X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Ja od jakiegoś czasu tez mniej czuje Mała. Kopnie od czadu do czasu ale dużych popisów nie ma. Moze ma juz mniej miejsca i nie biega tak jak wcześniej :-)
    Przepraszam, że polubiłam Twój post ale przyciski pomyliłam :-)

Od kilku dni mam refluks. Cokolwiek zjem wraca mi do gardła. Fuj! Gaviscon na to pomoże?

mam to samo... wraca i do gardła.. okropne uczucie ..

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 zaraz koniec dnia, jutro musi być lepszy. Ja dzisiaj miałam taki nerw z byle gówna że jeszcze w ciąży tak mnie nie zlapało. Mo&ego opierdoliłam porządnie to się zrobił potulny i grzeczny;)

Zauwazyłam ze moj brzuchal w dolnej czesci jest ciemniejszy niz w gornej. Tak jakby bardziej ukrwiony. Dziwnie to wyglada ale taka chyba moja uroda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A ja się przed chwilą mocno wzruszyłam! Niunia zaczęła kopać i jak przyłożyłam dłonie w okolice pępka to wyczułam wierzgające nóżki, pierwszy raz tak wyraźnie! :-) Cudowne uczucie! :-)

Ja tak mam od kilku dni. Juz nawet moj R poczul kopniaki, czasem w nocy dotyka brzuchala i potem sie chwali ze maly przybil mu piatke;) Piekne to jest doswiadczenie:)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie. niunia waży 1127g a termin przesunął mi się na 30.11.
    mam problem ze stawami biodrowymi i stawem krzyzowo-biodrowym. w nocy mam nie mogę spać na plecach bo kość krzyżowa a na bokach też kicha bo biodra a rano masakra ze wstaniem w gorszych dniach. LEkarz powiedział, że zobaczymy jaki będzie stan miednicy na koniec ciąży i biorąc pod uwagę, że były komplikacje przy pierwszym porodzie to nie wyklucza, że poród zakończy się cesarką... Dla mnie to ostateczność a i on unika takich sytuacji, ale na złość nie będzie robić jeśli bardzo będę chciała...

Mama-julka, Mama-julka, MeGi2986, moniek90, kwiatakacji, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija tak mocno uderzyłam w ekran tableta aż dwa razy polubiłam Twoją wiadomość ;-)

A ja się trochę wkurzyłam na lekarkę. Ale takie są uroki chodzenia na NFZ. Z tego wszystkiego zapomniałam się spytać ile mój waży. :-(
    Taki z niego akrobata, że nie dawał się dobrze obejrzeć. Wywijała mi lekarka po brzuchu, nawet drugi raz musiała smarnąć żelem :-D
    Ale najważniejsze że dojrzała żołądek, serce i nerki. Wszystko oki :-D

moniek90, MeGi2986, Hashija, kwiatakacji, bella88, Madzisek lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ja tak mam od kilku dni. Juz nawet moj R poczul kopniaki, czasem w nocy dotyka brzuchala i potem sie chwali ze maly przybil mu piatke;) Piekne to jest doswiadczenie:)

Kopniaki wyczuwane na zewnątrz mała też już daje od jakiegoś czasu. Mój mąż z kolei jak mała nie śpi przykłada policzek do brzucha i mówi "no kopnij tate", a jak dostanie kopa to się tym jara jak nie wiem :-D Dzisiaj zaś poczułam te nóżki tak dokładnie, że wyczułam nierówności stópek, tak jakby brzucha nie było :-)

Mama-julka, MeGi2986 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja tez juz tak chce!! :) dla mnie nowoscia bylo poczuc jak maly sie rozciaga, czulam dokladnie jak mi pod zebrami sie rozpycha:)

moniek90 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w trochę "starszej" ciąży i pewnie dlatego już czuję :-) Ciebie też to czeka :-) W takich momentach mijają wszelkie zmartwienia i nic nie jest ważniejsze, dziecko przestaje być abstrakcją albo nieznaną postacią tylko kimś namacalnym, realnym o konkretnym kształcie :-) Moja Mała chyba już jest odwrócona głową do dołu, bo kopie mnie pod żebrami i przy pępku. Jak siedzę a ona nie śpi to nie mogę trzymać rąk założonych pod biustem, bo mnie po nich kopie i nie chcę jej ograniczać przestrzeni :-D

Hashija, MeGi2986, Pola_27 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaczelam oglądać ten program 600g szczęścia i musialam przełączyć bo mnie to przerazilo :( mam nadzieję że z naszymi dzieciaczkami będzie wszystko ok nie mogę patrzeć na takie rzeczy bo mi się czarne myśli nakrecaja

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój odwrócony jest już od miesiąca główką w dół, ale najsilniejsze uderzenia czuje w dole pod pępkiem i nie wiem czy to raczki takie silne czy nozki jakos slabsze. No ale nie doszukuje sie problemow na pewno jest wsio okey:)
    Ogladam ten program....alez to sa przezycia.
    Acikk musi byc wszystko okey. Fakt program jest pełen sytuacji uswiadamiajacych i stresujacych ale tez dla mnie osobiscie daja wiare i nadzieje skoro tym malenstwom sie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też twardo siedzi głową w dol, mój mąż nie mógł się nadziwic, jak to stwierdził że straszna tam lipa nie dość że mu sie musi nudzić to jeszcze głową w dół siedzi :P

alisss871, Pola_27 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś sposób na ból żołądka? leżę i płaczę, mam takie skurcze żołądka, że nie umiem wytrzymać... nospa nie daje rady... cały brzuch u góry mnie boli i dotknąć nie umiem...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no jasne że tak :) ale jakos na tym etapie gdzie sama czekam na dzidziusia wolę tego nie oglądać bo na mnie akurat źle dziala, nie bede syneczka stresowac moimi smuteczkami :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jesteś pewną że to żołądek skoro aż tak Cię boli ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Acikk no to Twoj maz wymyslił:)

Madzia biedulko nie umiem Ci poradzic. Ale taki silny bol to raczej nie bez powodu sie wzial.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja program obejrzałam z fascynacją i zaciekawieniem. Nie wiedziałam, że te dzieci muszą tyle przeżyć zabiegów, badań...mam nadzieję, że żadnej z nas taka sytuacja nie spotka. Pełen szacunek dla rodziców tych dzieciaczków, nie wyobrażam sobie nawet co oni muszą przeżywać. Ale tak jak powiedziała Megi, program daje nadzieje, że w razie czego medycyna nie jest bezradna i na tych oddziałach dzieją się cuda :-)

Madzia ja również nie pomogę, miewałam bóle żołądka takie kłujące, spowodowane raczej niestrawnością czy przejedzeniem, ale zawsze jakoś to przeleżałam. Nie był to aż taki ból jak Ty opisujesz :-( Może apap pomoże? albo krople żołądkowe? Chociaż nie wiem czy można je brać w ciąży. Albo herbatka miętowa chociaż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 23:44

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe noo mój maz bardzo racjonalnie podchodzi do życia pewnie stąd takie pomysły :P ostatnio się smialiamy bo miałam taki krzywy brzuch jak lezalam i nawet w dotyku po lewej stronie nie było nic tylko cały się wcisnal na prawa :P ciekawe jak to dalej będzie jak dzidzie większe bedam:D

moniek90, MeGi2986 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam cały. Aż dech zapiera. Pocieszające jest to że takie maleństwa mają szanse na przeżycie, ale nie chciałabym być w takiej sytuacji. Chcę donosić do końca.
    Sympatyczna pielęgniarka w fartuchu w kwiatki i fajny lata Maciusia. Mam nadzieję że z Matyldą wszystko dobrze. Próżnociąg i te inne wynalazki są okropne :-(

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam wczoraj taki krzywy brzuch, w ogóle Mała często leży tylko z prawej strony :-D Z lewej jest miękko :-D
    Mój mąż z kolei wymyślił, że Małą natura oszukała, że kręciła się pewnie kręciła, śmigała sobie fikołka głową do dołu, a tu nagle miejsca zabrakło, zaklinowała się i musi dyndać głową do dołu :-D Ogólnie strasznie Jej współczuje :-D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze kolejne odcinki beda czesciej i duzo wczesniej:)
    Ciaza to naprawde cudowne doswiadczenie:)
    Hehehe ja dzis swojego troche podkusilam i juz liczylam ze cos bedzie:p a ten dotknal brzucha wyczul ze malego glowka na samym dole i dupa, powiedzial ze nie bedzie go bil po glowie;) i juz nie przekonalam ze to tak nie dziala.

moniek90, Mama-julka lubią tę wiadomość

‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ