X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Na moim dziecku moglabym już zegarek ustawiać :) punkt 22:30 zaczyna harce :P myslicie że jak się urodzi to mu tak zostanie :D :P ??

To ja mam wrażenie, że mój szkrab tylko czeka aż ja się położę wieczorem i od razu zaczyna wierzganie :-D Mam przez to problemy z zaśnięciem. Kolejne harce zaczyna jak tatuś pójdzie do pracy czyli około 5:30 :-D A w ciągu dnia to różnie :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka, właśnie mi odpisali na gg, że dostawa się opóźniła ze względu na brak materacyka, takiego jaki chciałam, bo dostawca ich zawiódł i dojadą jutro. Do piątku wszystko ma być u mnie.

U mnie też rodzice męża kupują wózek. Teściowa chce wnusi kupić i już zamówiła w sklepie i w listopadzie będzie odbierać. Wcześniej nie ma sensu bo gwarancja będzie uciekać, a szkoda.
    Na necie są tańsze, ale później nie wiem jak będzie z gwarancją. Bo jeśli będę musiała odsyłać gdzieś do naprawy to raczej nie za bardzo.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ ja mam wizytę dopiero 23 września i nie wiem, czy mój lekarz będzie się orientował czy takie rzeczy robią na Goduli. Pewnie będę mogła dopiero wypytać dr Pielę jak się do niej przepisze :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    alicja_ ja mam wizytę dopiero 23 września i nie wiem, czy mój lekarz będzie się orientował czy takie rzeczy robią na Goduli. Pewnie będę mogła dopiero wypytać dr Pielę jak się do niej przepisze :-)

Ja zapytam Cnoty i dam Ci znać. Wizytę mam w piątek :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi leginsy, są fajne grube, nie prześwitują nic.

http://allegro.pl/getry-legginsy-spodnie-ciazowe-z-panelem-l-40-i5227849101.html

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje dziewczynki najbardziej kopia jak zjem cos slodkiego :D i nad ranem mnie budza o 5-6

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ja już po wizycie. Z malutką wszystko super, fikała aż miło. Waży 1.120 kg
    Niestety okazało się, że moja blizna po cc jest cieniutka i nawet te moje nie za częste stawiania macicy muszę wyciszać+maksymalne oszczędzanie się (zero schylania, dźwigania, spacerów itp) i mam robić wszystko żeby wytrzymać do 37 tygodnia. Czyli do końca listopada.
    Dostałam luteinę i magnez 3x1.

Musi się udać dotrzymać do 37 tc.

Acikk, no kawał brzuszka już :-D

Gratuluję udanych wizyt ;-)

1,12 kg?? a moja w tym samym czasie tylko połowę:( zaczynam się martwić...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) u mnie młody się uaktywnie najbardziej wieczorem jak się położe i tak do 24. W dzien tez potrafi dac o sobie znac jak usiade czy odpoczywam. Spokoj mam rano;)
    Nam dziś przyszło łóżeczko turystyczne bo nie chcielismy jednak drewnianego i pomału Franka pokój się zapełnia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a085202ab1f2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:14

Mi$ia26, moniek90, bella88, emilka24, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Dziś się dowiem jakiej wagi klocuszka ja mam. Jak będzie 700g to będę zadowolona :-D Łudzę się że duży brzuch przełoży się na jego wagę.

Dziewczynki trzymajcie kciuki o 17-stej ;-)
    I za to, żebym weszła o czasie bo idę na NFZ. Ostatnio lekarz się spóźnił to były dwie godziny obsuwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 12:21

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj wizytuje ok 17 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest aktywne ostatnio rano i popoludniu i o polnocy ale to od paru dni wczesniej jak mu sie zachcialo :) My drewniane lozeczko bierzemy od szwagierki a turystyczne kupujemy na dol do salonu niby juz sporo mamy ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka może w końcu będziesz mogła "normalnie" funkcjonować :-) Ja leżałam ponad miesiąc i wariowałam powoli.
    Martwi mnie twardnienie brzucha i boję się że może będę musiała znowu leżeć :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 mi też się wydaje że mamy dużo, a jednak ciągle czegoś brakuje :-( Nam niby pierduł i wózka, ale po tym remoncie nie mogę się ogarnąć. Dużo czasu zostało, a jednak mało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Revvelka może w końcu będziesz mogła "normalnie" funkcjonować :-) Ja leżałam ponad miesiąc i wariowałam powoli.
    Martwi mnie twardnienie brzucha i boję się że może będę musiała znowu leżeć :-(
    U mnie właśnie stuknal miesiąc leżenia. A brzuch jak twardy był tak i jest.
    Właśnie odebrałam przesyłkę z wyprawkowymi rzeczami od Justinex z Allegro i mogę polecić użytkownika. Czekam jeszcze na druga cześć od innego. Na razie sama drobnica, najdroższe zostawiamy na koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:

Asiowa, absolutnie się nie martw. Ja po prostu rodzę duże dzieci :-D
    A Ty na pewno jesteś drobną kobitką ;-)
    U nas duże dzieci to dziedziczne.
    Ja miałam 4,6 kg i 62 cm jak się urodziłam.
    Moi chłopcy 4 kg i ponad ;-)
    Spokojnie :-)

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka :(

revvelka, Pola_27 lubią tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam i nie mam mdłości. Jakoś póki co omija mnie to w tej ciąży co niezmiernie mnie cieszy.

Wogole to mam dzisiaj strasznego doła. Chce mi się płakać i jestem jakaś taka rozbita.

Dziś przyslo mi dużo rzeczy z apteki tj. Podkłady, majtki jednorazowe, pampersy dla małego,maści, żele, mydełko, termometr bezdotykowe, wkładki laltacyjne, butelka, smoczek i wiele różnych innych Rzeczy. Wczoraj mi przyszły ubranka. I wiecie co? Jakoś mam wrażenie że mało tego, że już nie wiem co mam jeszcze kupić, co mi będzie jeszcze potrzebne. Oj wogole to już nic nie wiem i nie wiem czy dam radę. Eh :-(

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też wracają mdłości? Bo ja od kilku dni się męczę, jak tylko coś zjem to mi niedobrze... słyszałam, że w trzecim trymestrze wracają i miałam nadzieję, że mnie to nie spotka :(
    Mi ostatnio tez jest czesto niedobrze. Czuje ucisk na żołądek i pewnie dlatego.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella88 widze że Ciebie dopadł kryzys tak jak i mnie. Mam dziś tak dołujący dzień że już zd@rzylam poklocic sie ze swoim i poryczec jak dziecko bo wszystkie buty porobily sie na mnie za ciasne imusze jakies kupic zeby na jesien w czyms wyjsc.
    Ale pamietaj ze na pewno dasz sobie rade, moze byc ciezko, ale jestesmy silne kobitki i kto jak kto, ale my nie poradzimy?;)

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ