X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:10

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Ania, mamy ten sam termin porodu i też będę miała dopiero w tym tygodniu badanie glukozy. Też jakoś wydawało mi się późno, ale widzę, że nie jestem sama. :)
    Myślę że lepiej pozniej niż za wcześnie bo ją mialam robiona w 24t w szpitalu i moja gin mówi że za wcześnie i że będę musiała powtarzać;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    To razem będziemy siedzieć na szpilkach !:)
    i ja mam 29.12 :)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej, ktoś dziś wizytuje ze mną? :)
    Jestem troche zestresowana, bo dowiem się jak wyszly wyniki glukozy, morfologia i mocz..no i czy po tamtych skurczach z szyjka wszystko wporządku. byle do 16.00 :)
    ja też dziś wizytuję na 15:30 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści z wizyt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, mnie też w tym tygodniu czeka glukoza, chyba faktycznie jak zrobi się znowu ciepło to trzeba wszystko poprać, bo później będzie problem ze schnięciem,
    ktoś pisał tutaj o malowaniu łóżeczka, też chcę przemalować łóżeczko tylko zastanawiam się jaką farbą są jakieś specjalne bezpieczne dla dzieciaczków??

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, październikówki zaczęły się rozpakowywać :)
    Myszata, ZieloneOliwki - dajcie znać jak po wizytach :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, jak to jest z tym liczeniem ruchów płodu, bo moja położna środowiskowa mówiła nam na szkole rodzenia, że liczyć powinno się 3 razy w ciągu doby po godzinie, o mniej więcej stałych porach.
    I zapisywać. Ale uwaga, ruchu nie liczyć mam, jako jeden kopniak - bo tego byłoby dziesiątki tylko serie koniaków, tak jakby dla jednego ruchu przypisać jedną aktywność dziecka, czyli np. kilka kopniaków jeden za drugim, przerwa, kolejne kilka - wtedy mam zapisać 2 ruchu.

A jak Wam mówili lekarze czy położne?

Ile przez ta godzinę powinno być ruchów/aktywności?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj 100- dniówka! Poloneza czas zacząć!!! ( Albo sobie poleżę dla odmiany)

Matleena, Mama-julka, Madzia890722, Flakonik, Marta0912 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    oj, mnie też w tym tygodniu czeka glukoza, chyba faktycznie jak zrobi się znowu ciepło to trzeba wszystko poprać, bo później będzie problem ze schnięciem,
    ktoś pisał tutaj o malowaniu łóżeczka, też chcę przemalować łóżeczko tylko zastanawiam się jaką farbą są jakieś specjalne bezpieczne dla dzieciaczków??

a na jaki kolor?
    może być emalia akrylowa ze śnieżki supermal
    na 100% się nadaje

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Myślę że lepiej pozniej niż za wcześnie bo ją mialam robiona w 24t w szpitalu i moja gin mówi że za wcześnie i że będę musiała powtarzać;/

mi gin powiedział że mam zrobić tydzień przed wizytą bo to dla niego 28t
    jak każe tak zrobie :) ale nie wiedziałam że to ma jakieś znaczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś wyczytałam że powinno się robić glukozę w 28tc choć też nie wiem co za różnica.
    Też jeszcze nie miałam.

Ciuszki poprałam i poprasowałam- w 40' a i tak niektóre się zrobiły szmaty...

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) ania ja też dopiero w przyszłym tyg mam glukoze, także nie jesteś ostatnia :) myślę, że jeszcze kilka dziewczyn zostało z tym badaniem :)

dzień dobry tak w ogóle :)

tak myślałam że sama nie zostałam ale jako jedna z ostatnich :)
    Matleena wrote:
    A czy któraś z Was rozważała może wózek Baby Active Shell?

wózek bardzo fajny :) też go oglądaliśmy ale nie braliśmy pod uwage bo chcieliśmy koniecznie z różowym
    ZieloneOliwki wrote:
    Gdzieś wyczytałam że powinno się robić glukozę w 28tc choć też nie wiem co za różnica.
    Też jeszcze nie miałam.

Ciuszki poprałam i poprasowałam- w 40' a i tak niektóre się zrobiły szmaty...

ja dzisiaj zebrałam ze suszarki pranie z soboty i już się suszy następne :)
    został mi jeszcze 1-2 automat ciuszków i to co w komplecie do łóżeczka też mi się raczej na raz nie zmieści, w tym tyg powinno przyjść łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostało jeszcze parę np. czy m.in. pościel, kocyk bo to od szwagierki i pieluchy tetrowe które dotarły paczką w piątek:) zbiorę większą ilość żeby zapełnić pralkę i zrobię czwartą turę;)

Kupiłam te chusteczki z Biedronki do prania bo miałam kilka rzeczy np. białych z czerwonymi lamówkami i rzeczywiści chusteczka zafarbowała. W środę wyruszam na łowy do lumpka :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:11

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski :-)

Witam sie po weekendzie, ale mam dzisiaj lenia :-//

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763cad5f70e4.jpg

alisss871, bella88, Matleena, Madzisek, moniek90, Mama-julka, Flakonik, Marta0912 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    czesc mamuski :-)

Witam sie po weekendzie, ale mam dzisiaj lenia :-//

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763cad5f70e4.jpg

Mam dziś na sobie taki sam sweterek :) Ładny brzusio. Mój troszkę większy i już marzę o tym aby maluszek był poza nim. Niech te dwa miesiące szybko zlecą bo już mi jest za ciężko i źle mi się przez to śpi :(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella u mnie jest tydzien w tyl wiec miedzy nami roznica 3 tygodni :-)) ale wydaje mi sie ze rosnie miarodajnie :P

moja kuleczka ma wlaczony tryb nocny , boje sie, ze tak zostanie... uaktywnia sie o 23, okolo polnocy i tak pol nocy skacze ... nie wiem jak jest ulozona, ale czuje jak naciska mi na pecherz bardzo czesto... apropo siku w srode ide na kontrolny mocz, mam nadzieje, ze juz mi przeeszlo po antybiotyku

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG mój Fasolek budzi się albo ok 1 w nocy, albo o 5 nad ranem;) cały czas kopie w lewym boku, ale najgorzej jak skopie po pęcherzu... Ostatnio trzy noce pod rząd nie spałam po półtorej godziny, a dziś wstawałam średnio co dwie na kilka kropelek siusiu..

• bella88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo. Po 5 jest pobudka dzień w dzień. Już rytuał. Później nie mogę zasnąć :/ najgorzej jak właśnie gdzieś na pęcherz naciska. Ledwo wstanę z kibelka po oddaniu dosłownie paru kropelek i już mam wrażenie że znowu mi się chce. Takie głupie uczucie... jak przy zapaleniu pęcherza tylko nie piecze na szczęście :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ