X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Fajnie ze kolejne odcinki beda czesciej i duzo wczesniej:)
    Ciaza to naprawde cudowne doswiadczenie:)
    Hehehe ja dzis swojego troche podkusilam i juz liczylam ze cos bedzie:p a ten dotknal brzucha wyczul ze malego glowka na samym dole i dupa, powiedzial ze nie bedzie go bil po glowie;) i juz nie przekonalam ze to tak nie dziala.

Megi nawet nie wiesz jak bardzo się z Tobą solidaryzuję w tej kwestii :-) U nas jak już coś doszło co do czego to modliłam się, żeby się dziecko nie obudziło bo byłoby po ptokach. Facetów nie da się ogarnąć :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no jakie biedne te nasze dzieciaczki że tak muszą dyndac :D no naprawdę :P mój ostatnio rozmawiał z małym i mu mówił żeby tatusiowi placu zabaw nie zepsul jak się będzie rodził :]

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy takim facecie ciężko się nudzić :-D
    Uciekam spać :-) spokojnej nocy dziewczyny, bez zbyt częstych wizyt w toalecie, w mega wygodnej pozycji :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry sposob, to sprobuje go przyatakowac ktoregos ranka, wtedy mały spi:) z jednej strony to nawet slodkie takie ich obawy ale z drugiej no kuźwa ileż można czekac;)

Acikk hehe dobrze Twoj maz to wymyslil:)

Rowniez dobranoc i przyjemnych snow:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 00:04

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wogole właśnie stwierdzam jak to fajnie nienchodzic do pracy :D leżeć SE w łóżku z tabletem i forum i mieć w dupie która jest godzina :D no normalnie zajebiocha :D

OOo tak moniek bez wizyt w toalecie to juzmwogole byłby czad :D

Ja mojemu kiedyś powiedziałam że podobno seks jest jedną z metod przyspieszenia porodu i jak mały będzie za długo siedział to będziemy musieli ostry sex uprawiać to od razu wyraził nadzieję że będzie długo siedział :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 00:06

ola25, Mama-julka, MeGi2986, Pola_27, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoooc :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze , ze u wszystkich w sypialni chłodem powialo. Niestety u mnie tez :'( ale dzis juz zrobilam pierwsze dosc duze zakupy dla malutkiej Oliwi miedzy innymi kupilam butelke, smoczki jeden na dzien i swiecacy na noc , plyn do prania, wyprawke do szpitala komplet ze wszystkim w srodku, recznik , czapke do kombinezoniku , drapki itd. I powiem wam , ze niby nic a kasy poszlo naprawde duzo. Ale co sie nie robi dla dzieciaczkow. Od dzis jestem na antybiotyku na zęba bo dostalam zapalenia korzeni. Eh a w zeszla srode bylam u niego i twoerdzil , ze ok a wczoraj w nocy tyle ropy sie zebralo ze dziaslo peklo w jednym miejscu. Konsultowalam z moim prowadzacym ginekologiem i powiedział ze faktycznie jest koniecznosc antybiotyku . Ze jest mniej grozne dla dziecka niz zapalenie ropne. Aaaaa i ogladalam 600 g mojego szczescia. Przy kazdym dziecku lezka sie zakrecila....

Mama-julka, moniek90 lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wpływem tego programu wzięłam się za szukanie szpitala o III czy II st. referencyjności w mojej okolicy i zupełnie przez przypadek znalazłam to.

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/marceli-moj-kochany-wczesniaczek-to-juz-rok-wspolnego-okruszkowego-zycia,210,8.html

A ze szpitalami masakra! Jeden inkubator 30 km dalej, a tak to tylko Gdańsk. Muszę myśleć pozytywnie. Ale przecież u nas muszą kobiety też wcześniej zaczynać rodzić. Mam nadzieję, że zawsze zdążą taką odesłać karetką na czas.
    Ech...
    Pewnie już śpicie, ale dobrej nocki Wam życzę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na szczęście przeszło, chyba po tej nospie ;) Jestem pewna, że to był żołądek, do teraz czuję, że jest naruszony po tym bólu, ale już nie boli :) może zareagował tak na zmianę diety, bo od kilku dni przez to, że jest mi znów niedobrze jem trochę mniej i niestety rzadziej...od jutra to zmieniam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk z tym lezeniem i wogole to w 100% popieram:) moj maz dzis wraca po urlopie do pracy i normalnie mu wspolczuje. A ja glupiutka chcialam jeszccze pracowac;)

Mama-julka bedzie dobrze. Na spokojnie cos sobie znajdziecie odpowiednego. Moze znajdziesz jakies opinie dotyczace pobliskich Wam placówek i nie beda one zle:)

Madzia to duper ze bol ustał i czujesz sie lepiej:) odpoczywaj:)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola25 wrote:
    Widze , ze u wszystkich w sypialni chłodem powialo. Niestety u mnie tez :'( ale dzis juz zrobilam pierwsze dosc duze zakupy dla malutkiej Oliwi miedzy innymi kupilam butelke, smoczki jeden na dzien i swiecacy na noc , plyn do prania, wyprawke do szpitala komplet ze wszystkim w srodku, recznik , czapke do kombinezoniku , drapki itd. I powiem wam , ze niby nic a kasy poszlo naprawde duzo. Ale co sie nie robi dla dzieciaczkow. Od dzis jestem na antybiotyku na zęba bo dostalam zapalenia korzeni. Eh a w zeszla srode bylam u niego i twoerdzil , ze ok a wczoraj w nocy tyle ropy sie zebralo ze dziaslo peklo w jednym miejscu. Konsultowalam z moim prowadzacym ginekologiem i powiedział ze faktycznie jest koniecznosc antybiotyku . Ze jest mniej grozne dla dziecka niz zapalenie ropne. Aaaaa i ogladalam 600 g mojego szczescia. Przy kazdym dziecku lezka sie zakrecila....

Kurczę, uważaj z tym zębem, a w sumie bardziej z ropą... To bardzo niebezpieczne dla Ciebie. Połykając ropę ze śliną zakażasz organizm CPR rośnie i później nie fajne infekcje sie tworzą. Płucz sobie buzię wodą z solą, albo szałwią. Ładnie ściagnie wszystko i ryzyko połykania tego świństwa jest mniejsze. Miałam taką sytuację, co prawda nie byłam wtedy w ciąży, ale jak zrobili mi CRP i zobaczyli wyniki, to się za głowę złapali. Długo później byłam na antybiotykach, a na końcu i tak musiałam zęba usunąć.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka :(

Mi mdlosci powrocily, najbardziej po slodkim :-( podpowiedzcie co moge jesc na zwalczenie anemii? Wole w postaci posilkow dostarczac zelazo niz w tabsach. Wiem ze szpinak i natka pietruszki, cos jeszcze? :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mi mdlosci powrocily, najbardziej po slodkim :-( podpowiedzcie co moge jesc na zwalczenie anemii? Wole w postaci posilkow dostarczac zelazo niz w tabsach. Wiem ze szpinak i natka pietruszki, cos jeszcze? :-)

Burak czerwony ;) Sok z buraka jest bardzo dobry, sama jak robie sok z jabłek i marchewki, dodaje buraka :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) Dawno się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco w miarę i cały czas trzymam kciuki za każdą z Was :-)
    Ja nadal nie znam płci, bo mój uparciuch nie chce się ujawnić ;-) z wyprawki też jeszcze nic nie mam bo w sklepach króluje róż i niebieski, ciężko znaleźć coś uniwersalnego...

Aneczka 86 jesteś ze Starachowic tak? Gdzie znalazłaś jakąś hurtownię stacjonarną? Też bym chciała sobie troszkę pomacać ubranka zanim je kupię ;-)

Mama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki :)
    http://obrazki.thm.pl/24870-wierzysz-w-zycie-po-porodzie.html

Evka, Mama-julka, moniek90, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój wieli brzuch, a to dopiero 28tc i 2d, a do tego 9,5 kg do przodu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:31

kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Mama-julka, pati_zuzia, MeGi2986, Karola1990, moniek90, ola25, iNso87 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Hej. Mój wieli brzuch, a to dopiero 28tc i 2d, a do tego 9,5 kg do przodu :(

27c3fda1a9de3c35med.jpg
    Kochana nie martw się u mnie już 11 na plus. Zastanawiam się czy czasami nie dobiję do 20 :(

genoweffa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczynki a jak tam u Was sprawy damsko męskie dalej wszystko robicie jak przed ciąża :D ?
    Ja niestety z nakazem leżenia mam także zakaz igraszek :'(tak juz od 28.07.także wielki żal

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zakaz igraszek bo ostatnio mialam skurcze i bylam u lekarza dostalam lutke podjezykowa co w smaku jest okropna i nakaz jak najwiecej odpoczywac i lezec :/ Moj maly kopal dzis o 4 nad ranem i do 6 usnac nie moglam wiercil sie ze szok u nas jest juz glowka do dolu i czuje jak mnie raczkami msmyra na dole uwielbiam to uczucie gdzy sie porusza kreci wypina dupke :) Dziewczyny nie przejmujmy sie waga ja waze 15 kg wiecej ostatnio jak bylam na wizycie to polozna powiedziala ze waze 2 kilo za duzo i pewnie dziecko jest bardzo duze a moj smyk wazyl tak jak powiniem bo ze strachu ze mam ta cukrzyce poszlam na usg prywatnie i jego waga jest w sam raz :) Ale czego sie spodziewac na NFZ

genoweffa, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem ze skora na brzuchu mimo,ze ja smaruje I nawilzam z prawego boku zrobila sie sucha I zaczyna sie luszczyc. Nie mam pojecia czego tak I to jeszcze tylko taki placek,nie ze caly brzuch czy cala prawa strona. Pierwszy raz mam takie cos.

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ