X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:10

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Ania, mamy ten sam termin porodu i też będę miała dopiero w tym tygodniu badanie glukozy. Też jakoś wydawało mi się późno, ale widzę, że nie jestem sama. :)
    Myślę że lepiej pozniej niż za wcześnie bo ją mialam robiona w 24t w szpitalu i moja gin mówi że za wcześnie i że będę musiała powtarzać;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    To razem będziemy siedzieć na szpilkach !:)
    i ja mam 29.12 :)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej, ktoś dziś wizytuje ze mną? :)
    Jestem troche zestresowana, bo dowiem się jak wyszly wyniki glukozy, morfologia i mocz..no i czy po tamtych skurczach z szyjka wszystko wporządku. byle do 16.00 :)
    ja też dziś wizytuję na 15:30 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści z wizyt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, mnie też w tym tygodniu czeka glukoza, chyba faktycznie jak zrobi się znowu ciepło to trzeba wszystko poprać, bo później będzie problem ze schnięciem,
    ktoś pisał tutaj o malowaniu łóżeczka, też chcę przemalować łóżeczko tylko zastanawiam się jaką farbą są jakieś specjalne bezpieczne dla dzieciaczków??

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, październikówki zaczęły się rozpakowywać :)
    Myszata, ZieloneOliwki - dajcie znać jak po wizytach :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, jak to jest z tym liczeniem ruchów płodu, bo moja położna środowiskowa mówiła nam na szkole rodzenia, że liczyć powinno się 3 razy w ciągu doby po godzinie, o mniej więcej stałych porach.
    I zapisywać. Ale uwaga, ruchu nie liczyć mam, jako jeden kopniak - bo tego byłoby dziesiątki tylko serie koniaków, tak jakby dla jednego ruchu przypisać jedną aktywność dziecka, czyli np. kilka kopniaków jeden za drugim, przerwa, kolejne kilka - wtedy mam zapisać 2 ruchu.

A jak Wam mówili lekarze czy położne?

Ile przez ta godzinę powinno być ruchów/aktywności?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj 100- dniówka! Poloneza czas zacząć!!! ( Albo sobie poleżę dla odmiany)

Matleena, Mama-julka, Madzia890722, Flakonik, Marta0912 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    oj, mnie też w tym tygodniu czeka glukoza, chyba faktycznie jak zrobi się znowu ciepło to trzeba wszystko poprać, bo później będzie problem ze schnięciem,
    ktoś pisał tutaj o malowaniu łóżeczka, też chcę przemalować łóżeczko tylko zastanawiam się jaką farbą są jakieś specjalne bezpieczne dla dzieciaczków??

a na jaki kolor?
    może być emalia akrylowa ze śnieżki supermal
    na 100% się nadaje

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Myślę że lepiej pozniej niż za wcześnie bo ją mialam robiona w 24t w szpitalu i moja gin mówi że za wcześnie i że będę musiała powtarzać;/

mi gin powiedział że mam zrobić tydzień przed wizytą bo to dla niego 28t
    jak każe tak zrobie :) ale nie wiedziałam że to ma jakieś znaczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś wyczytałam że powinno się robić glukozę w 28tc choć też nie wiem co za różnica.
    Też jeszcze nie miałam.

Ciuszki poprałam i poprasowałam- w 40' a i tak niektóre się zrobiły szmaty...

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) ania ja też dopiero w przyszłym tyg mam glukoze, także nie jesteś ostatnia :) myślę, że jeszcze kilka dziewczyn zostało z tym badaniem :)

dzień dobry tak w ogóle :)

tak myślałam że sama nie zostałam ale jako jedna z ostatnich :)
    Matleena wrote:
    A czy któraś z Was rozważała może wózek Baby Active Shell?

wózek bardzo fajny :) też go oglądaliśmy ale nie braliśmy pod uwage bo chcieliśmy koniecznie z różowym
    ZieloneOliwki wrote:
    Gdzieś wyczytałam że powinno się robić glukozę w 28tc choć też nie wiem co za różnica.
    Też jeszcze nie miałam.

Ciuszki poprałam i poprasowałam- w 40' a i tak niektóre się zrobiły szmaty...

ja dzisiaj zebrałam ze suszarki pranie z soboty i już się suszy następne :)
    został mi jeszcze 1-2 automat ciuszków i to co w komplecie do łóżeczka też mi się raczej na raz nie zmieści, w tym tyg powinno przyjść łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostało jeszcze parę np. czy m.in. pościel, kocyk bo to od szwagierki i pieluchy tetrowe które dotarły paczką w piątek:) zbiorę większą ilość żeby zapełnić pralkę i zrobię czwartą turę;)

Kupiłam te chusteczki z Biedronki do prania bo miałam kilka rzeczy np. białych z czerwonymi lamówkami i rzeczywiści chusteczka zafarbowała. W środę wyruszam na łowy do lumpka :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:11

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski :-)

Witam sie po weekendzie, ale mam dzisiaj lenia :-//

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763cad5f70e4.jpg

alisss871, bella88, Matleena, Madzisek, moniek90, Mama-julka, Flakonik, Marta0912 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    czesc mamuski :-)

Witam sie po weekendzie, ale mam dzisiaj lenia :-//

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763cad5f70e4.jpg

Mam dziś na sobie taki sam sweterek :) Ładny brzusio. Mój troszkę większy i już marzę o tym aby maluszek był poza nim. Niech te dwa miesiące szybko zlecą bo już mi jest za ciężko i źle mi się przez to śpi :(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella u mnie jest tydzien w tyl wiec miedzy nami roznica 3 tygodni :-)) ale wydaje mi sie ze rosnie miarodajnie :P

moja kuleczka ma wlaczony tryb nocny , boje sie, ze tak zostanie... uaktywnia sie o 23, okolo polnocy i tak pol nocy skacze ... nie wiem jak jest ulozona, ale czuje jak naciska mi na pecherz bardzo czesto... apropo siku w srode ide na kontrolny mocz, mam nadzieje, ze juz mi przeeszlo po antybiotyku

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG mój Fasolek budzi się albo ok 1 w nocy, albo o 5 nad ranem;) cały czas kopie w lewym boku, ale najgorzej jak skopie po pęcherzu... Ostatnio trzy noce pod rząd nie spałam po półtorej godziny, a dziś wstawałam średnio co dwie na kilka kropelek siusiu..

• bella88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo. Po 5 jest pobudka dzień w dzień. Już rytuał. Później nie mogę zasnąć :/ najgorzej jak właśnie gdzieś na pęcherz naciska. Ledwo wstanę z kibelka po oddaniu dosłownie paru kropelek i już mam wrażenie że znowu mi się chce. Takie głupie uczucie... jak przy zapaleniu pęcherza tylko nie piecze na szczęście :P

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ