie ściągania. Robię to masłem do ciała które akurat używam.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełkaa jedź odpocznij odstresuj się, teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi.

Byłam w biedronce i kupiłam kocyk, ale mięciusi :) a pościeli nie widziałam :\

Bella duża już ta Twoja dzidzia :)

aannkkaa Ja zapinam pasy, jakoś nie umiem bez, jak jadę w dłuższą drogę to zapinam najpierw pasy, później siadam i tylko górę przekładam nad głową i brzucha nie dotyka.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duży duży. Rośnie jak na drozdzach. Jak tak dalej będzie rósł to nie wiem jak ja go wypchne hehe... Za tydzień mam wizyte i jestem ciekawa ile przybieze na wadze w ciągu tego tygodnia. Niestety cały czas mnie kluje i boli z prawej strony. Eh... :-(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    aannkkaa – a czemu chcesz zmienić femibion? Tylko z uwagi na cenę czy coś jeszcze?
    Mama-julka – dzięki za wsparcie.

Justyna14 – jaki laktator polecasz? Jaka firma? Ręczny czy elektryczny?
    ja używałam tylko jednego więc nie mam porównania ale ja byłam zadowolona mam ręczny aventu, dla mnie wygodny i pierś po nim nie boli a mleczko ściągał ładnie.

Mama-julka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    A jeszcze mam pytanko do mam kierowców
    Zapinacie pasy jak prowadzicie?
    ja zapinam ale ten co ma być na brzuchu jest za plecami a przekładam tylko ten na ramie.

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:01

l22ntv73ogvn473k.png
  • Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzia, teraz dopiero przeczytałam o taśmach owodniowych bo nie miałam pojęcia co to jest? A czy u Was ta taśma coś zrobiła malutkiemu czy po prostu tylko jest?

I czemu masz wskazanie do echokardiografii serduszka maluszka>
    Mamy jedną Niedużą. Lekarz mówił że mamy się tym nie martwić bo jest tylko jedna i pewnie mały ja Przerwie ale musimy ją kontrolować. Najczęściej pojawia się i na następnej wizycie juz jej nie ma i mam nadzieję że u nas te tak będzie. Wskazaniem do echokardiografii było połączenie akcji serca w dolnej Granicy normy i szerokość fałdu karkówki w górnej granicy przy badaniach prenatalnych.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    a i slyszalam taka ciekawostke, ze najlepiej sie odciaga pokarm podczas karmienia.
    najlepiej odciągać po karmieniu bo wtedy poprawiasz sobie laktację i to mleczko możesz zamrozić albo zostawić na później.

Mama-julka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) mamy stuprocentowego chłopca:D bardzo ładnie się ułożył, łożysko na tylniej ścianie więc jest dobrze :) wstydził się buzi pokazać i cały czas był główką w dół:D nie mam pojęcia zaś ile waży i jak długi jest, ze stresu nie spytałam a pani doktor mi nie powiedziała ale najważniejsze że wszystko dobrze, pokazała nam nawet uszko, usta i nosa ;) kazała mi trochę pochodzić i się napić żeby chociaż trochę się przewrócił i pokazał twarz bo nie chciał:D serduszko w porządalu, nerki obie, żołądek jest, dwie nogi, dwie stopy, w każdym razie nie alien tylko prawdziwy człowiek:D mój teżet stwierdził że nietoperza widział:D pierwszy raz był ze mną i aż się wzruszył:D no i nie wiem co jeszcze, jestem taka podekscytowana :P a i mamy jeszcze fajne zdjęcie jak pokazuje że jest ok:D haha:D idealny moment! Ogólnie nie było problemu z pomiarem i w ogóle bo bardzo dobrze leżał. No i mózg na swoim miejscu, czyli już od małego zaczyna myśleć, uff.

rewelka, Mama-julka, Evka, revvelka, aannkkaa, MeGi2986, Madzisek, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaprzysiężenie nowego prezydenta, rocznica zrzucenia bomby na Hiroszimę, urodziny teściowej i wypada połowa mojej ciąży...

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A co myślicie o smarowaniu brodawek jeszcze przed porodem, czymś nawilżającym, są jakieś kremy na to?
    Ja smaruje maścią Maltan, nie codziennie, ale często. Działa fajnie znieczulająco i nawilżająco:)

justyna14, Evka lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pasy zapinam normalnie (ten dolny układam tak nisko jak się da). Kilka miesięcy temu miałam wypadek. Miałam zapięte pasy i na szczęście nic mi się nie stało ale po czymś takim pierwsze co jak wchodzę do auta to zapięcie pasów. Myśle że mniej zaszkodzę dziecku szarpnięciem pasem niż uderzeniem brzuchem z impetem o deskę albo i o szybe i drzewo na zewnatrz... Moze to drastyczne ale tak to sobie tłumaczę.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja juz mam dosc..taki mam zawalony ten tydzien,zjadlam jeszcze na szybkiego teraz pare pierogow ruskich i teraz leze i caly zoladek boli;/

Mielismy jadac nad morze zachaczyc komis w ktorym bylo autko ktore Nam sie spodobalo ale..Malz dzis jechal z Kolega po miescie i przypadkiem zauwazyl,ze u goscia w takim "domowym" komisie na podworku pod domem stoi ten sam samochod co chcielismy :D i szybka dzis akcja byla:p przyjechal po mnie,jazda probna,stacja diagnostyczna i .. formalnosci :)) Juz po zakupie prawie pod blokiem Malz dal mi poprowadzic to sie tak usmialam hahahhaa ledwo do sprzegla dosiegam..a na maksa fotel dosuniety..:D nie wiem jak ja bede jezdzila..

A wogole to gratuluje udanych wizyt :)

Ja zapinam pasy jak jezdze,a w tym to juz wogole jak nie zapne to bedzie piszczec mi dzwiek o pasach caly czas a nie wiem jak go sie wylacza.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ