Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchełka wrote:U nas jeszcze 5 lat temu był zakaz noszenia majtek po porodzie/cc. Pielucha między nogi i to wszystko.
Ciuszki są szpitalne i dla malucha bierze się tylko na wyjście ubranka. Pampersy trzeba mieć swoje.
Nie wiem właśnie czy się coś zmieniło teraz.Pchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:Ja mam problem ze skora na brzuchu mimo,ze ja smaruje I nawilzam z prawego boku zrobila sie sucha I zaczyna sie luszczyc. Nie mam pojecia czego tak I to jeszcze tylko taki placek,nie ze caly brzuch czy cala prawa strona. Pierwszy raz mam takie cos.
Nie wiem z czego to może być, ale polecam do kąpieli wlać sobie oliwkęostatnio codziennie tak robię, skóra po takiej kąpieli jest super!
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
https://www.youtube.com/watch?v=8Cl2MjqayVE - tu coś dla tych, którzy jak ja, nie lubią jak obcy dotykaja mój brzuszek
Uciekam na zajęcia w szkole rodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:30
Matleena, pati_zuzia, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:
I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...
Ja tak mamz tego, co czytałam to normalne jest, szczególnie teraz. Im dziecko większe tym gorzej, bo naciska na różne narządy
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Madzia tak patrzę na Twoja miniaturke, ale Twój Antoś już duzyyy
no, duży, dużybrzuch rośnie teraz w tempie błyskawicznym
a ja płaczę za każdym razem jak mam się ubrać, bo nie mam w co... ostatnio w tydzień mały przytył ponad 200gram, więc podejrzewam, że już trochę ponad kilo waży
Twój Antoś też taki ruchliwy jest? bo mój to chyba prawie wcale nie śpi -
Nadulka - ja miałam dla każdego pobrania ta sama normę - od 70 do 99 i wyniki odpowiednio 54 - 90 - 77. Czyli wynikałoby że po 2 h masz dużo za dużo
Madzia to mój nie cały czas, ma swoje stałe pory ale za to jak zacznie to już na całegodziś lezelismy z mężem i się przytulalismy i mezyk dostał kopa w brzuch haha chyba ostrzegawczy że ma go nie sciskac
też jestem ciekawą ile przybrał bo na ostatniej wizycie było 700 g ale przez ostatni tydzień bardzo mi brzuch urósł więc przypuszczam że mały też już kolo 1 kg będzie miał
-
nick nieaktualnyNadulka poczekaj na konsultacje u ginekologa. Bo wg moich norm ty masz wynik b. dobry. Ja miałam 86-165-137 i mi gin powiedział że teraz są inne normy i naczczo chyba 99, po 1h 180 a po 2h 165. Wszystko zależy od interpretacji u tego lekarza.
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Nadulka
Poczekaj, co powie lekarz. Mi również wydaje się, że wszystko masz w normie. To zależy, czy miałaś obciążenie 50 g czy 75g oraz od jednostek w jakich podają wynik.
https://portal.abczdrowie.pl/test-obciazenia-glukozaNadulka lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:
Aneczka 86 jesteś ze Starachowic tak? Gdzie znalazłaś jakąś hurtownię stacjonarną? Też bym chciała sobie troszkę pomacać ubranka zanim je kupię
Tak jestem ze Starachowic. Jeśli chodzi o ubranka to nie korzystałam z hurtowni. Poza ubrankami robiłam wyprawkę w Radomiu w Kimexie jak również w Suchedniowie u Pani co ma komis. Bardzo polecam ten Suchedniów - kupowałam tam rzeczy nowe m.in. wózek - 300 zł taniej niż w Starachowicach czy internecie. Ogólnie ceny tam są bardzo korzystne - jednak nie ma wszystkiego od ręki. Jeśli masz coś upatrzone Pani zamawia i masz w dobrej cenie.m@rzenie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Nadulka - ja miałam dla każdego pobrania ta sama normę - od 70 do 99 i wyniki odpowiednio 54 - 90 - 77. Czyli wynikałoby że po 2 h masz dużo za dużo
Madzia to mój nie cały czas, ma swoje stałe pory ale za to jak zacznie to już na całegodziś lezelismy z mężem i się przytulalismy i mezyk dostał kopa w brzuch haha chyba ostrzegawczy że ma go nie sciskac
też jestem ciekawą ile przybrał bo na ostatniej wizycie było 700 g ale przez ostatni tydzień bardzo mi brzuch urósł więc przypuszczam że mały też już kolo 1 kg będzie miał
Mój mąż ostatnio dostał w twarz od własnego syna