WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką - http://allegro.pl/fiki-miki-fikuszka-poduszka-do-spania-karmienia-i5299709135.html

I jestem zadowolona bardzo, jak bez niej spałam to bardziej mnie kręgosłup bolał bo jakoś tak można się na niej wygodnie ułożyć i odciąża kręgosłup też :-) wierciłam się z boku na bok milion razy w nocy a teraz jak mam tą poduszke to tak sie w nią wtulę że śpie jak dziecko :D może z 3 razy w nocy się przekręce, moim zdaniem jest spora różnica, ta poducha dużo daje, ja tam nie żałuje ani grosza wydanego na podusie :-) Oglądając tv czasem owijam się nią i opieram pod plecami, bardzo wygodny fotelik się z niej tworzy wtedy :P Ja polecam , warto kupić , pozniej moze służyc do karmienia :-)

A co do pielęgnacji biustu, to smarowałam olejkiem na poczatku ciazy, teraz nie stosuje nic i sama nie wiem czy coś stosować czy nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 19:57

rewelka lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Kate4

Ja myślałam, że będę tylko korzystać z poduchy/ kołdry między nogami, bo mnie kolana bolały, ale czasem przed ciążą też tak miałam, i to rozwiązanie zupełnie wystarczało. Teraz jednak doszły bóle krzyża, szczególnie jak leżę na lewym boku, więc wkładam sobie drugą poduchę do podparcia pod plecy, ale średnio się to sprawdza, brakuje mi jakiegoś podparcia pod plecy... z drugiej strony nie chce mi się wydawać tyle pieniędzy w ciemno.
    A Twoja poducha może jeszcze przydać się w czasie karmienia, także może mąż jeszcze odstąpi ją maluchom:)
    Tak właśnie mam zamiar wykorzystac ją do karmienia;) a jeśli chodzi o ból pleców to musisz sobie kupić poduche U bo C nie podpiera pleców i i tak musialabym podkladac poduszkę pod plecy;)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny produkujecie,ze ciezko Was nadrobic :) Poziomka mam taka sama poduche i tez polecam, u mnie sie sprawdzila w nocy jest moja najlepsza przyjaciolka :D az mazjest zazdrosny ;) i tez robie sobie fotelik zwlaszcza jak czytam np. super sprawa i pozniej wlasnie do karmienia bedzie i jako oparcie dladziecka ;) moj Gabrys tez ja lubi i czesto mi zabiera. :)
    ja jakas dzis taka padnieta,maz dopiero co wrocil i zajal sie malym,wiec juz moge sie wylegiwac :)
    Inso jesli chodzi o zywienie dzieci,popieram Cie :) rowniez uwazam,ze dziecko powinno jesc normlane posilki i staram sie tego trzymac,a na przekaske owoce lub tez warzywa i moje dziecko jak narazie nie jest kaprysne.Czesto zje swoje i idzie jeszcze do taty na kolana, zeby i jemu pomoc jesc,czasem sie zastanawiam gdzie to sie miesci w tym malym brzuszku,a wcale sie nie przeklada na wyglad,wazy ok 12 kg,ale z przemiana materii wdal sie w tate :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka też myśleliśmy nad imieniem Gniewko:)

Lewatywa lepsza niż dwójeczka przy porodzie:P Przed ciążą kilka razy robiłam sobie sama lewatywę z powodu problemów z wypróżnianiem się i na prawdę jak się ma obok kibelek to nie jest źle :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Jeszcze pytanko, szczególnie do doświadczonych mam, czy używałyście poduszki klin, czy jest godna polecenia czy raczej niepotrzebna?

poniżej link do opisu jednego z producentów:
    http://www.materacyk.pl/pl/niezbedne-w-lozeczku/poduszka-klin

Było już pytanie takie i wtedy też napisałam, że można zamiast poduszki klin podłożyć coś pod materac albo pod nogi łóżeczka, tam gdzie będzie główka podłożyć dwie np. ksiazki. Przydatna jest gdy dziecko ulewa. Nie miałam jej, ale może nawet jej nie było 9 lat temu ;-)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Po poszukiwaniach w internecie zaczęłam zastanawiać się nad poduszką typu 7.

http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_7/78/

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się spodobała. Ma dobre opinie ta firma. Myślę że ten kształt by mi też odpowiadał :-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cialo smaruje oliwka w zelu i jestem zadowolona bo nawilza mi skore:)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze powiedzcie czy macie takie lekki skurcze w dole brzucha jak na okres ? Leze juz tydzien w szpitalu z tego wzgledu. Mialam kroplowki z magnezem i nospe. Od wczoraj probuja ograniczac kroplowki i bol brzucha znow teraz powraca. Juz nie mam sily. Myslalam ze poleze kilka dni i mnie puszcza. Skad te sukrcze ? Nic mi lekarze nie tlumacza. Mnie lekka zalamka bierze.

Prosze jak macie jakies doswiadczenia to piszccie bo nie wiem czy tylko u mnie sa taki bole czy to w granicach normy. Martwie sie ze mi kaza lezec do konca. Szyjka jest ok.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, ja tez odczuwam dyskomfort w dole brzucha. Nie wiem jak to nazwać, raczej nie skurcze tylko takie ciągniecie. Leżę od miesiąca, tez biorę magnez, nospe i luteinę. Szyjka mam ok, ale wizyty co 10 dni.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję kilka razy dziennie takie napinania brzucha, brzuch wtedy robi się twardy ale puszcza po kilkunastu sekundach. Bólu nie czuję żadnego.

Co do smarowania piersi to ja używam raz, dwa razy dziennie balsamu Babydream fur Mama z Rossmana, ale omijam sutki, bo to podobno je osłabia i potem mogą być bardziej podatne na urazy w okresie karmienia.

relgh371b3i8nmn1.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie denereuje ze lekarze mi nic nie mowia. Wolala bym wyjsc i isc do mojego lekarza prowadzacego moze on by mi cos wytlumaczyl. Nie chce zrobic dziecku krzywdy ale czuje ze tu nic mi nie pomagaja...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips a nie możesz się skontaktować ze swoim lekarzem telefonicznie? Albo Twój mąż może mógłby się z nim skontaktować osobiście?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Najbardziej mnie denereuje ze lekarze mi nic nie mowia. Wolala bym wyjsc i isc do mojego lekarza prowadzacego moze on by mi cos wytlumaczyl. Nie chce zrobic dziecku krzywdy ale czuje ze tu nic mi nie pomagaja...
    Też leżałam tydzień w szpitalu i nic ci lekarze nie mówili. Dopiero jak poszłam do swojego to mnie trochę uspokoił.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczełyscie już prać ciuszki ? bo ja się zastanawiam czy już powoli zaczynać prać, prasować i składać w komodzie już tak żeby czekały na maleństwo. nie wiem czy to nie za wcześnie?
    no i czy pranie w 40 stopniach starczy? bo nie wyobrazam sobie prać tych delikatnych ubrane w 60 stopniach... :/ ajj sama już nie wiem

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się robi twardy brzuch, ale tak z góry. Chodzę wtedy lekko zgarbiona. Najlepiej gdy się położę, po jakimś czasie przechodzi. Nie wiem czy to skurcze B-H bo to napięcie trwa kilka minut - to raczej nie :-( i Ósmego idę na wizytę to się dowiem.

3majcie się Lips :-) Nie denerwuj się bo stres wszystko potęguje. A że to jeszcze niedziela w szpitalu to podwójne nudy pewnie masz ;-)

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dziewczyny, zaczełyscie już prać ciuszki ? bo ja się zastanawiam czy już powoli zaczynać prać, prasować i składać w komodzie już tak żeby czekały na maleństwo. nie wiem czy to nie za wcześnie?
    no i czy pranie w 40 stopniach starczy? bo nie wyobrazam sobie prać tych delikatnych ubrane w 60 stopniach... :/ ajj sama już nie wiem
    Ja już jedną partie ciuszków upralam. Ale napewno jakoś w listopadzie przed pojawieniem się dzidziusia przepiore jeszcze raz. Pralam w 60 stopniach.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ