Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mkgk wrote:U nas tez celibat ja nie mam w ogole ochoty i jakas mam bariere ze nie wypada z bejbisiem w srodku wiem ze yo glupie ale tak mam i juz.
A jak u Was z wyproznianiem sorry za temat. Ale wszedzie jest napisane ze raczej zaparcia a u mnie od samego poczatku raczej w druga str. wrecz dziala lepiej niz bylo...
Mkgk u mnie też taj samo. Można powiedzieć że dupka rządzi mną a nie ja nią... -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was robiła badanie progesteronu w udanym miesiącu? bo ja w 19dc zrobiłam badanie I wyszło 9.79. Przewidywana owulacja 14dc,czyli mogło być tak że progesteron nie wyszedł wysoki bo za wcześnie go zrobiłam, nie?
Moim zdaniem, powiedz o tym ginowi, bo progesteron trochę nisko faktycznie, ja w udanym cyklu zrobiłam razem z pierwszą beta i miałam 36, ale oczywiście to był u mnie 30dc. Muszę w przyszłym tygodniu też powtórzyć :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Patka powodzenia na wizycie:)
agulineczka witamy ale Ci fajnie, że już dwie wizyty za Tobą
a ja musiałam wrócić z pracy do domu wcześniej przez te moje rewelacje pokarmowe. Zdrzemnęłam się godzinę, nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Cały czas czuję takie napinanie w podbrzuszu. Raz z jednej raz z drugiej strony. Mam nadzieję, że to normalne, bo inne niż na @.... -
Karmelkovaa wrote:Magdaa no spanie teraz numer 1 ja się cieszyłam ze mam taka ładną buzię to też mi powyskakiwało
Wam tez cały czas zimno ? na początkuto sie dusiłąm w kosciele to myślałam ze padne a teraz siedze w polarze i pod kocem
Mi zawsze trochę pryszczy wyskakiwało przed @, a teraz codziennie jakieś nowe i to w przeróżnych miejscach, pełno tego wszędzie...na plecach, ramionach, biuście, twarzy i nawet na głowie pod włosami Masakra jakaś z tym.
Ja najpierw w dzień mam uderzenia gorąca, a na wieczór już mnie dreszcze dopadają i marznę mimo ponad 20° w domu. W ogóle to pod wieczór zaczynam się czuć tak, jakby mnie jakieś choróbsko brało... dreszcze, zmęczenie, osłabienie, totalny brak sił na cokolwiek poprostu.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was robiła badanie progesteronu w udanym miesiącu? bo ja w 19dc zrobiłam badanie I wyszło 9.79. Przewidywana owulacja 14dc,czyli mogło być tak że progesteron nie wyszedł wysoki bo za wcześnie go zrobiłam, nie?
No chyba za szybko ja w 14dpo ow miałam 58Magdaa21 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ja robiłam progesteron razem z pierwszą betą w ostatni piatek i wyszedł mi wg norm jak w drugim trymestrze ciąży, wynik miałam 54,56 ng/ml, a norma dla pierwszego trymestru jest do 11,0 - 44,3 ng/ml.
-
agniecha2101 wrote:A ja mimo tego, że mega zmęczona jestem, to jakoś nie dam rady usnąć w dzień
Mi zawsze trochę pryszczy wyskakiwało przed @, a teraz codziennie jakieś nowe i to w przeróżnych miejscach, pełno tego wszędzie...na plecach, ramionach, biuście, twarzy i nawet na głowie pod włosami Masakra jakaś z tym.
Ja najpierw w dzień mam uderzenia gorąca, a na wieczór już mnie dreszcze dopadają i marznę mimo ponad 20° w domu. W ogóle to pod wieczór zaczynam się czuć tak, jakby mnie jakieś choróbsko brało... dreszcze, zmęczenie, osłabienie, totalny brak sił na cokolwiek poprostu.
Mam to samo
A co do pryszczy ja miałąm piękną buzię aż szok był bo przed @ mi wyskakiwało zawsze coś teraz nic i się udało a w tym tyg jakies tam coś wyskakuje ;pagniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
No i witam sie z Wami dzisiaj kobietki :-* naprawdę, ciężko Was nadrobić, a ja po pracy padam jak mucha, wczoraj było apogeum, mdłości, zawroty głowy, myślałam że już zejde z tego świata... Przeleżałam cały dzień i o 20 już zasnęłam, ja szczęście dzisiaj wróciłam wcześniej, zrezygnowałam już z części szkolnych obowiązków, więc już od godziny jestem w łóżku
Cieszę się z Waszych udanych wizyt:-* ja mam w czwartek i jak kazda, strasznie się boje, tym bardziej, że na tym ssobotnim USG ciąża była młodsza, mam nadzieję, że to nie zatrzymanie zarodka tylko moje długie i nieregularne cykle... Pocieszam się faktem, że nadal mam dolegliwości ciążowe i to coraz gorsze...czuję się jakbym miała kaca najgorszego na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:39
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Magdaa21 wrote:Wiadomo, że się dotyka cyckow I sprawdza czy nadal jest ok :p mamaginekolog nawet o tym pisała
Myślicie że mogę ot tak zmienić witaminy czy wymaga to konsultacji?Magdaa21 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:A ja mimo tego, że mega zmęczona jestem, to jakoś nie dam rady usnąć w dzień
Ja najpierw w dzień mam uderzenia gorąca, a na wieczór już mnie dreszcze dopadają i marznę mimo ponad 20° w domu. W ogóle to pod wieczór zaczynam się czuć tak, jakby mnie jakieś choróbsko brało... dreszcze, zmęczenie, osłabienie, totalny brak sił na cokolwiek poprostu.
To ja mam tak kochana już od 15 godziny gdzieś heh co do wyprysków, dosyć tak mi nic nie wyskakuje na szczęście, za to moje piękne, długie włosy stały się okropne, są suche i wypadają garściami, miałam podcinane z 2-3 tyg temu i zaraz po tym końcówki rozdwojone , całe białe na końcach hormony szaleją...agniecha2101 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
agniecha2101 wrote:Ja nie dotykam , bo mnie nie bolą ale przed @ też mnie nigdy nie bolały. Nie wiem co to ból cycków wiem tylko co to ból sutków
Mnie sutki też najbardziej bolą, no i z boku tak, jak dotykam to tak jakbym siniaki tam miała...4 cs - 29 marca II kreseczki
-
inaa wrote:jezu wy i pomidorowa, ale smaka żeście mi zrobiły !! Ja dzisiaj natomiast mogę posiedzieć w domu i zrobie sobie makaron z sosem bolognese ale na kremówce hahahah a co👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
marrakech2708 wrote:Haha widzę, ze z tymi piersiami to wszystkie tu mamy niezła zabawę Mam to samo! Macam i sprawdzam poziom wrażliwości pomijając fakt, z w końcu są większe! Moj sie cieszy, ale co z tego jak lekarz nakazał sie wstrzymać ze współżyciem...:p
U mnie tez póki co zero mdłości, uderzenia gorąca sie pojawiają i to tak, ze wczoraj w sklepie myslalam, ze oszaleje czułam sie jakbym ważyła 200kg tak sie zgrzalam!
Co do wizyty to ja tez chciałabym juz zobaczyć zarodek i serduszko! A ten 24.04 to nie tylko usg jak sie okazuje, ale tez inne bardzo ważne sprawy mi na ten dzien wypadły i mogą mnie kosztować wiele stresu dlatego proszę o masę mocnych kciuków, bo dzien bedzie ciężki! Oby zakończony pozytywnym usg ok.20-ej👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Marzenqa92 wrote:Ogórkowa, fuj. Jedyna zupa jakiej nie znoszę.
Zmieniając temat, ginekolog kazał wam brać witaminy? Bo mi kazał brać tylko kwas foliowy i mówił ze nie jest zwolennikiem suplementacji w I trymestrze👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Myślałam, że dobrze się czuję. Zrobiłam pomidorową , zabrałam się za lepienie pierogów. Ulepiłam dziesięć i zmęczyłam się tak, że chyba zaraz zemdleję. Masakra...
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
Właśnie wróciłam do domu i nadrabiam Byłam u koleżanki i strasznie się zagadałyśmy
mindusia87 przepraszam już dopisuję, nie zawsze jestem w stanie wszystko nadrobić i przeczytać co do słowa bo po prostu czasami nie mam na to wystarczająco czasu. Proszę o pisanie np po enterze Paula222 mam wizytę na... wtedy nie przeoczę na pewno
pysia13 witamy
futuremama ja mam z cerą i włosami podobnie... Nie suche tylko wręcz odwrotnie
giovanedonore zmieniłam
Marzenqa92 mi mój kazał brać witaminy, co wizytę pyta czy biorę...
M.Ż. ja nie pomogę w tym temacie niestety
agulineczka pewnie witamy, na kiedy masz termin ? Jest nas kilka na koniec listopada bo przecież te z końca mogą stać się grudniówkami jak nic
Ale się nagadałam z koleżanką. Uwielbiam takie pogaduszki o wszystkim
Zmieniając temat wczoraj w nocy u mnie lało i mam wrażenie że nagle strasznie zielono się zrobiło :o