Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś masakryczne zmęczenie. Nie chce mi się spać- ale brak sił na cokolwiek. Wejście po spacerze z psem na 2 piętro było jak zdobycie K2 zima. Chyba pogoda po części tak działa. I mega mi zimno. Tez tak jak Wy chciałabym już zobaczyć serduszko i trochę się uspokoić...
P.S piersi tez macam co chwile czy aby na pewno nadal boląWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:04
Magdaa21, marrakech2708 lubią tę wiadomość
-
Jagoda mam tak samo jak ty. byłam dziś na badaniach. Po powrocie czuje się jakbym wracała z pracy po 12h dyżurze;p
Dziś zaczął się u mnie 8 tydzień i mdłości! Myślałam że mnie to ominie. Nie wymiotuje tylko cały czas mi niedobrze. Cyckow macać nie muszę bo jak wstaje z pozycji leżącej to taki ból...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:15
-
Haha widzę, ze z tymi piersiami to wszystkie tu mamy niezła zabawę Mam to samo! Macam i sprawdzam poziom wrażliwości pomijając fakt, z w końcu są większe! Moj sie cieszy, ale co z tego jak lekarz nakazał sie wstrzymać ze współżyciem...:p
U mnie tez póki co zero mdłości, uderzenia gorąca sie pojawiają i to tak, ze wczoraj w sklepie myslalam, ze oszaleje czułam sie jakbym ważyła 200kg tak sie zgrzalam!
Co do wizyty to ja tez chciałabym juz zobaczyć zarodek i serduszko! A ten 24.04 to nie tylko usg jak sie okazuje, ale tez inne bardzo ważne sprawy mi na ten dzien wypadły i mogą mnie kosztować wiele stresu dlatego proszę o masę mocnych kciuków, bo dzien bedzie ciężki! Oby zakończony pozytywnym usg ok.20-ejMagdaa21, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak was poczytałam i wiecie co? Lecę do sklepu i robię dziś pomidorowa. No aż mi slinka cieknie
agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Ogórkową bym zjadła Dzięki Karmelkovaa, już wiem co dziś zrobię
Ja biustu nigdy nie miałam małego, więc teraz to dopiero jest jazda. Mój też się cieszy, ale co z tego jak dotykać nie może bo boli i bez dotykania
Mi jakoś przeszło z nerwami do wizyty. Powtarzanie jak mentrę że i tak nie mam na to wpływu i jeśli nic poważnego się nie dzieje to i tak nic mi to nie da pomogło w końcu. Już mi się nie chce ani bety anie progesteronu a za 2 tyg zobaczymy. Pewnie przed wizytą stres wróci.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Ogórkowa, fuj. Jedyna zupa jakiej nie znoszę.
Zmieniając temat, ginekolog kazał wam brać witaminy? Bo mi kazał brać tylko kwas foliowy i mówił ze nie jest zwolennikiem suplementacji w I trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:58
-
_Jagoda_ wrote:U mnie dziś masakryczne zmęczenie. Nie chce mi się spać- ale brak sił na cokolwiek. Wejście po spacerze z psem na 2 piętro było jak zdobycie K2 zima. Chyba pogoda po części tak działa. I mega mi zimno. Tez tak jak Wy chciałabym już zobaczyć serduszko i trochę się uspokoić...
P.S piersi tez macam co chwile czy aby na pewno nadal bolą
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Kochane mam do Was pytanie z "innej beczki"
Prowadzę działalność gospogarcza, opłacam zus i teraz jak jestem w ciąży będzie mi przysługiwał zasiłek? mogę "iść na zwolnienie"? ZUS będzie mi wypłacał pieniążki? Czy jako właścicielka firmy nie mam prawa?? Moja księgowa na urlopie i jest nieosiągalna więc nie mam się kogo mądrego zapytać.M.Ż. -
Mój gin też nie jest zwolennikiem suplementacji w ciąży w ogóle. Teraz po prostu wyszło, że mam witaminy, to biorę. Tak łykałabym jedynie kwas foliowy. Wg mojego gina dzieci matek biorących suplementy przez całą ciążę rodzą się zazwyczaj większe. Nie wiem, na ile to prawda. Ja nie brałam, rodziłam dzieci 3,5kg w 37tc, myślę, że tutaj pewnie uwarunkowania genetyczne mają większe znaczenie. Ja nie miałam potrzeby brać, wszystkie wyniki badań miałam ok.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Pomidorową z ryżem miałam wczoraj dzisiaj właśnie się robi pizza w piekarniku mniam.
Co do cery moja też się zrobiła okropna bleee... Mało tego włosy tłuste i wypadają tak że za chwilę będę łysa!
Normalnie tak się boję tej wizyty... Normalnie chodze i ręce mi się z nerwów trzęsąagniecha2101 lubi tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
marrakech2708 wrote:Haha widzę, ze z tymi piersiami to wszystkie tu mamy niezła zabawę Mam to samo! Macam i sprawdzam poziom wrażliwości pomijając fakt, z w końcu są większe! Moj sie cieszy, ale co z tego jak lekarz nakazał sie wstrzymać ze współżyciem...:p
U mnie tez póki co zero mdłości, uderzenia gorąca sie pojawiają i to tak, ze wczoraj w sklepie myslalam, ze oszaleje czułam sie jakbym ważyła 200kg tak sie zgrzalam!
Co do wizyty to ja tez chciałabym juz zobaczyć zarodek i serduszko! A ten 24.04 to nie tylko usg jak sie okazuje, ale tez inne bardzo ważne sprawy mi na ten dzien wypadły i mogą mnie kosztować wiele stresu dlatego proszę o masę mocnych kciuków, bo dzien bedzie ciężki! Oby zakończony pozytywnym usg ok.20-ej
A to jest przeciwwskazanie do współżycia w poczatkowym stadium ciąży? -
Magdaa21 wrote:Ja jeszcze u ginekologa nie byłam, w czasie starań kazal brać witaminy które są dostępne na rynku i tyle
Robicie pomidorowa z pomidorów z puszki? Czy może z przecieru? :p dawać mi tu jakieś proste przepisy )
Ja jak robie krem z pomidorów to podsmażam na patelni czosnek z cebula, w plasterkach marchewkę z pietruszka i to wrzucam do gara z pomidorami z puszki dolewam bulionu, przyprawy i błędnik na koniec jogurt/śmietana. Mega szybkie syte i smaczne i....i chyba cholerka zrobie to za chwile jak sie zwleke z wyrka
Daniela, moj wczoraj tez nic o tym nie wspominał, zdrowe odżywianie i koniec ale ja łykam folian, magnez, wit C, omegę i do niedawna tez wit D.
Brawo za włoszczyznę, jest juz krok do przodu :pMagdaa21 lubi tę wiadomość
-
_Jagoda_ wrote:A to jest przeciwwskazanie do współżycia w poczatkowym stadium ciąży?
Gdzieś czytałam, ze ponoć tak, ale nie traktowałam tego serio do końca. Z tym, ze w praktyce ja i tak czułam sie srednio ostatnio wiec jakby...i tak było to wstrzymane a wczoraj gin na wizycie powiedzial,ze lepiej we wczesnej ciazy nie współżyć ponieważ moze to naruszyć wszystko w środku, a ze jest delikatne bo młode to moze sie „rozwalić” i ze pierwszym pytaniem w szpitalu jak pacjentki we wczesnej ciazy trafiają z plamieniem jest właśnie pytanie o współżycie.
Moze są rożne opinie, wiem ze to bdb.ginekolog, wiec ja kontynuuje swój celibatWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 12:33
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
U nas zakaz na bzykanie z wiadomych powodów ;/ ciąża i tak zagrożona
Więc celibatmarrakech2708 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych