Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama-julka wrote:Z imienia mój tata byłby zadowolony.
Czy miałam problem z tarczycą przed ciążą to nie wiem, ale jakoś zaszłam w ciążę. Chociaż to może dzięki CLO. Sama nie wiemOd początku jestem na najmniejszej dawce - 25, ale biorę tylko pół tabletki bo byłam po tym lekarstwie nie do życia, a później doszły do tego bóle głowy. Miałaś jakieś skutki uboczne?
Ha! Wiedziałam! Ja jak zaczęłam od 25 to miałam straszną senność i ból głowy. Powiedziałam tym na wizycie u internisty, który mnie wyśmiał i powiedział, że taką dawkę to dzieci biorą i nic mi się nie powinno dziaća senność i ból głowy to normalne w I trymestrze ciąży...
-
lips wrote:kupiłam dziś te cotton ball z biedronki
cudo
polecam
Narazie prezentuja sie na parapecie a potem jak bede miala lozeczko to albo na nim je zaczepie albo nad nim na scianie:)alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.
Jak ktoras sie juz wglebiala w temat to wypowiedzcie sie jak wy chcecie zrobicMarta0912, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Pchelkaa ja co rano płatki z mlekiem i codziennie ide od razu po
A wiecie o czym ja marzeo piwie z sokiem malinowym
Zimne piwko z soczkiem... Ja ostatnio jak wariatka usiadłam i patrzyłam na swój barek z myślą że chociaż lampeczke winka bym sobie wypila
ale nic, po karmieniu się odbije
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Ale fajnie, że dołączają kolejne mamusie
Ostatnią prostą najlepiej przejść w grupie
Co do problemu korzystania z toalety to nigdy nie miałam z tym problemu. Korzystałam 2-3 razy dziennie. W drugim trymestrze zaczęłam chodzić raz dziennie. Mało kiedy się zdarzało żebym nie szła wcale, pojedyncze dni jestem w stanie policzyć. A od kilku dni ku mojemu zaskoczeniu znowu zaczęłam chodzić dwa razy dziennie, ale nie wiem dlaczegoMam nadzieję, że trawienie mi przyspieszyło i nie będzie mi się tak odkładać tu i tam
Ktoś pytał o pranie ubranek. Ja nie używałam płynu do płukania. Gdzieś wyczytałam, żeby dla noworodków nie używać. Ile w tym prawdy to nie wiem, ale ubranka nie są sztywne więc sobie tym nie zawracam głowy
Mam właśnie naszykowany na Allegro pełen koszykWystarczy tylko klik żeby kupić, ale jakoś nie umiem się przemóc
-
Flakonik wrote:A zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.
Jak ktoras sie juz wglebiala w temat to wypowiedzcie sie jak wy chcecie zrobic
Ja chyba będę szczepić tymi "kombajnami", bo jakoś sobie nie wyobrażam, żeby mi mieli dziecko kłuć po 5 razy, zwłaszcza że sama nienawidzę igieł...Dylematu szczepić/nie szczepić nie mam. -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Lips sa cudne,ja tez dzis kupilam,bylam w jednej biedrze dwa dni temu to byly same niebieskie to nie bardzo chcialam a wczoraj zjechalam 3 biedry inne i wogole ich nie bylo,dzis przez przypadek zajechalam do jeszcze innej i jedne tylko byly bialo-rozowo-fioletowe :d pasujace akurat dla mnie;D
Narazie prezentuja sie na parapecie a potem jak bede miala lozeczko to albo na nim je zaczepie albo nad nim na scianie:) -
Madzisek wrote:O tak
Zimne piwko z soczkiem... Ja ostatnio jak wariatka usiadłam i patrzyłam na swój barek z myślą że chociaż lampeczke winka bym sobie wypila
ale nic, po karmieniu się odbije
Madziasek to samo maaamdokładnie po karmieniu się odbije
a jak smakowac będzie haha prawie jak przed osiemnastka na nielegalu
Madzisek lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamusie
Co do szczepień flakonik to ja córkę szczepilam 5w1 i chyba nie będę tego zmieniać. Mała szczepienia Przechodziła super, bez żadnego marudzić i gorączek. Dodatkowych szczepionek żadnych nie brałam i raczej nie będę brać bo te wszystkie wirusy tak mutują że teraz i tak dzieci te co były szczepionkę np na rotawirusy podlapuja biegunki.
Zaparcia.... Temat rzeka... Ja mam straszne... Aktualnie mecze się już 4 dzień i nicwczoraj na Wieczór wciągnęłam nawet kilo śliwek i nic... Same gazy... Dzisiaj w pracy znowu śliwki zapilam nawet słodkim mlekiem bananowy żeby coś się Ruszyło bo tak Strasznie się męczę i dalej cisza. Jutro chyba pójdę do apteki po Czopki
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:A pochwal sie w ktorej biedrze znalazlas??
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.
Jak ktoras sie juz wglebiala w temat to wypowiedzcie sie jak wy chcecie zrobic
Mam to samo. Na samą myśl o szczepieniach dostaję gęsiej skórki. Ja jestem raczej z tych żeby nie szczepić. Jeszcze nie zagłębiałam się w temat bo nie chcę się denerwować, ale uważam że szczepienia to biznes...gosia mmr, Tinusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:Jak to jak
będziemy pięknymi szczęśliwymi mamami
ciekawe które już będą się zastanawiały nad kolejnym maluszkiem
Ja juz sie zastanawiamdlatego bardzo chcialabym urodzic naturalnie a nie cc. Ale co ja tam sobie moge mowic...wszystko sie okaze jak sobie bede dawac rade z deojeczka. ale maz powiedzial ze nie da mi spokoju bo chce tez syna
Madzisek, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje Inso:) z kleosina mi cholera nie po drodze a tutaj w okolicy nie ma. No nic moze przypadkiem jeszcze trafie gdzie blizej. A jak u Twojej Laury w szkole??
Acikk ja po wykorzystaniu urlopow zaleglych to powrot gdzies w okolicy lutego 2017r planujewiec bede sie starała nie myśleć o pracy jak najdluzej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:30
-
A tak ogolnie to bylam dzis na wizycie i znowu mnie gin straszyl polozeniem bo w tej chwili mam najgorsze z mozliwych,poprzeczne.. i uwaga teraz mam nie na lewym a na prawym boku lezec .. no ku### ..?! Juz ja nie wiem o co mu chodzi;/
Moja Dzidzka glowke ma na dole z boku po lewej i cialko lezy po przekatnej brzucha czyli nozki koncza sie na gorze z boku po prawej eh
No ale do porodu jeszcze troche czasu.
Wizyte mam,a wogole to bedzie USG te w 30tygodniu w niedziele 20tego o 9:10. Inny gin mi bedzie robil to moze moze dowiem sie w koncu jaka plec:p heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:28
Mama-julka, Mama-julka lubią tę wiadomość