X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam czapeczkę w h&m, z zewnątrz taki gruby weluro-misiek a od środka bawełniana, wiązana, kremowa z uszkami :-D Mam jeszcze jedną podobną, białą i też jest z bawełny od środka.
    Wydaje mi się, że najważniejsze żeby od środka była z bawełny, wtedy się główka nie zapoci

Ola_45 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga865j pewnie, zapraszamy! Im nas więcej tym lepiej! Opowiadaj skąd jesteś, jak Ci na imię, w którym tygodniu jesteś, a najlepiej wklej suwaczek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek- dokładnie, obojętnie co ma na wierzchu, byle w środku była wyściełana bawełną bo nie będzie drapać i główka się nie upoci.

Ostatnio pisałyśmy na temat glukozy, dostałam skierowanie i doktor powiedziała że robi się ją między 24 a 28tc, ale powiedziała że im później tym lepiej więc kazała mi zrobić przed następną wizytą. To będzie koniec 27tc.

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z okolic Wrocławia,wczoraj zaczęłam 24 tydzień to chyba tak jak Ty z tego co widzę na suwaczku:-)

gosia mmr, Marta0912, alicja_ lubią tę wiadomość

dj6akov.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    moniek- dokładnie, obojętnie co ma na wierzchu, byle w środku była wyściełana bawełną bo nie będzie drapać i główka się nie upoci.

Ostatnio pisałyśmy na temat glukozy, dostałam skierowanie i doktor powiedziała że robi się ją między 24 a 28tc, ale powiedziała że im później tym lepiej więc kazała mi zrobić przed następną wizytą. To będzie koniec 27tc.
    ja już jestem po glukozie, miałam robioną wcześniej z uwagi na podejrzenie hipoglikemii

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 taka, jaką kupuje się dla siebie, czyli najczęściej akrylowa bo wełna uczula.Najlepiej wiązana pod szyją. Ja jeszcze pod nią ubiorę bawełnianą, tzw. po kąpieli. Niektóre są grube, podwójne bo podszyte polarem albo bawełną (właśnie!).

Aga85j najlepiej wklej suwaczek żeby było wiadomo o co cho ;-) Albo chociaż jaki masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:36

Martosza83 lubi tę wiadomość

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Misia26 taka, jaką kupuje się dla siebie, czyli najczęściej akrylowa bo wełna uczula.Najlepiej wiązana pod szyją. Ja jeszcze pod nią ubiorę bawełnianą, tzw. po kąpieli. Niektóre są grube, podwójne bo podszyte polarem.

Aga85j najlepiej wklej suwaczek żeby było wiadomo o co cho ;-) Albo chociaż jaki masz termin?[/Q
    tylko nie wiem jak, termin mam na 31 grudnia

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie o tych burakach że mi smaka zrobiłyście. Ugotowałam właśnie gar 4,5l barszczu czerwonego! :D
    Któraś chętna? Podzielę się:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:42

moniek90, gosia mmr, alicja_ lubią tę wiadomość

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o barszczyku mogę pomarzyć

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    Mama-julka wrote:
    Misia26 taka, jaką kupuje się dla siebie, czyli najczęściej akrylowa bo wełna uczula.Najlepiej wiązana pod szyją. Ja jeszcze pod nią ubiorę bawełnianą, tzw. po kąpieli. Niektóre są grube, podwójne bo podszyte polarem.

Aga85j najlepiej wklej suwaczek żeby było wiadomo o co cho ;-) Albo chociaż jaki masz termin?[/Q
    tylko nie wiem jak, termin mam na 31 grudnia
    ja na 29 grudnia więc bardzo podobnie:)

Stwórz suwaczek na jakiejś stronie, skopiuj bbcode, wejdź na górze w ustawienia/społeczność i wklej bbcode w okienko na dole "podpis na forum":)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    ja o barszczyku mogę pomarzyć
    dlaczego?

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma wysoki indeks glikemiczny

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam:
    Body z długim rękawem:
    - 15 rozmiar 62(0-3 mce)
    - 1 rozmiar 56 (newborn)

Body z krótkim:
    - 7 rozmiar 62
    Pajace
    - 7 rozmiar 56 (newborn)
    - 1 ciepły 56 (newborn)
    Półśpiochy 1-56
    Bluza 1-58
    3 pary skarpetek newborn i 6 0-3 miesiące
    1 ciepła czapeczka - 0-3 miesiące
    4 bawełniane czapeczki newborn i 2 0-3 miesiące
    1 kombinezon ciepły rozmiar z metki - 45-62 cm

Te nasze zakupy takie wymieszane bo jakoś nie miałam do nich głowy, braliśny co nam się podobało , na pewno chcę dokupić 2 pary półśpiochów 56 i 3 -62, 3 kaftaniki zapinane z boku i 3 śpiochy ( śpiochy i kaftaniki mam na liście do szpitala i w sumie tyle.

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czyzbys miala cukrzyce ciazowa?

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tyg mierze cukier bo tez niestety mnie to dopadlo ciagle chodze glodna i cos czuje ze dostane insu

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dieta daje radę

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na diecie narazue tydzien i cukry skacza za tydzien mam wizyte z moja diab i zobaczymy co powie :)

• aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno trzeba 4 tygodni żeby się cukier unormował

dj6akov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwlekam badanie glukozy... Całe szczęście mam jeszcze czas :-D

Mąż kupił mi dziś cebuszkę. Leżę i ją wypróbowuję :-P Ciekawe jak mi z nią noc minie. Mam nadzieję że spełni swoją rolę i będzie wygodniej się spało ;-)

Gosiammr w końcu zrobiłam sobie zakwas z buraków z przepisu Maciąg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:15

gosia mmr lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ