Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
KASIAG24 wrote:nie do konca tak to jest z tymi rozstepami .. moja mama urodzila 3 dzieci byla malutka szczuplutka, megha przytyla i nie ma pol rozstepa , natomiast ja w 1 ciazy mialam rozstepy na piersiach pupie nogach lydkach boczkach, now szedzie!! mimo, ze sie smarowalam balsamami... takze jak maja byc to beda;p teraz obserwuje sie na razie jest ok te stare mi ciutke przyciemnialy, a samruje sie zwykla oliwka
tzn dziecko było źle ułożone i lekarz musiał je lekko wypchnąć .
7w3d 💔 -
alicja_ wrote:Koniecznie skonsultuj to z lekarzem bo skurcze na tym etapie nie powinny boleć.
Może się stawiać macica tzn. trenować (nie za często), ale nie powinno boleć.
w czwartek mam wizyte zobaczymyh co powie, bo na razie zostalo mi stawianie bez boli -
kasia ja używałam oliwki w pierwszej ciąży przez pierwszy trymestr i wszystko ok tylko chyba nigdy nie doczekałam momentu aż się wchłonęła zupełnie tylko wkładałam prędzej ubranie. a tak to też nie mam nic do oliwek, w lato używam na nogi jak się opalam
ładna opalenizna i nawilżone ciałko w jednym
a macie problemy z żylakami albo pękającymi naczynkami na nogach?7w3d 💔 -
Ja też wolę balsamy ale nie ma sensu kupować na czuja bo znowu może się wysypka pojawić ogólnie oliwka się długo wchłania dlatego stosuje jak mam coś gotować albo robić w domu na stojąco
Żylaków ani pekajacych naczynek nie mamjustyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:kasia ja używałam oliwki w pierwszej ciąży przez pierwszy trymestr i wszystko ok tylko chyba nigdy nie doczekałam momentu aż się wchłonęła zupełnie tylko wkładałam prędzej ubranie. a tak to też nie mam nic do oliwek, w lato używam na nogi jak się opalam
ładna opalenizna i nawilżone ciałko w jednym
a macie problemy z żylakami albo pękającymi naczynkami na nogach?
ja mampekaja mi naczynka n nogach... masakra
-
KASIAG24 wrote:ja mam
pekaja mi naczynka n nogach... masakra
ostatnio mi położna o takiej możliwości mówiła...
7w3d 💔 -
Jednak przełożyli mi wizytę na sobotę rano, no zobaczymy, mam nadzieje, że te moje skurcze to nic takiego bo zaczęłam się martwić, do tego czasu będę notować co ile i ile dokładnie trwają.
Alicja, a co u Ciebie? Jak się masz, dalej jesteś w szpitalu? Jak mała Sara?alicja_ lubi tę wiadomość
-
Bella u mnie sa takie szafki a pod szafka wlasnie takie cuś,ze nie bardzo zrobić w calosci szklo bo jak zle się wytnie w tym miejscu to może być lipa i dlatego u nas wyszlo w kawałkach 3 na srodku kuchni,na tej najdluzszej scianie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:38
bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyALicja- ja również trzymam kciuki !
Najważniejsze podobno, aby rozstępy były mocno nawilżone i natłuszczone. Dobra jest oliwka, ja używałam od samego początku oliwki Bambino i nie trzeba być w 4mcu ciąży
Teraz na piersi używam balsamu BIELENDA Sexy Mama do biustu i czuję dużą ulgę.. A na brzuch zwykłe kozie mleko ZIAJI bo po oliwce zaczęły mi wyskakiwać wypryski- niestety mam skórę niestworzoną do natłuszczania;)
kupiłam dziś dwie sukienki- jedną na wesele, drugą na poprawiny. Modlę się żebym się tylko w nie zmieściła
Co dziś gotujecie na obiad?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:24
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie rozstepy na brzuchu pojawily sie bardzo szybko chyba pod koniec 3 mca, mimo iz od poczatku smarowalam sie mustela. Teraz brzuch smaruje oliwka a mustela tylko piersi. Oliwke mam bambino bo johndona mnie uczulala. Ja tez nie lubie tłustego ciała wiec oliwka smaruje sie od razu po kapieli na mokra skore i pozniej delikatnie recznikiem wcieram. Skora jest nawilzona i mniej tlusta.
Co do zylakow i pekajacych naczynek to gin kazal mi przyjmowac Cyclo3 fort i to juz do konca ciazy bo zaczely mi sie zylaki pojawiac.
Witamin nie przyjmuje zadnych tylko kwas foliowy codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:38
-
nick nieaktualnyGratulacje wizyt !:*
Ala trzymam kciuki żeby mała siedziała w brzusiu :*
My dzis po połówkowym i mamy cudownego SYNKA!! marzyłam o nim :* jest caly zdrowy i waży 350g chyba tez malusi póki co :*rewelka, MeGi2986, kwiatakacji, justyna14, alicja_, bella88 lubią tę wiadomość
-
łooo matko jakos nadrobiłam Was..5/10 ale zawsze cus;)
Ja wrocilam do domu wlasnie i siedze odpoczywam bo Malz poszedł do pracy drugiej,mam chwile i chyba wezme w szafie zobaczę co mogę jeszcze przewiesc na nowe mieszkanie.
Justyna ja lykam codziennie wszystkie tabsy wlacznie z witaminami dla ciężarnych. Ale co opakowanie mi się konczy to kupuje jakies inneteraz kupiłam tansze Vita-min plus Mama za jedyne 13,90zl przeczytałam skład i pomyslalam,ze podobny jest i dziekuje
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Hej, my już po połówkowym i wszystko jest w normie dwie ręce dwie nogi jajeczka i siusiak
waży 410 g to chyba kawał chłopa
Chłopczyk jeszcze nie ma jajek na tym etapieone się pojawiają dopiero pod koniec ciąży
Ale super, że wszystko jest dobrze -
nick nieaktualnyja na rozstepy uzywam wieczorem wlasnie oliwke babydream, a rano smaruje brzuszek i cycuchy maslem do ciala perfecta mama, super sprawa szybko sie wchlania. Piersi urosly mi chyba juz o 2 rozmiary i puki co (odpukac) nie mam zadnego rozstepu :p a brzuch tez juz mam spory i nic..
Juz za tydzien wizyta, to skonsultuje te twardnienia z moja gin. Lepiej dmuchac na zimne...
A co do badania polowkowego-prenatalnego to tez dostalam kartke A4 z calym opisem mojego malego syneczka