X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mam pytanie do dziewczynek które będą rodzic w rudzie - moniek i Alicja nie wiem czy ktoś jeszcze :) pewnie już o tym pisalyscie ale powiedzcie, bo zastanawiam się czy tam nie rodzic jednak ale nie chce zmieniać już lekarza (moja pracuje w Bogucicach a tam nie chce rodzic..) trzeba jakieś specjalne przygotowanie mieć żeby tam rodzic?
    Bylyscie tam, tzn ala wiem że bylas ;) jak tam wygląda jakie warunki i wogole ??

I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...

Z całego serca polecam ten szpital przede wszystkim z uwagi na III stopień referencyjności. Jak oglądałaś wczoraj ''moje 600 gramów szczęścia'' to wiesz dlaczego jest to takie ważne.. ;-)

Nie trzeba mieć żadnego specjalnego przygotowania i nie musisz wcale chodzić do lekarza który tam pracuje.

Leżałam tam i jeżeli chodzi o warunki to wiadomo - szpital nie należy do najpiękniejszych i to trzeba wiedzieć, ale położne są bardzo miłe i pomocne (przeszłam wszystkie zmiany więc poznałam chyba wszystkie - przynajmniej na patologii ciąży). Jedzenie jak na szpital nie jest złe - mają catering.

Ja wcześniej leżałam w Tychach i po przeniesieniu do Rudy czułam diametralną różnicę jeżeli chodzi o opieke. W Rudzie czułam się bardzo bezpieczna - zdania lekarzy na obchodach były spójne. W Tychach codziennie mówili mi co innego i nie czułam bezpieczeństwa.
    Wiedziałam też, że jeżeli przyjdzie mi rodzić w Tychach (II stopien) dziecko o wadze 800g to niestety nie będą mieli takiego sprzętu żeby je uratować. Zresztą - to było właśnie powodem dla którego przewieźli mnie do Rudy.
    Między II a III st. ref. jest na prawdę ogromna przepaść. W Tychach powiedzieli mi otwarcie, że podejmują się ratowania dzieci na przełomie 1200-1500gram - mniejszych nie mają szans.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Dziewczyny, które będą miały dziewczynki, kupiłyście już kombinezon? Jeśli tak to pochwalcie się jakie macie :) Ja szukam od dłuższego czasu, ale nic mi się nie podoba. Dla chłopaka już dawno bym wybrała.

JESIENNY: http://allegro.pl/mothercare-misiowy-kombinnezon-nb-56-cm-i4968039930.html

ZIMOWY: http://allegro.pl/next-piekny-kombinezon-kokardki-jesien-zima-0-3-62-i5586660554.html

genoweffa lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a orientujesz się co tam trzeba mieć bo strona internetowa uboga strasznie :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej a wiesz może jak zrobić taki domowy zakwas z buraków? Ją jem codziennie cielęciny, pije wyciskanie buraki i trochę morfo pod skoczyła z 10,5 do 11 więc nie jest tragicznie;)

Mi robi babcia swoją metodą ale na blogu Agnieszki Maciąg widziałam przepis na zakwas teraz nie mogę wkleić linka bo nie mam laptopa a mój telefon jest mocno ograniczony ale juz podawalam linka. Wpisz zakwas z buraków Agnieszka Maciąg w wyszukiwarce i powinno wystarczyć. Wiem ze mój zakwas jest robiony w słoiku a nie kamionce.

Kate4 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja a orientujesz się co tam trzeba mieć bo strona internetowa uboga strasznie :D

Wszystkiego się dowiem na szkole rodzenia - 16stego 1 spotkanie - to wtedy wszystko tu napisze ;-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że przynajmniej kombinezon będę miała od bratowej. co prawda błękitny, ale 150zł w kieszeni... nadrobie różową czapeczką i szaliczkiem :D

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Jak dobrze, że przynajmniej kombinezon będę miała od bratowej. co prawda błękitny, ale 150zł w kieszeni... nadrobie różową czapeczką i szaliczkiem :D

Zazdroszczę.
    My niestety nic od nikogo nie dostaniemy.. Nawet jednego bodziaka :(
    Wszystko musimy kupować sami. Nie wiedziałam, że to wszystko to tak ogromny koszt.. Taki mały człowiek a tyle rzeczy :)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Ale niebieski też pasuje dziewczynce. Jak będziesz miec córeczkę to chyba nie ma kolorystycznych ograniczeń. To przecież nie to samo co chłopca w różowy ubrać.

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alicja :) to będę czekać na info :D
    Oj znam ten ból my też nic nie dostaniemy od nikogo - nawet jednego bodziaka.. W rodzinie nie ma małych dzieci a że znajomych jesteśmy pierwsi :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ale niebieski też pasuje dziewczynce. Jak będziesz miec córeczkę to chyba nie ma kolorystycznych ograniczeń. To przecież nie to samo co chłopca w różowy ubrać.

dokładnie:)
    Ja kupiłam wiele ubranek w smyku na dziale dla chłopców;)
    Były sliczne pajacyki szare i beżowe.

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dzięki Alicja :) to będę czekać na info :D
    Oj znam ten ból my też nic nie dostaniemy od nikogo - nawet jednego bodziaka.. W rodzinie nie ma małych dzieci a że znajomych jesteśmy pierwsi :(

Nie ma sprawy :)
    U nas w rodzinie też nie ma maluszków właśnie, a znajomi zostawiają sobie dla kolejnych dzidziusiów, eh.

• Evka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ile macie ubranek i jakich już w szafie dla maleństw?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile mam ubranek w konkretnym rozmiarze, ale mam najwięcej w rozmiarze 62 albo 0-3mc w zależności od rozmiarówki. Najwięcej mam bodów z długim i krótkim rękawem. Potem około 6 sztuk półśpiochów, 8 sztuk spodni typu getry, pajacyków mam kilkanaście sztuk. Nie mam za dużo śpioszków, jakieś 6-7 sztuk, myślę czy nie dokupić jeszcze. Kaftaników jakieś 5 sztuk. Skarpetek mam bardzo dużo, ale głównie podostawałam, kupiłam sama 3 pary. Czapki po kąpieli mam 3, niedrapki 3, koszulek praktycznie nie mam, ale nie wiem czy są aż tak potrzebne. Lepsze wydaje mi się, że będą body :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, no to niezle dziewczyny...:D ja nie wiem ile dokupic mam, ale jak patrze ile tego macie to chyba coś by jeszcze wypadało...

wnidzbmhunwbroqa.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony nie chcę przesadzać z ilością ubranek ale z drugiej strony też nie chcę prać potem pustej pralki, bo dzieci szybko brudzą ubranka a na zmianę zawsze trzeba coś mieć...

relgh371b3i8nmn1.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupic czapeczke zimowa na wyjscie ze szpitala musi byc jakas specjalna ja juz sie pogubilam :/

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?

Mama-julka, kwiatakacji, Pola_27, Madzisek, Madzia890722, ola25, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hashij ja zanim znałam płeć kupowałam już ciuszki i większość jst niebieska:) okazało się że chłopiec, ale wychodziłam z założenia że dziewczynka może mieć niebieskie ciuszki. Jeśli chodzi o kombinezon to mam biały więc uniwersalny:)

Najwięcej ciuszków mam 56 i 62 lub 0-3 (ale są też 0-2 i 2-4) body z krótkim rękawkiem mam najwięcej ok 8, z długim z 6, kaftaników też mam ok 6, trzy półśpiochy, dwie pary rajstopek, śpiochy i pajacyki razem około 8. Skarpetek około 10 par i 4 czapeczki, dwie pary rękawiczek niedrapek, jedne polarowe ciepłe. Do tego dwa kombinezony (jeden mały, jeden większy) dwa śpiworki cienkie (jeden mały, jeden większy). Większość rzeczy dostałam albo kupiłam w lumpeksie :)

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ