Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    U nas jeszcze 5 lat temu był zakaz noszenia majtek po porodzie/cc. Pielucha między nogi i to wszystko.
    Ciuszki są szpitalne i dla malucha bierze się tylko na wyjście ubranka. Pampersy trzeba mieć swoje.

Nie wiem właśnie czy się coś zmieniło teraz.
    O tak pchełka. Pamiętam to ściąganie gaciach przed porannym obchodem :-P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie foteliki do samochodu kupujecie? tzn. marka, model.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:47

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka a nie masz norm ?? Bo dziewczyny tutaj różnie mialy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Ja mam problem ze skora na brzuchu mimo,ze ja smaruje I nawilzam z prawego boku zrobila sie sucha I zaczyna sie luszczyc. Nie mam pojecia czego tak I to jeszcze tylko taki placek,nie ze caly brzuch czy cala prawa strona. Pierwszy raz mam takie cos.

Nie wiem z czego to może być, ale polecam do kąpieli wlać sobie oliwkę :) ostatnio codziennie tak robię, skóra po takiej kąpieli jest super! :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=8Cl2MjqayVE - tu coś dla tych, którzy jak ja, nie lubią jak obcy dotykaja mój brzuszek ;) Uciekam na zajęcia w szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 17:30

Matleena, nick nieaktualny, Ola_45 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    Jestem z okolic Wrocławia,wczoraj zaczęłam 24 tydzień to chyba tak jak Ty z tego co widzę na suwaczku:-)
    Witam nową mamę!
    ja jestem z Wrocławia.

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

I pytanie do wszystkich : macie czasami takie wrażenie że ciężko Wam się oddycha?? Ja od jakiegoś czasu takie coś czuje (nie jest to związane z żadnym wysiłkiem) tak jakby mi się gorzej oddechalo i serce się tak kolacze przy tym.. Ma tak któras bo nie wiem czy to normalne czy się martwić tym...

Ja tak mam ;) z tego, co czytałam to normalne jest, szczególnie teraz. Im dziecko większe tym gorzej, bo naciska na różne narządy ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tak patrzę na Twoja miniaturke, ale Twój Antoś już duzyyy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia tak patrzę na Twoja miniaturke, ale Twój Antoś już duzyyy :)

no, duży, duży ;) brzuch rośnie teraz w tempie błyskawicznym ;) a ja płaczę za każdym razem jak mam się ubrać, bo nie mam w co... ostatnio w tydzień mały przytył ponad 200gram, więc podejrzewam, że już trochę ponad kilo waży ;)

Twój Antoś też taki ruchliwy jest? bo mój to chyba prawie wcale nie śpi ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka - ja miałam dla każdego pobrania ta sama normę - od 70 do 99 i wyniki odpowiednio 54 - 90 - 77. Czyli wynikałoby że po 2 h masz dużo za dużo :/

Madzia to mój nie cały czas, ma swoje stałe pory ale za to jak zacznie to już na całego :) dziś lezelismy z mężem i się przytulalismy i mezyk dostał kopa w brzuch haha chyba ostrzegawczy że ma go nie sciskac :P też jestem ciekawą ile przybrał bo na ostatniej wizycie było 700 g ale przez ostatni tydzień bardzo mi brzuch urósł więc przypuszczam że mały też już kolo 1 kg będzie miał :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka poczekaj na konsultacje u ginekologa. Bo wg moich norm ty masz wynik b. dobry. Ja miałam 86-165-137 i mi gin powiedział że teraz są inne normy i naczczo chyba 99, po 1h 180 a po 2h 165. Wszystko zależy od interpretacji u tego lekarza.

Nadulka lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka

Poczekaj, co powie lekarz. Mi również wydaje się, że wszystko masz w normie. To zależy, czy miałaś obciążenie 50 g czy 75g oraz od jednostek w jakich podają wynik.
    https://portal.abczdrowie.pl/test-obciazenia-glukoza

tb73hdge49irrilb.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:

Aneczka 86 jesteś ze Starachowic tak? Gdzie znalazłaś jakąś hurtownię stacjonarną? Też bym chciała sobie troszkę pomacać ubranka zanim je kupię ;-)

Tak jestem ze Starachowic. Jeśli chodzi o ubranka to nie korzystałam z hurtowni. Poza ubrankami robiłam wyprawkę w Radomiu w Kimexie jak również w Suchedniowie u Pani co ma komis. Bardzo polecam ten Suchedniów - kupowałam tam rzeczy nowe m.in. wózek - 300 zł taniej niż w Starachowicach czy internecie. Ogólnie ceny tam są bardzo korzystne - jednak nie ma wszystkiego od ręki. Jeśli masz coś upatrzone Pani zamawia i masz w dobrej cenie.

m@rzenie lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka zgadzam się z dziewczynami :) poczekaj co powie lekarz bo widzisz że każda miała inaczej co nie znaczy że źle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nadulka - ja miałam dla każdego pobrania ta sama normę - od 70 do 99 i wyniki odpowiednio 54 - 90 - 77. Czyli wynikałoby że po 2 h masz dużo za dużo :/

Madzia to mój nie cały czas, ma swoje stałe pory ale za to jak zacznie to już na całego :) dziś lezelismy z mężem i się przytulalismy i mezyk dostał kopa w brzuch haha chyba ostrzegawczy że ma go nie sciskac :P też jestem ciekawą ile przybrał bo na ostatniej wizycie było 700 g ale przez ostatni tydzień bardzo mi brzuch urósł więc przypuszczam że mały też już kolo 1 kg będzie miał :)

Mój mąż ostatnio dostał w twarz od własnego syna :D

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:48

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ