Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się
rewelka, maya34, justyna14, Madzisek, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Alicja a ty miałaś jakieś wskazania do echokardiografii? Kurde ja się swoją będę 29 Masakrycznie stresować tym bardziej że lekarz ma mi jeszcze te Powiększone nereczki sprawdzić i taśmę owodniową czy zniknęła
Trzymam za was mocno kciuki. Daj znać covu jak po wizycie.
Wynik PAPPA. -
nick nieaktualnybella88 wrote:Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się
Wow 700 gram to już na prawdę pięknie! Moja Sarka akutualnie ma 500:)
Cieszę się, że wszystko ok.bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi też nie będzie potrzebny sterylizator i podgrzewacz. Od czego jest przecież garnek z gotującą się wodą? Będę karmić piersią to podgrzewacz jest dla mnie zbędny. Laktatorowi mówię zdecydowane tak by w razie czego móc odciągnąć mleko. Jakby co to można je podgrzać domowym sposobem. Nie boję się o temp. mleka dla dziecka bo zostawię je przecież pod opieką kogoś kto sobie na pewno poradzi. Przy pierwszym synku laktator musiałam mieć laktator bo pękające brodawki...
-
nick nieaktualnybella88 wrote:Ja juz po wizycie. Powód bóli - rozciągające się wiązadło i szybki wzrost macicy. Dodatkowo maluch ułożył się poprzecznie i mnie tam boksuje. A waży już 700 gram. Poza tym wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, brzuch miękki. Ale mimo to mam dużo leżeć i nic nie robić. Dostałam zapobiegawczo luteine i tabletki rozkurczowe plus magneB6 max. Dobrze że z małym wszystko w porządku. Dzięki za Wasze kciuki. Przydały się
wooow, duży ten Wasz synek:)ciesze się że wszystko ok:)
dzięki dziewczyny za wsparcie, pogadam dziś z moim o wyjeździe na kilka dni do rodziców.bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzyznam się że przy pierwszej c. nie smarowałam brodawek i to może dlatego mi je one popękały. A może dlatego, że były takie małe przed ciążą ha ha. Teraz muszę je smarować od czasu do czasu bo mam odczucie ściągania. Robię to masłem do ciała które akurat używam.
-
Pchełkaa jedź odpocznij odstresuj się, teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi.
Byłam w biedronce i kupiłam kocyk, ale mięciusia pościeli nie widziałam
Bella duża już ta Twoja dzidzia
aannkkaa Ja zapinam pasy, jakoś nie umiem bez, jak jadę w dłuższą drogę to zapinam najpierw pasy, później siadam i tylko górę przekładam nad głową i brzucha nie dotyka.bella88 lubi tę wiadomość
-
Duży duży. Rośnie jak na drozdzach. Jak tak dalej będzie rósł to nie wiem jak ja go wypchne hehe... Za tydzień mam wizyte i jestem ciekawa ile przybieze na wadze w ciągu tego tygodnia. Niestety cały czas mnie kluje i boli z prawej strony. Eh...
-
alicja_ wrote:aannkkaa – a czemu chcesz zmienić femibion? Tylko z uwagi na cenę czy coś jeszcze?
Mama-julka – dzięki za wsparcie.
Justyna14 – jaki laktator polecasz? Jaka firma? Ręczny czy elektryczny?Mama-julka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Pchełka wrote:Madzia, teraz dopiero przeczytałam o taśmach owodniowych bo nie miałam pojęcia co to jest? A czy u Was ta taśma coś zrobiła malutkiemu czy po prostu tylko jest?
I czemu masz wskazanie do echokardiografii serduszka maluszka> -
maya34 wrote:a i slyszalam taka ciekawostke, ze najlepiej sie odciaga pokarm podczas karmienia.
Mama-julka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
My już po wizycie
mamy stuprocentowego chłopca:D bardzo ładnie się ułożył, łożysko na tylniej ścianie więc jest dobrze
wstydził się buzi pokazać i cały czas był główką w dół
nie mam pojęcia zaś ile waży i jak długi jest, ze stresu nie spytałam a pani doktor mi nie powiedziała ale najważniejsze że wszystko dobrze, pokazała nam nawet uszko, usta i nosa
kazała mi trochę pochodzić i się napić żeby chociaż trochę się przewrócił i pokazał twarz bo nie chciał
serduszko w porządalu, nerki obie, żołądek jest, dwie nogi, dwie stopy, w każdym razie nie alien tylko prawdziwy człowiek:D mój teżet stwierdził że nietoperza widział
pierwszy raz był ze mną i aż się wzruszył
no i nie wiem co jeszcze, jestem taka podekscytowana
a i mamy jeszcze fajne zdjęcie jak pokazuje że jest ok:D haha:D idealny moment! Ogólnie nie było problemu z pomiarem i w ogóle bo bardzo dobrze leżał. No i mózg na swoim miejscu, czyli już od małego zaczyna myśleć, uff.
rewelka, Mama-julka, Evka, revvelka, aannkkaa, MeGi2986, Madzisek, justyna14, bella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka wrote:A co myślicie o smarowaniu brodawek jeszcze przed porodem, czymś nawilżającym, są jakieś kremy na to?
justyna14, Evka lubią tę wiadomość
-
Ja pasy zapinam normalnie (ten dolny układam tak nisko jak się da). Kilka miesięcy temu miałam wypadek. Miałam zapięte pasy i na szczęście nic mi się nie stało ale po czymś takim pierwsze co jak wchodzę do auta to zapięcie pasów. Myśle że mniej zaszkodzę dziecku szarpnięciem pasem niż uderzeniem brzuchem z impetem o deskę albo i o szybe i drzewo na zewnatrz... Moze to drastyczne ale tak to sobie tłumaczę.
-
Matko ja juz mam dosc..taki mam zawalony ten tydzien,zjadlam jeszcze na szybkiego teraz pare pierogow ruskich i teraz leze i caly zoladek boli;/
Mielismy jadac nad morze zachaczyc komis w ktorym bylo autko ktore Nam sie spodobalo ale..Malz dzis jechal z Kolega po miescie i przypadkiem zauwazyl,ze u goscia w takim "domowym" komisie na podworku pod domem stoi ten sam samochod co chcielismyi szybka dzis akcja byla:p przyjechal po mnie,jazda probna,stacja diagnostyczna i .. formalnosci
) Juz po zakupie prawie pod blokiem Malz dal mi poprowadzic to sie tak usmialam hahahhaa ledwo do sprzegla dosiegam..a na maksa fotel dosuniety..
nie wiem jak ja bede jezdzila..
A wogole to gratuluje udanych wizyt
Ja zapinam pasy jak jezdze,a w tym to juz wogole jak nie zapne to bedzie piszczec mi dzwiek o pasach caly czas a nie wiem jak go sie wylacza.