Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
M.Ż. wrote:Kochane mam do Was pytanie z "innej beczki"
Prowadzę działalność gospogarcza, opłacam zus i teraz jak jestem w ciąży będzie mi przysługiwał zasiłek? mogę "iść na zwolnienie"? ZUS będzie mi wypłacał pieniążki? Czy jako właścicielka firmy nie mam prawa?? Moja księgowa na urlopie i jest nieosiągalna więc nie mam się kogo mądrego zapytać.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:A z jakiego powodu macie się wstrzymać ze współżyciem jeśli to nie tajemnica...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 14:57
-
Karolcia27 wrote:To ja mam tak kochana już od 15 godziny gdzieś heh co do wyprysków, dosyć tak mi nic nie wyskakuje na szczęście, za to moje piękne, długie włosy stały się okropne, są suche i wypadają garściami, miałam podcinane z 2-3 tyg temu i zaraz po tym końcówki rozdwojone , całe białe na końcach hormony szaleją...
-
marrakech2708 wrote:Nie mam przeciwskazan zdrowotnych takich, które właśnie o tym by zadecydowały gin radzi tak każdej przyszłej mamie we wczesnej ciazy, bo po prostu na wczesnym etapie jest to wszystko bardzo delikatne i łatwo to zniszczyć, wyżej pisałam, ze jak trafiają pacjentki do szpitala z plamieniem we wczesnej ciazy to jest to jego pierwsze pytanie, czy współżyła. Przezyje te pare tygodni
też się właśnie zastanawiałam czy można czy nie można, bo na razie nie mam jakichś bardzo uciążliwych objawów i intuicyjnie się wstrzymujemy, bo właśnie przeszło mi przez myśl, że penetracja może zaszkodzić na wczesnym etapie.
Dopytam lekarza na wizycie za 2 tygodnie jak to jest -
mkgk wrote:U nas tez celibat ja nie mam w ogole ochoty i jakas mam bariere ze nie wypada z bejbisiem w srodku wiem ze yo glupie ale tak mam i juz.
A jak u Was z wyproznianiem sorry za temat. Ale wszedzie jest napisane ze raczej zaparcia a u mnie od samego poczatku raczej w druga str. wrecz dziala lepiej niz bylo...
Co do drugiego tematu, to ja mam codziennie zaparcia, ale dwa razy do tej pory dopadła mnie też biegunka👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Kiedyś też prowadziłam swoją działalność w PL, pewnie sporo się od tego czasu zmieniło i nie byłam wtedy w ciąży, więc 100% pewnej odpowiedzi udzielić nie mogę, ale z tego co pamiętam, co mi kiedyś księgowy mówił, to jest opcja L4 w ciąży prowadząc działalność. Mogę się mylić, bo na własnej skórze nie przetestowałam.
Dzięki za odpowiedzM.Ż. -
Karmelkovaa wrote:A na zaparcia lactulosum syrop , bezpieczny w ciąży ja też mam raz tak bardziej problem , ale no u mnie zawsze problem z tymi sprawami staram sie jeśc teraz dużo jabłek👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Moim zdaniem, powiedz o tym ginowi, bo progesteron trochę nisko faktycznie, ja w udanym cyklu zrobiłam razem z pierwszą beta i miałam 36, ale oczywiście to był u mnie 30dc. Muszę w przyszłym tygodniu też powtórzyć :-*👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
marrakech2708 wrote:Nie mam przeciwskazan zdrowotnych takich, które właśnie o tym by zadecydowały gin radzi tak każdej przyszłej mamie we wczesnej ciazy, bo po prostu na wczesnym etapie jest to wszystko bardzo delikatne i łatwo to zniszczyć, wyżej pisałam, ze jak trafiają pacjentki do szpitala z plamieniem we wczesnej ciazy to jest to jego pierwsze pytanie, czy współżyła. Przezyje te pare tygodni
Magdaa21 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziewczyny a jak ze śluzem? Od kilku dni mam wrażenie że jest ciagle mokro. To normalne? Może to od luteiny?2017r. Aniołek
2018r. Aniołek
14.11.2019r. bHCG 180❤️, 18.11.19r. bHCG 1697 ❤️ clexane, duphaston, zaax, estrofem, femibion
16.12.2019r. (8 tydz 4 dzień) CRL 1,97cm, tętno 162 ❤️
20.03.2020r. połowa za nami 🙂 Aleksandra 450 gram 🙂 -
Mi libido wraca i co z tego musimy się powstrzymać aż do porodu ;p i w sumie jeśli to ma być ceną tego żeby z dzidzią było ok to nadrobimy później" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
agniecha2101 wrote:Ooo Karolcia co u Ciebie? Jak kręgosłup? Dokucza mocno?
Odupkac!! Wszystko co związane z kręgosłupem przeszło! A u Ciebie? :-* No ale nie ćwiczę niestety, bo nie mam na to siły może dzisiaj się zmobilizuje? Ale chyba jednak nie heh
Ja mam mega dużo śluzu od samego początku, a pierwszym objawem były właśnie zaparcia, bo na ogół nie mam z tym problemów, poranna toaleta codziennie i gotowe teraz też mam zaparcia, raz miałam silna biegunkę.
Co do współżycia, to właśnie ostatnio w sobotę jak byłam w tym szpitalu z bólami brzucha, to pytał lekarz, no a u mnie było serduszko dwa dni wcześniej (jedyne) , ale jak zapytałam czy nie można, to powiedzial że jeśli się chce to mozna i żebym sobie nie wmawiala, że to przez to czy że źle zrobiłam. Ale póki co, tak jak Wy się wstrzymujemy, poza tym też ostatnio moje libido na poziomie -10000, biedny małż, karmelkova a Twój tobie za te 9 miesięcy to nie da spokoju przez tydzień chyba hehee4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
agniecha2101 wrote:Nadrabiam nadrabiam i nie mogę nadrobić Po czasie doczytałam Nam ginka powiedziała, że jak najbardziej możemy i że mam żyć normalnie i robić wszystko to samo co do tej pory, poza jakimiś ekstremalnymi sportami i dźwiganiem tonowych ładunków
agniecha2101, _Jagoda_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie czy macie problem z dziaslami? Ja już trzy razy byłam u dentysty w ciągu dwóch tygodni... Dziąsła mam strasznie rozpulchnione i boli szczęka okropnie, zęby na szczęście w porządku, dentysta mówi że babki w ciąży tak mogą mieć przez hormony...u mnie kilka dni tak jak teraz spokój, a potem kilka dni boli i czuję że jestem spuchnieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 16:04
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia a ja jemu bo my obydwoje z tych co by mogli zawsze ;p:D teraz najważniejsza jest Kropusia żeby zdrowo rosła
agniecha2101 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Karmelkovaa wrote:Karolcia a ja jemu bo my obydwoje z tych co by mogli zawsze ;p:D teraz najważniejsza jest Kropusia żeby zdrowo rosła
Oczywiście :-*:-* jakoś to muszą przeżyć
4 cs - 29 marca II kreseczki