X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Bella88 widze że Ciebie dopadł kryzys tak jak i mnie. Mam dziś tak dołujący dzień że już zd@rzylam poklocic sie ze swoim i poryczec jak dziecko bo wszystkie buty porobily sie na mnie za ciasne imusze jakies kupic zeby na jesien w czyms wyjsc.
    Ale pamietaj ze na pewno dasz sobie rade, moze byc ciezko, ale jestesmy silne kobitki i kto jak kto, ale my nie poradzimy?;)

Oj buty to też temat rzeka. Też mi zaczynają nogi puchnąć. Może nie aż tak bardzo ale już czuje że mam ciasne wszystkie i też mnie to drażni. Ja jeszcze ze swoim się nie pokłóciłam, ale chyba kłótnia wisi na włosku, bo sama zaczynam szukać pretekstu. Ale zauważył, że coś jest nie tak i nie prowokuje bo wie że może się to źle skończyć. A naprawde dzis mi niewiele potrzeba... najchętniej to bym mu coś wygarnęła, popłakała i może lepiej bym się poczuła. Ale jeszcze się powstrzymuje. Wiem... wredna jestem. Czasami mi go szkoda.
    Pociesza mnie myśl że jutro już pewnie bedzie lepiej. Musimy przetrwać ten dzień MeGi ;)

MeGi2986, Pola_27 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:30

Mama-julka lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie stóp, mówiła nam położna na szkole rodzenia, że czasem zdarza się tak, że więzadła bodajże w stopnie się luzują w ciąży pod wpływem hormonów i stopa może urosnąć. Żaliła się, że jej urosła z 39 na 41 rozmiar i wszystkie buty było do wyrzucenia ;) I tak już zostało. To samo się tyczy szerszych bioder i ramion.
    Tak podsumowując, to niezłe cuda robi z naszymi ciałami ta ciąża;)

Pola_27, Mama-julka lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka :(

ja dzisiaj zwróciłam zupe :-( a tak to mdłości to za dużo powiedziane, u mnie bardziej brak apetytu...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evka to, że po ciązy będę miałą szersze biodra to pal licho, ale z tymi ramionami i stopami to przegięcie...

ja też dziś wizytuje o 20 ...

• Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdy tak ma, ale coś mi się wydaje, że u mnie trochę wszystko urośnie. Przeklinam ramiona bo i tak nie mam wąziutkich.
    Z dolegliwości żołądkowych to mnie męczy zgaga. I czasem ... np po igraszkach, jest mi niedobrze...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mnie zgaga tez meczy... Niexwiem juz co jest bo to jest niezalezne od wszystkiego

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak tam u Was sprawy damsko męskie dalej wszystko robicie jak przed ciąża :D ?

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, niestety, u mnie to samo, pojawia się zgaga, znika, za jakiś czas znowu, a czasem męczy i męczy. Ponoć to sprawka hormonów i poluzowania się miejsca między przełykiem a żołądkiem, dodatkowo ucisk na żołądek. Nie wiem jak Ty, ale ja np nie zjem już tak dużo za jednym razem, więc praktycznie jem co chwila w małych porcjach...może to też robi swoje i ta zgaga jest.
    Stosowałyście Gaviscon? Bo ja narazie Rennie i jakoś działa, ale ileż można tych tabletek brać w ciągu dnia, więc czasami się męcze...

Acikk, u mnie jest totalny szał jeśli chodzi o igraszki - B. zadowolony - mówi, że ma mega zboczoną kobietę. Niestety u nas tylko dwie pozycje się sprawdzają - te tylne, przy innych boli.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libido u mnie się pojawiło dopiero w połowie II trymestru. Wcześniej totalna posucha. Teraz wróciło i nadrabiamy. Nie ma zasady.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam niestety z uwagi na skurcze lekarz zakazał seksu... Smuteczek straszny, no ale jakoś te 3 miesiące wytrzymamy. Może jeszcze przed porodem, jak minie zagrożenie wcześniejszym porodem się uda.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh skoro wypłynął temat facetów i dołów to i ja się pożale... Ja doła mam od czwartku czyli moich Urodzin... Myślałam że skoro to Trzydziestka to mój mąż się chociaż troszkę postara a zamiast tego rano usłyszałam tylko sto lat i nic więcej, nawet głupiego kwiatka, pół dnia a potem całą noc przepłakałam Było mi tak strasznie Przykro :-( potem na weeckend wziął do nas swoją kuzynke którą oczywiście ja musiałam się zająć a on sobie pojechał kości trawę a w niedziele zamknął się na cały Dzień z laptopem w sypialni, wczoraj go prosiłam żeby dziecko wykąpał bo ja się źle Czułam Czego oczywiście nie zrobił a Dzisiaj prosiłam żeby odkurzył i usłyszałam "potem" po czy zjadł obiad, Położył się a niedawno pojechał sobie na kingboxing :-( ręce po opadły :-( Dzisiaj usiądę i powiem mu co o tym Wszystkim myślę, niech się zastanowi co jest dla niego ważne a co ważniejsze bo ka już mam Dość... Eh tobie to się wyżaliłam :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisiek...cóż mogę powiedzieć - FACECI! eh.
    Masz rację, porozmawiaj - nie ma sensu kryć się ze swoimi emocjami. Powiedz mu jak się poczułaś. Trzymam kciuki, by zrozumiał.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie madziasek facetom trzeba kawę na ławę, oni naprawdę nie rozumieją oczywistych rzeczy :)
    Kurde ją to myślałam że mój mąż będzie miał jakieś opory że względu na dzidziusia albo że nie będę go kręcić z brzuchem a tym czasem... Jest zupełnie odwrotnie raz dziennie to malo dla niego :P dobrze że mi już też się odmieniło bo przez pierwsze miesiące to wogole mi się nie chciało nic a nic

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka :(

Hej. No właśnie mnie wróciły i też się zastanawiałam, czy to normalne, czy po prostu coś mi szkodzi. Do tego powróciła mi wrazliwość na zapachy. Nie mogę usiedzieć w samochodzie męża, bo zaraz mnie mdli.. w swoim aucie nie mam tego dyskomfortu.Poza tym mieszkam nie daleko fabryki przypraw i jak wiatr zawieje w naszym kierunku muszę zamykac okna...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola_27. widze ze nie ma cie na naszej liscie, moge cie dopisac? ;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisiek musisz z nim porozmawiać poważnie, bo to już nie ten czas, że możesz go wyręczać we wszystkim. Powinien zrozumieć, że powinien się o Ciebie troszczyć i trochę Cię odciążyć. Może ogłoś strajk? Powiedz, że padasz już na twarz, organizm odmawia Ci posłuszeństwa i musisz więcej odpoczywać, bo inaczej się wykończysz. I albo zacznie Ci pomagać albo daleko nie zajedziecie przy obecnym układzie.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do igraszek to u mnie pustynia niestety. I to nie z mojego powodu. Mąż czuje się skrępowany i nie pogadasz. Wstydzi się przy dziecku...
    Czasem udaje mi się go wziąć na współczucie, np. jak ostatnio płakałam z powodu rozstępów na pośladkach :-D Ale tak to żadne prośby, groźby nic nie dają. Albo obraca sprawę w żart albo zmienia temat. Ja nie mam zamiaru go przymuszać, twierdzi że po porodzie mu przejdzie, ale wiadomo, że wtedy już będzie trudniej znaleźć moment i siłę. Nie ukrywam, że jest mi przykro i brakuje mi bliskości, no ale cóż..do tanga trzeba dwojga :-)

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ