X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki za Ciebie i Sarke.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie!!
    Od wieczora mam silne bole zoladka, wymiotowalam i leci ze mnie woda zamiast stolca. Ciagle jest mi niedobrze:( wyglada to na jakies zatrucie choc nic takiego wczoraj nie zjadlam. Maz w pracy i nie wiem co robic. Popijam delikatnie wode ale jest mi po niej tylko gorzej. Nie chce panikowac ale tez nie chce zaszkodzic. Czy moge wziasc jakies leki?? Czy przeczekac a moze nie zwlekac i jechac na pogotowie??

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:50

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki stars. Wegle nie mam, narazie jestem oslabiona i nie wyjde do apteki. Ale maz wczesniej skonczy to zrobi zakupy w aptece.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dzieki stars. Wegle nie mam, narazie jestem oslabiona i nie wyjde do apteki. Ale maz wczesniej skonczy to zrobi zakupy w aptece.

Megi być może masz w domu miętę lub Coca Cole, Pepsi?Zaparz miętę i polecam szklankę Coli na "ruszenie żołądka"
    Pij malutkimi łyczkami lub nawet łyżeczką.

Mnie w nocy zaczęła boleć głowa i Apap nie pomaga :-(

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Ala trzymajcie się. Niech córcia zostanie jak najdłużej w brzuszku. I ja się za Was pomodlę.

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny poradzcie!!
    Od wieczora mam silne bole zoladka, wymiotowalam i leci ze mnie woda zamiast stolca. Ciagle jest mi niedobrze:( wyglada to na jakies zatrucie choc nic takiego wczoraj nie zjadlam. Maz w pracy i nie wiem co robic. Popijam delikatnie wode ale jest mi po niej tylko gorzej. Nie chce panikowac ale tez nie chce zaszkodzic. Czy moge wziasc jakies leki?? Czy przeczekac a moze nie zwlekac i jechac na pogotowie??

Podobnie jak pchełka radzi, napiłabym się coca -coli. Gdyby do wieczora się pogarszało to wiadomo IP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja również trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze <3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny poradzcie!!
    tak jak dziewczyny piszą cola jest dobra, jak dalej bedzie rozwolnienie to smecte mozesz, gotowana marchew tez zatrzymuje, czekolada.Wody na problemy z żołądkiem nie polecam bo jeszcze po niej bardziej mdli. z jedzenia to jasne pieczywo z masełkiem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja się dziś nawet wyspałam :) możliwe, że znaleźliśmy glazurnika, dziś ma wpaść :) oby
    dziś przenoszę swoje przetwory już do schowka w nowym domu :) cieszę się jak dziecko :)

Alicja daj znać jak tam po nocy, czy trochę lepiej? udało się wyciszyć te skurcze? Sarka musi jeszcze trochę w brzuszku zostać.

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ale masz radochę z nowym domem. Wiem jak to jest :-)

U mnie wczoraj poczułam pierwszego prawdziwego kopniaka-nie wiercenie itp. To był kop, a nawet trzy :-D

Poza tym remont i rozpierducha :-/ Z jednej strony radość a z drugiej bezradność, bo mi mąż absolutnie zakazuje robić czegokolwiek. Lekarka ostatnio przy nim kazała mi się mega oszczędzać bo jesetm po 3 cięciach cesarskich i po porodzie w 36 tc i mój kochany mąż wyręcza mnie we wszystkim. A mi go żal. Chciałabym też coś posprzątać, pomóc ale mam zakaz.

Tęsknię też za dziećmi, które na czas remontu siedzą u dziadków...Tylko najmłodszy jest w domu. Ale przynajmniej unikną tego bałaganu a ja dodatkowych nerwów.
    Jeszcze ku.wa ten żar z nieba....

Justyna, jak Olka noce, lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za rady:*
    Kontaktowalam sie ze znajoma pielegniara, doradzila zeby pic ciepla heebatke delikatnie oslodzona. Najprawdopodobniej zarazilam sie rota wirusem i najlepiej jakby sie tego wyzbyc z organizmu. Mam tez cole wiec po cieplej herbacie sie nia polecze. Licze ze sie uspokoi.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka też taka bezradna jestem bo też w niczym pomóc nie mogę, bo u nas trwają jeszcze te cięższe prace, czekam na etap sprzątania ale okien i tak mi umyć mi samej nie dadzą :/ ale podłogi są moje :)

a Olek ostatnio zasypia lulany ok 21, około 1 zjada butle i pobudka o 5.35 codziennie jak w zegarku już od tygodnia prawie :) nie wiem czemu akurat o tej godzinie, ale przynajmniej w miarę się wysypiam :) teraz już ma pierwszą drzemkę, bo już ledwo na oczy patrzył, potem około 12-13 znów ma drzemkę i około 16-17 ostatnią. Niestety nie udało się zmieniejszyć mu ilości drzemek, bo jest już tak padnięty za każdym razem, że np wczoraj wystarczyło go na ręce w poziomie wziąć a on zasnął przytulony do mnie :) słodziak :)

też boję się tych temperatur w tym tygodniu, generalnie słyszałam, że sierpień ma być upalny, ale w ubiegłym roku byłam na przełomie 8/9 miesiąca więc wtedy to było mega ciężko, teraz jakoś znośnie :) ponad 10 kg mniej więc zdecydowanie lżej mi :) ale jak przetrwamy sierpień to potem to już zleci do grudnia w mig. W ogóle ostatnio nie wierze, że to już połowa ciąży za nami, kiedy to zleciało? Zaraz wszystkie będziemy po połówkowych, po glukozie i potem tylko czekać na pierwsze porody :)

dziś poczytuję sierpniówki, u nich akcja za akcją, niedługo nas to czeka :) będzie się działo:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej dziewczyny. Dzięki za wsparcie.
    Niestety KTG wykazało regularne, mocne skurcze. :( Dostałam kroplówkę, luteine i nospe ale narazie bez zmian.
    Trzymajcie kciuki, żeby Sarka jeszcze została w brzuchu!

O jejku :-( Ala trzymam kciuki zeby bylo ok :-*

• lips Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja też trzymam kciuki. Mam nadzieję że będzie wszystko w porządku

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja na początku czekalam aż ciąża będzie bardziej zaawansowana i wydawało mi się że ten czas tak powoli leci a teraz to nie wiem kiedy mija i chciałabym żeby to wszystko trwało jak najdłużej a niestety do porodu coraz bliżej :-( teraz przygotowania tak nas pochłonął że ten okres niewiadomo kiedy zleci.
    My czekamy dzisiaj na nowy basen bo stary adres nam Się przebił a nie wyobrażam sobie tych upałów bez ochłody, na sobotę zapowiadają u nas 40 stopni, na szczęście wczoraj popołudniu zamówiłam i dzisiaj kurier ma przywieźć bo w marketach już z basenów Wszystko wyczyszczone :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:52

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Wiecie co a ja na początku czekalam aż ciąża będzie bardziej zaawansowana i wydawało mi się że ten czas tak powoli leci a teraz to nie wiem kiedy mija i chciałabym żeby to wszystko trwało jak najdłużej a niestety do porodu coraz bliżej :-( teraz przygotowania tak nas pochłonął że ten okres niewiadomo kiedy zleci.
    My czekamy dzisiaj na nowy basen bo stary adres nam Się przebił a nie wyobrażam sobie tych upałów bez ochłody, na sobotę zapowiadają u nas 40 stopni, na szczęście wczoraj popołudniu zamówiłam i dzisiaj kurier ma przywieźć bo w marketach już z basenów Wszystko wyczyszczone :-(
    a jaki ten basen? i ile dałaś?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

Madzia, my sklejaliśmy wczoraj dziurkę w naszym i dzisiaj napełniamy świeżą wodą :-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na połówkowych. Z bąblem wszystko pięknie, 330g w 20tygodniu 1 dniu. Obwód główki 17cm, przepływy dobre i przede wszystkim DZIEWCZYNKA!

justyna14, Pchełka, MeGi2986, kwiatakacji, Nadulka, Madzisek, Karola1990, bella88, ZieloneOliwki, Flakonik lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ