WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/narodziny-dziecka-niezwykly-film-z-porodu,przebieg-porodu-artykul,18196,r1.html

Oglądałyście? ja sie popłakałam :D Jak widze takie filmy jak dziecko juz przytula się do mamy to becze jak dziecko i wyobrażam sobie moją malutką jak juz bedzie tak blisko mnie..juz nie moge się doczekać :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebieg porodu ciekawy. Fajnie że w warunkach domowych. Super że od razu dziecko w ramionach, choć w szpitalu starają się jak najszybciej położyć matce. Wzruszyłam się, ale nie płakałam :-[

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:29

genoweffa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym nie zniosła obecności tylu osób. Wystarczy mi gdy będzie mąż, a on się boi. Też mi coś :-P
    I podziwiam kobiety które są tak cicho. Ja darłam ryja. I przeklinałam gdy miałam parte, ale zanim poszłam na samą porodówkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Dziś wystraszyłam się, nie na żarty. Gdy poszłam do toalety zobaczyłam, że lekko plamię, żywoczerwoną krwią. Nie wiele myśląc zapakowałam Grzesia i zawiozłam do dziadków, a sama szybko do gina. Niestety okazało się, że ma urlop, więc pojechałam do szpitala na IP. Doktorka zbadała mnie ginekologicznie, potem zrobiła usg dopochwowe i przez powłoki brzuszne. Z dzidzią wszystko ok. no i nie zauważyła żadnego krwawienia. Mimo to chciała mnie zatrzymać na obserwację. Wypisałam się na własne żądanie. Wróciłam do domu i teraz odpoczywam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie to za pierwszym razem tak leciało że myślałam że to koniec. Za drugim razem tak "jednorazowo ", że jak przyjęli na IP to też już nic prawie nie było. Tyle że ja zostałam w szpitalu bo jestem przewrażliwiona w tym temacie.

Trzymaj się, dużo wypoczywaj. Leż kiedy się da :-)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej Dziewczyny. Dziś wystraszyłam się, nie na żarty. Gdy poszłam do toalety zobaczyłam, że lekko plamię, żywoczerwoną krwią. Nie wiele myśląc zapakowałam Grzesia i zawiozłam do dziadków, a sama szybko do gina. Niestety okazało się, że ma urlop, więc pojechałam do szpitala na IP. Doktorka zbadała mnie ginekologicznie, potem zrobiła usg dopochwowe i przez powłoki brzuszne. Z dzidzią wszystko ok. no i nie zauważyła żadnego krwawienia. Mimo to chciała mnie zatrzymać na obserwację. Wypisałam się na własne żądanie. Wróciłam do domu i teraz odpoczywam.

Zgadzam się z Mama-julka, dużo leż, odpoczywaj i nie daj sobie wmawiać, że ciąża to nie choroba! W takich sytuacjach myśl jakby była i dbaj o Was :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje że poród to bardzo intymna sprawa, wdłg mnie jesli juz ktoś sobie nagrywa swój poród, to powinien ograniczyć się do widoczności od pasa w góre :D Ja nawet mojemu narzeczonemu zakomunikowałam że pod żadnym pozorem nie ma mi zaglądać między nogi podczas porodu haha :D Ja to sie zastanawiam czy faceci po takim widoku nie mają jakiejś traumy pozniej do okolic intymnych swojej kobiety :P Przecież zawsze im się te miejsca z jednym kojarzą a widząc głowe swojego dziecka w tym intymnym miejscu może nieźle namieszać w umyśle :P
    Ale mimo wszystko najbardziej sie obawiam ''kupy'' haha :D Dla mnie to jest takie wstydliwe że szok :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie mam żadnych oporów w kwestii lewatywy :D

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozważałam taką opcję, ale nigdy nie miałam robionej lewatywy i boje się ze to bedzie koszmarne doświadczenie :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, że mój małż myślał że właśnie tam ma mi zaglądać :O Musiałam mu powiedzieć że w żadnym wypadku! Ma stać\siedzieć przy głowie i patrzeć jak się męczę :-D

Co do lewatywy nie była mi potrzebna. Wyczysciło mnie przed samym przyjazdem karetki.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena będziemy mieć razem studniówkę :-) Ciekawe czy też razem urodzimy ;-) Udało nam się dzieciątko na Wielkanoc to może i na Bożenarodzenie je zobaczymy.

Matleena lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaaażnie ? :D Moja koleżanka jak rodziła to dostała 3 czopki, ale mówiła ze to przeciwbólowe :D taki psikus :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powaaażnie ? :D Moja koleżanka jak rodziła to dostała 3 czopki, ale mówiła ze to przeciwbólowe :D taki psikus :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalnie robioną Lewatywe, sama o nią poprosiłam bo dla mnie mega krępujace było by robienie dwojeczki w trakcie porodu, i wcale nie była taka zła.
    U mnie dzisiaj zaczęłobaie winobranie, Tydzień Imprez, picia, straganow nabrały mieście, poszliśmy z mężem Się Przejść Avteraz leżę i trochę mnie brzuch pobolewa bo na weeckend jest Jeszcze u nas Kuzynka Męża i cały Czas coś robiłam, a to śniadanie, sprzątanie, potem to miasto, obiad i dopiero mam chwilę żeby odpocząć. Ale na męża jestem zła jak nie wiem bo sam wziął sobie gościa a zjadł i pojechał do pracy sobie trawę kosi gdzie może to spokojnie zrobić w tygodniu.

1usap07w9hybl9h9.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam niezły dylemat z tą lewatywą, może rzeczywiście czopki są rozwiązaniem.

W temacie poduszki, czuję, że też muszę ją sobie zakupić, zwłaszcza, że przy leżeniu na boku zaczyna mnie boleć krzyż. A jak wiecie muszę leżeć cały czas.

Poz!omka, revvelka
    Czy Wasze poduchy zapewniają także podparcie dla pleców? Jeśli tak, to proszę podajcie konkretną nazwę poduchy lub linka, żebym mogła kupić sobie taką samą.

I zmieniając temat, na bardziej kosmetyczny, czy pielęgnujecie jakoś specjalnie w ciąży biust?

tb73hdge49irrilb.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanko, szczególnie do doświadczonych mam, czy używałyście poduszki klin, czy jest godna polecenia czy raczej niepotrzebna?

poniżej link do opisu jednego z producentów:
    http://www.materacyk.pl/pl/niezbedne-w-lozeczku/poduszka-klin

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja też mam niezły dylemat z tą lewatywą, może rzeczywiście czopki są rozwiązaniem.

W temacie poduszki, czuję, że też muszę ją sobie zakupić, zwłaszcza, że przy leżeniu na boku zaczyna mnie boleć krzyż. A jak wiecie muszę leżeć cały czas.

Poz!omka, revvelka
    Czy Wasze poduchy zapewniają także podparcie dla pleców? Jeśli tak, to proszę podajcie konkretną nazwę poduchy lub linka, żebym mogła kupić sobie taką samą.

I zmieniając temat, na bardziej kosmetyczny, czy pielęgnujecie jakoś specjalnie w ciąży biust?
    Ją mam taka poduche i w ogóle na niej nie spieszy jakoś mi duszności za to mąż ja uwielbia i przytula się do niej w nocy więc się nie zmarnowała hehe

gosia mmr lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4

Ja myślałam, że będę tylko korzystać z poduchy/ kołdry między nogami, bo mnie kolana bolały, ale czasem przed ciążą też tak miałam, i to rozwiązanie zupełnie wystarczało. Teraz jednak doszły bóle krzyża, szczególnie jak leżę na lewym boku, więc wkładam sobie drugą poduchę do podparcia pod plecy, ale średnio się to sprawdza, brakuje mi jakiegoś podparcia pod plecy... z drugiej strony nie chce mi się wydawać tyle pieniędzy w ciemno.
    A Twoja poducha może jeszcze przydać się w czasie karmienia, także może mąż jeszcze odstąpi ją maluchom:)

tb73hdge49irrilb.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ