Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve_84 wrote:Ja od jakiegoś czasu tez mniej czuje Mała. Kopnie od czadu do czasu ale dużych popisów nie ma. Moze ma juz mniej miejsca i nie biega tak jak wcześniej
Przepraszam, że polubiłam Twój post ale przyciski pomyliłam
Od kilku dni mam refluks. Cokolwiek zjem wraca mi do gardła. Fuj! Gaviscon na to pomoże?
mam to samo... wraca i do gardła.. okropne uczucie .. -
nick nieaktualnyBella88 zaraz koniec dnia, jutro musi być lepszy. Ja dzisiaj miałam taki nerw z byle gówna że jeszcze w ciąży tak mnie nie zlapało. Mo&ego opierdoliłam porządnie to się zrobił potulny i grzeczny;)
Zauwazyłam ze moj brzuchal w dolnej czesci jest ciemniejszy niz w gornej. Tak jakby bardziej ukrwiony. Dziwnie to wyglada ale taka chyba moja uroda. -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:A ja się przed chwilą mocno wzruszyłam! Niunia zaczęła kopać i jak przyłożyłam dłonie w okolice pępka to wyczułam wierzgające nóżki, pierwszy raz tak wyraźnie!
Cudowne uczucie!
Ja tak mam od kilku dni. Juz nawet moj R poczul kopniaki, czasem w nocy dotyka brzuchala i potem sie chwali ze maly przybil mu piatke;) Piekne to jest doswiadczenie:) -
jestem po wizycie. niunia waży 1127g a termin przesunął mi się na 30.11.
mam problem ze stawami biodrowymi i stawem krzyzowo-biodrowym. w nocy mam nie mogę spać na plecach bo kość krzyżowa a na bokach też kicha bo biodra a rano masakra ze wstaniem w gorszych dniach. LEkarz powiedział, że zobaczymy jaki będzie stan miednicy na koniec ciąży i biorąc pod uwagę, że były komplikacje przy pierwszym porodzie to nie wyklucza, że poród zakończy się cesarką... Dla mnie to ostateczność a i on unika takich sytuacji, ale na złość nie będzie robić jeśli bardzo będę chciała...Mama-julka, Mama-julka, MeGi2986, moniek90, kwiatakacji, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHashija tak mocno uderzyłam w ekran tableta aż dwa razy polubiłam Twoją wiadomość
A ja się trochę wkurzyłam na lekarkę. Ale takie są uroki chodzenia na NFZ. Z tego wszystkiego zapomniałam się spytać ile mój waży.
Taki z niego akrobata, że nie dawał się dobrze obejrzeć. Wywijała mi lekarka po brzuchu, nawet drugi raz musiała smarnąć żelem
Ale najważniejsze że dojrzała żołądek, serce i nerki. Wszystko okimoniek90, MeGi2986, Hashija, kwiatakacji, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość
-
MeGi2986 wrote:Ja tak mam od kilku dni. Juz nawet moj R poczul kopniaki, czasem w nocy dotyka brzuchala i potem sie chwali ze maly przybil mu piatke;) Piekne to jest doswiadczenie:)
Kopniaki wyczuwane na zewnątrz mała też już daje od jakiegoś czasu. Mój mąż z kolei jak mała nie śpi przykłada policzek do brzucha i mówi "no kopnij tate", a jak dostanie kopa to się tym jara jak nie wiemDzisiaj zaś poczułam te nóżki tak dokładnie, że wyczułam nierówności stópek, tak jakby brzucha nie było
Mama-julka, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja jestem w trochę "starszej" ciąży i pewnie dlatego już czuję
Ciebie też to czeka
W takich momentach mijają wszelkie zmartwienia i nic nie jest ważniejsze, dziecko przestaje być abstrakcją albo nieznaną postacią tylko kimś namacalnym, realnym o konkretnym kształcie
Moja Mała chyba już jest odwrócona głową do dołu, bo kopie mnie pod żebrami i przy pępku. Jak siedzę a ona nie śpi to nie mogę trzymać rąk założonych pod biustem, bo mnie po nich kopie i nie chcę jej ograniczać przestrzeni
Hashija, MeGi2986, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój odwrócony jest już od miesiąca główką w dół, ale najsilniejsze uderzenia czuje w dole pod pępkiem i nie wiem czy to raczki takie silne czy nozki jakos slabsze. No ale nie doszukuje sie problemow na pewno jest wsio okey:)
Ogladam ten program....alez to sa przezycia.
Acikk musi byc wszystko okey. Fakt program jest pełen sytuacji uswiadamiajacych i stresujacych ale tez dla mnie osobiscie daja wiare i nadzieje skoro tym malenstwom sie udalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja program obejrzałam z fascynacją i zaciekawieniem. Nie wiedziałam, że te dzieci muszą tyle przeżyć zabiegów, badań...mam nadzieję, że żadnej z nas taka sytuacja nie spotka. Pełen szacunek dla rodziców tych dzieciaczków, nie wyobrażam sobie nawet co oni muszą przeżywać. Ale tak jak powiedziała Megi, program daje nadzieje, że w razie czego medycyna nie jest bezradna i na tych oddziałach dzieją się cuda
Madzia ja również nie pomogę, miewałam bóle żołądka takie kłujące, spowodowane raczej niestrawnością czy przejedzeniem, ale zawsze jakoś to przeleżałam. Nie był to aż taki ból jak Ty opisujeszMoże apap pomoże? albo krople żołądkowe? Chociaż nie wiem czy można je brać w ciąży. Albo herbatka miętowa chociaż?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:44
-
Hehe noo mój maz bardzo racjonalnie podchodzi do życia pewnie stąd takie pomysły
ostatnio się smialiamy bo miałam taki krzywy brzuch jak lezalam i nawet w dotyku po lewej stronie nie było nic tylko cały się wcisnal na prawa
ciekawe jak to dalej będzie jak dzidzie większe bedam:D
moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyObejrzałam cały. Aż dech zapiera. Pocieszające jest to że takie maleństwa mają szanse na przeżycie, ale nie chciałabym być w takiej sytuacji. Chcę donosić do końca.
Sympatyczna pielęgniarka w fartuchu w kwiatki i fajny lata Maciusia. Mam nadzieję że z Matyldą wszystko dobrze. Próżnociąg i te inne wynalazki są okropneMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam wczoraj taki krzywy brzuch, w ogóle Mała często leży tylko z prawej strony
Z lewej jest miękko
Mój mąż z kolei wymyślił, że Małą natura oszukała, że kręciła się pewnie kręciła, śmigała sobie fikołka głową do dołu, a tu nagle miejsca zabrakło, zaklinowała się i musi dyndać głową do dołuOgólnie strasznie Jej współczuje
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajnie ze kolejne odcinki beda czesciej i duzo wczesniej:)
Ciaza to naprawde cudowne doswiadczenie:)
Hehehe ja dzis swojego troche podkusilam i juz liczylam ze cos bedzie:p a ten dotknal brzucha wyczul ze malego glowka na samym dole i dupa, powiedzial ze nie bedzie go bil po glowie;) i juz nie przekonalam ze to tak nie dziala.moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość