Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny poradzcie!!
Od wieczora mam silne bole zoladka, wymiotowalam i leci ze mnie woda zamiast stolca. Ciagle jest mi niedobrze:( wyglada to na jakies zatrucie choc nic takiego wczoraj nie zjadlam. Maz w pracy i nie wiem co robic. Popijam delikatnie wode ale jest mi po niej tylko gorzej. Nie chce panikowac ale tez nie chce zaszkodzic. Czy moge wziasc jakies leki?? Czy przeczekac a moze nie zwlekac i jechac na pogotowie?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dzieki stars. Wegle nie mam, narazie jestem oslabiona i nie wyjde do apteki. Ale maz wczesniej skonczy to zrobi zakupy w aptece.
Megi być może masz w domu miętę lub Coca Cole, Pepsi?Zaparz miętę i polecam szklankę Coli na "ruszenie żołądka"
Pij malutkimi łyczkami lub nawet łyżeczką.
Mnie w nocy zaczęła boleć głowa i Apap nie pomaga
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dziewczyny poradzcie!!
Od wieczora mam silne bole zoladka, wymiotowalam i leci ze mnie woda zamiast stolca. Ciagle jest mi niedobrze:( wyglada to na jakies zatrucie choc nic takiego wczoraj nie zjadlam. Maz w pracy i nie wiem co robic. Popijam delikatnie wode ale jest mi po niej tylko gorzej. Nie chce panikowac ale tez nie chce zaszkodzic. Czy moge wziasc jakies leki?? Czy przeczekac a moze nie zwlekac i jechac na pogotowie??
Podobnie jak pchełka radzi, napiłabym się coca -coli. Gdyby do wieczora się pogarszało to wiadomo IP.MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:Dziewczyny poradzcie!!
Od wieczora mam silne bole zoladka, wymiotowalam i leci ze mnie woda zamiast stolca. Ciagle jest mi niedobrze:( wyglada to na jakies zatrucie choc nic takiego wczoraj nie zjadlam. Maz w pracy i nie wiem co robic. Popijam delikatnie wode ale jest mi po niej tylko gorzej. Nie chce panikowac ale tez nie chce zaszkodzic. Czy moge wziasc jakies leki?? Czy przeczekac a moze nie zwlekac i jechac na pogotowie??MeGi2986 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
dzień dobry
ja się dziś nawet wyspałam
możliwe, że znaleźliśmy glazurnika, dziś ma wpaść
oby
dziś przenoszę swoje przetwory już do schowka w nowym domucieszę się jak dziecko
Alicja daj znać jak tam po nocy, czy trochę lepiej? udało się wyciszyć te skurcze? Sarka musi jeszcze trochę w brzuszku zostać.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustynka, ale masz radochę z nowym domem. Wiem jak to jest
U mnie wczoraj poczułam pierwszego prawdziwego kopniaka-nie wiercenie itp. To był kop, a nawet trzy
Poza tym remont i rozpierduchaZ jednej strony radość a z drugiej bezradność, bo mi mąż absolutnie zakazuje robić czegokolwiek. Lekarka ostatnio przy nim kazała mi się mega oszczędzać bo jesetm po 3 cięciach cesarskich i po porodzie w 36 tc i mój kochany mąż wyręcza mnie we wszystkim. A mi go żal. Chciałabym też coś posprzątać, pomóc ale mam zakaz.
Tęsknię też za dziećmi, które na czas remontu siedzą u dziadków...Tylko najmłodszy jest w domu. Ale przynajmniej unikną tego bałaganu a ja dodatkowych nerwów.
Jeszcze ku.wa ten żar z nieba....
Justyna, jak Olka noce, lepiej? -
nick nieaktualnyDziekuje kochane za rady:*
Kontaktowalam sie ze znajoma pielegniara, doradzila zeby pic ciepla heebatke delikatnie oslodzona. Najprawdopodobniej zarazilam sie rota wirusem i najlepiej jakby sie tego wyzbyc z organizmu. Mam tez cole wiec po cieplej herbacie sie nia polecze. Licze ze sie uspokoi. -
Pchełka też taka bezradna jestem bo też w niczym pomóc nie mogę, bo u nas trwają jeszcze te cięższe prace, czekam na etap sprzątania ale okien i tak mi umyć mi samej nie dadzą
ale podłogi są moje
a Olek ostatnio zasypia lulany ok 21, około 1 zjada butle i pobudka o 5.35 codziennie jak w zegarku już od tygodnia prawienie wiem czemu akurat o tej godzinie, ale przynajmniej w miarę się wysypiam
teraz już ma pierwszą drzemkę, bo już ledwo na oczy patrzył, potem około 12-13 znów ma drzemkę i około 16-17 ostatnią. Niestety nie udało się zmieniejszyć mu ilości drzemek, bo jest już tak padnięty za każdym razem, że np wczoraj wystarczyło go na ręce w poziomie wziąć a on zasnął przytulony do mnie
słodziak
też boję się tych temperatur w tym tygodniu, generalnie słyszałam, że sierpień ma być upalny, ale w ubiegłym roku byłam na przełomie 8/9 miesiąca więc wtedy to było mega ciężko, teraz jakoś znośnieponad 10 kg mniej więc zdecydowanie lżej mi
ale jak przetrwamy sierpień to potem to już zleci do grudnia w mig. W ogóle ostatnio nie wierze, że to już połowa ciąży za nami, kiedy to zleciało? Zaraz wszystkie będziemy po połówkowych, po glukozie i potem tylko czekać na pierwsze porody
dziś poczytuję sierpniówki, u nich akcja za akcją, niedługo nas to czekabędzie się działo:)
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Hej dziewczyny. Dzięki za wsparcie.
Niestety KTG wykazało regularne, mocne skurcze.Dostałam kroplówkę, luteine i nospe ale narazie bez zmian.
Trzymajcie kciuki, żeby Sarka jeszcze została w brzuchu!
O jejkuAla trzymam kciuki zeby bylo ok :-*
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Wiecie co a ja na początku czekalam aż ciąża będzie bardziej zaawansowana i wydawało mi się że ten czas tak powoli leci a teraz to nie wiem kiedy mija i chciałabym żeby to wszystko trwało jak najdłużej a niestety do porodu coraz bliżej
teraz przygotowania tak nas pochłonął że ten okres niewiadomo kiedy zleci.
My czekamy dzisiaj na nowy basen bo stary adres nam Się przebił a nie wyobrażam sobie tych upałów bez ochłody, na sobotę zapowiadają u nas 40 stopni, na szczęście wczoraj popołudniu zamówiłam i dzisiaj kurier ma przywieźć bo w marketach już z basenów Wszystko wyczyszczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:52
-
Madzisek wrote:Wiecie co a ja na początku czekalam aż ciąża będzie bardziej zaawansowana i wydawało mi się że ten czas tak powoli leci a teraz to nie wiem kiedy mija i chciałabym żeby to wszystko trwało jak najdłużej a niestety do porodu coraz bliżej
My czekamy dzisiaj na nowy basen bo stary adres nam Się przebił a nie wyobrażam sobie tych upałów bez ochłody, na sobotę zapowiadają u nas 40 stopni, na szczęście wczoraj popołudniu zamówiłam i dzisiaj kurier ma przywieźć bo w marketach już z basenów Wszystko wyczyszczone
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Wiecie co a ja na początku czekalam aż ciąża będzie bardziej zaawansowana i wydawało mi się że ten czas tak powoli leci a teraz to nie wiem kiedy mija i chciałabym żeby to wszystko trwało jak najdłużej a niestety do porodu coraz bliżej
My czekamy dzisiaj na nowy basen bo stary adres nam Się przebił a nie wyobrażam sobie tych upałów bez ochłody, na sobotę zapowiadają u nas 40 stopni, na szczęście wczoraj popołudniu zamówiłam i dzisiaj kurier ma przywieźć bo w marketach już z basenów Wszystko wyczyszczone
Madzia, my sklejaliśmy wczoraj dziurkę w naszym i dzisiaj napełniamy świeżą wodą -
Dziewczyny wczoraj byłam na połówkowych. Z bąblem wszystko pięknie, 330g w 20tygodniu 1 dniu. Obwód główki 17cm, przepływy dobre i przede wszystkim DZIEWCZYNKA!
justyna14, Pchełka, MeGi2986, kwiatakacji, Nadulka, Madzisek, Karola1990, bella88, ZieloneOliwki, Flakonik lubią tę wiadomość