X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gosia mmr poleciła mi to miejsce, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze do was dołączyć, w końcu przed nami najbardziej emocjonująca końcówka :D
    Mój termin porodu to 23/12/2015, czekamy na synka :)
    będę powoli czytała wcześniejsze strony, troszkę mam zaległości... :D

Mama-julka, bella88, kwiatakacji, genoweffa, Marta0912, Madzisek, Flakonik, alicja_, gosia mmr, moniek90, emilka24 lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że kolejne mamuśki do nas dołączają:) witamy witamy:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mój mąż ostatnio dostał w twarz od własnego syna :D

Oj to musiał mu czymś ostro podpasc haha :D zadziorne te nasze antki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka witamy :D powodzenia w nadrabianiu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    Jestem z okolic Wrocławia,wczoraj zaczęłam 24 tydzień to chyba tak jak Ty z tego co widzę na suwaczku:-)

Dolnoślązaczka :) Ja mam do Wrocławia około 90km, ale bywam bardzo często :)

aga85j, dorciamw lubią tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Nadulka poczekaj na konsultacje u ginekologa. Bo wg moich norm ty masz wynik b. dobry. Ja miałam 86-165-137 i mi gin powiedział że teraz są inne normy i naczczo chyba 99, po 1h 180 a po 2h 165. Wszystko zależy od interpretacji u tego lekarza.

No tak ale chodzi o to , ze trzeci puknt musi być nizszy niż drugi.
    Tzn po 2h cukier powinien spadac

f2wlanlibm0fi1og.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jak tam humorki dzisiaj? Ja jak się wczoraj ze swoim pokłóciłam to niestety poszliśmy spać pokłóceni, czego bardzo nie lubie, i dziś od rana jest w robocie i jakoś tam mi smutno z tego powodu. Ale widzieliśmy się dziś na chwilę to widać było że taki potulny jest :P

Ja czekam na ostatnie zamówione ubranka i zacznę je prać jak już będę miała szafe i szafki w pokoju żeby je już tam ułożyć od razu po praniu. A wogóle to używacie jakiś płynów do płukania tych ubranek? czy sam płyn/proszek do prania?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Cześć Dziewczyny

Pomożecie w interpretacji wyniku?

glukoza na czczo - 83 po 1h - 97 po 2h - 142
    Normy zostaly zwiekszone mi diabetolog powiedziala ze mam troche naciagana cukrzyce bo wynik po 2h mialam 162 a jest tak jak piszesz 155 takze nie masz sie co martwic :)

A ja mam dzis jakiegos dola chyba przez ta pogode :(

Witamy nowe dziewczyny fajnie ze jest nas coraz wiecej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:07

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ją będę prac tylko w mleczku lovella :) oprócz tych z ciucha oczywiście - te najpierw piore z naszymi ciuchami :)

bella88 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg biore sie za pranie ubranek juz segregowanie co i ile czego mam co jeszcze musze dokupic itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    No tak ale chodzi o to , ze trzeci puknt musi być nizszy niż drugi.
    Tzn po 2h cukier powinien spadac

Ahaaa. Ale z tego co nadulka napisala to konsultowala wyniki i sa okey. I to najwazniejsze;)

Bella ja tez tak mam ze jak nastepnego dnia po klotni nie widze sie ze swoim i nie czuje ze jest okey to zle mi z tym. Jesli chodzi o pranie to ja pierwsze robilam w zwyklym proszku bez plynu do plukania. Kolejne pranie bede robila w proszku i plynie do plukania Loweli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Bella ja tez tak mam ze jak nastepnego dnia po klotni nie widze sie ze swoim i nie czuje ze jest okey to zle mi z tym. Jesli chodzi o pranie to ja pierwsze robilam w zwyklym proszku bez plynu do plukania. Kolejne pranie bede robila w proszku i plynie do plukania Loweli.

1) też tak mam :-D
    2) też tak będę prać :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;) super ze jeszcze dolaczacie. Jak wejde na komputer to dopisze was do listy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:35

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam sie rodzic w Ujastku. bylam tam i wszystko super.Jestem zadowolona :)
    Ake jeszcze rozwazam uniwersytecki na srodmiesciu gdzie jest III stopien. Tylko nie mialam okazji tam byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:38

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    cześć dziewczyny, można do Was dołączyć?
    Pewnie!:D wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam, ze ukladacie juz ubranka i pierzecie;-) ja wypralam te co dostalam od siostr, kupowac zaczne w przyszlym tyg jak sie juz wprowadzimy. Czy ktoras Mamusia kupila juz wozek riko nano? Zadowolona?
    Irenka chyba obrocila sie glowka w dol, bo bardzo kopie po zebrach i zoladku- pierwszy raz mam takie uczucie, zawsze kopala po lewej stronie bo byla ulozona w poprzek.

Witamy nowe Mamusie:-)
    Piekne brzuszki macie dziewczynki, waga sie nie przejmujcie, u mnie juz +11;-) w przyszlym tyg ide do nowego gina to zobaczymy ile Mala wazy:-)

Czy Was tez lapia w nocy takie straszne skurcze??? :-o budze sie z placzem bo jak zlapie to puscic nie chce, a magnez biore 3x1.

Zaczne smierdzacy temat, czy rowniez macie zaparcia? To jakas masakra jest, przed ciaza nigdy nie mialam takiego problemu, wrecz na zawolanie moglam chodzic do wc 3 razy dziennie. A teraz wielkie bole a i tak ledwo co:-( czuje sie taka wzdeta i ociezala:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:39

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka – Witamy! :)

bella88 – ja używam płynu do płukania, ale dla niemowląt (jelp – zmiękczający).

Mi$ia26 – Ja też mam wlaśnie taką naciąganą cukrzyce, bo wynik mam nieco powyzej normy. Czy masz jakąś dietę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam zrobic morfologie kontrolnie i tsh bo musze kontrolowac

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... 908 stron jest nie do przerobienia... :D to może ja sobie tutaj przycupnę i jak będę miała coś mądrego do powiedzenia to się odezwę :D
    spróbuje jutro w pracy poczytać coś więcej ;)
    Flakonik gdzie mogę poszukać listy dla grudnióweczek :)?

Pola_27 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tak dostalam ksiazeczke i tam mam przykladowe menu na jeden dzien i mierze cukier 4× dziennie

‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ