Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jeśli chodzi o facetów, to w większości przypadków nie interesują się ciuszkami, kosmetykami dla niemowlęcia czy innymi zakupami wyprawkowymi - oni nie są w ciąży, nie mają syndromu rozczulania się nad każdym bodziakiem i tak to zostanie. To wszystko nie znaczy, że nie przezywają przecież - są po prostu inni i nam kobietom ciężko to zrozumieć, tak samo im jest trudno pojąć nas. Sama też się jakiś czas temu wkurzałam i irytowało mnie to, że rzuci okiem, powie: "no fajne" i zajmuje się dalej tym czym się zajmował, a teraz po prostu kupuje co i ile chce i tylko go informuję, że takie przelewy wyjdą z konta. To wszystko nie znaczy, że są złymi mężami, partnerami czy przyszłymi tatusiami
Sprawdzą/sprawdzają się na innych polach, złożą łóżeczko i meble, zrobią remont, będą np. kąpać dzieciaczka i bawić się z nim w taki sposób jak mama się nie pobawi ze swoim szkrabem nigdy i wiele, wiele innych rzeczy.
Jestem w szoku, że tym samym, bronię w pewnym sensie facetów. Ale po prostu czasem warto spojrzeć z innej perspektywy i zauważyć jak oni się na swój sposób starają
I chwalić ich za to wszystko, tak, dziewczyny, chwalić! Sprawdzone na własnej skórze, im więcej pochwał, tym więcej chłop w domu zrobi z uśmiechem na ustach - takie to dziwne stworzonko:)Pola_27, kwiatakacji, rewelka, gosia mmr, pati_zuzia, Kika428 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka oczywiście zgadzam się
Ale ja nie z tych co chwalą za każdą duperele tylko za konkrety, no jak zasłuży
Mój gdyby był zły nie wytrzymałabym z nim 16-stu lat.
Fajny ten syndrom - rozczulania się nad każdym bodziakiem. Jakieś pojecie w psychologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:57
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka mówisz że z facetami trzeba jak z dziećmi, chwalić za wszystko
no ja swojemu zawsze powiem, że dobrą robotę zrobił jak np meble skręcał i dam buziaka, a niech ma w nagrodę
ale chodzi też o to, żeby oni też umieli nas chwalić i doceniać gdy się tak bardzo staramy
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevka, dziewczyny, ale ja nie wymagam żeby cieszył się z każdego kupionego ciuszka, tylko żeby zainteresował się chociaż czy nam jeszcze czegoś brakuje, czy może jechać ze mną na zakupy chociażby... i skoro pytam go o zdanie czy kupić np. pościel niebieską w sowy czy beżową w autka bo nie mogę się zdecydować to mógłby wyrazić swoje zdanie.
Mąz jest dobrym człowiekiem i do rany przyłóż, naprawdę go kocham i wiem że będzie też najlepszym ojcem na świecie dla swojego syna, ale kurcze czasem brakuje mi jego zainteresowania, a on tego nie rozumie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Te rozczulanie się nad każdym bodziakiem - powinnam ująć w cudzysłów
No i nie są w ciąży...patrząc fizjologicznie - nie czują tego rosnącego brzucha, szaleństwa hormonów, bólu pleców, spuchniętych nóg, przepełnionego wiecznie pęcherza...
Zauważyłam, ze facetom ciężko się domyślać - więc jakbym nie powiedziała mojemu wprost, że to trzeba zrobić, że tego jeszcze brakuje, to by sam nie zaproponował, bo najzwyczajniej w świecie nie ma pojęcia co potrzeba takiej małej istotce.
Oj kiedyś byłam bardzo cięta na to ich "niedomyślanie", ale wystarczy powiedzieć.
Oni też nas na pewno doceniają, w końcu mamy ich dzieci pod sercem, ale pewnie nie wiedzą, że samo np. kompletowanie wyprawki, czytanie o tym co i jak, decydowanie samemu, to tez ciężki orzech do zgryzienia dla nas - a wątpię by sami to ogarnęli.
Jedno jest pewne, trzeba rozmawiać, nie z pretensjami, po prostu uświadomić jak się czujemy w danej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:14
MeGi2986, alisss871, Pola_27, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31
Mama-julka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
No i nadszedł ten moment...
Witam się w 30 tygodniu!!
Oj dziewczyny, macie przeboje z tymi mężami...ja z moim o dziwo dogaduję się wyśmienicie, wiadomo że czasem coś mi nie pasuje, ale staram się obgadywać wszystko na bieżąco. Tak jak Evvka napisała, mówię mu że jest wspaniałym mężem, że doceniam to, że się tak nami opiekuje, że się martwi i przejmuje. Ale w naszym małżeństwie to ja jestem tą podtrzymującą "ognisko domowe". To ja się lubię łasić i dopominać przytulania i buziaków. Jemu to pochlebia a i mnie sprawia przyjemność "torturowanie" go czułościami
Nie wiem jak u każdej z Was sytuacja wygląda dokładnie, dlatego nie chcę żadnej oceniaćWiem, że dajecie z siebie wszystko co możecie nawet jeśli nie spotka Was za to żadna nagroda. Czasem tak jest. Ale prawda jest taka, że faceci też potrzebują adoracji i poczucia akceptacji. Tak jak my. Więc zastanówmy się wszystkie, czy adorujemy swoich mężów. Wiem, że to trudne w sytuacjach, kiedy wiele goryczy się już uzbierało w naszych głowach, ale jeśli się kocha to można czynić cuda
Jadę na zakupy i wpadnę do Biedry, chociaż pewnie nie ma co liczyć na te lampkiAle przez Wasze gadanie mi też się niedługo zaczną śnić po nocach, więc chociaż spróbuję je gdzieś znaleźć
Evka, Mama-julka, Nadulka, Karola1990, gosia mmr, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Evka mówisz że z facetami trzeba jak z dziećmi, chwalić za wszystko
no ja swojemu zawsze powiem, że dobrą robotę zrobił jak np meble skręcał i dam buziaka, a niech ma w nagrodę
ale chodzi też o to, żeby oni też umieli nas chwalić i doceniać gdy się tak bardzo staramy
A propos skręcania mebli. Dostaliśmy używaną dużą szafę trzydrzwiową (do sufitu), bez instrukcji. Z małżem ją skręcaliśmy, niekiedy wyglądaliśmy jak Pat i MatEvka, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Dziewczyny ktore maja juz lozeczka badz zamawialy przez allegro, czy mozecie mi polecic ktorej lozeczko z szuflada gdzie ta szuflada byla dosyc gleboka bo nie umiem tego sprawdzic (sprzedawcy nie maja wymiarow podanych) a nie chce zamowic lozeczka gdzie do szuflady wejdzie mi np tylko ksiazka bo bedzie taka waska, jesli mozecie ktores polecic bylabym bardzo wdziecznaMaksymilian
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
a ja się muszę pożalić na rodzinkę, otóż jak wybraliśmy imię dla młodego to było wielkie oburzenie, że go skrzywdzimy bo będzie miał imieniny w Mikołajki i jeden prezent, powiedziałam, że Mikołaja wypada też 10 września i wtedy to młody będzie obchodził imieniny i się odwalili tylko co z tego jak nikt poza nami o tych imieninach nie pamięta, i to nie chodzi o to,że się czepiam bo moim zdaniem wystarczyły by obchodzić urodziny ale wkurza mnie jak widzę w kalendarzu teściów zaznaczone imieniny Filipka (synek ich ukochanej córeczki) i Filipek obchodzi imieniny i dostaje prezenty, życzenia itd. a moje dziecko nie, teraz to on tego jeszcze nie rozumie ale jak będzie starszy jak mu wytłumaczę, że tamten jest lepiej traktowany. Tak mnie to wkur..., że nie macie pojęcia.