X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny. :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja myślałam o tym, ale jeszcze nie konsultowałam z lekarzem. Słyszałam, że nie w każdym szpitalu jest osoba kompetentna do pobrania krwi pępowinowej. Dowiadywałaś się jak to wygląda na Goduli?

Właśnie chce zapytać lekarza na następnej wizycie jak to wygląda u nich na Goduli, ale sądzę, że jest tam taka możliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja też rozważam krew pępowinową.

Flakonik
    Ja poproszę o dopisanie imienia Kacper.

Alicja
    Jeszcze chciałam się dopytać, czy dalej masz także problem z szyjką? Wypytuje, bo mam trochę wątpliwości o zalecenia od mojego lekarza. Jaką masz długość i też masz problem z tym, że jest miękka. Bo moja jest miękka i skrócona do 29-25 mm, ale nie mam skurczy, ani rozwarcia. Chciałam spytać tak dla porówniania

Ja mam szyjkę miękką.
    Jak trafiłam ostatnio do szpitala ze skurczami to była skrócona do 28mm (wcześniej 40mm i 35mm).
    Po tygodniowym leżeniu plackiem wydłużyła się z tych 28mm do 35mm.
    Rozwarcia nie mam.

gosia mmr lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:29

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ktos wlamal mi sie na konto i je usunal musialam utworzyc nowe konto niestety :/ Ja i Kacperek mamy sie dobrze niestety dieta jest wskazana przez cukrzyce :( U nas rodzinka byla i nie mialam czasu i nawet nie proboje was nadrobic ale juz bede na bierzaco :) Pozdrawiam was wszystkie

Mama-julka, kwiatakacji, MeGi2986, Matleena, bella88, Pchełka, moniek90, Madzisek, genoweffa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim dziecku moglabym już zegarek ustawiać :) punkt 22:30 zaczyna harce :P myslicie że jak się urodzi to mu tak zostanie :D :P ??

Pchelkaa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    A gdzie jest Misia26?

Ktos mi sie wlamal na konto i czekalam na zaproszenie z belly zeby moc sie ponownie zarejestrowac ale wrocilam juz i mam nadzieje ze sie juz nic nie bedzie dzialo z kontem :)

Pchełka lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik mi proszę wpisac Marysia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 29tygodniu :)

Karola1990, justyna14, Mama-julka, alicja_, moniek90, kwiatakacji, MeGi2986, Marta0912 lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Flakonik u mnie to samo, za tydzień już 30sty się zacznie. :) Jak to szybko minęło...

Flakonik, Marta0912 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz tak nieduzo zostalo do porodu i spotkania z naszymi szkrabami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas bardzo szybko leci. Już nie możemy sobie odkładać kupna wyprawki na za iles tam. Trzeba wszystko zbierać, kupować, otwarcie mówić bliskim jak chcą coś kupić, co jeszcze się nam przyda.
    Ja myślałam, że w październiku jeszcze dużo załatwię a tu bęc, koniec wycieczek i resztę będę chyba musiała dokupić w necie.
    Chociaż nie, bo czapeczki chciałam koniecznie zobaczyć na żywo...

Dziewczyny, która zamawiała posciel ze strony www.poscieldladzieci.pl ?
    Bo ja zamówiłam na koniec sierpnia i jeszcze nie ma :-(
    Tak długo to trwa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w 29tc! :)

Karola1990, moniek90, Mama-julka, kwiatakacji, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja już po wizycie.
    Na wadze już 9kg na plusie... Bakterii w moczu wreszcie nie ma, ale fosforany towarzyszą mi od początku i nadal nie wiadomo dlaczego. Mówiłam że nogi mi puchną i bolą łydki, to mam sobie kupić magnez. Poza tym wszystko jest ok :)
    Moj gin mi kazal brac na.opuchniecia rutinoscorbin 3x dziennie.po 2 tabsy,magnez nic raczej nie da bo ja biore magnez jako zalecenie od.poczatku ciazy i jak widax na moje opuchniecia nic on nie daje:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Co myślicie nt. imienia Natasza? Bo znowu mi się coś w głowie miesza i nie wiem czy Ania czy jakieś inne. Tak naprawdę nie jestem przekonana do żadnego imienia.
    Natasza jest typowo rosyjskim imieniem,ja mam Natalia i jestem zadowolona:p lepsze to niz Andżelika jak chciala nazwac mnie Mama z racji tego,ze urodzila mnie 30.11 .. jakos ja za vanessami,jesicami i angelikami itp nie jestem:pp

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano ano, całe życie ciągnęło mnie na wschód:) więc chyba stąd ta Natasza:) Ale nie zastanawiam się już, zdecydujemy po porodzie.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyprawkę, to muszę jeszcze kilka ciuszków dokupić, pościel i kosmetyki. Nad pościelą się długo zastanawiam - nie wiem co wybrać ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mysle o poscieli,praniu itp:p
    W tym msc bd miec wozek i to Siostra opoznia jego sprzedaz:p bo mowi,ze jeszcze zdaze go zabrac;) lozeczko moze w polowie pazdziernika a wanienke, kosmetyki, posciel itp dopiero kupie w listopadzie. Nie mam chyba jakiegos parcia na ta wyprawke.
    A ja wczoraj przez przypadem widzialam te ballsy w biedrze ale byly tylko niebieskie a widzialam na opakowaniu jeszcze 3 rodzaje i chcialam z czarnym dlatego darowalam sobie. Jak kupie to zaczepie na lozeczko jak nie to nie:p
    Moje dziecko kizia mnie caly czas po prawej:p i czuje,ze dalej chyba lezy poprzecznie.
    Ja tak naprawde mam nadzieje,ze urodze w polowie listopada juz w 38tyg..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam legginsy tu: http://allegro.pl/okazja-leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-l-i5627856213.html ale jeszcze nie prałam, jakościowo wydają się fajne i nie prześwitują, ale panel jest ogromny!:D

Koleżanka w sobotę mówiła że do szpitala lepiej zabrać 6 kompletów dla dziecka a nie 3, bo po każdym kąpaniu przebierają dziecko i 3 było jej za mało... a czapeczki mają być wiązane czy nie, czy obojętne_

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawki jeszcze prawie nie mam... Jakoś nie mogę się zebrać żeby siąść przy kompie i po zamawiać , łóżeczko planuje w październiku a wózek zamówić pod koniec października albo na początku listopada ( na szczęście rodzice kupują).

Evka sorry ale mi się Natasza kojarzy z Panią lekkich obyczajów :\

Pchełka Ja od środy czekam na leginsy... Dziś pójdę na pocztę może się nie chciało brać listonoszowi, a jak nie to się upomne u sprzedawcy, też Ci proponuje skontaktować się z tym sklepem.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ