X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ją to myślę że Ty się w grudniu dowiesz jaką płeć :P

iNso87, cytrynówka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:48

Flakonik lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziekuje Inso:) z kleosina mi cholera nie po drodze a tutaj w okolicy nie ma. No nic moze przypadkiem jeszcze trafie gdzie blizej. A jak u Twojej Laury w szkole??
    No wlasnie ja dzis calkiem przypadkiem znalazlam ;)
    Narazie nic nie mowi to moze bedzie ok, Pani oczywiscie nie widzi zeby byl jakis problem.. takze powiedzialam,ze jak cos bedzie sie dzialo to zeby mnie powiadomila. Teraz dzieci sie skupily na dziewczynce z klasy,jednej z blizniaczek,co Jej jest.. dziewczynka ma cukrzyce i codziennie przychodzi do Niej Tato zeby zmierzyc Jej cukier,podac insuline i zejsc na stolowke i zobaczyc co je itp.. dlatego tez dzieci u Niej w klasie przez caly tydzien maja obiady o tej samej porze 12:15 bo Ona musi jesc o tej samej godzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso ją to myślę że Ty się w grudniu dowiesz jaką płeć :P
    Hahaha pewnie tak:p juz dzis nie mialam sil i odwagi pytac o to samo..:p
    Albo w listopadzie;) bo podejrzewam,ze moge te 2 dni wczesniej urodzic niz termin z OM ;D

Nadulka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Jak to jak :-) będziemy pięknymi szczęśliwymi mamami ;-) ciekawe które już będą się zastanawiały nad kolejnym maluszkiem ;-)

Zobaczę jak przejdę poród i nie doznam traumy to myślę, że będę planować następne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to niefajnie ze tak wszystko trzeba pilnowac. No to mam nadzieje ze sie zaklimatyzowała i zaraz znajdzie sobie jakąś psiapsiółke:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    http://www.caramella.pl/ same piękności wszystko bym kupiła ale ceny..
    Mamy z tamtad otulaczki i spiworki do spania dla dziewczynek .

Nadulka lubi tę wiadomość

• aga85j Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A zastanawialyscie sie juz nad szczepieniami jakie bedzie robic ? Czy ktoras jest calkowicie przeciena i ma zamiar nie szczepic? Ja mam dosyc skrajne wahania na ten temt. raz mysle ze 5w1 lub 6w1 bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ale z drugiej strony mialabym duzy lek przed podaniem takiego kombajnu ... Boje sie wszelkim skutkow ubocznych. Rozwazam tez opcje zeby wcale nie szczepic.
    Jak ktoras sie juz wglebiala w temat to wypowiedzcie sie jak wy chcecie zrobic
    ja szczepiłam starszego synka 6w1 i nie mam zastrzeżeń

Flakonik lubi tę wiadomość

dj6akov.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ja to juz nie planuje:p wystarczy Nam dwojka Dzieciakow w domu :) choc Malz u mnie to by i trzecie mogl miec ale ja nie chce:) daj Boze to szczesliwie urodzic i wychowac i zeby bylo zdrowe;) i potem juz ja podziekowalam:p

Co do szczepieb to pewnie tak jak Laure szczepilam tymi 5w1 czy 6w1 tak i drugie bede szczepic.

Madzisek lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    O kurcze to niefajnie ze tak wszystko trzeba pilnowac. No to mam nadzieje ze sie zaklimatyzowała i zaraz znajdzie sobie jakąś psiapsiółke:)
    Jezeli mowisz o tej cukrzycy to naprawde to jest straszne,ze tak male dziecko ma taka chorobe;/ trzymac diete i odmawiac chocby cukiereczka jednego a lipa jest jeszcze wieksza,ze druga blizniaczka jest zdrowa i takie rzeczy moze jesc..ale pewnie wychowuja tak,ze ani jedna ani druga nie je takich rzeczy i ogolnie w domu moze robia tak zeby ta dieta nie wyrozniala sie u jednej..

A co do Laury to tez mam nadzieje,ze bedzie juz ok;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hahaha pewnie tak:p juz dzis nie mialam sil i odwagi pytac o to samo..:p
    Albo w listopadzie;) bo podejrzewam,ze moge te 2 dni wczesniej urodzic niz termin z OM ;D
    czy u Ciebie też co wizyta inna płeć?

dj6akov.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny. Ja juz padam na twarz. A o 5.30 znowu pobudka. Czekam już do 30.09 i ja swoje zwolnienie ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    czy u Ciebie też co wizyta inna płeć?
    Nie Aga :) u mnie co wizyta to nie widac plci:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz szpadam,leze w lozku na prawym boku z telem w dloni i Dzidzka mnie kopie z dwoch stron caly czas:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, bo ja miesiąc temu miałam mieć córeczkę a teraz się okazało, że chłopak i się zastanawiam czy się jeszcze zmieni bo chyba padnę

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Ha! Wiedziałam! Ja jak zaczęłam od 25 to miałam straszną senność i ból głowy. Powiedziałam tym na wizycie u internisty, który mnie wyśmiał i powiedział, że taką dawkę to dzieci biorą i nic mi się nie powinno dziać :/ a senność i ból głowy to normalne w I trymestrze ciąży...

Na całej tabletce wytrzymałam osiem dni. Ostatnie dwa dni głowa bolała mocno i to było podejrzane że dwa dni z rzędu bo tak normalnie nie mam. Zaglądam w ulotkę no i się okazało. Sama sobie zmniejszyłam dawkę, gin się dziwił że coś mi było, ale nie nalegał żebym brała całą. Facet lekarz zna ciążę z lektury, a nie z doświadczenia :-P to wtedy wmawia co normalne.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:48

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    aha, bo ja miesiąc temu miałam mieć córeczkę a teraz się okazało, że chłopak i się zastanawiam czy się jeszcze zmieni bo chyba padnę
    Hehehe to poczekaj jeszcze troche moze do tego USG wlasnie w 30 tygodniu,bedzie bardziej moze dokladne i lepiej bedzie widoczne wszystko albo przejdz sie do innego lekarza tak na wizyte zeby zobaczyl co wg niego,choc mi teraz sie wydaje,ze to nie jest najwazniejsze;) i tak sie dowiemy i tak:p Ja w sumie i nie chce juz za bardzo pytac gina na kazdej wizycie z tego wzgledu zeby nie wywierac jakiejs presji i ze na odpierdziel mi powiem,wrecz zgadnie i potem przy porodzie sie zdziwie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:52

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja się zdziwiłam i teraz nie wiem czy kompletować wyprawkę czy sobie odpuścić na razie i raczej neutralne rzeczy kupować ale raczej już się nie zmieni tak myślę

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:

Jak coś już raz zadynda to nie ma szans, że się zmieni :-) Że będzie syn dowiedziałam się w 15tyg. i od tego czasu na zdjęciach ogonek :-\

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ