Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek no jansie facetowi nie dziwie bo też się spodziewalam takiego podejscia, mam wrażenie że do mojego jakos to nie dociera że naprawdę mam tam dzidzie heheh chyba tego nie ogarnia swoim męskim mózgiem
A ja dzisiaj zamowilam trochę ubranek małemu na allegro od użytkownika tiamka - meeega wybórzamowilam kilka bodziakow spiochow i polspiochow pieluszki tetrowe czapeczki i takie tam
A no i byliśmy obejrzeć dziś wózek który wybralam i decydujemy się na niegoriko brano tylko fotelik inny niż w zestawie bo ten w zestawie miałam wrażenie że się rozleci
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Oo mnie zgaga tez meczy... Niexwiem juz co jest bo to jest niezalezne od wszystkiego
ja przy synku tak miałam. reakcja układu na ciasnotę w środku... niestety. na tą chwilę jeszcze u mnie nie występuję, ale jeszcze kawałek do końca jest. -
Evka zamowilam coś też tej firmy chyba polspiochy
ale tak jak napisalam - właśnie zamowilam więc napisze Ci jak przyjdą
:DD
Rozmiary kupuje tylko 56żeby mieć na początek i do szpitalaa, resztę będę do kupować na bieżąco, nie chce przesadzac z ilością ubranek. Poza tym wiadomo jak mały się urodzi to coś po przynoszą ludziena szczęście na necie jest tego tyle że nie będzie porblemu,. Większy kupie tylko kombinezon
Kolezanka urodziła dzdzi 56 cm a mówi że te ciuszki 56 były dobre do 3 mcytakże ważne że na początek coś mam, resztę się kupi
A poza tym chce też zobaczyć co mi będzie najwygodniej dziecko ubierać bo kolezanka np miała wszystkiego po trochę a ubierała tylko w body i polspiochy bo było jej najwygodniej. I potem tylko to kupowała. Inna zaś pajacyki więc najpierw sprawdze co mi pasiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:31
Evka lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Moniek no jansie facetowi nie dziwie bo też się spodziewalam takiego podejscia, mam wrażenie że do mojego jakos to nie dociera że naprawdę mam tam dzidzie heheh chyba tego nie ogarnia swoim męskim mózgiem
A ja dzisiaj zamowilam trochę ubranek małemu na allegro od użytkownika tiamka - meeega wybórzamowilam kilka bodziakow spiochow i polspiochow pieluszki tetrowe czapeczki i takie tam
A no i byliśmy obejrzeć dziś wózek który wybralam i decydujemy się na niegoriko brano tylko fotelik inny niż w zestawie bo ten w zestawie miałam wrażenie że się rozleci
No właśnie mój jest bardzo świadomy tego, że będzie ojcem, ciągle myśli o dziecku i to może dlatego ma opory.
Co do fotelika to my wybraliśmy bebetto torino i do niego fotelik też był kiepski, więc kupimy zestaw 2 w 1 a fotelik dokupimy osobno i użyjemy adaptera. -
Zazdroszczę Wam dziewczyny możliwości korzystania z igraszek. Ja niestety mam zakaz jak narazie do następnej wizyty. Mam nadzieję, że się to zmieni, bo zaczyna mi doskwierać brak przytulanek
Co do mojego męża to powiem Wam, że troszczy się czasami o mnie bardziej niż ja sama. Teraz jak mam skróconą szyjkę to jest jeszcze bardziej przewrażliwiony. Zakazał mi m.in. sprzątania i wziął te obowiązki na siebie. Może nie robi tego z taką dokładnością jakbym to ja chciała ale jestem z niego dumna. Przejmuje się do tego stopnia, że zwrócił uwagę babce na szkole rodzenia, że nie powinnam chyba wykonywać danych ćwiczeń - choć ta Pani ma świadomość jaka jest moja sytuacja.
Jeśli chodzi o wyprawkę to bardzo dużo już mamy - korzystaliśmy z hurtowni stacjonarnej - ja jestem z tych co lubią dotknąć i cieszą się z wyjścia na zakupyPozostało mi zakupić jeszcze kilka ubranek ale wstrzymuję się jeszcze, bo siostra zaoferowała się dać po swojej małej i muszę sprawdzić co mi jeszcze brakuje.
Flakonik proszę wpisz na listę moją LenkęMatleena, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:33
Mama-julka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Ola_45 wrote:Czy tylko ja czekam z kupnem wozka?
Tak bardzo chcialabym juz kupic wozek dla mojego malenstwa ale na razie nie moge
Za malo miejsca jak na razie w mieszkaniu, czeka nas remont, dopiero po skonczeniu bedziemy mogli wybrac i kupic ( tu sie tez kłania kwestia finansowa)
Zazdroszcze wam
Co do igraszek to u mnie na poczatku prawie w ogole z mojego powodu, pozniej libido bardzo mi podskoczylo i bylo super a teraz znowu leci w dol.. Jakos tak nie chce mi sieBrzuszka duzego nie mam ale przeszkadza mi mimo wszystko, pozycje tez mnie denerwuja bo niektore sa bolesne dla mnie, juz przed ciaza tak mialam. No i to mnie zniecheca.. Moj to ma takie libido zawsze wysokie ze by mogl kilka razy dziennie, przeraza mnie to
Na poczatku naszego zwiazku myslalam ze mu to przejdzie ale minely 4 lata i nic
Nie zamartwiaj sie, my póki co mamy tylko wózek i... remont. Ostatnio pare ciuszków kupiliśmy, ale to tak naprawdę kropla w morzu. A przy remoncie jak to zwykle bywa wszystko idzie nie w tę stronę i ogólnie złośliwość rzeczy martwych... auta się psują, rury zatykają,ściany beznadziejne itad itp. Także głowa do góry. A co do igraszek, może znajdzcie sobie inny sposób? Pieszczoty też są przyjemneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:42
-
moniek90 wrote:No właśnie mój jest bardzo świadomy tego, że będzie ojcem, ciągle myśli o dziecku i to może dlatego ma opory.
Co do fotelika to my wybraliśmy bebetto torino i do niego fotelik też był kiepski, więc kupimy zestaw 2 w 1 a fotelik dokupimy osobno i użyjemy adaptera.
No a my ogladalismy w takim sklepie i ten gościu powiedział że u niego możemy wszystko razem z adapterami i taniej wyjdzie niż gdybyśmy wzięli wózek 2 w 1 i osobno ten fotelik i adaptery więc zakupimy u niegoa ten wózek tez mi się podobał ale już się zakochalam w riko brano
Ola45 nie przejmuj si e my też jeszcze nie kupilismy -
nick nieaktualny
-
Revvelka ogladalam oba - riko brano ma jeden amortyzator którego nie ma riko nano. A tak to różnią się chyba głównie kolorystyka - nano ma biały stelaż który mi nie pasi i kolory które też nie bardzo
a tak to raczej ten sam wózek
Zobaczymy jak się sprawdzi ale prowadzi się super no i gondolke fotelik zapina i wypina się jednym kliknięciem i stelaż też się składa za jednym nacisnieciem w fajna kosteczke dla mnie to ważne bo będę duzu pewnie autem jeździćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:53
revvelka lubi tę wiadomość
-
Acikk no my mamy w planie kupić ten wózek w sklepie stacjonarnym z wózkami i też podpytamy o jakąś korzystną ofertę na foteliki
Dobrze znam te wózkowe zakochania
byłam zakochana w Jedo Fyn ale nie wszedł do bagażnika
Ale na szczęście przelałam całą swoją miłość na bebetto i teraz też już nie chcę innego
-
Dziewczyny, na jakie foteliki warto zwrócić uwagę? Widzę że temat się rozwija, a jeszcze nie kupiliśmy i szczerze mówiąc jest taki wybór, że oczy bolą. Wózek już mamy od jakiegoś czasu, bez spacerówki, bo wygląda komicznie. Kupilismy Inglesina Classica. Latem kupimy spacerowy też pewnie tej samej firmy, ale teraz najbardziej interesuje nas fotelik.
-
Pola_27 wrote:Dziewczyny, na jakie foteliki warto zwrócić uwagę? Widzę że temat się rozwija, a jeszcze nie kupiliśmy i szczerze mówiąc jest taki wybór, że oczy bolą. Wózek już mamy od jakiegoś czasu, bez spacerówki, bo wygląda komicznie. Kupilismy Inglesina Classica. Latem kupimy spacerowy też pewnie tej samej firmy, ale teraz najbardziej interesuje nas fotelik.
My póki co nie mamy wybranego konkretnego fotelika ale ja zaczynam skłaniać się do Maxi Cosi CabrioFix, ma bardzo dobre opinie i zaliczone testy bezpieczeństwaChcemy kupić fotelik 0-13 kg, żeby móc go używać również jako nosidełko
Pola_27 lubi tę wiadomość
-
moniek90 wrote:My póki co nie mamy wybranego konkretnego fotelika ale ja zaczynam skłaniać się do Maxi Cosi CabrioFix, ma bardzo dobre opinie i zaliczone testy bezpieczeństwa
Chcemy kupić fotelik 0-13 kg, żeby móc go używać również jako nosidełko
Moniek a nam zaś gościu w sklepie powiedział że nie warto kupować maxi cosi bo płaci się dużo za "maxi cosi" - w tej samej cenie polecił nam lepszy fotelik jeżeli chodzi o jakosc i bezpieczeństwo tylko bez dopłaty za maxi cosiuprzedzając pytanie - nie zakojarzylam nazwy niestety