X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy narazie nosidełko bo bedzie nam poreczniej z auta od razu na stelaz wozka mocowac. A jak maly bedzie siedzial to planujemy kupic fotelik 9-36kg firmy kinderkraft Baby Safe czy jakos tak, ktory rosnie razem z dzieckiem i jest odpowiedni dla malucha i starszaka:)

Co do spraw łóżkowych to u nas narazie jest cisza, mąż jakoś się stresuje i dupa.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a właśnie chciałam o markę zapytać, jak go dostaniesz to napisz na forum to co za fotelik :-)

Mam pytanie do wszystkich. Ćwiczycie mięśnie Kegla?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek ja cwicze jak tylko sobie o tym przypomne :)

Blair lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no mówiąc fotelik mamy na myśli te nosidelka w których wozi się malucha w aucie i wózku :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 ja nie ćwiczę, nawet zapomniałam o nich. Ale chyba warto sie za to zabrac??

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podobno warto, bo potem podobno się szybciej dochodzi do formy i zmniejsza się ryzyko nietrzymania moczu. Ja też jak sobie przypomnę to poćwiczę chwilę, ale chyba będę musiała sobie przypomnienia na telefonie ustawić jakieś dyskretne :-D

Jeżeli nie chodzicie wcześnie spać to dzisiaj TVP2 godz. 22:55 Moje 600 gramów szczęścia!! :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fotelik to dla mnie wybór jest tylko jeden Recaro. Nie uznaje innego ze względów na bezpieczeństwo dziecka - warto poczytać o nim :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciamw Daj znać koniecznie jaki efekt po malowaniu łóżeczka :-) My dostaniemy od siostry, ale chcę się jej zapytać czy mogę przemalować. Miałabym pod kolor dużej szafy.

• lips Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dziś te cotton ball z biedronki :) cudo :) polecam :)

iNso87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk hehehe niedomyśliłam się;) no to my nosidełko mamy od wózka z kompletu. Wierze że się sprawdzi w razie potrzeby. Aczkolwiek licze ze nigdy nie bede musiala sie o tym przekonac.

Moniek90 juz sobie ustawilam przypomnienie w tv na program:)

Lips u mnie juz wszystko wykupione ale ja juz jedne wczesniej kupilam wiec tyle dobrego. Pieknie swieca w pokoiku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:17

• anjaniebieska Koleżanka

Wysłany: 8 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze nie mamy wózka i jestem bardzo ciekawa jakie są w sklepach. Póki co jeszcze nie było czasu podskoczyć do niemieckich sklepów, oglądałam tylko online. a najbardziej podobają mi się camarelo i bebetto ... ciekawa jestem czym się różnią. ogólnie fajnie byłoby już dotknąć... łożeczko kupimy chyba na miejscu, chciałabym białe, ale to myślę że jeszcze czas jest, za to wózek póki będziemy na urlopie w PL czyli za tydzień- ponad tydzień.. dużo droższe są wózki w sklepie niż na allegro??

c55fcsqvpjqh5h2e.png
    dqprj44jnr1dy8hj.png
    wniduay39sxul8lh.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaniebieska to zależy chyba od modelu wózka i firmy. Niektóre dziewczyny kupowały swoje wózki o wiele taniej na allegro. Tego który ja wybrałam na allegro wcale nie ma, a ceny w sklepach internetowych są takie same jak w stacjonarnych. Różnica maksymalnie 50zł. Najlepiej wybrać się do jakiegoś dużego sklepu z wózkami, wybrać faworytów i dopiero zacząć porównywać oferty, bo z każdym wózkiem może być inna sytuacja :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w jednej Biedronce tylko z bordo, a w drugiej wcale cotton balls nie było :'( Posucha jak zwykle jak człowiek chce coś upatrzonego kupić.

Anjaniebieska różnica w cenie nawet trzy stówy, ale nie na wszystkich wózkach.

• bella88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na noc się ze swoim poklocilam. Tak myślałam że ten dzień inaczej się nie skończy. Poplakalam sobie ale przynajmniej wyrzucilam z siebie wszystko. Czemu faceci są czasami tacy mało domyślni :-(

Ale przynajmniej aukcje na allegro wygrałam i jestem zadowolona bo fajne ciuszki dla maluszka będę miała i juz chyba wszystko by było.

Co do mięśni kegla to jak sobie przypomnę to Ćwiczę ale to raczej rzadko. Ostatnio natknelam się na coś takiego jak kulki gejszy i tak się zastanawiałam nad ich zakupem :-P może któraś ma i się może wypowiedzieć na ten temat?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    super, a na kiedy masz termin? wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?

Termin na 11 grudnia' bedzie corcia - Marysia ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:02

Eve_84 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm kulki gejszy, zestaw 3 rodzajów od największej-najlezjszej do najmniejszej - najciezszej, ale w ciąży ich nie używam, tak jak i innych zabawek i gadżetów. Fajna sprawa, bo łatwiej jest trzymać dyscyplinę i faktycznie ćwiczyć mając kulki.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przed chwilą mocno wzruszyłam! Niunia zaczęła kopać i jak przyłożyłam dłonie w okolice pępka to wyczułam wierzgające nóżki, pierwszy raz tak wyraźnie! :-) Cudowne uczucie! :-)

MeGi2986, Mama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ