X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często twardy brzuch, zwłaszcza jak długo siedzę przed komputerem i rano jak mam pelny pęcherz. Nie umiem nawet stwierdzić czy mi się stawia, czy twardnieje generalnie jest dość twardy przez cały czas. Pytałam się ostatnio na wizycie mojej gin o to , to powiedziała, że dopóki nie boli jest ok, a skurcze na pewno rozpoznam jak coś. Na następnej wizycie muszę zapytać o szyjkę , bo zawsze mam badanie ginekologiczne ale ani razu nie miałam określonej długości.

Co do rozstępów to jeszcze nie mam i niestety o smarowaniu nie pamiętam za bardzo. Man oliwke baby dream , zapach ok ale chyba kupię coś mniej tłustego.

My w piątek idziemy na wesele, nie wiem jak dam radę w te upały, tym bardziej, że sukienkę mam taką już do karmienia, z panelem na brzuch z happymum i do zwiewnych nie należy.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Madzisek trzymam kciuki, napewno przy nastepnej wizycie bedzie lepiej :* ja tez znam ten bol, kiedy okazuje sie, ze cos jest nie tak :/ ale u mnie juz wszystko w normie, wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha niech sie zdrowo rozwija :*
    Dzięki za dobre słowa. Dobrze ze mój nie pozwala mi o tym za dużo myśleć i cały czas mówi że wszystko będzie ok bo bym chyba zwariowała.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kobietki z kompletowaniem wyprawki bo juz nikt nic nie wstawia!!:D
    Chwalić się gdzie się dotrwało jakieś łupy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja mam często twardy brzuch, zwłaszcza jak długo siedzę przed komputerem i rano jak mam pelny pęcherz. Nie umiem nawet stwierdzić czy mi się stawia, czy twardnieje generalnie jest dość twardy przez cały czas. Pytałam się ostatnio na wizycie mojej gin o to , to powiedziała, że dopóki nie boli jest ok, a skurcze na pewno rozpoznam jak coś. Na następnej wizycie muszę zapytać o szyjkę , bo zawsze mam badanie ginekologiczne ale ani razu nie miałam określonej długości.

Co do rozstępów to jeszcze nie mam i niestety o smarowaniu nie pamiętam za bardzo. Man oliwke baby dream , zapach ok ale chyba kupię coś mniej tłustego.

My w piątek idziemy na wesele, nie wiem jak dam radę w te upały, tym bardziej, że sukienkę mam taką już do karmienia, z panelem na brzuch z happymum i do zwiewnych nie należy.

U mnie też brzuch bywa twardy, ale miałam wrażenie, że raczej po niektórych potrawach. Czasem pojawia się też taki mały ból brzucha, ale jak się położę to po chwili przechodzi. Zresztą na szczęście nie ma tego często.
    Co do rozstępów to jeszcze żadnego nie zauważyłam. Używam emulsji z rossmana Babydream. Jedyne co mam to pajączki, ale je miałam nawet przed ciążą. Pocieszam się tym, że po porodzie zajmę się tym i je zlikwiduję;)

Wizytę mam dopiero 18-tego, a jak tak muszę czekać to mam lęki czy wszystko z dzidziusiem ok. Po wizycie jestem spokojna, a teraz już się zaczynam stresować. Jeszcze do tego nie czuję ruchów. Wiem, że różnie z tym bywa, ale wiadome jak jest.
    U Was jak było z tymi ruchami maluszków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Wiem Alicja, pamiętam o Twoich problemach, i trzymam kciuki mooooocno. Tyle już przeszłaś, że musi być dobrze, a jak mała się pojawi na świecie będzie twardą babką!

dzięki ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ja jeszcze nie czuje dobrze synka a dziś po wizycie wszystko dobrze z tym ze nadal mam łożysko na ścianie przedniej!
    Każda inaczej ale szczerze to zazdroszcze ze inne kobietki czują wyraźnie caly dzień maluszka :*

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam nadzieje ze udalo mi się dodać zdjęcie naszego szczęścia !:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:14

Marta0912, Acikk, Madzisek, bella88, Pchełka, kwiatakacji, KASIAG24, iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marta, ja ruchy poczulam juz w 17tc, dlatego, ze lozysko mam na tylniej scianie macicy i w dodatku jestem szczupla, to tez szybciej poczulam, ale nie martw sie dziewczyny tutaj juz pisaly, ze z ruchami jest jeszcze czas nawet do 23tc...

• Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ciezko mi kompletowac ubranka, nie wiem ile czego kupic i w jakich rozmiarach...żeby nie przesadzić...jakies pomysły?
    aannkkaa wrote:

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w ten upalny dzien niewiem jak wytrzymam do konca tych upalow :/

Alicja lez i odpoczywaj trzymam kciuki za ciebie i malutka musi byc wszystko dobrze najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka :)

Rewelka gratuluje synka macie juz jakies imie wybrane ?

Madzisek za was tez trzymam mocno kciuki :)

My jutro rano idziemy na usg wiec ,obaczymy co u naszego skarba :) U mnie twardy brzuch robi sie tylko jak za duzo zjem ale jak widac niczego nie wolno lekcewazyc i byc czujnym.

alicja_, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Wiesz, ciezko mi kompletowac ubranka, nie wiem ile czego kupic i w jakich rozmiarach...żeby nie przesadzić...jakies pomysły?

No wlasnie mam ten sam problem kupuje co w ręce wleci ale najgorzej ubranka nie wiem ile czego :(

• bella88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Bella u mnie sa takie szafki a pod szafka wlasnie takie cuś,ze nie bardzo zrobić w calosci szklo bo jak zle się wytnie w tym miejscu to może być lipa i dlatego u nas wyszlo w kawałkach 3 na srodku kuchni,na tej najdluzszej scianie.

14mw1na.jpg
    v46t10.jpg

A no to rzeczywiście inaczej sie nie da zrobić. Ja wczoraj rozmawiałam z gościem od kuchni i powiedział że nie ma problemu i zrobi mi ten panel szklany po kosztach. W końcu będę brała jeszcze u niego dwie szafki i szafe :P cene mi rzucił ok 500zł za cały panel z montażem więc jestem happy :D

Alicja... Właśnie przeczytałam i trzymam mocno za Ciebie kciuki. Ten twój lekarz jest jakiś nie poważny. Dawałaś mu tyle razy znać że coś się dzieje a on to zbagatelizował :( ale ciesze się że póki co wszystko jest w porządku. Odpoczywaj dużo a Sara niech jeszcze siedzi u mamusi w brzuszku, tam będzie miała póki co najlepiej. Trzymaj się tam :*

alicja_, iNso87 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej witam sie w ten upalny dzien niewiem jak wytrzymam do konca tych upalow :/

Alicja lez i odpoczywaj trzymam kciuki za ciebie i malutka musi byc wszystko dobrze najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka :)

Rewelka gratuluje synka macie juz jakies imie wybrane ?

Też mi upały doskwieraja zresztą nigdy gorąca nie lubilam :)

Imię mamy wybrane będzie Tobiasz :)

Ja ruchy poczułam jakoś w połowie 18 tygodnia chyba i mam łożysko na przedniej ścianie.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Też mi upały doskwieraja zresztą nigdy gorąca nie lubilam :)

Imię mamy wybrane będzie Tobiasz :)

Ja ruchy poczułam jakoś w połowie 18 tygodnia chyba i mam łożysko na przedniej ścianie.
    Ladne imie my jeszcze myslimy ale na zmiane sie nie zapowiada moj niechce a mi wpadlo w ucho jeszcze kilka ladnych Imion :)
    Ja tez jakos nigdy za upalami nie przepadalam a w ciazy to sie wogole rozplywam z tydzien jedziemy na weekend nad jeziorko i jak bedzie taki upal to oszaleje :/
    Ja to bede sie cieszyla jak bedzie jeszien juz :)

Ja ruchy raz czuje raz nie zalezy wczoraj maly caly dzien dawal o sobie znac dzis juz nie jest taki chetny do kopniakow :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars ja kupiłam dokładnie ten :
    http://allegro.pl/basen-244x66-bestway-57008-sosnowiec-kurier-24h-i5559823291.html

a tu jest przykładowy zestaw tylko bez termometru
    http://allegro.pl/8w1-basen-244x66-pompa-filtr-pokr-mata-doz-chemia-i5328604951.html

stars2345 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się we wrześniu urodziłam i dla mnie to jest idealny czas wczesna jesień uwielbiam :) Mi też się kilka podobało a mojemu mężowi żadne aż wreszcie się osłuchał i zostało Tobi :)

Madzisek fajnie Ci, mi się taki na balkon nie zmieści :/

Madzisek lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a wit dla ciężarnych łykacie codziennie? bo ja co drugie , trzeci dzień

Ja jak sobie przypomne, czyli co ok 3-4 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja dalej szpital, dalej kroplówki i zakaz wstawania.
    Dzięki, że pytasz.

Z tą moją ciążą od początku jest problem :(

Ala nie mow tak, ja 4 razy lezalam w szpitalu po tygodniu czasu, musisz myslec pozytywnie i nastaw sie na myslenie : jestem tam dla dobra córci, tu mi pomoga. Z doswiadczenia wiem ze lezenie narzekanie, czekanie- kiedy do domu wyjde- nic nie daje. Tez za trzecim razem jak lezalam w szpitalu myslalam "dlaczego znowu ja"? Inne kobiety chodza cala ciaze i nawet za bardzo nie dbaja o siebie (niektore) i jest wszystko ok, ale pogadalam z moja Mama i powiedziala mi ze trzeba sie cieszyc ze udalo sie zajsc w ciaze i ja utrzymac, bo przeciez sa kobiety ktore staraja sie latami albo straca maluszka na poczatku ciazy. Samo lezenie i uwazanie na siebie bardziej nie jest koncem swiata. Wierze ze bedzie dobrze z Toba i Sara :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    My juz szykujemy sie na usg polowkowe i mam lekkiego stresa ale musi byc dobrze odezwe sie jak wroce :)

rewelka, justyna14 lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:

My wczoraj dopadliśmy wózek! Mieliśmy go kupić na samym koncu, jednak znajoma zadzwoniła, ze trzyma na sklepie wózek w cenie okazyjnej (używany) i klientki się o niego biją. Maż od razu pojechał zobaczyć co to. Okazało się, że to wózek Riko w zasadzie bez jakichkolwiek sladów uzytkowania- 3 w 1 ze wszystkimi akcesoriami za 750zł;). Nie wiem tylko dokładnie który to model, ale super się prowadzi i jesteśmy bardzo zadowoleni:)

justyna14, Pchełka, aannkkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ