X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek no jansie facetowi nie dziwie bo też się spodziewalam takiego podejscia, mam wrażenie że do mojego jakos to nie dociera że naprawdę mam tam dzidzie heheh chyba tego nie ogarnia swoim męskim mózgiem :D

A ja dzisiaj zamowilam trochę ubranek małemu na allegro od użytkownika tiamka - meeega wybór :) zamowilam kilka bodziakow spiochow i polspiochow pieluszki tetrowe czapeczki i takie tam :)

A no i byliśmy obejrzeć dziś wózek który wybralam i decydujemy się na niego :) riko brano tylko fotelik inny niż w zestawie bo ten w zestawie miałam wrażenie że się rozleci :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie ma ostatnio przytulania i to z mojego powodu. Boje sie o przedwczesny porod. I jest mi zle w kazdej pozycji z takim brzuchem :/

Blair lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk zamawiałaś E.Klucze? Jak jakość? I jakie rozmiary wzięłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:20

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Oo mnie zgaga tez meczy... Niexwiem juz co jest bo to jest niezalezne od wszystkiego

ja przy synku tak miałam. reakcja układu na ciasnotę w środku... niestety. na tą chwilę jeszcze u mnie nie występuję, ale jeszcze kawałek do końca jest.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka zamowilam coś też tej firmy chyba polspiochy :) ale tak jak napisalam - właśnie zamowilam więc napisze Ci jak przyjdą :D :DD

Rozmiary kupuje tylko 56żeby mieć na początek i do szpitalaa, resztę będę do kupować na bieżąco, nie chce przesadzac z ilością ubranek. Poza tym wiadomo jak mały się urodzi to coś po przynoszą ludzie :) na szczęście na necie jest tego tyle że nie będzie porblemu,. Większy kupie tylko kombinezon :)
    Kolezanka urodziła dzdzi 56 cm a mówi że te ciuszki 56 były dobre do 3 mcy :) także ważne że na początek coś mam, resztę się kupi :)
    A poza tym chce też zobaczyć co mi będzie najwygodniej dziecko ubierać bo kolezanka np miała wszystkiego po trochę a ubierała tylko w body i polspiochy bo było jej najwygodniej. I potem tylko to kupowała. Inna zaś pajacyki więc najpierw sprawdze co mi pasi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:31

Evka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moniek no jansie facetowi nie dziwie bo też się spodziewalam takiego podejscia, mam wrażenie że do mojego jakos to nie dociera że naprawdę mam tam dzidzie heheh chyba tego nie ogarnia swoim męskim mózgiem :D

A ja dzisiaj zamowilam trochę ubranek małemu na allegro od użytkownika tiamka - meeega wybór :) zamowilam kilka bodziakow spiochow i polspiochow pieluszki tetrowe czapeczki i takie tam :)

A no i byliśmy obejrzeć dziś wózek który wybralam i decydujemy się na niego :) riko brano tylko fotelik inny niż w zestawie bo ten w zestawie miałam wrażenie że się rozleci :/

No właśnie mój jest bardzo świadomy tego, że będzie ojcem, ciągle myśli o dziecku i to może dlatego ma opory.
    Co do fotelika to my wybraliśmy bebetto torino i do niego fotelik też był kiepski, więc kupimy zestaw 2 w 1 a fotelik dokupimy osobno i użyjemy adaptera.

relgh371b3i8nmn1.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam dziewczyny możliwości korzystania z igraszek. Ja niestety mam zakaz jak narazie do następnej wizyty. Mam nadzieję, że się to zmieni, bo zaczyna mi doskwierać brak przytulanek :)
    Co do mojego męża to powiem Wam, że troszczy się czasami o mnie bardziej niż ja sama. Teraz jak mam skróconą szyjkę to jest jeszcze bardziej przewrażliwiony. Zakazał mi m.in. sprzątania i wziął te obowiązki na siebie. Może nie robi tego z taką dokładnością jakbym to ja chciała ale jestem z niego dumna. Przejmuje się do tego stopnia, że zwrócił uwagę babce na szkole rodzenia, że nie powinnam chyba wykonywać danych ćwiczeń - choć ta Pani ma świadomość jaka jest moja sytuacja.
    Jeśli chodzi o wyprawkę to bardzo dużo już mamy - korzystaliśmy z hurtowni stacjonarnej - ja jestem z tych co lubią dotknąć i cieszą się z wyjścia na zakupy :) Pozostało mi zakupić jeszcze kilka ubranek ale wstrzymuję się jeszcze, bo siostra zaoferowała się dać po swojej małej i muszę sprawdzić co mi jeszcze brakuje.

Flakonik proszę wpisz na listę moją Lenkę ;)

Matleena, Mama-julka lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:33

Mama-julka lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Hej Pola_27. widze ze nie ma cie na naszej liscie, moge cie dopisac? ;)

Będzie mi bardzo miło :)

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Będzie mi bardzo miło :)
    super, a na kiedy masz termin? wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?

Blair lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Czy tylko ja czekam z kupnem wozka? :) Tak bardzo chcialabym juz kupic wozek dla mojego malenstwa ale na razie nie moge :( Za malo miejsca jak na razie w mieszkaniu, czeka nas remont, dopiero po skonczeniu bedziemy mogli wybrac i kupic ( tu sie tez kłania kwestia finansowa)
    Zazdroszcze wam :D
    Co do igraszek to u mnie na poczatku prawie w ogole z mojego powodu, pozniej libido bardzo mi podskoczylo i bylo super a teraz znowu leci w dol.. Jakos tak nie chce mi sie ;) Brzuszka duzego nie mam ale przeszkadza mi mimo wszystko, pozycje tez mnie denerwuja bo niektore sa bolesne dla mnie, juz przed ciaza tak mialam. No i to mnie zniecheca.. Moj to ma takie libido zawsze wysokie ze by mogl kilka razy dziennie, przeraza mnie to :D Na poczatku naszego zwiazku myslalam ze mu to przejdzie ale minely 4 lata i nic :D

Nie zamartwiaj sie, my póki co mamy tylko wózek i... remont. Ostatnio pare ciuszków kupiliśmy, ale to tak naprawdę kropla w morzu. A przy remoncie jak to zwykle bywa wszystko idzie nie w tę stronę i ogólnie złośliwość rzeczy martwych... auta się psują, rury zatykają,ściany beznadziejne itad itp. Także głowa do góry. A co do igraszek, może znajdzcie sobie inny sposób? Pieszczoty też są przyjemne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:42

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No właśnie mój jest bardzo świadomy tego, że będzie ojcem, ciągle myśli o dziecku i to może dlatego ma opory.
    Co do fotelika to my wybraliśmy bebetto torino i do niego fotelik też był kiepski, więc kupimy zestaw 2 w 1 a fotelik dokupimy osobno i użyjemy adaptera.

No a my ogladalismy w takim sklepie i ten gościu powiedział że u niego możemy wszystko razem z adapterami i taniej wyjdzie niż gdybyśmy wzięli wózek 2 w 1 i osobno ten fotelik i adaptery więc zakupimy u niego :) a ten wózek tez mi się podobał ale już się zakochalam w riko brano :D

Ola45 nie przejmuj si e my też jeszcze nie kupilismy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk może wiesz czym sie różni Riko brano od Riko nano? Tez mi sie właśnie podoba :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka ogladalam oba - riko brano ma jeden amortyzator którego nie ma riko nano. A tak to różnią się chyba głównie kolorystyka - nano ma biały stelaż który mi nie pasi i kolory które też nie bardzo :) a tak to raczej ten sam wózek :)
    Zobaczymy jak się sprawdzi ale prowadzi się super no i gondolke fotelik zapina i wypina się jednym kliknięciem i stelaż też się składa za jednym nacisnieciem w fajna kosteczke dla mnie to ważne bo będę duzu pewnie autem jeździć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 19:53

revvelka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no my mamy w planie kupić ten wózek w sklepie stacjonarnym z wózkami i też podpytamy o jakąś korzystną ofertę na foteliki :-D Dobrze znam te wózkowe zakochania :-D byłam zakochana w Jedo Fyn ale nie wszedł do bagażnika :-( Ale na szczęście przelałam całą swoją miłość na bebetto i teraz też już nie chcę innego :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xn5fk9.jpg

A to mój mezus dziś zamontował kinkiecik w pokoju małego to i się ppchwale ha :D

Pola_27, Flakonik, moniek90, MeGi2986, Ola_45, Madzisek, Mama-julka, iNso87, emilka24, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na jakie foteliki warto zwrócić uwagę? Widzę że temat się rozwija, a jeszcze nie kupiliśmy i szczerze mówiąc jest taki wybór, że oczy bolą. Wózek już mamy od jakiegoś czasu, bez spacerówki, bo wygląda komicznie. Kupilismy Inglesina Classica. Latem kupimy spacerowy też pewnie tej samej firmy, ale teraz najbardziej interesuje nas fotelik.

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Dziewczyny, na jakie foteliki warto zwrócić uwagę? Widzę że temat się rozwija, a jeszcze nie kupiliśmy i szczerze mówiąc jest taki wybór, że oczy bolą. Wózek już mamy od jakiegoś czasu, bez spacerówki, bo wygląda komicznie. Kupilismy Inglesina Classica. Latem kupimy spacerowy też pewnie tej samej firmy, ale teraz najbardziej interesuje nas fotelik.

My póki co nie mamy wybranego konkretnego fotelika ale ja zaczynam skłaniać się do Maxi Cosi CabrioFix, ma bardzo dobre opinie i zaliczone testy bezpieczeństwa :-) Chcemy kupić fotelik 0-13 kg, żeby móc go używać również jako nosidełko

Pola_27 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - no myślę że na to żeby był jak najbezpieczniejszy dla dziecka i w miarę lekki i poreczny w przenoszeniu, łatwy montaż w samochodzie no i nie za mały żeby dłużej posłużył :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    My póki co nie mamy wybranego konkretnego fotelika ale ja zaczynam skłaniać się do Maxi Cosi CabrioFix, ma bardzo dobre opinie i zaliczone testy bezpieczeństwa :-) Chcemy kupić fotelik 0-13 kg, żeby móc go używać również jako nosidełko

Moniek a nam zaś gościu w sklepie powiedział że nie warto kupować maxi cosi bo płaci się dużo za "maxi cosi" - w tej samej cenie polecił nam lepszy fotelik jeżeli chodzi o jakosc i bezpieczeństwo tylko bez dopłaty za maxi cosi :P uprzedzając pytanie - nie zakojarzylam nazwy niestety :/:/:/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ