X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o facetów, to w większości przypadków nie interesują się ciuszkami, kosmetykami dla niemowlęcia czy innymi zakupami wyprawkowymi - oni nie są w ciąży, nie mają syndromu rozczulania się nad każdym bodziakiem i tak to zostanie. To wszystko nie znaczy, że nie przezywają przecież - są po prostu inni i nam kobietom ciężko to zrozumieć, tak samo im jest trudno pojąć nas. Sama też się jakiś czas temu wkurzałam i irytowało mnie to, że rzuci okiem, powie: "no fajne" i zajmuje się dalej tym czym się zajmował, a teraz po prostu kupuje co i ile chce i tylko go informuję, że takie przelewy wyjdą z konta. To wszystko nie znaczy, że są złymi mężami, partnerami czy przyszłymi tatusiami :) Sprawdzą/sprawdzają się na innych polach, złożą łóżeczko i meble, zrobią remont, będą np. kąpać dzieciaczka i bawić się z nim w taki sposób jak mama się nie pobawi ze swoim szkrabem nigdy i wiele, wiele innych rzeczy.

Jestem w szoku, że tym samym, bronię w pewnym sensie facetów. Ale po prostu czasem warto spojrzeć z innej perspektywy i zauważyć jak oni się na swój sposób starają ;)
    I chwalić ich za to wszystko, tak, dziewczyny, chwalić! Sprawdzone na własnej skórze, im więcej pochwał, tym więcej chłop w domu zrobi z uśmiechem na ustach - takie to dziwne stworzonko:)

Pola_27, kwiatakacji, rewelka, gosia mmr, pati_zuzia, Kika428 lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka, idealnie ubrałaś w słowa moje myśli. Czytałam wypowiedzi dziewczyn na temat ich mężów i zastanawiałam się co jest grane ;) Ja akurat nie mogę powiedzieć złego słowa na swojego męża, ale On to w ogóle inny jest :D

Marta0912 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka oczywiście zgadzam się :-) Ale ja nie z tych co chwalą za każdą duperele tylko za konkrety, no jak zasłuży :-)
    Mój gdyby był zły nie wytrzymałabym z nim 16-stu lat.
    Fajny ten syndrom - rozczulania się nad każdym bodziakiem. Jakieś pojecie w psychologii ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:57

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka mówisz że z facetami trzeba jak z dziećmi, chwalić za wszystko ;) no ja swojemu zawsze powiem, że dobrą robotę zrobił jak np meble skręcał i dam buziaka, a niech ma w nagrodę ;) ale chodzi też o to, żeby oni też umieli nas chwalić i doceniać gdy się tak bardzo staramy :)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola27 kobiety są z Wenus, a faceci z Marsa przecież.

alicja_, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evka, dziewczyny, ale ja nie wymagam żeby cieszył się z każdego kupionego ciuszka, tylko żeby zainteresował się chociaż czy nam jeszcze czegoś brakuje, czy może jechać ze mną na zakupy chociażby... i skoro pytam go o zdanie czy kupić np. pościel niebieską w sowy czy beżową w autka bo nie mogę się zdecydować to mógłby wyrazić swoje zdanie.
    Mąz jest dobrym człowiekiem i do rany przyłóż, naprawdę go kocham i wiem że będzie też najlepszym ojcem na świecie dla swojego syna, ale kurcze czasem brakuje mi jego zainteresowania, a on tego nie rozumie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    oni nie są w ciąży/QUOTE]
    są, razem z nami. A przynajmniej powinni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki rozumiem Cię, czasem też potrzebuję więcej wsparcia i wyrozumiałości. Każda z nas po części jest inna i jednym to przeszkadza a innym właśnie w to graj jak same wszystko mogą zaplanować i zorganizować :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rozczulanie się nad każdym bodziakiem - powinnam ująć w cudzysłów ;)
    No i nie są w ciąży...patrząc fizjologicznie - nie czują tego rosnącego brzucha, szaleństwa hormonów, bólu pleców, spuchniętych nóg, przepełnionego wiecznie pęcherza...
    Zauważyłam, ze facetom ciężko się domyślać - więc jakbym nie powiedziała mojemu wprost, że to trzeba zrobić, że tego jeszcze brakuje, to by sam nie zaproponował, bo najzwyczajniej w świecie nie ma pojęcia co potrzeba takiej małej istotce.
    Oj kiedyś byłam bardzo cięta na to ich "niedomyślanie", ale wystarczy powiedzieć.
    Oni też nas na pewno doceniają, w końcu mamy ich dzieci pod sercem, ale pewnie nie wiedzą, że samo np. kompletowanie wyprawki, czytanie o tym co i jak, decydowanie samemu, to tez ciężki orzech do zgryzienia dla nas - a wątpię by sami to ogarnęli.
    Jedno jest pewne, trzeba rozmawiać, nie z pretensjami, po prostu uświadomić jak się czujemy w danej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:14

MeGi2986, alisss871, Pola_27, Mama-julka lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31

Mama-julka lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadszedł ten moment...

Witam się w 30 tygodniu!! :-D

Oj dziewczyny, macie przeboje z tymi mężami...ja z moim o dziwo dogaduję się wyśmienicie, wiadomo że czasem coś mi nie pasuje, ale staram się obgadywać wszystko na bieżąco. Tak jak Evvka napisała, mówię mu że jest wspaniałym mężem, że doceniam to, że się tak nami opiekuje, że się martwi i przejmuje. Ale w naszym małżeństwie to ja jestem tą podtrzymującą "ognisko domowe". To ja się lubię łasić i dopominać przytulania i buziaków. Jemu to pochlebia a i mnie sprawia przyjemność "torturowanie" go czułościami :-D
    Nie wiem jak u każdej z Was sytuacja wygląda dokładnie, dlatego nie chcę żadnej oceniać :-) Wiem, że dajecie z siebie wszystko co możecie nawet jeśli nie spotka Was za to żadna nagroda. Czasem tak jest. Ale prawda jest taka, że faceci też potrzebują adoracji i poczucia akceptacji. Tak jak my. Więc zastanówmy się wszystkie, czy adorujemy swoich mężów. Wiem, że to trudne w sytuacjach, kiedy wiele goryczy się już uzbierało w naszych głowach, ale jeśli się kocha to można czynić cuda :-)

Jadę na zakupy i wpadnę do Biedry, chociaż pewnie nie ma co liczyć na te lampki :-( Ale przez Wasze gadanie mi też się niedługo zaczną śnić po nocach, więc chociaż spróbuję je gdzieś znaleźć :-D

Evka, Mama-julka, Nadulka, Karola1990, gosia mmr, iNso87 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Evka mówisz że z facetami trzeba jak z dziećmi, chwalić za wszystko ;) no ja swojemu zawsze powiem, że dobrą robotę zrobił jak np meble skręcał i dam buziaka, a niech ma w nagrodę ;) ale chodzi też o to, żeby oni też umieli nas chwalić i doceniać gdy się tak bardzo staramy :)

A propos skręcania mebli. Dostaliśmy używaną dużą szafę trzydrzwiową (do sufitu), bez instrukcji. Z małżem ją skręcaliśmy, niekiedy wyglądaliśmy jak Pat i Mat ;-)

Evka, MeGi2986, kwiatakacji, moniek90 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33

Evka, moniek90, gosia mmr lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile kosztuja te cotton Balls w Biedronce? Niestety nie mam w ogóle dostępu do tego marketu, więc może na Allegro zamówię

Ola_45 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Evka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 zł ponoć. Na allegro też już patrzyłam - ale widziałam droższe plus/minus 100 zł.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena jutro trzymam kciuki. Egzamin jutro, prawda :-D

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    40 zł ponoć. Na allegro też już patrzyłam - ale widziałam droższe plus/minus 100 zł.

Mała poprawka: 35 zeta za 3m. Mam ulotkę w domu ;-)

Evka, Pola_27 lubią tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny ktore maja juz lozeczka badz zamawialy przez allegro, czy mozecie mi polecic ktorej lozeczko z szuflada gdzie ta szuflada byla dosyc gleboka bo nie umiem tego sprawdzic (sprzedawcy nie maja wymiarow podanych) a nie chce zamowic lozeczka gdzie do szuflady wejdzie mi np tylko ksiazka bo bedzie taka waska, jesli mozecie ktores polecic bylabym bardzo wdzieczna :)

Maksymilian
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:31

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się muszę pożalić na rodzinkę, otóż jak wybraliśmy imię dla młodego to było wielkie oburzenie, że go skrzywdzimy bo będzie miał imieniny w Mikołajki i jeden prezent, powiedziałam, że Mikołaja wypada też 10 września i wtedy to młody będzie obchodził imieniny i się odwalili tylko co z tego jak nikt poza nami o tych imieninach nie pamięta, i to nie chodzi o to,że się czepiam bo moim zdaniem wystarczyły by obchodzić urodziny ale wkurza mnie jak widzę w kalendarzu teściów zaznaczone imieniny Filipka (synek ich ukochanej córeczki) i Filipek obchodzi imieniny i dostaje prezenty, życzenia itd. a moje dziecko nie, teraz to on tego jeszcze nie rozumie ale jak będzie starszy jak mu wytłumaczę, że tamten jest lepiej traktowany. Tak mnie to wkur..., że nie macie pojęcia.

dj6akov.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ