Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, mogłabym się dołączyć?
Dzisiaj robiłam test i od razu pokazała się piękna druga kreska
Wg OM termin porodu przypada na 25 grudnia.
To moja pierwsza ciąża i fajnie byłoby mieć możliwość pogadania z kimś kto przeżywa to samo, zwłaszcza że jeszcze z nikim się nowiną nie dzieliłamPatkaPatka, Lotopałanka, Violet Flower, Karmelkovaa, Magdaa21, Miłka:), mindusia87, Vivanillka, giovanedonore, futuremama, Jagodagoi, Mezatka2015, agniecha2101, Paula222, Myszka-Minnie, Lilly_Ana, Marisa lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Malutka_94 wrote:Cześć Dziewczyny, mogłabym się dołączyć?
Dzisiaj robiłam test i od razu pokazała się piękna druga kreska
Wg OM termin porodu przypada na 25 grudnia.
To moja pierwsza ciąża i fajnie byłoby mieć możliwość pogadania z kimś kto przeżywa to samo, zwłaszcza że jeszcze z nikim się nowiną nie dzieliłam
gratulacje Życze spokoju i dużo dużo zdrowiaM.Ż. -
Kai wrote:A przed tym 11 tygodniem? Wszystko dobrze,jak jest dobrze, a jakby byla pozamaciczna albo jakby obumarla i zatruwala organizm matki, to co?
Lekarze bardzo niechętnie wypisują tutaj ciężarnym kobietom zwolnienia. Tutaj lekarze wychodzą z założenia, że ciąża to nie choroba. Kobiety tutaj w ciąży pracują prawie do samego porodu, jeżdzą z brzuchami na rowerze. Troche to podejscie kontrowersyjne ale nie wiem co by się musiało stać na co musiałbyś chorować, chyba to musiałoby być coś naprawdę poważnego aby duński lekarz przepisał ci lek. -
Dibolek no to wizytujemy się razem tego 27..
Będzie okej :*
Jagoda piękna beta :*
Karmelkova mnie też brzuch baaaardzo rzadko boli, ale biorę duphaston a on też pomaga. Gdyby nie cycki właśnie i senność to nic innego mi nie dolega
Malutka witamy Cię :*Jagodagoi lubi tę wiadomość
-
Mindusia, w jakiś sposób podejście duńskich lekarzy mnie uspokaja
Madzikj, dziś mamaginekolog mówiła że jak kobiety dużo śpią i odpoczywają to mają mniejsze mdłości
Mnie biust boli i trochę brzuch. Do tego mam pryszcze, a dotychczas jak się jeden pokazywał to był max -
kochane POMOCY !
przeziębiłam chyba pęcherz, jak siusiam to tak piecze i mam uczucie jakby mnie nożem kroili masakra... do lekarza mam w piątek wiec chyba padnę z tego bólu podczas siusiania...
znacie jakieś leki które można śmiało brać??Vivanillka lubi tę wiadomość
M.Ż. -
Sok z żurawiny, ogólnie przetwory z żurawiny i chyba żurawit ale sprawdzę zaraz
M.Ż. lubi tę wiadomość
-
Żurawina na zapalenie pęcherza w ciąży
Zakażenia dróg moczowych to przypadłość, na którą teraz jesteś narażona w ciąży bardziej niż zwykle. Choroba często nawraca właśnie latem i dotyczy przede wszystkim kobiet. Wystarczy posiedzieć na plaży w mokrym kostiumie albo na zacienionym, zimnym murku. Pojawia się konieczność częstego odwiedzania toalety, ból i pieczenie przy oddawaniu moczu, a także ciągłe uczucie parcia na pęcherz. Winowajcą jest w gruncie rzeczy nieszkodliwa bakteria E.coli, która żyje w jelicie. Staje się niebezpieczna dopiero wtedy, gdy przedostanie się do dróg moczowych. Wędruje nimi do pęcherza, a gdy się tam rozmnoży, wywołuje jego stan zapalny. Kobiety w ciąży często łapią zapalenie pęcherza. Na ogół leczy się ją antybiotykami, które w ciąży przyjmuje się tylko wyjątkowo. W przypadku zapalenia pęcherza napar z owoców żurawiny bywa skuteczniejszy od aptecznych leków. Żurawina jest głównym składnikiem wielu preparatów ziołowych, stosowanych przy infekcjach dróg moczowych (m.in. Urinal, Uro-komfort, ProUro). Na drogi moczowe odkażająco działa także napar z liści żurawiny, gdyż zawierają one dużo bakteriobójczej substancji o nazwie arbutyna. Warto też pić soki czy herbaty z żurawiny, jeść marynatę z żurawiny np. jako dodatek do mięs, czy seraM.Ż. lubi tę wiadomość
-
Żurawit można 1x1 ale dopytaj proszę oszę swojego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:20
M.Ż. lubi tę wiadomość
-
M.Ż. wrote:Dzięki, jutro rano lece od razu do sklepu i kupuje samą żurawinę w różnych postaciach.. !
Najlepiej naturalnie wyleczyć. Ja w 1 ciąży miałam to kazał mi lekarz pić soki i herbaty zurawinowe (tylko herbatę to tak 2razy dziennie max). Dżemy niskoslodzone lub żurawina w słoiczku (taka do mięs i serów) jest pyszna. -
bondzik007 wrote:Dibolek no to wizytujemy się razem tego 27..
Będzie okej :*
Jagoda piękna beta :*
Karmelkova mnie też brzuch baaaardzo rzadko boli, ale biorę duphaston a on też pomaga. Gdyby nie cycki właśnie i senność to nic innego mi nie dolega
Malutka witamy Cię :*
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
M.Ż. wrote:kochane POMOCY !
przeziębiłam chyba pęcherz, jak siusiam to tak piecze i mam uczucie jakby mnie nożem kroili masakra... do lekarza mam w piątek wiec chyba padnę z tego bólu podczas siusiania...
znacie jakieś leki które można śmiało brać??