X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gosia mmr poleciła mi to miejsce, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze do was dołączyć, w końcu przed nami najbardziej emocjonująca końcówka :D
    Mój termin porodu to 23/12/2015, czekamy na synka :)
    będę powoli czytała wcześniejsze strony, troszkę mam zaległości... :D

Mama-julka, bella88, kwiatakacji, genoweffa, Marta0912, Madzisek, Flakonik, alicja_, gosia mmr, moniek90, emilka24 lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że kolejne mamuśki do nas dołączają:) witamy witamy:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mój mąż ostatnio dostał w twarz od własnego syna :D

Oj to musiał mu czymś ostro podpasc haha :D zadziorne te nasze antki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka witamy :D powodzenia w nadrabianiu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    Jestem z okolic Wrocławia,wczoraj zaczęłam 24 tydzień to chyba tak jak Ty z tego co widzę na suwaczku:-)

Dolnoślązaczka :) Ja mam do Wrocławia około 90km, ale bywam bardzo często :)

aga85j, dorciamw lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nadulka poczekaj na konsultacje u ginekologa. Bo wg moich norm ty masz wynik b. dobry. Ja miałam 86-165-137 i mi gin powiedział że teraz są inne normy i naczczo chyba 99, po 1h 180 a po 2h 165. Wszystko zależy od interpretacji u tego lekarza.

No tak ale chodzi o to , ze trzeci puknt musi być nizszy niż drugi.
    Tzn po 2h cukier powinien spadac

f2wlanlibm0fi1og.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jak tam humorki dzisiaj? Ja jak się wczoraj ze swoim pokłóciłam to niestety poszliśmy spać pokłóceni, czego bardzo nie lubie, i dziś od rana jest w robocie i jakoś tam mi smutno z tego powodu. Ale widzieliśmy się dziś na chwilę to widać było że taki potulny jest :P

Ja czekam na ostatnie zamówione ubranka i zacznę je prać jak już będę miała szafe i szafki w pokoju żeby je już tam ułożyć od razu po praniu. A wogóle to używacie jakiś płynów do płukania tych ubranek? czy sam płyn/proszek do prania?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Cześć Dziewczyny

Pomożecie w interpretacji wyniku?

glukoza na czczo - 83 po 1h - 97 po 2h - 142
    Normy zostaly zwiekszone mi diabetolog powiedziala ze mam troche naciagana cukrzyce bo wynik po 2h mialam 162 a jest tak jak piszesz 155 takze nie masz sie co martwic :)

A ja mam dzis jakiegos dola chyba przez ta pogode :(

Witamy nowe dziewczyny fajnie ze jest nas coraz wiecej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:07

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ją będę prac tylko w mleczku lovella :) oprócz tych z ciucha oczywiście - te najpierw piore z naszymi ciuchami :)

bella88 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg biore sie za pranie ubranek juz segregowanie co i ile czego mam co jeszcze musze dokupic itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    No tak ale chodzi o to , ze trzeci puknt musi być nizszy niż drugi.
    Tzn po 2h cukier powinien spadac

Ahaaa. Ale z tego co nadulka napisala to konsultowala wyniki i sa okey. I to najwazniejsze;)

Bella ja tez tak mam ze jak nastepnego dnia po klotni nie widze sie ze swoim i nie czuje ze jest okey to zle mi z tym. Jesli chodzi o pranie to ja pierwsze robilam w zwyklym proszku bez plynu do plukania. Kolejne pranie bede robila w proszku i plynie do plukania Loweli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Bella ja tez tak mam ze jak nastepnego dnia po klotni nie widze sie ze swoim i nie czuje ze jest okey to zle mi z tym. Jesli chodzi o pranie to ja pierwsze robilam w zwyklym proszku bez plynu do plukania. Kolejne pranie bede robila w proszku i plynie do plukania Loweli.

1) też tak mam :-D
    2) też tak będę prać :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;) super ze jeszcze dolaczacie. Jak wejde na komputer to dopisze was do listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:35

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam sie rodzic w Ujastku. bylam tam i wszystko super.Jestem zadowolona :)
    Ake jeszcze rozwazam uniwersytecki na srodmiesciu gdzie jest III stopien. Tylko nie mialam okazji tam byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:38

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
    Pewnie!:D wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam, ze ukladacie juz ubranka i pierzecie;-) ja wypralam te co dostalam od siostr, kupowac zaczne w przyszlym tyg jak sie juz wprowadzimy. Czy ktoras Mamusia kupila juz wozek riko nano? Zadowolona?
    Irenka chyba obrocila sie glowka w dol, bo bardzo kopie po zebrach i zoladku- pierwszy raz mam takie uczucie, zawsze kopala po lewej stronie bo byla ulozona w poprzek.

Witamy nowe Mamusie:-)
    Piekne brzuszki macie dziewczynki, waga sie nie przejmujcie, u mnie juz +11;-) w przyszlym tyg ide do nowego gina to zobaczymy ile Mala wazy:-)

Czy Was tez lapia w nocy takie straszne skurcze??? :-o budze sie z placzem bo jak zlapie to puscic nie chce, a magnez biore 3x1.

Zaczne smierdzacy temat, czy rowniez macie zaparcia? To jakas masakra jest, przed ciaza nigdy nie mialam takiego problemu, wrecz na zawolanie moglam chodzic do wc 3 razy dziennie. A teraz wielkie bole a i tak ledwo co:-( czuje sie taka wzdeta i ociezala:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:39

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka – Witamy! :)

bella88 – ja używam płynu do płukania, ale dla niemowląt (jelp – zmiękczający).

Mi$ia26 – Ja też mam wlaśnie taką naciąganą cukrzyce, bo wynik mam nieco powyzej normy. Czy masz jakąś dietę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam zrobic morfologie kontrolnie i tsh bo musze kontrolowac

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... 908 stron jest nie do przerobienia... :D to może ja sobie tutaj przycupnę i jak będę miała coś mądrego do powiedzenia to się odezwę :D
    spróbuje jutro w pracy poczytać coś więcej ;)
    Flakonik gdzie mogę poszukać listy dla grudnióweczek :)?

Pola_27 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tak dostalam ksiazeczke i tam mam przykladowe menu na jeden dzien i mierze cukier 4× dziennie

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ