Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Wróciliśmy z naszych mini wakacji, udało mi się nadrobić to czego nie podczytałam na bieżąco
Mnie niestety 3 trymestr przywitał powrotem mdłości i senności. Spać mogłabym cały dzień - niestety ciągle jeszcze pracuję , więc wstawać trzeba. Duszności i kołatania serca też mam , mówiłam lekarzowi powiedział, że na tym etapie to normalne.
Z wyprawką już ruszyliśmy. Kupiliśmy w Londynie mnóstwo ciuszków w rozmiarach 56 i 62 - bodziaki, pajace, cieple pajace, czapeczki, niedrapki, bluzy, półśpiochy. Co śmieszne w zależności od firmy czasem 56 jest większe niż 62, ciężko wyczuć te rozmiary. Dodatkowo kupiliśmy bambusowe ręczniki, otulacze, muślinowe pieluszki no i dostaliśmy zimowy ciepły kombinezon i nosidło babybjorn ergonomiczne . Teraz muszę dokupić rożek, śpiworek i 3 kaftaniki i śpiochy, które mam na liście do szpitala i zabieram się za pranie i kompletowanie reszty rzeczy.
Wózek , bujaczek, mata edukacyjna przyjadą w październiku razem z naszym "nowym" samochodem
Muszę sporządzić jakąś listę i wykreślać co mam a czego nie, bo trochę zaczynam się gubić w tym wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 12:12
Pchełka, moniek90, Mama-julka, Mama-julka, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Ja mam na brodzie 6 wielkich pryszczy :o
Nie wiem czy nie dlatego że kupiłam krem CC Kolastyny...
Rozstępy na pośladkach bledną po Bio Oil- świetny jest:) Ale skóra mnie swędzi od każdego żelu pod prysznic, kupiłam jakiś hypoalergiczny ostatnio i muszę się na niego przerzucić.
Do tego pół nocy nie przespałam bo mnie kłuło w prawym boku- chyba wzdęcia, taką mam nadzieję. najadłam się na noc płatków z chłodndym mlekiem i może dlatego mnie dopadły wzdęcia. Zaczynam się powoli martwić że to coś gorszego...
Wczoraj byłam w Biedronce, ale niestety ani pół Cotton Balls:(
A co do baraszkowania to ja mam strasznie niskie libido w ciąży, wprost zerowe...
jakie ciuszki dla dziecka do szpitala zabieracie?
U nas na stronie szpitala jest lista rzeczy do zabrania do szpitala, taką samą listę dają podczas dni otwartych w szpitalu. Na końcu tłustym drukiem jest napisane żeby brać tylko to co jest wymienione na liście i rzeczy mamy i dziecka mają być w jednej torbie/walizce. -
Dzięki dziewczynki za odpowiedź to ją też nie będę się tym martwić a przy okazji wspomne lekarce o tym
Co do kupowanie myślę że wszystkiego i tak nie przewidział i czegoś się nie kupi a część rzeczy jednym się przyda a innym nieale dziewczyny od czego mamy facetów przecież nam dokupia co potrzeba
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:U nas na stronie szpitala jest lista rzeczy do zabrania do szpitala, taką samą listę dają podczas dni otwartych w szpitalu. Na końcu tłustym drukiem jest napisane żeby brać tylko to co jest wymienione na liście i rzeczy mamy i dziecka mają być w jednej torbie/walizce.
Zgłaszając się do naszego szpitala koniecznie zabierz ze sobą następujące dokumenty:
dowód osobisty
karta przebiegu ciąży
wyniki badań – grupa krwi, HIV, HCV, WR, HBS, GBS, USG ciąży – wszystkie wyniki
Szpital zapewni Pani i dziecku wszystkie niezbędne środki higieniczne i sanitarne, niemniej dla większego komfortu i osobistej wygody proponujemy zabrać ze sobą:
dla Pani:
przybory toaletowe,
wkładki laktacyjne,
ewentualnie: biustonosz dla kobiet karmiących,
podpaski higieniczne duże,
majtki jednorazowe,
ręczniki 2 szt.,
szlafrok,
kapcie,
klapki pod prysznic,
koszula nocna – rozpinana z przodu (ok. 2 – 3 szt.),
talerzyk,
kubek,
sztućce,
woda mineralna niegazowana;
dla Dziecka:
pampersy,
chusteczki nawilżone,
body,
pajacyki,
pieluszki tetrowe (4 – 5 szt.),
kocyk lub rożek,
ewentualnie krem do pielęgnacji pośladków, żel do mycia ciała, oliwka."
niewiele mi to mówi mimo wszystko:P -
nick nieaktualnyU mnie jest ciut bardziej dokładnie:
WYKAZ RZECZY POTRZEBNYCH PRZY PRZYJĘCIU DO SZPITALA
1. Dowód osobisty,
2. Wyniki badań: OWA, HBS, grupa krwi, wyniki badań laboratoryjnych laboratoryjnych ostatnich 6 tygodni ciąży,
3. Koszule położnicze rozpinane z przodu (2 szt.),
4. Majtki poporodowe siateczkowe,
5. Wkładki laktacyjne, przybory toaletowe.
RZECZY DLA DZIECKA
1. Śpioszki + kaftaniki (3 pary),
2. Pieluszki tetrowe (5 szt.),
3. Pieluszki jednorazowe (mała paczka),
4. Chusteczki nawilżane (1 opakowanie),
5. Czapeczka, skarpetki (2 pary).
6. Przybory do czesania noworodka.
Rzeczy dla dziecka powinny być wyprane w płatkach mydlanych !
UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!! -
nick nieaktualnyMatleena wrote:Pati Zuzia, jak myjesz się żelem pod prysznic albo mydłem to spróbuj kupić mydło z naturalnych kosmetyków z olejkiem albo emolient jak dla noworodka. Powinno się poprawić choć trochę. A swoją drogą Ty z Podkarpacia jesteś?
Dzieki za rade, sprobuje mam nadzieje,ze pomozeja z lubelskiego z okolic Lublina,ale od 8 lat mieszkam w UK.
-
Pchelkaa wrote:Mi mdlosci powrocily, najbardziej po slodkim
podpowiedzcie co moge jesc na zwalczenie anemii? Wole w postaci posilkow dostarczac zelazo niz w tabsach. Wiem ze szpinak i natka pietruszki, cos jeszcze?
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas jeszcze 5 lat temu był zakaz noszenia majtek po porodzie/cc. Pielucha między nogi i to wszystko.
Ciuszki są szpitalne i dla malucha bierze się tylko na wyjście ubranka. Pampersy trzeba mieć swoje.
Nie wiem właśnie czy się coś zmieniło teraz. -
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Mam pytanie do dziewczynek które będą rodzic w rudzie - moniek i Alicja nie wiem czy ktoś jeszcze
pewnie już o tym pisalyscie ale powiedzcie, bo zastanawiam się czy tam nie rodzic jednak ale nie chce zmieniać już lekarza (moja pracuje w Bogucicach a tam nie chce rodzic..) trzeba jakieś specjalne przygotowanie mieć żeby tam rodzic?
Bylyscie tam, tzn ala wiem że bylasjak tam wygląda jakie warunki i wogole ??
I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...
Nie wiem, czy trzeba mieć jakieś specjalne przygotowanie, żeby tam rodzićChyba nie, ale nie chcę wprowadzić Cię w błąd, może Ala coś więcej powie. Zapisałam się do szkoły rodzenia, więc tam mnie jakoś pewnie przygotują do porodu w tym szpitalu, ale jak to wygląda w przypadku nie chodzenia do szkoły rodzenia to nie wiem
Będę o to pytać dopiero jak zmienię lekarza, pewnie w październiku
Co do trudności z oddychaniem to mnie to też dopada niestetyMęczy mnie to strasznie i odkąd to mam to muszę się w ciągu dnia zdrzemnąć a do tej pory nie musiałam. Oddech mam płytki i przy niewielkim wysiłku przyspiesza, zauważyłam że jak Mała się wierci to się to nasila.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31
kwiatakacji lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
pati_zuzia wrote:Ja mam tylko na brzuchu i dzis zauwazylam niby moze byc od rozaciagania skory,ale jeszcze troche zapasu mi zostalo ismaruje ja zazwyczaj rano i na wieczor, moze zaczne czesciej, bo co innego moge zrobic?
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
genoweffa wrote:Dziewczyny, które będą miały dziewczynki, kupiłyście już kombinezon? Jeśli tak to pochwalcie się jakie macie
Ja szukam od dłuższego czasu, ale nic mi się nie podoba. Dla chłopaka już dawno bym wybrała.
Jak ogarnę przesyłanie zdjęć z telefonu na komputer to Ci wyślę mój kombinezongenoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygenoweffa wrote:Dziewczyny, które będą miały dziewczynki, kupiłyście już kombinezon? Jeśli tak to pochwalcie się jakie macie
Ja szukam od dłuższego czasu, ale nic mi się nie podoba. Dla chłopaka już dawno bym wybrała.
My dostaliśmy w prezencie taki :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/107d01f694a1.jpg
Bardzo fajnie wykonany i miły w dotyku - zaoszczędziło nam to wybierania.
Sami byliśmy zdecydowani na coś takiego :
http://scandinavianbaby.pl/product-pol-416-Elodie-Details-Spiworek-do-wozka-Apple-of-my-eye.html?gclid=COHshLXs6ccCFcThcgodLe8NKw
ale niestety okrutnie drogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:28
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Już jakiś czas temu pisałam parę razy co pomaga na anemię sok z kiszonych buraków, najlepiej domowej roboty taki zakwas, zielone koktajle z natki pietruszki lub inny zielony koniecznie z sokiem z cytryny. Sok z pokrzywy, jak jesteś mięsożerna to dobrej jakości czerwone mięso.