X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś masakryczne zmęczenie. Nie chce mi się spać- ale brak sił na cokolwiek. Wejście po spacerze z psem na 2 piętro było jak zdobycie K2 zima. Chyba pogoda po części tak działa. I mega mi zimno. Tez tak jak Wy chciałabym już zobaczyć serduszko i trochę się uspokoić...

P.S piersi tez macam co chwile czy aby na pewno nadal bolą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:04

Magdaa21, marrakech2708 lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • Marzenqa92 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mam tak samo jak ty. byłam dziś na badaniach. Po powrocie czuje się jakbym wracała z pracy po 12h dyżurze;p
    Dziś zaczął się u mnie 8 tydzień i mdłości! Myślałam że mnie to ominie. Nie wymiotuje tylko cały czas mi niedobrze. Cyckow macać nie muszę bo jak wstaje z pozycji leżącej to taki ból...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:15

ckaidqk3sn01kiw8.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha widzę, ze z tymi piersiami to wszystkie tu mamy niezła zabawę ;) Mam to samo! Macam i sprawdzam poziom wrażliwości :D pomijając fakt, z w końcu są większe! Moj sie cieszy, ale co z tego jak lekarz nakazał sie wstrzymać ze współżyciem...:p
    U mnie tez póki co zero mdłości, uderzenia gorąca sie pojawiają i to tak, ze wczoraj w sklepie myslalam, ze oszaleje czułam sie jakbym ważyła 200kg tak sie zgrzalam!

Co do wizyty to ja tez chciałabym juz zobaczyć zarodek i serduszko! A ten 24.04 to nie tylko usg jak sie okazuje, ale tez inne bardzo ważne sprawy mi na ten dzien wypadły i mogą mnie kosztować wiele stresu dlatego proszę o masę mocnych kciuków, bo dzien bedzie ciężki! Oby zakończony pozytywnym usg ok.20-ej

Magdaa21, Violet Flower lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak was poczytałam i wiecie co? Lecę do sklepu i robię dziś pomidorowa. No aż mi slinka cieknie :D

agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię ogórkową dla odmiany :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa !!!!! <3 o mamo! :D

a3pfhxv.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkową bym zjadła :D Dzięki Karmelkovaa, już wiem co dziś zrobię ;)

Ja biustu nigdy nie miałam małego, więc teraz to dopiero jest jazda. Mój też się cieszy, ale co z tego jak dotykać nie może bo boli i bez dotykania :D

Mi jakoś przeszło z nerwami do wizyty. Powtarzanie jak mentrę że i tak nie mam na to wpływu i jeśli nic poważnego się nie dzieje to i tak nic mi to nie da pomogło w końcu. Już mi się nie chce ani bety anie progesteronu a za 2 tyg zobaczymy. Pewnie przed wizytą stres wróci.

Violet Flower lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha bo mi ostatnio tylko ogórki smakują :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Marzenqa92 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa, fuj. Jedyna zupa jakiej nie znoszę.
    Zmieniając temat, ginekolog kazał wam brać witaminy? Bo mi kazał brać tylko kwas foliowy i mówił ze nie jest zwolennikiem suplementacji w I trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:58

ckaidqk3sn01kiw8.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze u ginekologa nie byłam, w czasie starań kazal brać witaminy które są dostępne na rynku i tyle :)

Robicie pomidorowa z pomidorów z puszki? Czy może z przecieru? :p dawać mi tu jakieś proste przepisy :))

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    U mnie dziś masakryczne zmęczenie. Nie chce mi się spać- ale brak sił na cokolwiek. Wejście po spacerze z psem na 2 piętro było jak zdobycie K2 zima. Chyba pogoda po części tak działa. I mega mi zimno. Tez tak jak Wy chciałabym już zobaczyć serduszko i trochę się uspokoić...

P.S piersi tez macam co chwile czy aby na pewno nadal bolą
    oj tez tak mam , wczoraj pracowalam do 19 ja mnie złapało spanie to myslalam ze zasne na siedząco. okropne nie do opanowania :D

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam do Was pytanie z "innej beczki"

Prowadzę działalność gospogarcza, opłacam zus i teraz jak jestem w ciąży będzie mi przysługiwał zasiłek? mogę "iść na zwolnienie"? ZUS będzie mi wypłacał pieniążki? Czy jako właścicielka firmy nie mam prawa?? Moja księgowa na urlopie i jest nieosiągalna więc nie mam się kogo mądrego zapytać.

M.Ż.
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też nie jest zwolennikiem suplementacji w ciąży w ogóle. Teraz po prostu wyszło, że mam witaminy, to biorę. Tak łykałabym jedynie kwas foliowy. Wg mojego gina dzieci matek biorących suplementy przez całą ciążę rodzą się zazwyczaj większe. Nie wiem, na ile to prawda. Ja nie brałam, rodziłam dzieci 3,5kg w 37tc, myślę, że tutaj pewnie uwarunkowania genetyczne mają większe znaczenie. Ja nie miałam potrzeby brać, wszystkie wyniki badań miałam ok.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkową też lubię.

Na razie dodałam do rosołu włoszczyznę ;)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorową z ryżem miałam wczoraj :) dzisiaj właśnie się robi pizza w piekarniku :) mniam.

Co do cery moja też się zrobiła okropna bleee... Mało tego włosy tłuste i wypadają tak że za chwilę będę łysa!

Normalnie tak się boję tej wizyty... Normalnie chodze i ręce mi się z nerwów trzęsą :(

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Haha widzę, ze z tymi piersiami to wszystkie tu mamy niezła zabawę ;) Mam to samo! Macam i sprawdzam poziom wrażliwości :D pomijając fakt, z w końcu są większe! Moj sie cieszy, ale co z tego jak lekarz nakazał sie wstrzymać ze współżyciem...:p
    U mnie tez póki co zero mdłości, uderzenia gorąca sie pojawiają i to tak, ze wczoraj w sklepie myslalam, ze oszaleje czułam sie jakbym ważyła 200kg tak sie zgrzalam!

Co do wizyty to ja tez chciałabym juz zobaczyć zarodek i serduszko! A ten 24.04 to nie tylko usg jak sie okazuje, ale tez inne bardzo ważne sprawy mi na ten dzien wypadły i mogą mnie kosztować wiele stresu dlatego proszę o masę mocnych kciuków, bo dzien bedzie ciężki! Oby zakończony pozytywnym usg ok.20-ej

A to jest przeciwwskazanie do współżycia w poczatkowym stadium ciąży?

8599rjjgz09aybtp.png

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja jeszcze u ginekologa nie byłam, w czasie starań kazal brać witaminy które są dostępne na rynku i tyle :)

Robicie pomidorowa z pomidorów z puszki? Czy może z przecieru? :p dawać mi tu jakieś proste przepisy :))

Ja jak robie krem z pomidorów to podsmażam na patelni czosnek z cebula, w plasterkach marchewkę z pietruszka i to wrzucam do gara z pomidorami z puszki :) dolewam bulionu, przyprawy i błędnik :) na koniec jogurt/śmietana. Mega szybkie syte i smaczne :D i....i chyba cholerka zrobie to za chwile jak sie zwleke z wyrka ;)

Daniela, moj wczoraj tez nic o tym nie wspominał, zdrowe odżywianie i koniec :) ale ja łykam folian, magnez, wit C, omegę i do niedawna tez wit D.
    Brawo za włoszczyznę, jest juz krok do przodu :p

Magdaa21 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    A to jest przeciwwskazanie do współżycia w poczatkowym stadium ciąży?

Gdzieś czytałam, ze ponoć tak, ale nie traktowałam tego serio do końca. Z tym, ze w praktyce ja i tak czułam sie srednio ostatnio wiec jakby...i tak było to wstrzymane ;) a wczoraj gin na wizycie powiedzial,ze lepiej we wczesnej ciazy nie współżyć ponieważ moze to naruszyć wszystko w środku, a ze jest delikatne bo młode to moze sie „rozwalić” i ze pierwszym pytaniem w szpitalu jak pacjentki we wczesnej ciazy trafiają z plamieniem jest właśnie pytanie o współżycie.
    Moze są rożne opinie, wiem ze to bdb.ginekolog, wiec ja kontynuuje swój celibat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 12:33

Magdaa21 lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakaz na bzykanie z wiadomych powodów ;/ ciąża i tak zagrożona
    Więc celibat :D

marrakech2708 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współżycie - nie, dotykanie piersi - nie :D i żyj tu człowieku ;)

a3pfhxv.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ