Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez celibat ja nie mam w ogole ochoty i jakas mam bariere ze nie wypada z bejbisiem w srodku wiem ze yo glupie ale tak mam i juz.
A jak u Was z wyproznianiem sorry za temat. Ale wszedzie jest napisane ze raczej zaparcia a u mnie od samego poczatku raczej w druga str. wrecz dziala lepiej niz bylo...
-
Hej dziewczyny, mozna dołączyć? Termin mam co prawda jeszcze na listopad, ale znacznie mi blizej do Was niz listopadowek, ktore maja dzidziusie juz ponad 3 cm i poumawiane wizyty na prenatalne. Zreszta spora czesc przeniosła sie stamtad na fb i malo sie tam dzieje.
Magdaa21, Lotopałanka, giovanedonore, bondzik007, Paula222, agniecha2101, Kai lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej moje mdłości i wymioty wrociły.ledwo zyje.woda z cytryna troche pomaga.co do cery to to mam wypryski tak jak przy corce przybsynku mialam ladna cere.jutro wizyta u lekarza waham sie czy poprosić go o cos na wymioty .kurcze tylko nie chce szkodzic dzidzi.Poza tym wezme zwolnienie l4 .Dzis pierwsza proba komunijna nie wiem jak dam rade wysiedziec tam 1,5h .milego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 12:52
-
agulineczka wrote:Hej dziewczyny, mozna dołączyć? Termin mam co prawda jeszcze na listopad, ale znacznie mi blizej do Was niz listopadowek, ktore maja dzidziusie juz ponad 3 cm i poumawiane wizyty na prenatalne. Zreszta spora czesc przeniosła sie stamtad na fb i malo sie tam dzieje.
-
agulineczka wrote:Hej dziewczyny, mozna dołączyć? Termin mam co prawda jeszcze na listopad, ale znacznie mi blizej do Was niz listopadowek, ktore maja dzidziusie juz ponad 3 cm i poumawiane wizyty na prenatalne. Zreszta spora czesc przeniosła sie stamtad na fb i malo sie tam dzieje.
-
PatkaPatka wrote:Udało mi się umówić na jutro do gina, to będzie 6+1 daj Boże żeby był już dzidziuś i serce ❤
Jutro wazny dzień 3 mam kciuki ;*PatkaPatka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej wiem coś o tym , tutaj jesteśmy mniej więcej w podobnych tyg" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Hej właśnie ucielam sobie małą drzemke... 3h tylko. kiedy mam okazję to przytulam się do poduszki. A dodam że raczej z nią na bakier byłam bo często nie potrafiłam zasnąć a jak dzwonił budzik od razu wstawalam. Od jakiegoś czasu pozwalam sobie na drzemki. Co do cycków to bolą oj bolą... Najgorzej zdjąć stanik po całym dniu. Do tego mimo mycia zębów mam ten metaliczny posmak w buzi... I to jest okropne... Bez nudności ale w buzi taki trampek to bleee....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 12:59
-
Tak, juz dwie wizyty za mna. Ogólnie to moja czwarta ciaza,a jak widacw stopce mam poki co jedno dziecko. Synek jest z pierwszej, praktycznie ksiazkowej ciazy, urodzony po terminie, sn. Jak tylko wrocila mi @ po porodzie zaczelismy starania o drugie. Niestety dwie straty. Po takich przejściach ciezko juz buc spokojnym.
Pierwsza wizyte mialam w 5+6 i byl juz widoczny zarodek 2mm z bijacym serduszkiem. Kolejna w 7+5, bo zaczelam plamic, na szczescie dzidzius urosl do 1,17cm, serduszko bilo kolejna wizyta w przyszla środę.
Jestem na duphastonie ze wzgledu na plamienia i do tego acard i zastrzyki z heparyny.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
U mnie libido nie jest najgorsze, ale wstrzymywałam sie bo bolało mnie wcześniej podbrzusze a potem chyba obydwoje czuliśmy jakaś obawę No i gin potwierdził, ze robimy słusznie wiec tego sie trzymamy
Zaparcia u mnie tez są (tez mówił zeby kupić specyfik na to bo silne próby wypróżniania tez mogą uszkodzić pęcherzyk) także cos musze w aptece zakupić bo jedna poranna wizyta w wc na cały dzien to nie jest u mnie normalne
Warto tu pisać rożne uwagi z wizyt bo jak widać nawzajem wzbogacamy sobie wiedzę
Agulineczka witamy ciepło rozgośc sie.. i bądź dobrej mysli!
Vivanilka oj spanie to jest to czego potrzebuje przez 3/4 doby teraz. A biust faktycznie najbardziej czuły po zdjęciu stanika..
PatkaPatka - kciuki zaciśnięteagulineczka lubi tę wiadomość
-
Patka powodzenia!
Agulineczka hej! Miło Cię tu widziećPatkaPatka, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Daniela wrote:Mój gin też nie jest zwolennikiem suplementacji w ciąży w ogóle. Teraz po prostu wyszło, że mam witaminy, to biorę. Tak łykałabym jedynie kwas foliowy. Wg mojego gina dzieci matek biorących suplementy przez całą ciążę rodzą się zazwyczaj większe. Nie wiem, na ile to prawda. Ja nie brałam, rodziłam dzieci 3,5kg w 37tc, myślę, że tutaj pewnie uwarunkowania genetyczne mają większe znaczenie. Ja nie miałam potrzeby brać, wszystkie wyniki badań miałam ok.
Też tak czytałam, ale ja brałam w sumie tak regularnie w pierwszym trymestrze, potem już czasem właściwie a w III wcale i co... :mały" 3900 i 58cm... Także myślę, że własnie bardziej geny bo ja ponoć miesiąc wczesniej się urodziłam i taki ze mnie był wcześniak, że prawie 3,5 kg ważyłam -
Ja łykam witaminki oddzielnie na razie. Folian, b6, b12, burak, d3 później pewnie dokupie sobie jakies kwasy dha
-
agulineczka wrote:Dlugo zwlekalam, zeby cos tu napisac, caly czas strach z tylu glowy.Mam nadzieję, ze tym razem bedzie juz dobrze.
Czuję tak jak Ty strach z tyłu głowy , nie możemy myśleć , że będzie źle... to nasz czas :*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
A na zaparcia lactulosum syrop , bezpieczny w ciąży ja też mam raz tak bardziej problem , ale no u mnie zawsze problem z tymi sprawami staram sie jeśc teraz dużo jabłek" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Z współżyciem to jest różnie ile lekarzy tyle opinii, przy ciążach zagrożonych to wiadomo jest przeciwwskazanie. Mój lekarz poinformował nas na wizycie o tym, że plemniki zwierają substancje powodujące skurcze macicy, które na początku ciąży nie są wskazane, a każda z nas zna z własnego doświadczenia czy od koleżanek metodę przyspieszającą poród związaną z 3xS czyli sprzątanie, seks i spacer. Teraz już wiem skąd to się wzięło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 13:31
Magdaa21, marrakech2708, Violet Flower lubią tę wiadomość