X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    nie do konca tak to jest z tymi rozstepami .. moja mama urodzila 3 dzieci byla malutka szczuplutka, megha przytyla i nie ma pol rozstepa , natomiast ja w 1 ciazy mialam rozstepy na piersiach pupie nogach lydkach boczkach, now szedzie!! mimo, ze sie smarowalam balsamami... takze jak maja byc to beda;p teraz obserwuje sie na razie jest ok te stare mi ciutke przyciemnialy, a samruje sie zwykla oliwka :-)
    może poszłaś ze skórą w tate akurat:) ja skóre mam po mamie śniadą i nawet poród pierwszy miałąyśmy taki sam :) tzn dziecko było źle ułożone i lekarz musiał je lekko wypchnąć .

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Koniecznie skonsultuj to z lekarzem bo skurcze na tym etapie nie powinny boleć.
    Może się stawiać macica tzn. trenować (nie za często), ale nie powinno boleć.

w czwartek mam wizyte zobaczymyh co powie, bo na razie zostalo mi stawianie bez boli

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    to tak jak mi tez stowsowalam babydream i zostawilam kolezance przeszlam na zwykla oliwke
    a ile czekacie na wchłonięcie się tej oliwki? bo mi ona strasznie długo się wchłaniała, krem czy balsam zdecydowanie szybciej

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja sie smaruje po kapieli i zakladam koszulke w zasadzie z jakies 5 minut po :) mi oldpowiada Taka konsystencja, ale mam kolezanke, ktora tez woli balsamy z racji ze sie szybko wchlaniaja

justyna14 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia ja używałam oliwki w pierwszej ciąży przez pierwszy trymestr i wszystko ok tylko chyba nigdy nie doczekałam momentu aż się wchłonęła zupełnie tylko wkładałam prędzej ubranie. a tak to też nie mam nic do oliwek, w lato używam na nogi jak się opalam :) ładna opalenizna i nawilżone ciałko w jednym :)

a macie problemy z żylakami albo pękającymi naczynkami na nogach?

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę balsamy ale nie ma sensu kupować na czuja bo znowu może się wysypka pojawić ogólnie oliwka się długo wchłania dlatego stosuje jak mam coś gotować albo robić w domu na stojąco :)

Żylaków ani pekajacych naczynek nie mam :)

justyna14 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kasia ja używałam oliwki w pierwszej ciąży przez pierwszy trymestr i wszystko ok tylko chyba nigdy nie doczekałam momentu aż się wchłonęła zupełnie tylko wkładałam prędzej ubranie. a tak to też nie mam nic do oliwek, w lato używam na nogi jak się opalam :) ładna opalenizna i nawilżone ciałko w jednym :)

a macie problemy z żylakami albo pękającymi naczynkami na nogach?

ja mam :( pekaja mi naczynka n nogach... masakra

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogę się smarować tylko jak mały śpi bo tak to co chwila jest na rękach, marzę już zeby zaczął sam chodzić :)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja corka miala 9 miesiecy jak zaczela chodzic i to dopiero byla masakraaaaa:P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    ja mam :( pekaja mi naczynka n nogach... masakra
    no właśnie mi w tej ciąży też i co z tym robisz? bo ja dostałam od gina guwnianą maść z kasztanowca ale to nic nie daje. A te popękane naczynka same nie znikają, trzeba je potem zamykać podczas jakiegoś zabiegu - oczywiście odpłatnie :/ ostatnio mi położna o takiej możliwości mówiła...

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    moja corka miala 9 miesiecy jak zaczela chodzic i to dopiero byla masakraaaaa:P
    nie pocieszasz ;p;p;p

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak przełożyli mi wizytę na sobotę rano, no zobaczymy, mam nadzieje, że te moje skurcze to nic takiego bo zaczęłam się martwić, do tego czasu będę notować co ile i ile dokładnie trwają.

Alicja, a co u Ciebie? Jak się masz, dalej jesteś w szpitalu? Jak mała Sara?

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u mnie sa takie szafki a pod szafka wlasnie takie cuś,ze nie bardzo zrobić w calosci szklo bo jak zle się wytnie w tym miejscu to może być lipa i dlatego u nas wyszlo w kawałkach 3 na srodku kuchni,na tej najdluzszej scianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:38

bella88 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALicja- ja również trzymam kciuki !

Najważniejsze podobno, aby rozstępy były mocno nawilżone i natłuszczone. Dobra jest oliwka, ja używałam od samego początku oliwki Bambino i nie trzeba być w 4mcu ciąży :)
    Teraz na piersi używam balsamu BIELENDA Sexy Mama do biustu i czuję dużą ulgę.. A na brzuch zwykłe kozie mleko ZIAJI bo po oliwce zaczęły mi wyskakiwać wypryski- niestety mam skórę niestworzoną do natłuszczania;)

kupiłam dziś dwie sukienki- jedną na wesele, drugą na poprawiny. Modlę się żebym się tylko w nie zmieściła ;)

Co dziś gotujecie na obiad?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:24

alicja_ lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki Z tym mam dziś dobrze, bo sporo zalatwialismy w mieście i tam też zjedliśmy :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstepy na brzuchu pojawily sie bardzo szybko chyba pod koniec 3 mca, mimo iz od poczatku smarowalam sie mustela. Teraz brzuch smaruje oliwka a mustela tylko piersi. Oliwke mam bambino bo johndona mnie uczulala. Ja tez nie lubie tłustego ciała wiec oliwka smaruje sie od razu po kapieli na mokra skore i pozniej delikatnie recznikiem wcieram. Skora jest nawilzona i mniej tlusta.
    Co do zylakow i pekajacych naczynek to gin kazal mi przyjmowac Cyclo3 fort i to juz do konca ciazy bo zaczely mi sie zylaki pojawiac.
    Witamin nie przyjmuje zadnych tylko kwas foliowy codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt !:*
    Ala trzymam kciuki żeby mała siedziała w brzusiu :*
    My dzis po połówkowym i mamy cudownego SYNKA!! marzyłam o nim :* jest caly zdrowy i waży 350g chyba tez malusi póki co :*

rewelka, MeGi2986, kwiatakacji, justyna14, alicja_, bella88 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo matko jakos nadrobiłam Was..5/10 ale zawsze cus;)
    Ja wrocilam do domu wlasnie i siedze odpoczywam bo Malz poszedł do pracy drugiej,mam chwile i chyba wezme w szafie zobaczę co mogę jeszcze przewiesc na nowe mieszkanie.
    Justyna ja lykam codziennie wszystkie tabsy wlacznie z witaminami dla ciężarnych. Ale co opakowanie mi się konczy to kupuje jakies inne :P teraz kupiłam tansze Vita-min plus Mama za jedyne 13,90zl przeczytałam skład i pomyslalam,ze podobny jest i dziekuje ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Hej, my już po połówkowym i wszystko jest w normie dwie ręce dwie nogi jajeczka i siusiak :) waży 410 g to chyba kawał chłopa :)

Chłopczyk jeszcze nie ma jajek na tym etapie ;) one się pojawiają dopiero pod koniec ciąży :)

Ale super, że wszystko jest dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na rozstepy uzywam wieczorem wlasnie oliwke babydream, a rano smaruje brzuszek i cycuchy maslem do ciala perfecta mama, super sprawa szybko sie wchlania. Piersi urosly mi chyba juz o 2 rozmiary i puki co (odpukac) nie mam zadnego rozstepu :p a brzuch tez juz mam spory i nic..

Juz za tydzien wizyta, to skonsultuje te twardnienia z moja gin. Lepiej dmuchac na zimne...
    A co do badania polowkowego-prenatalnego to tez dostalam kartke A4 z calym opisem mojego malego syneczka :)

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ