X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Hej
    Dziewczyny ktore maja juz lozeczka badz zamawialy przez allegro, czy mozecie mi polecic ktorej lozeczko z szuflada gdzie ta szuflada byla dosyc gleboka bo nie umiem tego sprawdzic (sprzedawcy nie maja wymiarow podanych) a nie chce zamowic lozeczka gdzie do szuflady wejdzie mi np tylko ksiazka bo bedzie taka waska, jesli mozecie ktores polecic bylabym bardzo wdzieczna :)

Szukaj firmy Aruś, oni mają te szuflady takie normalne, poza tym myslę, że wszędzie rozmiary są takie same, ale mogę się mylić.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    40 zł ponoć. Na allegro też już patrzyłam - ale widziałam droższe plus/minus 100 zł.

No właśnie 99zł znalazłam na Allegro. Zadzwonię do teściowej, może jeszcze gdzieś będa widzieli w Biedronie, a jak nie to trudno, może z Allegro kupię, albo wcale.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego męża nie narzekam. Kłócimy się może troszkę częściej niż zwykle, ale to raczej przez moje wahania nastrojów i hormony. Powiedziałam mężowi wprost, że nie do końca panuję nad tym co się dzieje ze mną w danej chwili i jakie myśli kłębią się w mojej głowie stąd moje czasem przesadzone reakcje, więc musi brać to pod uwagę. Podobnie jak to, że potrzebuję więcej zainteresowania i akceptacji niż wcześniej . Znamy się nie od dziś i on też widzi te zmiany i raczej nie myśli, że zrobiłam się upierdliwa i marudna, bo taką mam ochotę :)
    Z drugiej strony jak czytam wasze wypowiedzi, że w domu jest wszystko zrobione, obiad ugotowany, podany itd. wam jest ciężko, ale robicie to widzę, że mój mąż nie ma lekko. Ja wychodzę z założenia, że nie mam siły to nie robię, nie ma obiadu, nie jest posprzątane, mąż wraca i się tym zajmuje. Jestem w ciąży i mam prawo się źle czuć. Oczywiście chwalę go za to, mówię do brzuszka jakiego mama ma super męża i jak tatuś nas dobrze karmi itp. i u nas to wszystko działa. Może to taki typ, a może nigdy go nie przyzwyczaiłam, że wszystko jest zrobione i podane.
    Różnica jest tylko taka, że ja ciągle pracuję ( z domu) i jednak jest to już dość uciążliwe i mąż widzi, że wymaga to ode mnie wysiłku ale staram się dawać radę, więc przejął pozostałe obowiązki.

Pola_27, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Szukaj firmy Aruś, oni mają te szuflady takie normalne, poza tym myslę, że wszędzie rozmiary są takie same, ale mogę się mylić.
    No wlasnie w jednych wydaja mi sie one glebsze ale zdjecie tez robi swoje a zalezy mi wlasnie na tym zeby bylo dosyc pojemne bo nie mam miejsca w nadmiarze :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Wczoraj brat mi mówił ze ich znajomej w 7 mc lekarz powiedział ze nie będzie chłopiec tylko dziewczynka. śmiałam się do męża co my zrobimy jak nam teraz powie ze chłopiec a.my wszystko różowe. stwierdził że kupi się nowe a dziewczynkę się szybko zrobi jak urodze ;p

Jedyne wyjście to szybko następne ;), ale musi Ci mąż dać gwarancję na to że będzie dziewczynka ;)
    Ja się śmieję, ale mam dużo rzeczy właśnie na dziewczynkę i jak będzie chłopiec to zakupy jakby od nowa. Bo o ile dziewczynkę ubiorę w niebieskie ciuszki to chłopca w różowe sukieneczki nie bardzo. Na starcie matka go "skrzywdzi" ubraniowo ;)
    Na instagramie obserwuję dziewczynę, która parę dni temu urodziła. Miał być chłopiec, a wyszła dziewczynka :) Babcie ogarnęły temat i pokupowały ubranka.

ania14, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    No wlasnie w jednych wydaja mi sie one glebsze ale zdjecie tez robi swoje a zalezy mi wlasnie na tym zeby bylo dosyc pojemne bo nie mam miejsca w nadmiarze :)

Rozumiem, ale chyba nie będzie Ci łatwo znaleźć takiej szuflady właśnie. My też mamy z tym problem i mój mąż sam zrobi taką dużą szufladę pod nasze łóżko w sypialni. Szuflada będzie zasuwana płytą, żeby się kurz nie zbierał. Wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie, bo nie mamy miejsca na kocyki, kołderki itd. Łóżeczko małej ma w zestawie pościel z kołderką i podusią, ale i tak nie będzie tego teraz używać i trzeba to gdzieś schować :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Jedyne wyjście to szybko następne ;), ale musi Ci mąż dać gwarancję na to że będzie dziewczynka ;)
    Ja się śmieję, ale mam dużo rzeczy właśnie na dziewczynkę i jak będzie chłopiec to zakupy jakby od nowa. Bo o ile dziewczynkę ubiorę w niebieskie ciuszki to chłopca w różowe sukieneczki nie bardzo. Na starcie matka go "skrzywdzi" ubraniowo ;)
    Na instagramie obserwuję dziewczynę, która parę dni temu urodziła. Miał być chłopiec, a wyszła dziewczynka :) Babcie ogarnęły temat i pokupowały ubranka.
    niestety gwarancji nie masz na to żadnej i wpływu też nie, mi tak wszyscy łącznie z lekarzem mówili,że dziewczynka i ja byłam tego pewna a tu niespodzianka zamiast Michalinki będzie Maksiu

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciamw wrote:
    Ja też jestem z dolnego śląska, do Wrocławia mam 60 km, często jeżdżę tam na zakupy :)

Zakupy we Wrocławiu to jest to co bardzo lubię ;)
    Ja jestem z Kotliny Kłodzkiej

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    a ja się muszę pożalić na rodzinkę, otóż jak wybraliśmy imię dla młodego to było wielkie oburzenie, że go skrzywdzimy bo będzie miał imieniny w Mikołajki i jeden prezent, powiedziałam, że Mikołaja wypada też 10 września i wtedy to młody będzie obchodził imieniny i się odwalili tylko co z tego jak nikt poza nami o tych imieninach nie pamięta, i to nie chodzi o to,że się czepiam bo moim zdaniem wystarczyły by obchodzić urodziny ale wkurza mnie jak widzę w kalendarzu teściów zaznaczone imieniny Filipka (synek ich ukochanej córeczki) i Filipek obchodzi imieniny i dostaje prezenty, życzenia itd. a moje dziecko nie, teraz to on tego jeszcze nie rozumie ale jak będzie starszy jak mu wytłumaczę, że tamten jest lepiej traktowany. Tak mnie to wkur..., że nie macie pojęcia.

A co powiedziałaby gdybyś miała tak jak ja, poród z pierwszym synem w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia (termin na 24.12)?
    Zapraszam Twoich teściów do mojej mamy. Ona też mnie wyszkoliła i syn dostaje w Wigilię prezent i dwa dni później urodzinowy.
    Wiesz, z porodem to różnie bywa, a termin swoją drogą. Możesz urodzić innego dnia :-)

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    A co powiedziałaby gdybyś miała tak jak ja, poród z pierwszym synem w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia (termin na 24.12)?
    Zapraszam Twoich teściów do mojej mamy. Ona też mnie wyszkoliła i syn dostaje w Wigilię prezent i dwa dni później urodzinowy.
    Wiesz, z porodem to różnie bywa, a termin swoją drogą. Możesz urodzić innego dnia :-)
    tylko ja piszę o straszaku, który już jest na świecie i dziś ma swoje imieniny i jak zwykle i co roku mają go w dupie

dj6akov.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:

to właśnie racja :) kupiłam zimowy kombinezon na allegro wydawało mi się że jest biały a przyszedł błękitny :) dziewczynke w niego ubiore ale chłopca w różowy bym nie ubrała tak samo z resztą ubrań, dziewczynce niebieskie taka le chłopcu różowe już nie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ja znowu mam urodziny w sierpniu, a moja siostra cioteczna w moim wieku dwa dni później. Babcia dzwoni do niej co roku, a o mnie nie pamięta... zawsze miałam żal o to i zawsze go będę miała.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nic przeciwko neibieskim ciuszkom dla dziweczynki. Sama bardzo lubiłam niebieski, nadal czesto się w niebieski ubieram i zupełnie nie rozumiem dlaczego w przypadku niemowlaków jest on "zarezerwowany" dla chłopca...

Mama-julka lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Evka, idealnie ubrałaś w słowa moje myśli. Czytałam wypowiedzi dziewczyn na temat ich mężów i zastanawiałam się co jest grane ;) Ja akurat nie mogę powiedzieć złego słowa na swojego męża, ale On to w ogóle inny jest :D

Ja na temat swojego faceta też nie mogę powiedzieć nic negatywnego. Zainteresowany na max-a tymi sprawami związanymi z ciążą (badania itp), ubrankami, łóżeczkami, wózkami. Sam ponagla z kupowaniem. Przygotowuje mi jedzonko, surówki (lubi gotować ;)Wczoraj kupił sok z granata.
    Życzę każdej kobiecie tak troskliwego faceta.

kwiatakacji, Pola_27, MeGi2986, moniek90, gosia mmr, pati_zuzia, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No i nadszedł ten moment...

Witam się w 30 tygodniu!! :-D
    Gratulacje!! Już coraz bliżej!:)

moniek90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mój mąż potrafi tylko jajecznicę usmażyć:D
    jak sama nie ugotuję to ani nie jem ja ani on :P
    też jest troskliwy tylko w inny sposób ;)

kwiatakacji, Ola_45, Pola_27, Marta0912, moniek90 lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja na temat swojego faceta też nie mogę powiedzieć nic negatywnego. Zainteresowany na max-a tymi sprawami związanymi z ciążą (badania itp), ubrankami, łóżeczkami, wózkami. Sam ponagla z kupowaniem. Przygotowuje mi jedzonko, surówki (lubi gotować ;)Wczoraj kupił sok z granata.
    Życzę każdej kobiecie tak troskliwego faceta.

Ja się śmieję, że uszyłam męża z własnych marzeń o mężczyźnie :) Robi wszystko, począwszy od gotowania, po mycie okien i majsterkowanie. Nigdy nie podzielał ról w domu na męskie i żeńskie. Po prostu które z nas szybciej było w domu, to gotowało, sprzątało itd. Teraz podczas ciąży, mam z Nim lepiej jak w raju. I wiem, że będzie taki zawsze. Gada do brzuszka, dba o nas, nie szczędzi czułości i miłosnych igraszek. Cud, miód. Ale nie będę Go już tak chwalić, bo mi jeszcze w piórka obrośnie :) Jest idealny i kocham Go tak mocno, że nie potrafię opisać tego słowami, a On mnie i nasze dzieci :)

Marta0912, moniek90, kwiatakacji, pati_zuzia lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie by umył okna... chyba domestosem:D nawet nie wie co do czego służy:P :D

Pola_27, Marta0912, moniek90, pati_zuzia, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    evka, dziewczyny, ale ja nie wymagam żeby cieszył się z każdego kupionego ciuszka, tylko żeby zainteresował się chociaż czy nam jeszcze czegoś brakuje, czy może jechać ze mną na zakupy chociażby... i skoro pytam go o zdanie czy kupić np. pościel niebieską w sowy czy beżową w autka bo nie mogę się zdecydować to mógłby wyrazić swoje zdanie.
    Mąz jest dobrym człowiekiem i do rany przyłóż, naprawdę go kocham i wiem że będzie też najlepszym ojcem na świecie dla swojego syna, ale kurcze czasem brakuje mi jego zainteresowania, a on tego nie rozumie...

Wiem o czym mowisz, moj stara sie uczestniczyc w tym wszystkim, ale caly czas mowi ze za wczesnie na wyprawke, a ja martwie sie ze nie zdazymy ze wszystkim. Zarqz wyciagne go na miasto ogladac wozki i cos kupic Malej.

Przegladam ubranka ciazowe i segreguje rozmiarami i wyje jak bobr! Sa takoe piekne! Tak kocham ta Nasza coreczke. Ah te hormony

Pola_27, ZieloneOliwki, gosia mmr, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Mnie by umył okna... chyba domestosem:D nawet nie wie co do czego służy:P :D

Gorzej, jakby naczynia chcial w domestosie myć :D A tak okna, to jeszcze ujdzie haha :)

moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ