WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi piorę sukcesywnie i w temp. z metki. Ta bawełna nie jest już taka, że wytrzyma wyższą temp. Mogą w temp. 60°C zrobić się szerokie szmaty. Bakterie zabije żelazko, zauważ że temp. prasowania w większości jest na trójce.

Mam z lumpów dwa bodziaki z Mothercare które nawet w metkowej temp. 40st. zrobiły się szerokie. Co za...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja myslalam,ze jak sie przeprowadze na swoje to bede miala wiecej czasu na siedzenie na forum a nie jestem w stanie nawet nadrobic poprzedniego dnia:p Ale mimo wszystko cos tam staram sie czytac. :)

Ja wczoraj kupilam w auchanie w promocji lovelle plyn do prania i proszek,i jedno i drugie do bialego bo tak pomyslalam,ze i tak na poczatku bede pewnie miala wiecej prania bialego( body i pajace) niz kolorowych rzeczy;) aha koszt to jak pamietam 24,99zl+ 1gr za drugie,jakos tak;)

Kurcze ja tez czasem miewam delikatne skurcze w dole brzucha albo twardnienie ale jakos tak specjalnie mnie nie boli i czasem nawet uwagi na to nie zwracam. Szkoda mi Was naprawde,ze przez takie cos musicie lezec w szpitalach;/ nie wyobrazam sobie jechac do szpitala i lezec w trakcie ciazy;/ dopiero az jak przyjdzie sie jechac na porod to wtedy..ehh

Ja zabieram sie za garstke ubranek ktore mam dla dziecka od miesiaca.. hehee i nie moge nigdy w komodzie poukladac:p wogole to myslalam w tym msc zeby kupic lozeczkp i rozstawic,i bede miala przynamniej sypialnie jakp tako uporzadkowana;) bo narazie nawet nie wiem gdzie na scianie moge co zawiesic:)

Moj Malz teraz zaczal remont pokoju u swojej Mamy i jak zwykle Jego siostra jest dyrygentem... i podpatrzyla u mnie sypialnie i kupily z tesciowa te same kolory do tego pokoju..szary i fioletowy...matko jak ja tego nie lubie:pp zero wlasnego gustu pff Malz zrobil u nas w salonie polki z plyty kartonowo-gipsowej bo chcialam,oczywiscie Ona u siebie bedzie robic a u tesciowej patrze juz zrobione.. eh:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 jesteś inspiratorką, domowym dekoratorem :-D A Ty od razu ostro o rodzince że zero własnego gustu ;-)

U mnie po remoncie jeszcze parę drobnych rzeczy do zrobienia. Po tygodniu nieobecności, forum nadrabiałam przez parę godzin.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już większość ubranek wyprane i wyprasowane. Sprawdzałam na metkach w ilu stopniach można prać i większość prałam w 60 stopniach, ale część też prałam w 40. Wszystko potem wyprasowałam ze strumieniem pary. Do szaf wkładam ale przykrywam wszystko ręcznikami póki co :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz prowadzacy pracuje na tym oddziale na ktorym leze ale jest tetaz na urlopie. Poza tym nie chce do nigo dzwonic bo skoro sie zna z tymi lekarzami tutaj to nie chce na nich napieprzac bo wiadomo jak oni sie bronic nawzajem. Jutro bedzie ordynator zaytam czy juz moge wyjsc jak mnie przebada i sie zgodzi to pojde prwatnie do tego mojego prowadzacego. Najwyzej jak bede sie dalej zle czula to wroce na oddzial.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips

nie mam doświadczeń z oddziałem położniczym, jednak kiedy moi bliscy leżeli w różnych szpitalach, zauważyłam, że jak przychodził członek rodziny do lekarza, to uzyskał więcej informacji, oczywiście, jeśli upoważniłaś go wcześniej do uzyskania informacji, kiedy lekarze wiedzą, że za pacjentem ktoś stoi jakoś bardziej śpieszą się do udzielania wyjaśnień

a poza tym fajny blog
    mi szczególnie się spodobał ten tekst:
    http://mataja.pl/2014/04/10-nietypowych-rzeczy-ktore-warto-zabrac-na-porodowke/
    i chyba będzie inspiracją do przygotowania playlisty na porodówkę z obowiązkowym utworem:I will survive!!

Ktoś szukał informacji dot. jedzenia w trakcie porodu:
    http://mataja.pl/2014/07/jedzenie-w-czasie-porodu-mozna-czy-nie/

moniek90 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, jak pojadę do Bydg. będę go chciała zobaczyć bo u nas nie ma. Jestem z tych co muszą wózka dotknąć. Opinie w necie są ok. Oceniany jako najlepszy polski. Dla mnie ważne że lekka spacerówka. Zastanowiłabym się nad koralowym dla chłopaka. Mi się podoba malachit.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) zaraz sie biore za nadrabianie.
    w piątek byliśmy na usg i dziewczynki mają już po 940 i 910gram wiec w zasadzie tyle samo :) mniejsza nadrobiła. a mają po 31,9cm i 32,3 wiec tez bardzo podobnie :)
    U nas wszystko w porządku ;)

aannkkaa, Mama-julka, Madzisek, emilka24, Matleena, MeGi2986, moniek90, Kate4, Suerte, alicja_, kwiatakacji, Karola1990, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czesc dziewczyny :) zaraz sie biore za nadrabianie.
    w piątek byliśmy na usg i dziewczynki mają już po 940 i 910gram wiec w zasadzie tyle samo :) mniejsza nadrobiła. a mają po 31,9cm i 32,3 wiec tez bardzo podobnie :)
    U nas wszystko w porządku ;)
    O wozów ale już masz dorodne księżniczki !:*
    Masz co nadrabiac a jak skonczysz pochwal się brzusiem bo juz chyba każda pokazała (albo wiekszosc )tylko nie Ty!:D :-)
    Jak wyprawka!: D opowiadaj wszystko :*!!

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być o wooow!

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super flakonik :-) a lekarz już ci coś mówił na temat sposobu rozwiązania?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyprawke mamy już całą na szczescie :)
    Bede chciala rodzic naturalnie i nie mam na razie przeciwskazan o ile dziewczynki sie dobrze ulozą pod koniec ciazy bede mogla tak rodzic :)

Madzisek, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to super!
    To teraz tylko czekać na malutkie szczęścia, ale niech jeszcze siedzą :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z misia26? bo usunela konto? cos sie stalo?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super wieści:)

Inso ja tez sie obkupilam w auchanie Lovelą ale tylko proszek do prania. Do tego chce płyn do płukania dokupic ale nie bylo na sklepie.

Lips 3mam kciuki żeby Twój pobyt w szpitalu przyniósł pozytywne rezultaty. Może kurcze warto jakiegos lekarza tam troche opierdzielic i nacisnac na rozmowe bo taka niewiedza to sienie dziwie ze Cie stresuje.

Jesli chodzi o pranie ubranek to ja piore tak jak na metce i jak narazie wszystko wychodzilo 40°. Tylko że pierwsze pranie robie w zwyklym proszku. Kolejny raz planuje w listopadzie prac juz w Loweli i wtedy juz prasowac i ukladac.

A jeśli chodzi o bóle to od paru dni mam twardnienie brzucha po całości jak tylko stane. Nie boli ale jest to odczuwalne napiecie. A bóle mam w dole brzucha czasem po bokach czasem po srodku i pojawiaja sie jak np wstaje albo dluzej postoje. Na wizycie było ok wiec narazie bede to obserwowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Flakonik, wpisz mi proszę Helenkę na pierwszą stronę. :)
    bedą już 3 Helenki :)

niania.ogg, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zazdroszczę dziewczynom które mają wybrane imię! Dla dziewczynki pewnie już bym miała, a z drugim synem problem :'(

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy z imieniem dla dziewczynki właśnie nie mieli problemu, ale jak już zaczynamy myśleć nad drugim imieniem do chrztu to pojawia się wielki problem i wielka dziura w głowie :-D Chyba będziemy myśleć jak Mała się urodzi :-D

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ