Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MeGi2986 wrote:Fajnie ze kolejne odcinki beda czesciej i duzo wczesniej:)
Ciaza to naprawde cudowne doswiadczenie:)
Hehehe ja dzis swojego troche podkusilam i juz liczylam ze cos bedzie:p a ten dotknal brzucha wyczul ze malego glowka na samym dole i dupa, powiedzial ze nie bedzie go bil po glowie;) i juz nie przekonalam ze to tak nie dziala.
Megi nawet nie wiesz jak bardzo się z Tobą solidaryzuję w tej kwestiiU nas jak już coś doszło co do czego to modliłam się, żeby się dziecko nie obudziło bo byłoby po ptokach. Facetów nie da się ogarnąć
-
nick nieaktualnyDobry sposob, to sprobuje go przyatakowac ktoregos ranka, wtedy mały spi:) z jednej strony to nawet slodkie takie ich obawy ale z drugiej no kuźwa ileż można czekac;)
Acikk hehe dobrze Twoj maz to wymyslil:)
Rowniez dobranoc i przyjemnych snow:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 00:04
-
Kurde wogole właśnie stwierdzam jak to fajnie nienchodzic do pracy
leżeć SE w łóżku z tabletem i forum i mieć w dupie która jest godzina
no normalnie zajebiocha
OOo tak moniek bez wizyt w toalecie to juzmwogole byłby czad
Ja mojemu kiedyś powiedziałam że podobno seks jest jedną z metod przyspieszenia porodu i jak mały będzie za długo siedział to będziemy musieli ostry sex uprawiać to od razu wyraził nadzieję że będzie długo siedział :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 00:06
ola25, Mama-julka, MeGi2986, Pola_27, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
Widze , ze u wszystkich w sypialni chłodem powialo. Niestety u mnie tez :'( ale dzis juz zrobilam pierwsze dosc duze zakupy dla malutkiej Oliwi miedzy innymi kupilam butelke, smoczki jeden na dzien i swiecacy na noc , plyn do prania, wyprawke do szpitala komplet ze wszystkim w srodku, recznik , czapke do kombinezoniku , drapki itd. I powiem wam , ze niby nic a kasy poszlo naprawde duzo. Ale co sie nie robi dla dzieciaczkow. Od dzis jestem na antybiotyku na zęba bo dostalam zapalenia korzeni. Eh a w zeszla srode bylam u niego i twoerdzil , ze ok a wczoraj w nocy tyle ropy sie zebralo ze dziaslo peklo w jednym miejscu. Konsultowalam z moim prowadzacym ginekologiem i powiedział ze faktycznie jest koniecznosc antybiotyku . Ze jest mniej grozne dla dziecka niz zapalenie ropne. Aaaaa i ogladalam 600 g mojego szczescia. Przy kazdym dziecku lezka sie zakrecila....
Mama-julka, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPod wpływem tego programu wzięłam się za szukanie szpitala o III czy II st. referencyjności w mojej okolicy i zupełnie przez przypadek znalazłam to.
https://bellybestfriend.pl/pamietnik/marceli-moj-kochany-wczesniaczek-to-juz-rok-wspolnego-okruszkowego-zycia,210,8.html
A ze szpitalami masakra! Jeden inkubator 30 km dalej, a tak to tylko Gdańsk. Muszę myśleć pozytywnie. Ale przecież u nas muszą kobiety też wcześniej zaczynać rodzić. Mam nadzieję, że zawsze zdążą taką odesłać karetką na czas.
Ech...
Pewnie już śpicie, ale dobrej nocki Wam życzę -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, na szczęście przeszło, chyba po tej nospie
Jestem pewna, że to był żołądek, do teraz czuję, że jest naruszony po tym bólu, ale już nie boli
może zareagował tak na zmianę diety, bo od kilku dni przez to, że jest mi znów niedobrze jem trochę mniej i niestety rzadziej...od jutra to zmieniam!
-
nick nieaktualnyAcikk z tym lezeniem i wogole to w 100% popieram:) moj maz dzis wraca po urlopie do pracy i normalnie mu wspolczuje. A ja glupiutka chcialam jeszccze pracowac;)
Mama-julka bedzie dobrze. Na spokojnie cos sobie znajdziecie odpowiednego. Moze znajdziesz jakies opinie dotyczace pobliskich Wam placówek i nie beda one zle:)
Madzia to duper ze bol ustał i czujesz sie lepiej:) odpoczywaj:)Mama-julka lubi tę wiadomość
-
ola25 wrote:Widze , ze u wszystkich w sypialni chłodem powialo. Niestety u mnie tez :'( ale dzis juz zrobilam pierwsze dosc duze zakupy dla malutkiej Oliwi miedzy innymi kupilam butelke, smoczki jeden na dzien i swiecacy na noc , plyn do prania, wyprawke do szpitala komplet ze wszystkim w srodku, recznik , czapke do kombinezoniku , drapki itd. I powiem wam , ze niby nic a kasy poszlo naprawde duzo. Ale co sie nie robi dla dzieciaczkow. Od dzis jestem na antybiotyku na zęba bo dostalam zapalenia korzeni. Eh a w zeszla srode bylam u niego i twoerdzil , ze ok a wczoraj w nocy tyle ropy sie zebralo ze dziaslo peklo w jednym miejscu. Konsultowalam z moim prowadzacym ginekologiem i powiedział ze faktycznie jest koniecznosc antybiotyku . Ze jest mniej grozne dla dziecka niz zapalenie ropne. Aaaaa i ogladalam 600 g mojego szczescia. Przy kazdym dziecku lezka sie zakrecila....
Kurczę, uważaj z tym zębem, a w sumie bardziej z ropą... To bardzo niebezpieczne dla Ciebie. Połykając ropę ze śliną zakażasz organizm CPR rośnie i później nie fajne infekcje sie tworzą. Płucz sobie buzię wodą z solą, albo szałwią. Ładnie ściagnie wszystko i ryzyko połykania tego świństwa jest mniejsze. Miałam taką sytuację, co prawda nie byłam wtedy w ciąży, ale jak zrobili mi CRP i zobaczyli wyniki, to się za głowę złapali. Długo później byłam na antybiotykach, a na końcu i tak musiałam zęba usunąć. -
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka
Mi mdlosci powrocily, najbardziej po slodkimpodpowiedzcie co moge jesc na zwalczenie anemii? Wole w postaci posilkow dostarczac zelazo niz w tabsach. Wiem ze szpinak i natka pietruszki, cos jeszcze?
-
Pchelkaa wrote:Mi mdlosci powrocily, najbardziej po slodkim
podpowiedzcie co moge jesc na zwalczenie anemii? Wole w postaci posilkow dostarczac zelazo niz w tabsach. Wiem ze szpinak i natka pietruszki, cos jeszcze?
Burak czerwonySok z buraka jest bardzo dobry, sama jak robie sok z jabłek i marchewki, dodaje buraka
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Dawno się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco w miarę i cały czas trzymam kciuki za każdą z Was
Ja nadal nie znam płci, bo mój uparciuch nie chce się ujawnićz wyprawki też jeszcze nic nie mam bo w sklepach króluje róż i niebieski, ciężko znaleźć coś uniwersalnego...
Aneczka 86 jesteś ze Starachowic tak? Gdzie znalazłaś jakąś hurtownię stacjonarną? Też bym chciała sobie troszkę pomacać ubranka zanim je kupięMama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. Mój wieli brzuch, a to dopiero 28tc i 2d, a do tego 9,5 kg do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:31
kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Mama-julka, pati_zuzia, MeGi2986, Karola1990, moniek90, ola25, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas tez zakaz igraszek bo ostatnio mialam skurcze i bylam u lekarza dostalam lutke podjezykowa co w smaku jest okropna i nakaz jak najwiecej odpoczywac i lezec
Moj maly kopal dzis o 4 nad ranem i do 6 usnac nie moglam wiercil sie ze szok u nas jest juz glowka do dolu i czuje jak mnie raczkami msmyra na dole uwielbiam to uczucie gdzy sie porusza kreci wypina dupke
Dziewczyny nie przejmujmy sie waga ja waze 15 kg wiecej ostatnio jak bylam na wizycie to polozna powiedziala ze waze 2 kilo za duzo i pewnie dziecko jest bardzo duze a moj smyk wazyl tak jak powiniem bo ze strachu ze mam ta cukrzyce poszlam na usg prywatnie i jego waga jest w sam raz
Ale czego sie spodziewac na NFZ
genoweffa, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam problem ze skora na brzuchu mimo,ze ja smaruje I nawilzam z prawego boku zrobila sie sucha I zaczyna sie luszczyc. Nie mam pojecia czego tak I to jeszcze tylko taki placek,nie ze caly brzuch czy cala prawa strona. Pierwszy raz mam takie cos.