X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bara-bara siłą rzeczy przez 3 miesiące nie będzie, bo mąż jest marynarzem i właśnie jest w morzu. Wróci na przełomie października i listopada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie rowniez jakos tak depresyjnie, pogoda nie rozpieszcza. I mnie dopadl jakis dolek :(

Co do igraszek to jeszcze nie mam zakazu, ale ostatnio oboje z moim R nie mamy sil- remont nas wykancza, zwlaszcza jego, pracuje, a gdy tylko ma chwile wolnego to walczy z remontem..

Im blizej porodu tym jakos bardziej chodze podenerwowana..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problem z cera ale twarzy skora zrobila mi sie sucha luszczy sie na brwiach nosie czole troszke ponizej ust wygladam jak zoombie z czerwonymi plami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/51572943735925168033_thumb.jpg

To stan na dzis, 6kg na plusie, maly juz dosyc duzy, bo 1200 mial 2 dni temu i zaczynam sie zastanawiac czy to aby nie za duzo..

Mama-julka, pati_zuzia, genoweffa, Matleena, Madzisek, moniek90, bella88, ola25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 od dwóch dni mam na brodzie po lewej stronie czerwony łuszczący się placek. Może to te plamy ciążowe nas dopadły :'(

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 27t2d mial 960g ale kazdy dzidzius jest inny i rosnie w swoim tempie :)

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Misia26 od dwóch dni mam na brodzie po lewej stronie czerwony łuszczący się placek. Może to te plamy ciążowe nas dopadły :'(
    Tez tak mysle bo z dnia na dzien wyglada to okropnie

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko na brzuchu i dzis zauwazylam niby moze byc od rozaciagania skory,ale jeszcze troche zapasu mi zostalo ismaruje ja zazwyczaj rano i na wieczor, moze zaczne czesciej, bo co innego moge zrobic?

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja niestety z nakazem leżenia mam także zakaz igraszek :'(tak juz od 28.07.także wielki żal

A ja tam nie narzekam :D szalejemy ile sie da :D później może nie być czasu, ochoty itp ;)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo matko a ja dziś do 11 spalam normalnie IDE na rekordy a wstalam tylko dlatego że moje brzuszki domagały się sniadanka :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczynek które będą rodzic w rudzie - moniek i Alicja nie wiem czy ktoś jeszcze :) pewnie już o tym pisalyscie ale powiedzcie, bo zastanawiam się czy tam nie rodzic jednak ale nie chce zmieniać już lekarza (moja pracuje w Bogucicach a tam nie chce rodzic..) trzeba jakieś specjalne przygotowanie mieć żeby tam rodzic?
    Bylyscie tam, tzn ala wiem że bylas ;) jak tam wygląda jakie warunki i wogole ??

I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:37

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/nc18bqYv08vT4ORQ3ptgVjNI67Feuq

To ja tez się pochwalę swoim brzuszkiem :) 27tc i najwspanialsze 9 kg na plus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:42

Karola1990, alicja_ lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Evka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dałaś czasu Acikk. Hehe u mnie to jest szał ciał jak pośpię do 9-tej. Mimo, że zawsze byłam niemiłosiernym śpiochem, tak teraz się średnio budzę max 6-7. A czasem i w nocy - idę jeść, pije herbatę ciepłą...i za 2 h znowu sie kładę. Ale dobrze, sen jest potrzebny i odpoczynek wskazany.

Mnie się już od jakiegoś czasu ciężej oddycha, nawet jak mówię dużo, to za chwile mam zadyszkę;P Ponoć normalna sprawa. Albo mam ochotę wziąć głęboki oddech, i próbuję, to się nie udaje, muszę kilka razy się mocniej przewentylować, żeby mieć poczucie ulgi. Serce też kołacze co jakiś czas - ale co się dziwić, ma teraz więcej krwi do przetoczenia i dla dwóch ciał trzeba dostarczyć więcej tlenu.
    Jak nie masz tego cały czas, nie sadzę, że jest to powód do zmartwień :)

genoweffa lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:31

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk z tym oddychaniem to ja tak czasem mam. Czasem też mam tak jakby wymuszony większy oddech, na który nie mam wpływu. Dziwnie jakoś to wytłumaczyć;) ale z tego co mi mówili to młody może wtedy uciskać na przeponę i temu tak. Mimo że mam skłonności do tachykardii to chwilowe kołatania i cięższy oddech mnie nie niepokoją.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrote:
    Acikk I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...

Ja tak mam, zwłaszcza rano brakuje mi tchu, a serce łomocze. Potem się jakoś wszystko stabilizuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:52

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:32

pati_zuzia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na brodzie 6 wielkich pryszczy :o
    Nie wiem czy nie dlatego że kupiłam krem CC Kolastyny...

Rozstępy na pośladkach bledną po Bio Oil- świetny jest:) Ale skóra mnie swędzi od każdego żelu pod prysznic, kupiłam jakiś hypoalergiczny ostatnio i muszę się na niego przerzucić.
    Do tego pół nocy nie przespałam bo mnie kłuło w prawym boku- chyba wzdęcia, taką mam nadzieję. najadłam się na noc płatków z chłodndym mlekiem i może dlatego mnie dopadły wzdęcia. Zaczynam się powoli martwić że to coś gorszego...
    Wczoraj byłam w Biedronce, ale niestety ani pół Cotton Balls:(

A co do baraszkowania to ja mam strasznie niskie libido w ciąży, wprost zerowe...

jakie ciuszki dla dziecka do szpitala zabieracie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 11:59

• Evka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram tylko na wypis, tak jak mi położna powiedziała: body dł.rękaw, śpiochy, pajacyk, ciepły pajacyk, kombinezon, czapeczka cienka, czapeczka grubsza.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka u mnie normalnie pełne komplety, tylko zazwyczaj jest napisane że trzy, a koleżanka niedawno urodziła i mówi że 3 to za mało, bo po każdej kąpieli są przebierane więc na 3 dni musi być 6 kompletów.
    Nie wiem tylko co dokładnie kupić.

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ