Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...
agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie
Dibolek współczuję torbieli Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku
Kai dopisałam
Malutka_94 witamy Skąd jesteś ? No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebie
Paula no własnie u mnie glukoza na czczo 96, więc podobna, ale dziewczyny na innym wątku mnie uświadomily, że obecnie dla kobiet w ciąży są inne normy (do 91)Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ponoć przy glukozie powyzej 92 lekarz powinien wysłać szybciej pacjentkę na test obciazenia glukozą.
pozwolę sobie wkleić link do materialu podeslanego przez jedną z forumowiczek.
https://naforum.zapodaj.net/221a3dfe4caa.png.html
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mamusie,
Mam do Was pytanko. Czy takie mulenie w zoladku/brzuchu to sa mdlosci ciazowe? W 1 ciazy tez sie zle czulam ale nie az do tego stopnia. Mam duzy apetyt, pije duzo wody, woda z imbirem nie pomaga. Mam tak od rana do wieczora, dodatkowo ze mnie tak mdli to czuje sie bardzo omdlewajaco, bez energii. -
Mezatka2015 wrote:Mi mozecie dopisac polozna 2.05.18 o 13:45 a dzis wieczorem pierwszy skan. Jak wczesniej bylam wyluzowana to dzis czuje napiecie a tu caly dzien przede mna!
Trzymam kciuki Daj znać po wizycie co i jak -
agulineczka wrote:Karmelkova będziemy trzymać kciuki! Moze juz zobaczysz serduszko
Ja lecę robić zastrzyk
Lekarz mówił , że ma być widac skoro zarodek był 5t+0d i mam stresik
Myszka to normalne co do mdłości ja mam zazwyczaj tak jakby mi coś cały czas w gardle stało a później mnie muli na tyle jakby mi chciało żołądek wyrwać ;p na szczescie teraz nie mam za często mdłości bo leki mi hamują objawyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:58
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
A mdłości to nie wiem może samo tak biorę prenatal uno tam imbir jest moze tez to pomaga ... czasami kobiety tak maja , ze je meczy ;/
Malutka ja nie czuje , mnie zazwyczaj podbrzusze zakłuje albo w okolicach wzgórkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:11
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
marrakech2708 wrote:Jagoda, nie martw sie ja tez miałam takie dni, szczególnie rano i w ciagu dnia, ze piersi były całkiem ok a wieczorem dopiero zaczynały bolec potrwało to dwa dni moze, a potem beta wystrzeliła wysooko także głowa do góry
Ja wczoraj miałam nerwowy wieczor, który skonczyl sie awantura, krótka ale intensywna. Wszystko szybko wróciło do normy ale ja juz zaczęłam sie schizowac, ze stanie sie teraz najgorsze przez to, ze dałam sie wyprowadzic z równowagi...
Ale nie ma sie co martwic na zapas, mamy nowy dzien, każda z Nas blizej wizyty!
Wiem, ale mnie przestały boleć zupełnie. Do tego wczoraj jeszcze były mdłości, a przedwczoraj senność i zmęczenie. Jakby nagle wszystkie objawy ustały Wiem... panikuję- zamiast się cieszyć, że nie wisze z głową nad toaletą... -
Vivanillka wrote:Najlepiej naturalnie wyleczyć. Ja w 1 ciąży miałam to kazał mi lekarz pić soki i herbaty zurawinowe (tylko herbatę to tak 2razy dziennie max). Dżemy niskoslodzone lub żurawina w słoiczku (taka do mięs i serów) jest pyszna.
kupiłam herbatkę żurawinową i żurawit (farmaceutka mówiła jedną tabletkę dziennie), jutro mam ginekologa wiec jak bedzie trzeba to pewnie coś przepisze:) a dżemów nie jem, nie jadam słodyczyM.Ż. -
Karmelkovaa wrote:Dzień dobry Mamusie
Powodzenia na wizytach ja juz mam stresik przed jutrzejsza
też mam jutro wizytę jeszcze jestem spokojna ale wieczorem pewnie nie zasnę a jutro do 18 będę odliczać godzinyKarmelkovaa, Violet Flower lubią tę wiadomość
M.Ż. -
Dip88 wrote:Hej dziewczyny
U mnie w Holandii jest tak samo jak w Anglii, Danii, ale mam blisko do Pl giną. Nie wiem jak u was ale dla mnie tu najgorsze jest to że norma są porody w domu we własnym łóżku... Szok...Średniowiecze. Ja oczywiście chce rodzic w szpitalu,ale to się wiąże z kosztami. Jednak wolę mieć dostęp do lekarzy i aparatury. Choć i tak 2 godz po porodzie wypisują do domu. Mi położna zrobiła wcześniej wizytę, bo to moja druga ciąża. U mnie też 2 usg w trakcie ciąży, jednak można u nich robić więcej ale za opłatą 40 euro i jest to usg dla zabawy. Wykonuje je zwykła osoba bez pojęcia o medycynie. Ale zobaczymy jak to będzie. Ja jestem po samym teście, bety tu też nie robią. Czekam....
Jeszcze 6 dni do wizyty
Tu w CH jest tak jakby pomiędzy Polską, a Holandią na przykład Zależy dużo od tego na jakiego lekarza się trafi. Tu do lekarza przed ósmym tygodniem nie przyjmą. Ja się jakoś wcisnęłam wcześniej i nawet miałam USG, ale będę musiała za to zapłacić, bo karty ciąży założonej nie mam jeszcze . A badania i tak wszystkie dopiero będę miała na wizycie w poniedziałek i dopiero tak naprawdę zacznie być prowadzona ciąża. USG standardowo 4 razy podczas całej ciąży, Z ciekawostek powiem, że większość rodowitych Szwajcarek prowadzi ciążę u swojego rodzinnego lekarza, a do ginekologa wybierają się tylko na jedno lub dwa USG lub gdy jest coś nie tak. No i przeważnie rodzą w domach. Ja na szczęście będę rodzić w szpitalu i nie będę musiała za to płacić a akurat warunki w tutejszych szpitalach mogę pochwalić Nawet obiady jak w restauracji wybiera się z menu i są podobno przepyszne Po porodzie wychodzi się ze szpitala przeważnie po 4 dniach. Ogólnie jest tu sporo na plus, ale też dużo na minus pod tymi względami. Wcześniej miałam do czynienia tylko z moim Hausarzt (czyli taki lekarz rodzinny) i nie mam dobrego zdania... Leczą środkami dostępnymi bez recepty ehh... długo ogólnie pisać, a nie chcę zaśmiecać forum informacjami, które raczej się Wam nie przydadzą.
Chciałam tylko jeszcze zapytać te dziewczyny, które mieszkają za granicą, jak u Was wygląda ubezpieczenie... Podobnie jak w PL czy zupełnie inaczej? Macie odrazu potrącone składki z wypłaty i możecie za darmo korzystać z usług lekarskich...? I jak jest w przypadku kiedy się nie pracuje?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkova będzie serduszko
M.Z. powodzenia :*
Agulineczka ja tez mam wysoka glukozę. Muszę poinformować o tym swoją gin, bo poprzednia przy tamtej ciąży zlekceważyła moją 138 ;oKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...
agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie
Dibolek współczuję torbieli Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku
Kai dopisałam
Malutka_94 witamy Skąd jesteś ? No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebie
A co do widoków, to sama sobie zazdroszczę he hePaula222 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
U mnie wykupuje się ubezpieczenie w wybranej firmie ubezpieczeniowej i co miesiąc z konta 100 e znika za podstawowe ubezpieczenie z wypłat ani nic nie biorą. Dodatkowo wykupuje się dodatkowe pakiety do ubezpieczeń jeśli się chce np ja teraz muszę dokupić pakiet macierzyński żeby za darmo w szpitalu rodzić to jest dodatkowo 30 euro miesięcznie czyli razem 130 e. Np. Dentysta to dodatkowo jeszcze 50 e, fizjoterapia itd. Co się chce wszystko dodatkowo trzeba płacić. To podstawowe obejmuje tylko lekarza rodzinnego i sytuacje wymagające pilnego leczenia nie zależne od nas czy ratowanie życia. Pod moje ubezpieczenie podlega też moje dziecko które do 18 r życia ma wszystko za darmo bez wykupienia pakietów dodatkowych. Aha i jeszcze jeżeli by się okazało że mam wskazania medyczne do porodu w szpitalu np cc lub inne nie muszę wykupywac pakietu i mam wtedy poród za darmo. Pokrecone to wszystko
Nawet jak się nie pracuje też trzeba to opłacać. Bo każdy zameldowany tutaj musi mieć ubezpieczenie inaczej grozi baaardzo wysoka kara a tu wszystko są w stanie sprawdzić w ciągu kilku minut. Wszystko podlega pod jeden urząd i mają wszystko w systemieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:40
-
Bondzik dziękuję za dobre słowo ;*
MŻ oj mi się będzie dłużyć , bo dopiero wieczorem wizyta" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...