X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Flakonik czekałam aż się pojawiają na forum bo mam do Ciebie kilka pytań;) zarzucenia pytaniami a Ty jak będziesz miała chwilke to może odpowiedź:
    1. Jaki wózek kupilas i gdzie? Czy w Krakowie są sklepy z wózkami bliźniaczymi?
    2. Jakie lozeczko i materac? Kupilas 1 czy później od razu 2? I podobnie czy w Krakowie?bo mąż pojejedzie w Kraków i fajnie by było jakbys podała jakieś namiary byłoby łatwiej;)
    3. Kupowała monitory oddechu?nianie?laktator?

Sorry za tyle pytan ale wykorzystuje fakt że jesteś na forum;)
    Twoje dziesięć już duże, chociaz moje chyba większe bo w 25 t miały prawie po 1 kg;)

Hej, na wozek zdecydowalismy sie na Mima Kobi dla blizniąt.
    http://blizniaki.waw.pl/496-mima-kobi.html
    Drogi ale macałam na żywo jeszcze wczesniej w sklepie, i tez rozmawialam z babką co tez go miala i naprawde jest świetny.
    zamawialam i wozek i lozeczko z http://blizniaki.waw.pl
    http://blizniaki.waw.pl/551-lozeczko-dla-blizniakow-nowosc.html
    to lozeczko bedzie w naszej sypialni, a osobne lozeczka maja w swoim pokoju. Tylko na nie ywobrazam zostawiac ich samych w swoim pokoju wiec beda razem z nami w nocy :)
    laktatora nie kupuje bo nie bede karmila piersia.
    a niania i monitory mamy z angelcare dla blizniąt
    http://podwojneszczescie.net/pl/p/Niania-i-dwa-monitory-oddechu-dla-blizniat-spiacych-w-jednym-pokoju-Angelcare-AC401,-AC300/237

szczerze to nie orientuje sie czy w Krakowie sa typowo blizniacze sklepy. Ja przewaznie wszystko przez internet zamawiam ;)
    a ty masz juz jakies typy wozka?

wkurzam sie bo nie moge dodac zdjecia brzuszka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:03

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze czym blizej konca tym bardziej sie boje ze nie dam rady... :(
    a dzisiaj miałam straszny sen w nocy. Mój poród i to taki wyraźny i dziewczynki nie przeżyły i jeszcze wszyscy lekarze mnie obwinili że zle parlam i sie udusily. cos strasznego . maz przez godzine mnie rano uspokojal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie i moje kluseczki ważą już po 1 kg;) szyjka na szczęście trzyma i oby tak dalej bo moja Pani Doktor chce żebym wytrzymała do 24.10 i wtedy mi CC zrobi;) ogólnie przytylam 8 kg od początku ciąży;)przez zostaje nadal leżeć i modlic się o donoszenie ciazy;)

Kate a dlaczego masz z gory juz ustalone cc? chcialas sama czy masz jakies wskazania?

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie nt. imienia Natasza? Bo znowu mi się coś w głowie miesza i nie wiem czy Ania czy jakieś inne. Tak naprawdę nie jestem przekonana do żadnego imienia.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka jak nie wiesz to moze poczekaaj az zobaczyc coreczke to wtedy bedzie ci moze latwiej dopasowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, chyba każda z nas już ma czy będzie mieć takie wątpliwości ;-) To normalne, nawet u mnie, a będę drugi raz mamą. Mi też śni się mój syn, ale tylko raz miałam brzydki sen, ale nie dopuszczam, że będzie źle.
    Ty spodziewasz się bliźniaków, ja bym rwała włosy z głowy na samą myśl, że będą płakać jednocześnie i jak tu je uspokoić. Dasz radę na pewno, ile bliźniąt dookoła ;-)

• lips Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez 2 lata pracowałam w sklepie medycznym na terenie szpitala. Odwiedziło mnie baaardzo dużo mam przed porodem albo lekko zdenerwowanych tatusiów (już po porodzie) którzy kupowali akcsoria dla maluszków i mam. Najlepsze wg mnie i osób które wracały i polecały są majtki siatkowe (u nas była firma Seni) nie trzeba prac, są przewiewne i bardzo dobrze trzymają wkładkę no i są tanie bo ok 2 zł za szt.(Byle nie te papierowe bo skóra się poci, poza tym się rwia przy zakładnaniu).
    Z podkładów poporodowych zauważyłam ze najlepiej sprawdzały się takie duże podpaski na nietrzymanie moczu np. Seni lub Tena. Mają anatomiczny kształt, klejący pasek, czasmi skrzydełka. Panie najbardziej były zadowolone z takich poprostu dużych podpasek. Te podkłądy bella są za wąskie i ta wata się zwija w środku-nie polecam.

Mama-julka, moniek90, Matleena lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, czyli do czasu wypisu ze szpitala nie muszę podawać imienia małej?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Co myślicie nt. imienia Natasza? Bo znowu mi się coś w głowie miesza i nie wiem czy Ania czy jakieś inne. Tak naprawdę nie jestem przekonana do żadnego imienia.

Mi się osobiście nie podoba. Ja jak bym miała mieś dziewczynkę to zastanawiała bym się między imionami: Iga, Karolina, Weronika.
    Ale będzie chłopczyk i będzie Dawidek :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja również wybrałam wózek mima i jestem zakochana <3 Jaki kolor wybrałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

Mi się podobają imiona rosyjskie oprócz Roksany ;-) Ale rada Flakonik jest też dobra. Niektórzy wybierają imię z kalendarza z dnia narodzin. Nie jestem za tym sposobem.
    Też mam wybranych kilka imion, ale żadne nie podoba mi się aż tak bardzo. Dla dziewczynki byłoby mi łatwiej :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Flakonik ja również wybrałam wózek mima i jestem zakochana <3 Jaki kolor wybrałas?
    mamy biały a ty? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Z tego co sie orientuje to nie. Imie dopiero jest konieczne przy wyrabianiu aktu urodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:

Sorki, ale się wtrącę w rozmowę: nie musisz podawać w szpitalu. W USC już koniecznie :-D

• Evka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. A powiedzcie mi co po wypisie ze szpitala. Jakie dokumenty i gdzie należy się udać/co zrobić jeśli chodzi o sprawy urzędowe. Jak to wygląda w kolejności?
    Nasza mała ma już nazwisko i uznanie przez tatusia, z racji braku małżeństwa. Załatwiliśmy to w USC. A tatuś urodził się w innym miejscu zamieszkania - ma to jakieś znaczenie?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:14

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    mamy biały a ty? ;)

My mamy cały czarny (rama również).
    Mój drugi typ to był właśnie biały. Jest piękny :)
    Macie już go w domu? Nasz niedawno przyszedł i czeka już złożony ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    My mamy cały czarny (rama również).
    Mój drugi typ to był właśnie biały. Jest piękny :)
    Macie już go w domu? Nasz niedawno przyszedł i czeka już złożony ;-)
    mamy juz jakis czas, spieszylismy sie z wyprawka bo nie wiadomo jak to z blizniakami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    mamy juz jakis czas, spieszylismy sie z wyprawka bo nie wiadomo jak to z blizniakami ;)

Rozumiem.
    Ja też skompletowałam już prawie całą wyprawkę z uwagi na te moje szpitalne przygody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was będzie się decydować na bank krwi pępowinowej?

‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ