X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela ja znalazłam kilka takich publikacji dlatego przekazuje tą informacje ale oczywiście u każdej kobiety jest inaczej. Mój lekarz też to potwierdził także uważam to dodatkowo jako wiarygodne źródło informacji.

Mi też się czas dłuży do wizyty strasznie w sumie... jeszcze tylko 9 dni ;)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    I to jeszcze jak...u mnie jeszcze 13 dni do wizyty...nie wiem jak ja to wytrzymam.
    Ale każda z Waszych kolejnych wizyt i dobre wieści, jakoś tak podbudowuje, że nawet przyjemniejsze staje się to czekanie.

Codziennie zerkam na 1 stronę, ktoś ma dziś wizytę i czekam na relację :)
    Byle do 30-go...

Dokładnie , chociaz ja wczoraj na innym foru przeczytałam ze dziewczyna była w 6tyg biło serduszko potem w 8 już nie i wieczór miałam z głowy :/
    Staram się myśleć o dobrych rzeczach o tym , że brzuszek będe mieć , o pięknych świętach i wgl , że życie się odmieni dzieki temu małemu cudowi , że nic się po drodze nie stanie ... ale chyba padne na zawał przed wizytą ;p
    No ja jade w piątek to jeszcze dzisiaj cąły dzień jutro i czwartek i pół piątku :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 09:58

agniecha2101 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dooobry :) Nadrobienie Was to niezle wyzwanie kobietki :)
    Ale widze, ze tu głownie same dobre wiesci, wiec aż miło czytać. Udane wizyty, ładne bety - tak trzymać do grudnia! <3
    Ja dzis pospalam długo, musze sie rozbudzić zeby zaczac działać a zadań kilka mam na dzis...ze tez nie można spac cały dzien ;)

Co do robienia bety, jednych uspokaja innych martwi, moja okazała sie na początku mega euforia a potem jednak małym zmartwieniem, na szczęście wyniki były w godzine i lekarz akurat miał okienko, gdyby nie to ze mogłam skonsultować wyniki i zrobic usg pewnie bym teraz do was nie pisała, bo chodziłabym po ścianach :)

Zaczekajcie do wizyt, bo będziecie miec pokłute ręce tak jak ja 4 bety robią swoje, a mam robić teraz badania zlecone przez gina, chyba mi sie w czoło bedą musieli wkłuć ;)

Kolejny dzien blizej do wizyt, trzymam za wszystkie kciuki :)

a3pfhxv.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dokładnie , chociaz ja wczoraj na innym foru przeczytałam ze dziewczyna była w 6tyg biło serduszko potem w 8 już nie i wieczór miałam z głowy :/
    Staram się myśleć o dobrych rzeczach o tym , że brzuszek będe mieć , o pięknych świętach i wgl , że życie się odmieni dzieki temu małemu cudowi , że nic się po drodze nie stanie ... ale chyba padne na zawał przed wizytą ;p
    No ja jade w piątek to jeszcze dzisiaj cąły dzień jutro i czwartek i pół piątku :O

Ja z kolei już kilkakrotnie czytałam, że jak na usg widać już zarodek z pulsującym serduszkiem (niezależnie w którym tygodniu ciąży) to szanse na stratę ciąży spadają gwałtownie do 3%. 3% to zawsze jeszcze coś, ale to mnie jakoś podbudowuje, że skoro takie małe ryzyko to musi być dobrze po takiej wizycie z dobrymi wiadomościami :)

Więc tego się trzymajmy dziewczyny ;)

Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet bardzo marzę aby to serduszko usłyszeć <3 i każdej życzę aby było wszystko dobrze :)
    Coś czuję , że znowu prześpię pół dnia... jeszcze na czole mi wyskoczył taki guz podskórny jakbym się gdzieś palnęła haha

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Ja z kolei już kilkakrotnie czytałam, że jak na usg widać już zarodek z pulsującym serduszkiem (niezależnie w którym tygodniu ciąży) to szanse na stratę ciąży spadają gwałtownie do 3%. 3% to zawsze jeszcze coś, ale to mnie jakoś podbudowuje, że skoro takie małe ryzyko to musi być dobrze po takiej wizycie z dobrymi wiadomościami :)

Coz a cudowna statystyka! Oby tak było dziewczyny!
    A ja nadal czuję się dobrze. Bez mdłości. Jeść mi się chce non stop... i tym dziwniejsze jest to, że schudłam 3kg. Bałam się stanąć na wagę a tu taka niespodzianka. Pewnie mięśnie mi lecą bo nie ćwiczę- chcę zapisać się na zajęcia dla ciężarnych, ale tam wymagają zgody lekarza. Więc postaram się załatwić to na następnej wizycie, tj. 24.04 :)

Edit: zapomniałam dopisać, że termin porodu z USG na 9.12.18. Paula, zmienisz proszę? :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:08

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi syfy powyskakiwaly :( I zawsze lubiłam długo spać ale jak spałam za długo (czyli 9h) to bolała mnie głowa. Teraz mogłabym spac i spać i spać i nic :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa no spanie teraz numer 1 :D ja się cieszyłam ze mam taka ładną buzię to też mi powyskakiwało

Wam tez cały czas zimno ? na początkuto sie dusiłąm w kosciele to myślałam ze padne a teraz siedze w polarze i pod kocem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:10

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fazę że jestem gorąca a mam fazę że zimno :p
    Bierze któraś z Was prenatal uno? Zastanawiam się czy nie zmienić do 12tyg (biorę pregna plus). Bo czytałam właśnie na szczesliva.pl że prenatal uno jako jedyny ma choline która też działa na układ nerwowy..

Karmelkovaa, Kai lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cery ja mam tylko mega suchą. Ale już laska w pracy zaczęła na mnie dziwnie patrzeć twierdząc, że moja skóra jest "bardzo promienna"... może będzie chłopak! <3
    Co do temperatur- nie. Zawsze było mi zimno i siedziałam pod 3 kocami w domu, teraz siedzę w krótkim rękawku. Przedwczoraj założyłam polar i mnie uczulił... na lewej ręce, w miejscu w którym był ściągacz, wyskoczyła mi wredna swędząca pokrzywka. A to nie jest nowy ciuch.

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tapat, najwyraźniej co lekarz, to inna opinia na temat przyrostu bety. Ja czytałam, że zwalnia, gdy w pełni wykształci się łożysko. Wtedy też zazwyczaj mijają mdłości, choć niektóre ciężarne mają mdłości dłużej.

Karmelkova, mnie jest raz zimno, raz gorąco ;) Tylko nie wiem, czy to nie z powodu infekcji, bo niestety mąż poczęstował mnie katarem i bólem gardła.

U mnie pierwszym bodźcem do zrobienia testu była cera właśnie. Ładna jak nie przed okresem ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie fazy, że raz ciepło ale faktycznie przewaga teraz jednak, że zimno i czasem nawet dreszcze ;)
    Ja stosuje prenatal uno lekarz też potwierdził, że to jeden z najlepszych środków na rynku. Może faktycznie zawartość imbiru obniża trochę mdłości bo nie męczą mnie aż tak okrutnie ale jednak są zauważalne

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Witajcie z rana,

zawiozłam dzieciaki do przedszkola, zrobiłam zakupy, wróciłam do domu i właśnie zobaczyłam rosół, który wczoraj ugotowałam - bez włoszczyzny! Chyba rzeczywiście jestem w ciąży :) A przez Was i tak myślę tylko o pomidorowej ;)

Tapat, nie wiem, kiedy beta zwalnia, ale mnie i w 7 tygodniu się podwajała po 48h, robiłam na zlecenie gin wtedy.

Nie porównujcie bet, Dziewczyny, to naprawdę nie ma sensu. Jedna startuje z niższego pułapu, inna z wyższego, jedna rośnie ciut szybciej, a druga jest spokojniejsza - i wszystko i tak jest dobrze.

Niestety, trzeba uzbroić się w cierpliwość.
    Nie ma to jak pomidorowa z wczorajszego rosołu ;-)

mkgk lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mam fazę że jestem gorąca a mam fazę że zimno :p
    Bierze któraś z Was prenatal uno? Zastanawiam się czy nie zmienić do 12tyg (biorę pregna plus). Bo czytałam właśnie na szczesliva.pl że prenatal uno jako jedyny ma choline która też działa na układ nerwowy..

Ja biorę prenatal uno :) później jak coś jest duo i dha

Możliwe ze imbir pomaga na mdłości bo ja ogólnie czuje je tylko jak jestem na głodzie , tak to nawet nie :) wg sprawdzam codziennie czy mam cycki haha czy bolą... też macie takie shizy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:30

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:

To obym się nie znalazła tylko w tych 3 % :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że się dotyka cyckow :D I sprawdza czy nadal jest ok :p mamaginekolog nawet o tym pisała :D
    Myślicie że mogę ot tak zmienić witaminy czy wymaga to konsultacji?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja biorę prenatal uno :) później jak coś jest duo i dha

Możliwe ze imbir pomaga na mdłości bo ja ogólnie czuje je tylko jak jestem na głodzie , tak to nawet nie :) wg sprawdzam codziennie czy mam cycki haha czy bolą... też macie takie shizy

Czyli nie jestem jedyna hahhaha ;)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też się macam. Od wczoraj, bo zauważyłam, ze mi się piersi wrażliwe zrobiły ;)

Ja biorę Femibion, ale po I trymestrze raczej nie będę już brać suplementów, w poprzednich ciążach wyniki miałam bardzo dobre.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • inaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu wy i pomidorowa, ale smaka żeście mi zrobiły <3 !! Ja dzisiaj natomiast mogę posiedzieć w domu i zrobie sobie makaron z sosem bolognese ale na kremówce hahahah a co

mkgk, agniecha2101 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też bym zjadła pomidorowa :( ale mi nigdy taka dobra nie wychodzi :(

mkgk, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ