X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też imię wybrane będzie Maksymilian, Maksiu :-)

Flakonik, genoweffa, Kika428 lubią tę wiadomość

dj6akov.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Z imienia mój tata byłby zadowolony.

Czy miałam problem z tarczycą przed ciążą to nie wiem, ale jakoś zaszłam w ciążę. Chociaż to może dzięki CLO. Sama nie wiem :O Od początku jestem na najmniejszej dawce - 25, ale biorę tylko pół tabletki bo byłam po tym lekarstwie nie do życia, a później doszły do tego bóle głowy. Miałaś jakieś skutki uboczne?

Ha! Wiedziałam! Ja jak zaczęłam od 25 to miałam straszną senność i ból głowy. Powiedziałam tym na wizycie u internisty, który mnie wyśmiał i powiedział, że taką dawkę to dzieci biorą i nic mi się nie powinno dziać :/ a senność i ból głowy to normalne w I trymestrze ciąży...

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    kupiłam dziś te cotton ball z biedronki :) cudo :) polecam :)
    Lips sa cudne,ja tez dzis kupilam,bylam w jednej biedrze dwa dni temu to byly same niebieskie to nie bardzo chcialam a wczoraj zjechalam 3 biedry inne i wogole ich nie bylo,dzis przez przypadek zajechalam do jeszcze innej i jedne tylko byly bialo-rozowo-fioletowe :d pasujace akurat dla mnie;D
    Narazie prezentuja sie na parapecie a potem jak bede miala lozeczko to albo na nim je zaczepie albo nad nim na scianie:)

alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

Flakonik lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.
    Jak ktoras sie juz wglebiala w temat to wypowiedzcie sie jak wy chcecie zrobic

Marta0912, gosia mmr lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Pchelkaa ja co rano płatki z mlekiem i codziennie ide od razu po :P

A wiecie o czym ja marze :D o piwie z sokiem malinowym :P
    O tak :-) Zimne piwko z soczkiem... Ja ostatnio jak wariatka usiadłam i patrzyłam na swój barek z myślą że chociaż lampeczke winka bym sobie wypila :-) ale nic, po karmieniu się odbije :-P

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że dołączają kolejne mamusie :-) Ostatnią prostą najlepiej przejść w grupie :-D

Co do problemu korzystania z toalety to nigdy nie miałam z tym problemu. Korzystałam 2-3 razy dziennie. W drugim trymestrze zaczęłam chodzić raz dziennie. Mało kiedy się zdarzało żebym nie szła wcale, pojedyncze dni jestem w stanie policzyć. A od kilku dni ku mojemu zaskoczeniu znowu zaczęłam chodzić dwa razy dziennie, ale nie wiem dlaczego :-D Mam nadzieję, że trawienie mi przyspieszyło i nie będzie mi się tak odkładać tu i tam :-D

Ktoś pytał o pranie ubranek. Ja nie używałam płynu do płukania. Gdzieś wyczytałam, żeby dla noworodków nie używać. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale ubranka nie są sztywne więc sobie tym nie zawracam głowy :-D

Mam właśnie naszykowany na Allegro pełen koszyk :-D Wystarczy tylko klik żeby kupić, ale jakoś nie umiem się przemóc :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.

Ja chyba będę szczepić tymi "kombajnami", bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby mi mieli dziecko kłuć po 5 razy, zwłaszcza że sama nienawidzę igieł...Dylematu szczepić/nie szczepić nie mam.

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Lips sa cudne,ja tez dzis kupilam,bylam w jednej biedrze dwa dni temu to byly same niebieskie to nie bardzo chcialam a wczoraj zjechalam 3 biedry inne i wogole ich nie bylo,dzis przez przypadek zajechalam do jeszcze innej i jedne tylko byly bialo-rozowo-fioletowe :d pasujace akurat dla mnie;D
    Narazie prezentuja sie na parapecie a potem jak bede miala lozeczko to albo na nim je zaczepie albo nad nim na scianie:)
    A pochwal sie w ktorej biedrze znalazlas??

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    O tak :-) Zimne piwko z soczkiem... Ja ostatnio jak wariatka usiadłam i patrzyłam na swój barek z myślą że chociaż lampeczke winka bym sobie wypila :-) ale nic, po karmieniu się odbije :-P

Madziasek to samo maaam :P dokładnie po karmieniu się odbije :D a jak smakowac będzie haha prawie jak przed osiemnastka na nielegalu :D

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :-)
    Co do szczepień flakonik to ja córkę szczepilam 5w1 i chyba nie będę tego zmieniać. Mała szczepienia Przechodziła super, bez żadnego marudzić i gorączek. Dodatkowych szczepionek żadnych nie brałam i raczej nie będę brać bo te wszystkie wirusy tak mutują że teraz i tak dzieci te co były szczepionkę np na rotawirusy podlapuja biegunki.
    Zaparcia.... Temat rzeka... Ja mam straszne... Aktualnie mecze się już 4 dzień i nic :-( wczoraj na Wieczór wciągnęłam nawet kilo śliwek i nic... Same gazy... Dzisiaj w pracy znowu śliwki zapilam nawet słodkim mlekiem bananowy żeby coś się Ruszyło bo tak Strasznie się męczę i dalej cisza. Jutro chyba pójdę do apteki po Czopki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Acikk, Ty musisz z tym piwem wyjeżdżać ;-) Oj nie ładnie, wstydź się :-P

Za rok o tej porze piwo z sokiem malinowym będzie jak najbardziej realne ;)
    No właśnie ciekawe jak to będzie za rok...

gosia mmr, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jak :-) będziemy pięknymi szczęśliwymi mamami ;-) ciekawe które już będą się zastanawiały nad kolejnym maluszkiem ;-)

Nadulka, Marta0912, gosia mmr, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A pochwal sie w ktorej biedrze znalazlas??
    Te niebieskie co widzialam 2 dni temu pare opakowan to przy castoramie i agata meble byly a te dzisiejsze co jedno tylko ostatnie opakowanie wzielam to za tysiaclecia tam dalej przy kosciele,nie pamietam czy to Radzyminska ta ulica czy jaka..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za rok nasze dzieciaki będą miały 9 mcy i już będą gryfne że hej :D a my będziemy powoli myśleć o powrocie do pracy :/ :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Mam to samo. Na samą myśl o szczepieniach dostaję gęsiej skórki. Ja jestem raczej z tych żeby nie szczepić. Jeszcze nie zagłębiałam się w temat bo nie chcę się denerwować, ale uważam że szczepienia to biznes...

gosia mmr, Tinusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jak to jak :-) będziemy pięknymi szczęśliwymi mamami ;-) ciekawe które już będą się zastanawiały nad kolejnym maluszkiem ;-)

Ja juz sie zastanawiam :D dlatego bardzo chcialabym urodzic naturalnie a nie cc. Ale co ja tam sobie moge mowic...wszystko sie okaze jak sobie bede dawac rade z deojeczka. ale maz powiedzial ze nie da mi spokoju bo chce tez syna :)

Madzisek, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Inso:) z kleosina mi cholera nie po drodze a tutaj w okolicy nie ma. No nic moze przypadkiem jeszcze trafie gdzie blizej. A jak u Twojej Laury w szkole??

Acikk ja po wykorzystaniu urlopow zaleglych to powrot gdzies w okolicy lutego 2017r planuje ;) wiec bede sie starała nie myśleć o pracy jak najdluzej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:30

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogolnie to bylam dzis na wizycie i znowu mnie gin straszyl polozeniem bo w tej chwili mam najgorsze z mozliwych,poprzeczne.. i uwaga teraz mam nie na lewym a na prawym boku lezec .. no ku### ..?! Juz ja nie wiem o co mu chodzi;/
    Moja Dzidzka glowke ma na dole z boku po lewej i cialko lezy po przekatnej brzucha czyli nozki koncza sie na gorze z boku po prawej eh
    No ale do porodu jeszcze troche czasu.
    Wizyte mam,a wogole to bedzie USG te w 30tygodniu w niedziele 20tego o 9:10. Inny gin mi bedzie robil to moze moze dowiem sie w koncu jaka plec:p hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:28

Mama-julka, Mama-julka lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik Wow :D a jak będzie trzecia córka :D ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ