WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja mam na coś około 27.12 :)
    To razem będziemy siedzieć na szpilkach !:)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dziewczyny, zaczełyscie już prać ciuszki ? bo ja się zastanawiam czy już powoli zaczynać prać, prasować i składać w komodzie już tak żeby czekały na maleństwo. nie wiem czy to nie za wcześnie?
    no i czy pranie w 40 stopniach starczy? bo nie wyobrazam sobie prać tych delikatnych ubrane w 60 stopniach... :/ ajj sama już nie wiem

była u mnie bratowa w piątek, oglądałyśmy wózek, ciuszki i stwierdziła że mam zacząć prać do póki mam siły, więc wstawiłam 1 automat w sobote, chciałam więcej ale na rozkładanej suszarce więcej się nie zmieści ;/ wstawiłam na 40 st, nie czytałam metek, nic się nie stało z ubrankami, prasować nie będe

jako jedna z pierwszych mam termin a jako jedna z ostatnich pójde w tym tyg na glukoze ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Cześc dziewczyny :) Jestem ze styczniówek ale... Prawdopodobnie urodze 25 grudnia , nie chciałam zmieniać suwaczka bo teraz sie dowiem dokladniej na kolejnej wizycie 18.09. z ostatnich wyliczen i pomiarów dzieciaczka wyszlo ze znowu jest starsze. A nie mogą i nie potrafią mi ustalic TP z OM bo jej nie miałam. Tzn po poronieniu od razu zaszłam w kolejną ciąże i nie zdążyłam dostac okresu. Wg ostatnich badan wychodzi teraz 24t3d :) na 100% chłopiec.
    Pozdrawiam :)

Paulix witam na forum i witam w klubie osób z kilkoma terminami porodu ;) ja też nie mogę mieć ustalonego terminu porodu z OM więc też cały grudzień będę chodzić na szpilkach ;) Ogólnie miałam ok cztery różne terminy :/ ale już kilku lekarzy wspominało mi o tym, że w takich wypadkach najbardziej wiarygodny termin to ten z jak najwcześniejszego USG, bo potem każdy płód rośnie w swoim tempie i im starsze usg, tym bardziej niedokładny termin. Nie wiem ile w tym prawdy, zobaczymy po porodzie :) w każdym razie na początku byłam załamana faktem niedokładnych terminów porodu ale teraz już się do tego przyzwyczaiłam :) co ma być to będzie. Najgorsze że panicznie boję się ciąży przenoszonej a tak na prawdę sama nie będę wiedzieć, czy taką już mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 23:27

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:05

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:05

ania14 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wiec ja kupilam amelis pro granatowo szary. Dla dziewczynki. Zdecydowalismy sie na ten wozek ze wzgledu na jakosc/cena po wczesniejszym przetestowaniu go w stacjonarnym sklepie a zamoiwienie zlozylismy w sklepie internetowym ze wzgledu na troche nizsza cene. Najwiekszym dla mnie plusem wozka jest jego zwrotnosc i mega latwo sie go prowadzi mimo ze ma standardowy ciezar. Nie jest taki ladny jak np adamex pajero - ale ten niestety ma zle opinie w necie jesli chodzi o spacerowke i ilosc reklamacji. Szukalam na poczatku wozka idealu. Ale takiego nie ma. W kazdym bylo cos. Najmniej moglam sie przyczepic wlasnie do amelis pro. Np do niezamykanej torby zakupowej. Tak czy siak wydake mi sie ze wyjdzie w praniu jak sie bedzie sprawowal:-)
    Suerte wrote:
    słyszała któras z Was o wózku Amelis Pro? strasznie mi się spodobał (kolor koral pasowalby dla chłopaka? :P ), a mało o nim wiem...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza bezsenna noc ciążowa....

Lips ja mam skurcze nadal, dziś znowu się nasiliły i już zaczynam dostawać psychozy od tego... Od momentu wejścia ze szpitala (po wyjściu skurcze były tylko sporadycznie) Leżę cały czas, brzuch czasem mnie bardzo delikatnie pobolewa, szyjka ok. ... Mały jest bardzoooo aktywny i aż boli jak kopie. Juz sama nie wiem, chyba zadzwonię jutro do mojego lekarza znowu. Biorę 3*2 aspargin, 2*nospa forte i nie pomaga...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ania ja też dopiero w przyszłym tyg mam glukoze, także nie jesteś ostatnia :) myślę, że jeszcze kilka dziewczyn zostało z tym badaniem :)

dzień dobry tak w ogóle :)

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo
    dlugo bylas w szpitalu z tymi skurczami ? Tlumaczyli co wogole skad sie biora te bole ? Ja po tygodniu lezenia nic nie wiem dalej.... ktory masz tydzien bo nie masz sowaczka? Czyli rozumiem ze trafilas na oddzial tak jak ja z tymi skurczami w dole brzucha jak na okres tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 07:39

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ktoś dziś wizytuje ze mną? :)
    Jestem troche zestresowana, bo dowiem się jak wyszly wyniki glukozy, morfologia i mocz..no i czy po tamtych skurczach z szyjka wszystko wporządku. byle do 16.00 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Hej, ktoś dziś wizytuje ze mną? :)
    Jestem troche zestresowana, bo dowiem się jak wyszly wyniki glukozy, morfologia i mocz..no i czy po tamtych skurczach z szyjka wszystko wporządku. byle do 16.00 :)

Myszata, ja też dzisiaj wizytuję :-) Na 18:10.
    U mnie wyniki glukozy ok, a nawet bardzo dobrze ;-) Mocz i morfologia również.
    Ale muszę niestety poważnie porozmawiać z moją lekarką na temat bóli rany po cc podczas stawiania macicy :-/ Do tego ból spojenia łonowego. Często aż nie mogę chodzić...

Lips, musisz zapytać konkretnie w szpitalu co dalej. I trzymaj się tam cieplutko ;-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips a szyjka Ci się skraca? bo jeśli same bóle są i nic za tym nie idzie tzn szyjka ok, dzidzia ok, ciśnienie ok i żadnych plamień czy czegokolwiek to może się okazać, że taka Twoja natura, niestety tak też bywa :/ szkoda tylko, że lekarze nic nie mówią konkretnego, bo przecież stres związany z pobytem w szpitalu jest spory a do tego ta niewiedza. Współczuję. Dziś może postaraj się wypytać co i jak.

Powodzenia na wizytach dziś :)

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam 3dni, na początku mnie zbadali, zrobili usg, stwierdzili ze szyjka ok, ale zatrzymają mnie na obserwacji skoro przyszłam - a miałam lekkie bóle w podbrzuszu i nieregularne ale dość częste skurcze. Po tych trzech dniach, lekarz na obchodzie, zapytał tylko czy brzuch się jeszcze tak często napina. Napinal się wtedy dużo rzadziej, zbadał mnie u do domu. Jak się zapytałam lekarza, co robić jakby się to powtarzalo, to odesłał do lekarza prowadzącego - ten zlecił dużo odpoczynku, żadnych spacerów i obserwacje. Jestem w 26.+3.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Flakonik czekałam aż się pojawiają na forum bo mam do Ciebie kilka pytań;) zarzucenia pytaniami a Ty jak będziesz miała chwilke to może odpowiedź:
    1. Jaki wózek kupilas i gdzie? Czy w Krakowie są sklepy z wózkami bliźniaczymi?
    2. Jakie lozeczko i materac? Kupilas 1 czy później od razu 2? I podobnie czy w Krakowie?bo mąż pojejedzie w Kraków i fajnie by było jakbys podała jakieś namiary byłoby łatwiej;)
    3. Kupowała monitory oddechu?nianie?laktator?

Sorry za tyle pytan ale wykorzystuje fakt że jesteś na forum;)
    Twoje dziesięć już duże, chociaz moje chyba większe bo w 25 t miały prawie po 1 kg;)

Moja pojedyncza kruszynka w 25 tygodniu dopiero nie całe 600g. Twoje maluchy to chyba rekordzisci:)

Kate4 lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate1 - Twoje dzidziusie w 25t po 1kg, a moja mała dopiero 1kg w 28tc.
    Rekordziści!:)

Kate4 lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, mamy ten sam termin porodu i też będę miała dopiero w tym tygodniu badanie glukozy. Też jakoś wydawało mi się późno, ale widzę, że nie jestem sama. :)

ania14 lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już mam wózek. Kupiliśmy Pajero Alu...zobaczymy jak sie sprawdzi:)

Miłego poniedziałku

f2wlanlibm0fi1og.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo to mamy praktycznie takie same objawy z tym ze ja kezalam tydzien. Dzis mnie zbadal ordynatir i powiedzial ze z pelna odpowiedzialnoscia wypuszcza mnie do domu. Szyjka dkuga zamknieta plamien brak a skorcze juz tylko sporadycznie. Magnez i nospa do domu. I strasznie sie ciesze ze wychodze. Jutro mi wypada nirmalna wizyta wiec sie dopyyam swojego lekarza. Pewnie taki juz nasz urok ze czujemy ta macice.

balbo, justyna14, moniek90, Mama-julka, Madzia890722 lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, własnie sobie uświadomiłam, że mi ginka jeszcze nie zleciła glukozy. A następną wizytę mam dopiero 2 paxdziernika- 28 lub 29 tydzień...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kate1 - Twoje dzidziusie w 25t po 1kg, a moja mała dopiero 1kg w 28tc.
    Rekordziści!:)
    No żeby dalej tak rosły to będzie dobrze skoro mam rodzić wcześniej;)

alicja_, gosia mmr, Mama-julka lubią tę wiadomość

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ