WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak dobrze, że mój brzuch jest narazie spokojny. Twardnienie zdarzyło mi się raptem kilka razy. Wczoraj gdy jechałam na badanie też na chwilę brzuch zrobił się twardy ale po chwili samo przeszło i już nie wróciło

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie zmartwilam tym co piszecie :( bo jak narazie moj tylko robi sie twardy, ale z kazdym dniem coraz czesciej, czasem nawet zaboli ale nie za kazdym razem i do tego te klucia w pochwie..nie liczylam tych twardnien, ale napewno z kilkanascie razy dziennie ://

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza :) tylko ja się ukrywam w domu przed słońcem? :)

7w3d 💔
  • Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź sama jeśli chcesz przecież :) Są szkoły, które mają raptem 4 zajęcia, lub weekendowo - może na takie chcecie iść? Tylko weekendówki to raczej płatne, przynajmniej w śląskiem.
    rewelka wrote:
    Evka daj znać jak jest samemu, bo mój mąż też że mną nie może chodzić a bym chciała się wybrać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:12

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja dzis tez w domu, z pprzymusu dla poprawy samopoczucia ale i nienawidze upałów. Jedyna niezastapiona rzecza jest teraz dla mnie klimatyzacja w domu:)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwią twardnienia podczas zbliżeń. Po, moja macica jest nabrzmiała, widać ją bardzo przez brzuch - taka kulka się robi no i twarda jest, dopiero po jakimś czasie ustępuje.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też ukrywam :)
    Poszlak dziś do pracy tylko l4 zanieść inspedzilam tam 2 godziny bo dziewczyny tyle pytań do mnie miały... Wrrr szlag mnie trafia bo zatrudnili nam nową szefowa która nic nie robi i nic nie wie tylko zwala wszystko na innych a zarabia tyle że głową mała :/

Ja nie wiem czy mąż pójdzie że mna na szkole rodzenia zalezy jaką zmianę będzie miał w pracy :) ale jak nie pójdzie to pojde sama :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:01

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och ja tez już marze o zwolnieniu i leniuchowaniu w domu
    poki co moj M jutro wyjeżdza na 3 tygodnie. więc czas do końca sierpnia szybko minie
    a potem zostanie juz tylko miesiąc... Niesamowite jak to przeleciało...

Mała coś dzisiaj mało ruchliwa. Chyba odpoczywa po ostatnich harcach...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nadrabiam kilka dni bo mam troche problemow z dokumentami (jak to zagranica),ale prawie wszystko juz zalatwione :-) .Alicja trzymam kciuki za ciebie i malutka i dziewczyny nie denerwujcie sie tymi twardnieniami brzuszka za mocno ,moj lekrz powiedzial,ze jesli nie boli i nie trwa za dlugo jest dobrze i zglaszajcie to na nastepnych badaniach.
    U nas niestety burza a zamierzalam dzsiaj na jeziorko pojechac :(.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    troche sie zmartwilam tym co piszecie :( bo jak narazie moj tylko robi sie twardy, ale z kazdym dniem coraz czesciej, czasem nawet zaboli ale nie za kazdym razem i do tego te klucia w pochwie..nie liczylam tych twardnien, ale napewno z kilkanascie razy dziennie ://

myszata ja tez mam ostatnio czesto kilkanascie razy na dzien jak leze to czesciej nawet, ale w czwartek mam wizyte zobacze co mi powie

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Mnie martwią twardnienia podczas zbliżeń. Po, moja macica jest nabrzmiała, widać ją bardzo przez brzuch - taka kulka się robi no i twarda jest, dopiero po jakimś czasie ustępuje.

ale po to chyba normalne bo po orgazmie podobno tak ok 30 min moze sie kurczyc gdzies slyszalam, chyba, ze podczas tez tak masz. mnie ostatnio po wariactwie w lozku nie dosc ze twardnial to jeszcze bolec zaczal i teraz juz uwazam bardziej...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka ja tez tak mam i w dodatku czuje takie ostre klucie podczas zabaw, strasznie boli czasem nawet musimy przerwac harce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:36

• Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja się zapytam mojej ginekolog czy tak powinno być czy lepiej nie baraszkować.
    Nie odbiera teraz więc pewnie oddzwoni. Dam znać co powie.

Zastanawiają mnie tez takie skurcze delikatne bardzo, które czuje od jakiegoś czasu kilka razy na dzień. Jak na okres. Nie wiem czy to są te skurcze Braxtona-Hicksa, które wystąpić mogą od 20 tyg. ciąży czy to oznaka czegoś złego...

Eh ciąża to naprawdę zarazem piękny czas, ale również pełen niepokojów... Jak czekałam na początku na pojawienie się zarodka na USG, później na bicie serduszka, później na ten bezpieczniejszy okres już II trymestru, tak teraz obawiam się przedwczesnego porodu, złego rozwoju małej...Ale jedno jest pewne, wydaje mi się, że będę tęsknić po porodzie za tym stanem ciążowym mimo wszystkich niedogodności i strachu;) Np teraz nie wyobrażam sobie mieć okres, lub nie być w ciąży ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:22

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, mi ostatnio lekarka mówiła, że mam uważać na bóle jak na okres. I za każdym razem jak u niej jestem to mnie pyta czy już tych bóli nie mam. Podobno na tym etapie ciąży one nie są dobre. Miałam brać nospę jak tylko je czułam.

• Evka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile Ci Magda one trwały? Mnie to moment, że nospa nawet sie nie rozpuści w żołądku - ok 30 sek i przechodzi. I tak ze 3-4 razy dziennie.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj jedna Pani przepuściła w kolejce do kasy! Jakie to jest miłe! a wcale nie musiała, bo była z maleńkim dzieckiem w wózku :) no,ale widać, że kobiety są bardziej wrażliwe na kobiety w ciąży, tym bardziej jeśli same w niej były :)

• lips Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dziewczyny u was z rozstępami ? Ja stosuję na noc oliwkę babydream fur mama a na dzień emulsję nawilżającą też z Babydream. Chciała bym coś zmienić żeby skóra się nie przezwyczaiła. Co polecacie ? Jeszcze nie mam rozstepów i mam nadzieje ze tak zostanie. Chociaż koleżanka która niedawno urodziła (3 miesiące) jest lekko podłamana bo ma masę głębokich rozstępów i mówi że jej baaardzo dużo skóry zwisa pod pępkiem. Wiem że dziecko najważniejsze ale jaednak troche się obawiam bo przed ciażą miałam bardzo szczupły brzuch...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A ile Ci Magda one trwały? Mnie to moment, że nospa nawet sie nie rozpuści w żołądku - ok 30 sek i przechodzi. I tak ze 3-4 razy dziennie.

Nie, to mnie bolał dłużej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A jak dziewczyny u was z rozstępami ? Ja stosuję na noc oliwkę babydream fur mama a na dzień emulsję nawilżającą też z Babydream. Chciała bym coś zmienić żeby skóra się nie przezwyczaiła. Co polecacie ? Jeszcze nie mam rozstepów i mam nadzieje ze tak zostanie. Chociaż koleżanka która niedawno urodziła (3 miesiące) jest lekko podłamana bo ma masę głębokich rozstępów i mówi że jej baaardzo dużo skóry zwisa pod pępkiem. Wiem że dziecko najważniejsze ale jaednak troche się obawiam bo przed ciażą miałam bardzo szczupły brzuch...

Mi cycki tak momentalnie urosły, że mam na nich rozstępy.. ciągle robią mi się nowe, chociaż smaruję kremami przeciw rozstępom... za to na brzuchu jeszcze nie mam nic i mam nadzieję, że tak pozostanie ;) ja po prostu nie zdążyłąm nic zastosować na te piersi, bo urosły szybko zaraz na początku ciąży a kremy przeciw rozstępom można stosować od 4 miesiąca...
    Chociaż tak sobie myślę, że te kremy nie powstrzymają rozstępów jeśli ktoś jest na nie narażony i podatny,mogą jedynie zmniejszyć je

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ