Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 pamiętaj że musi być imię świętej! To połowa imion już odpada ;-)

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka będę się tym pocieszać przy wyborze :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empatia to moje drugie imię ;-) Wiem, że potrafię podnieść na duchu.

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma urodziła dziewczynkę. Poszło niby bardzo sprawnie i szybko. Jak jej już fajnie ;) Termin miała na 12-14 września, a urodziła 4. Całą ciążę praktycznie przeleżała.
    Swoją drogą u mnie w miejscowości jest kobieta co urodziła 14 dzieci. W tym 11 chłopaków i 3 dziewczyny :O

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Moja znajoma urodziła dziewczynkę. Poszło niby bardzo sprawnie i szybko. Jak jej już fajnie ;) Termin miała na 12-14 września, a urodziła 4. Całą ciążę praktycznie przeleżała.
    Swoją drogą u mnie w miejscowości jest kobieta co urodziła 14 dzieci. W tym 11 chłopaków i 3 dziewczyny :O

Skoro ciążę miała ciężką to dobrze, że chociaż poród szybki :-) A kobieta, która ma 14 dzieci to chyba przez całe życie nic innego nie robi tylko ciągle jest w ciąży i karmi piersią :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik czekałam aż się pojawiają na forum bo mam do Ciebie kilka pytań;) zarzucenia pytaniami a Ty jak będziesz miała chwilke to może odpowiedź:
    1. Jaki wózek kupilas i gdzie? Czy w Krakowie są sklepy z wózkami bliźniaczymi?
    2. Jakie lozeczko i materac? Kupilas 1 czy później od razu 2? I podobnie czy w Krakowie?bo mąż pojejedzie w Kraków i fajnie by było jakbys podała jakieś namiary byłoby łatwiej;)
    3. Kupowała monitory oddechu?nianie?laktator?

Sorry za tyle pytan ale wykorzystuje fakt że jesteś na forum;)
    Twoje dziesięć już duże, chociaz moje chyba większe bo w 25 t miały prawie po 1 kg;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Skoro ciążę miała ciężką to dobrze, że chociaż poród szybki :-) A kobieta, która ma 14 dzieci to chyba przez całe życie nic innego nie robi tylko ciągle jest w ciąży i karmi piersią :-D

"Góra" wynagrodziła to leżenie :)

Ale urodzić tyle dzieci to musi być "hardcor". Już nie mówiąc potem o przygotowywaniu posiłków (obieraniu ziemniaków ;o itp )

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi tak ciężko, a to szósty miesiąc dopiero. Czuję się tak samo jak z synem w dziewiątym. Jakbym miała urodzić dwa tyg. wcześniej to bym się nie obraziła.

Takie liczne rodziny są fascynujące. U nas facet próbował do dziewczynki. Nie udało się. Skończyło się na dziewięciu chłopakach. Mój małż pochodzi z licznej rodziny, ale nie aż takiej :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    "Góra" wynagrodziła to leżenie :)

Ale urodzić tyle dzieci to musi być "hardcor". Już nie mówiąc potem o przygotowywaniu posiłków (obieraniu ziemniaków ;o itp )

Tak, tak tylko kuchnia. Chociaż starsze są w tym wieku że wypada też coś pomóc. I pewnie tak jest bo to norma w takich rodzinach że jeden drugiemu pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tak, tak tylko kuchnia. Chociaż starsze są w tym wieku że wypada też coś pomóc. I pewnie tak jest bo to norma w takich rodzinach że jeden drugiemu pomaga.

Najmłodsze dziecko ma już 28 lat. Teraz już się takie duże rodziny nie zdarzają. Zabawne jest to że z tej całej ferajny tylko troje ma dzieci ( po jednym do tego).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U męża w rodzinie też bez szaleństw: po jednym lub dwoje dzieci. Tylko jedna ma piątkę, ale ona jest inna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 18:15

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :) Jestem ze styczniówek ale... Prawdopodobnie urodze 25 grudnia , nie chciałam zmieniać suwaczka bo teraz sie dowiem dokladniej na kolejnej wizycie 18.09. z ostatnich wyliczen i pomiarów dzieciaczka wyszlo ze znowu jest starsze. A nie mogą i nie potrafią mi ustalic TP z OM bo jej nie miałam. Tzn po poronieniu od razu zaszłam w kolejną ciąże i nie zdążyłam dostac okresu. Wg ostatnich badan wychodzi teraz 24t3d :) na 100% chłopiec.
    Pozdrawiam :)

nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, Karola1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix witamy serdecznie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix sorry, pierwszy raz słyszę że można tak od razu po poronieniu zajść w ciążę :-) Ja czekałam trzy cykle nim nabrałam odwagi, a i od razu nie zaszłam. U mnie, ale to pewnie kwestia wieku, nie obyło się bez Clo, chociaż nie mam policystycznych jajników.

Szybciej nie mogli wyliczyć terminu? O ile pamiętam po 15tyg. nie jest możliwe z wielkości płodu bo rozwija się każdy indywidualnie. Pewnie Twój termin porodu będzie dla Ciebie niespodzianką.

Póki co mamy ten sam termin ;-)

Paulix lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest bardzo poplątane. Poronilam 29 marca w 9tc. Obyło sie bez lyzeczkowania i samo doszlo do siebie. Wiec zadnych przewciskazan. I tak po ok 3 tygodniach pierwszy raz po poronieniu przy pierwszym stosunku zaszlam w ciąże. Lekarz tez nie dowierzał i przez tel mi mowil ze test wyszedl pozytywny bo utrzymuje sie hcg z poprzedniej ciąży. a tu taka niespodzianka :) I tak najpierw mialam termin na 07.01, w Anglii wyliczyli mi termin na 03.01 i po powrocie do Polski na połowkowym wyszło ze 25.12 . Pomieszanie z poplątaniem a ja bede chodzic cały ostatni miesiac jak na szpilkach.

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix witaj ! Mamy podobne terminy wg ostatniej miesiączki mi wychodzi 20 grudzień ale na pierwszej wizycie lekarz powiedzial ze 29 grudzień i tego się trzymam !:D wiec jest nas trzech w podobnych terminach bo mama-julka te coś takiego ma!:)

Paulix lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kolejna wizyte 18.09 wiec zobaczymy co mi powie :D a jak mi nic nie powie dokladnego to wyprawke do szpitala już zaczne pakowac . Albo najlepiej pójść prywatnie i miec czarno na bialym :)

atdcp07wpidlrccj.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Paulix witaj ! Mamy podobne terminy wg ostatniej miesiączki mi wychodzi 20 grudzień ale na pierwszej wizycie lekarz powiedzial ze 29 grudzień i tego się trzymam !:D wiec jest nas trzech w podobnych terminach bo mama-julka te coś takiego ma!:)

Ja mam na coś około 27.12 :)

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ