X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko właśnie buszuje... chyba znowu fiknął główką do dołu bo czuje kopniaki pod żebrami, chociaż ostatnio poważnie skopał mnie na dole ;/ aż z bólu zwijałam się na łóż ku i myślałam że zaraz nogę wystawi.

1usap07w9hybl9h9.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na glukozie. na czczo 99
    czekamy... glukoza bleeee!! wcislam cytryny i jakoś przeszło przez gardło. Mała wariuje. następne badanie o 8:30 i 9:30

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    piękne rzeczy mają :) podziwiam Was, że macie już prawie wszystko ja dopiero zaczynam kompletować wyprawkę oby sprawnie mi poszło ;)

Kochana, nie jesteś sama, ja również dopiero zaczynam kompletować wszystko. Zaczynam się martwić czy czasu mi nie braknie, bo dodatkowo jak u kilku z nas remont w domu...

Nadulka lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamuski. Wróciłam do żywych- chyba. Wczoraj wybrałam się z mężem na spacer, kawusię z mega ciastkiem i do szkoły odebrać syna, jednak spacerowaliśmy zbyt intensywnie, bo stopy mi tak spuchły i tak mnie buty obtarły, obgniotły... do tego za ciepło sie ubrałam, słońce prażyło niemiłosiernie, ogólnie bardzo źle zaczęłam się czuć, nogi i ciało odmówiły mi dalszej współpracy, usiadłam obolała na ławce, a mąż pognał do domu po samochód. Po powrocie położyłam się, wstałam koło 19, pokręciłam się i zaraz znowu spać. Do tego jakieś przeziębienie mnie bierze...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• ania14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj brat mi mówił ze ich znajomej w 7 mc lekarz powiedział ze nie będzie chłopiec tylko dziewczynka. śmiałam się do męża co my zrobimy jak nam teraz powie ze chłopiec a.my wszystko różowe. stwierdził że kupi się nowe a dziewczynkę się szybko zrobi jak urodze ;p

Nadulka, Mama-julka, Marta0912 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Wczoraj brat mi mówił ze ich znajomej w 7 mc lekarz powiedział ze nie będzie chłopiec tylko dziewczynka. śmiałam się do męża co my zrobimy jak nam teraz powie ze chłopiec a.my wszystko różowe. stwierdził że kupi się nowe a dziewczynkę się szybko zrobi jak urodze ;p
    hahaha :) to u mnie tak było tylko w 8 msc :) a teraz dalej nie wiem co bedzie a zaraz 7 msc zaczynam :)

iNso87, Marta0912 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i świetuje dziś 100-u dnióweczkę :)

Madzisek, Mama-julka, moniek90, Marta0912, gosia mmr lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka nic strasznego tak glukoza:) trzymam kciuki:)

Justyna 100dnioweczka.. ahh ile dni temu to bylo... :p hehe :) u mnie niedlugo 7 z przodu;)

Ja jade gdzies dywan dla Corki poszukac do pokoju bo na tych panelach to juz zimno mi w stopy:p jak nie chodzilam w kapciach albo klapkach po domu,tylko z bosa noga tak teraz po swoim ze wzgledu na brak dywanow musze nakladac buty:p

Wczoraj Malz powiedzial,ze ladne te lampki,wieczorem zrobie foto jak sie prezentuja na oknie u Nas w sypialni,a wieczorem bo jak jest deko ciemniej i sa zapalone to efekt jest przesliczny:) szkoda,ze pewnie foto tego nie uwzgledni:p i bedzie zamazane pewnie;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lepszy materac pianka-gryka-kokos czy pianka-kokos ? Który z tych 2 byście wybrały ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 102 dni;) czekam z niecierpliwością, szczególnie na urlop;p

Mama-julka lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie znów pokłóciłam się z mężem, jeśli jeszcze moge go tak nazwać. serio mam dość tego małżeństwa, nie pamiętam kiedy byłam szczęśliwa ostatnio.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    właśnie znów pokłóciłam się z mężem, jeśli jeszcze moge go tak nazwać. serio mam dość tego małżeństwa, nie pamiętam kiedy byłam szczęśliwa ostatnio.
    Głowa do góry, może to hormony? Ja też ciągle nerwowa chodzę i się kłócimy, ale liczę na to że niedługo się to zmieni...:)

Co do narabiania piwkiem to mam wrażenie że jak wykarmimy i zaczniemy nadrabiać to nas tu z tydzień nie będzie:D

Wiecie co? leżę właśnie w łóżku i oglądam DD TVN , pieseł leży obok łóżka, patrzy na mnie spode łba iii... puszcza śmierdzące, głośne bąki! :/ :D

materac też będę kupować kokos z pianką.

Wczoraj w Agata Meble wraz z mężem zamówiliśmy sofę.. mają miesiąc na jej dostarczenie do magazynu. Skąd takie terminy w ogóle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 08:46

Pola_27, Mama-julka, moniek90 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Nie denerwuj się, emocje to zły doradca... Spróbuj spojrzeć na sprawę pod innym kątem. Nie zawsze jest tak, jak nam się wydaje. Czasami nie widzimy już sensu w niczym, myślimy że szczęście nas opuściło i że gorzej już nie będzie... Ale tak nie jest. Nosisz pod sercem nowe życie, masz rodzinę.To jest powód do szczęścia. Z mężem na pewno się dogadasz. Przecież razem stworzyliście ten cud, który przyjdzie na świat. ;) Głowa do góry !

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A lepszy materac pianka-gryka-kokos czy pianka-kokos ? Który z tych 2 byście wybrały ?
    zdecydowana byłam na opcję pierwszą ale dziewczyny pisały że w gryce mogą się zalęgnąć robaki więc jednak opcja numer 2:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dziewczyny przez te Wasze pisanie o tych lampkach z biedronki miałam sen, że poszłam do biedry i się przecisnąć nie mogłam w wejściu przez duży brzuch - były takie bramki jak np w metrze i byłam załamana, że nie kupie a tyle ludzi i wszyscy kupują... ło matko ile ja się naprosiłam by mnie puścili jakimś bocznym wejściem, ale za to musiałam przejść przez bramkę do wykrywania metali i urządzeń elektrycznych, a do depozytu oddać nie chciałam za żadne skarby mojego telefonu. W końcu koleżanka mi poszła i kupiła...;)

Ależ się uśmiałam hehehehehhehehhe....moja wyobraźnie ogarnęła to w taki sposób że aż brzuch mnie rozbolał :) ;)

Inso my powiesiliśmy lampki u małego w pokoju nad komodą, dodają tak pięknego uroku że czasem wieczorem zachodze i na chwile zapalam żeby nacieszyć oko ;) a zdjęcie na pewno wyjdzie więc wstawiaj i ja wieczorem pstrykne ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październikówki rozpakowują się na potęgę, podejrzałam i dziś kolejnej wody odeszły:)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jakie lampki ? ;)

Cotton balls, byly w biedrze po 35 zl w poniedzkalek. Sasiadka pracuje w biedronce wiec mi wziela a mowi ze o 8 otworzyli sklep a przed 10 juz nie bylo ani jednego pudelka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Dolnoślązaczka :) Ja mam do Wrocławia około 90km, ale bywam bardzo często :)
    Ja też jestem z dolnego śląska, do Wrocławia mam 60 km, często jeżdżę tam na zakupy :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzień dobry,

Dziewczyny przez te Wasze pisanie o tych lampkach z biedronki miałam sen, że poszłam do biedry i się przecisnąć nie mogłam w wejściu przez duży brzuch - były takie bramki jak np w metrze i byłam załamana, że nie kupie a tyle ludzi i wszyscy kupują... ło matko ile ja się naprosiłam by mnie puścili jakimś bocznym wejściem, ale za to musiałam przejść przez bramkę do wykrywania metali i urządzeń elektrycznych, a do depozytu oddać nie chciałam za żadne skarby mojego telefonu. W końcu koleżanka mi poszła i kupiła...;)

Heheh te Nasze sny;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Przez ciaze chyba kazde malzenstwo przechodzi jakis kryzys, zwlaszcza gdy do tego dochodza jakis inne obowiazki typu remont wykanczanie mieszkania/budowa, u Nas rowniez sa spiecia. Od kiedy jestem w ciazy od razu lamentuje podczas klotni, ze maz mnie nie kocha, ze nie robi dla mnie tego co chce itp, pozniej jak przemysle na spokojnie co i jak to zdaje sobie sprawe ze to wyglada troche inaczej.

A u Was o co poszlo? Wyzal sie , bedzie Ci lepiej:-)

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ