X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Witam z rana z samochodu w podróży dzisiaj jestem, miałam już krwi nie robić ale pójdę jutro ostatni raz, miłego dzionka i udanych wizyt
    Trzymamy kciuki :)!

a3pfhxv.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było :/ Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...

agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie :)

Dibolek współczuję torbieli :( Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku :)

Kai dopisałam :)

Malutka_94 witamy :) Skąd jesteś ? :D No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebie :)

Paula no własnie u mnie glukoza na czczo 96, więc podobna, ale dziewczyny na innym wątku mnie uświadomily, że obecnie dla kobiet w ciąży są inne normy (do 91)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Powodzenia na wizytach :) ja juz mam stresik przed jutrzejsza

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć przy glukozie powyzej 92 lekarz powinien wysłać szybciej pacjentkę na test obciazenia glukozą.

pozwolę sobie wkleić link do materialu podeslanego przez jedną z forumowiczek.

https://naforum.zapodaj.net/221a3dfe4caa.png.html

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova będziemy trzymać kciuki! Moze juz zobaczysz serduszko :)
    Ja lecę robić zastrzyk :/

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie,

Mam do Was pytanko. Czy takie mulenie w zoladku/brzuchu to sa mdlosci ciazowe? W 1 ciazy tez sie zle czulam ale nie az do tego stopnia. Mam duzy apetyt, pije duzo wody, woda z imbirem nie pomaga. Mam tak od rana do wieczora, dodatkowo ze mnie tak mdli to czuje sie bardzo omdlewajaco, bez energii.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Mi mozecie dopisac polozna 2.05.18 o 13:45 a dzis wieczorem pierwszy skan. Jak wczesniej bylam wyluzowana to dzis czuje napiecie a tu caly dzien przede mna!

Trzymam kciuki :) Daj znać po wizycie co i jak :D

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Karmelkova będziemy trzymać kciuki! Moze juz zobaczysz serduszko :)
    Ja lecę robić zastrzyk :/

Lekarz mówił , że ma być widac skoro zarodek był 5t+0d i mam stresik :)

Myszka to normalne :) co do mdłości ja mam zazwyczaj tak jakby mi coś cały czas w gardle stało a później mnie muli na tyle jakby mi chciało żołądek wyrwać ;p na szczescie teraz nie mam za często mdłości bo leki mi hamują objawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 09:58

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa,

A jakie leki hamuja Ci mdlosci?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 - jestem z okolic Garwolina :)

Przeczytałam Wasze wpisy o opiece za granicą i jestem w szoku. Myślałam że lepiej to tam wygląda.

Czułyście kłucie w okolicy pępka? Trochę mnie to dziś zdziwiło

Paula222 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mdłości to nie wiem może samo tak :) biorę prenatal uno tam imbir jest moze tez to pomaga ... czasami kobiety tak maja , ze je meczy ;/

Malutka ja nie czuje , mnie zazwyczaj podbrzusze zakłuje albo w okolicach wzgórka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:11

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrakech2708 wrote:
    Jagoda, nie martw sie ja tez miałam takie dni, szczególnie rano i w ciagu dnia, ze piersi były całkiem ok a wieczorem dopiero zaczynały bolec :) potrwało to dwa dni moze, a potem beta wystrzeliła wysooko także głowa do góry :)

Ja wczoraj miałam nerwowy wieczor, który skonczyl sie awantura, krótka ale intensywna. Wszystko szybko wróciło do normy ale ja juz zaczęłam sie schizowac, ze stanie sie teraz najgorsze przez to, ze dałam sie wyprowadzic z równowagi...

Ale nie ma sie co martwic na zapas, mamy nowy dzien, każda z Nas blizej wizyty! <3

Wiem, ale mnie przestały boleć zupełnie. Do tego wczoraj jeszcze były mdłości, a przedwczoraj senność i zmęczenie. Jakby nagle wszystkie objawy ustały :( Wiem... panikuję- zamiast się cieszyć, że nie wisze z głową nad toaletą...

8599rjjgz09aybtp.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Najlepiej naturalnie wyleczyć. Ja w 1 ciąży miałam to kazał mi lekarz pić soki i herbaty zurawinowe (tylko herbatę to tak 2razy dziennie max). Dżemy niskoslodzone lub żurawina w słoiczku (taka do mięs i serów) jest pyszna.

kupiłam herbatkę żurawinową i żurawit (farmaceutka mówiła jedną tabletkę dziennie), jutro mam ginekologa wiec jak bedzie trzeba to pewnie coś przepisze:) a dżemów nie jem, nie jadam słodyczy :)

M.Ż.
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dzień dobry Mamusie :)
    Powodzenia na wizytach :) ja juz mam stresik przed jutrzejsza

też mam jutro wizytę :) jeszcze jestem spokojna ale wieczorem pewnie nie zasnę a jutro do 18 będę odliczać godziny :D

Karmelkovaa, Violet Flower lubią tę wiadomość

M.Ż.
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Hej dziewczyny

U mnie w Holandii jest tak samo jak w Anglii, Danii, ale mam blisko do Pl giną. Nie wiem jak u was ale dla mnie tu najgorsze jest to że norma są porody w domu we własnym łóżku... Szok...Średniowiecze. Ja oczywiście chce rodzic w szpitalu,ale to się wiąże z kosztami. Jednak wolę mieć dostęp do lekarzy i aparatury. Choć i tak 2 godz po porodzie wypisują do domu. Mi położna zrobiła wcześniej wizytę, bo to moja druga ciąża. U mnie też 2 usg w trakcie ciąży, jednak można u nich robić więcej ale za opłatą 40 euro i jest to usg dla zabawy. Wykonuje je zwykła osoba bez pojęcia o medycynie. Ale zobaczymy jak to będzie. Ja jestem po samym teście, bety tu też nie robią. Czekam....

Jeszcze 6 dni do wizyty ;)
    W wielu krajach z tego co słyszałam to tak jest... Więc dziewczyny będące w PL doceńcie naprawdę służbę zdrowia w Polsce :-) Ja sama kiedyś narzekałam, ale odkąd wyjechałam to już złego słowa nie powiem ;-)
    Tu w CH jest tak jakby pomiędzy Polską, a Holandią na przykład :-) Zależy dużo od tego na jakiego lekarza się trafi. Tu do lekarza przed ósmym tygodniem nie przyjmą. Ja się jakoś wcisnęłam wcześniej i nawet miałam USG, ale będę musiała za to zapłacić, bo karty ciąży założonej nie mam jeszcze . A badania i tak wszystkie dopiero będę miała na wizycie w poniedziałek i dopiero tak naprawdę zacznie być prowadzona ciąża. USG standardowo 4 razy podczas całej ciąży, Z ciekawostek powiem, że większość rodowitych Szwajcarek prowadzi ciążę u swojego rodzinnego lekarza, a do ginekologa wybierają się tylko na jedno lub dwa USG lub gdy jest coś nie tak. No i przeważnie rodzą w domach. Ja na szczęście będę rodzić w szpitalu i nie będę musiała za to płacić :-) a akurat warunki w tutejszych szpitalach mogę pochwalić ;-) Nawet obiady jak w restauracji wybiera się z menu i są podobno przepyszne :-) Po porodzie wychodzi się ze szpitala przeważnie po 4 dniach. Ogólnie jest tu sporo na plus, ale też dużo na minus pod tymi względami. Wcześniej miałam do czynienia tylko z moim Hausarzt (czyli taki lekarz rodzinny) i nie mam dobrego zdania... Leczą środkami dostępnymi bez recepty :-/ ehh... długo ogólnie pisać, a nie chcę zaśmiecać forum informacjami, które raczej się Wam nie przydadzą.
    Chciałam tylko jeszcze zapytać te dziewczyny, które mieszkają za granicą, jak u Was wygląda ubezpieczenie... Podobnie jak w PL czy zupełnie inaczej? Macie odrazu potrącone składki z wypłaty i możecie za darmo korzystać z usług lekarskich...? I jak jest w przypadku kiedy się nie pracuje?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova będzie serduszko <3
    M.Z. powodzenia :*

Agulineczka ja tez mam wysoka glukozę. Muszę poinformować o tym swoją gin, bo poprzednia przy tamtej ciąży zlekceważyła moją 138 ;o

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było :/ Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...

agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie :)

Dibolek współczuję torbieli :( Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku :)

Kai dopisałam :)

Malutka_94 witamy :) Skąd jesteś ? :D No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebie :)
    Ja ostatnio co noc mam takie powalone sny i non stop się budzę i źle śpię ogólnie ostatnio :-( a potem cały dzień nieprzytomna :-/ Jeszcze mam teraz remont drogi pod samym domem (poszerzają i nowy asfalt leją) i od 7 nie ma w ogóle już spania, bo tak hałasują :-/ drugi dzień już mnie męczą tymi hałasami :-/
    A co do widoków, to sama sobie zazdroszczę he he :-D

Paula222 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    A jak jest z temperaturą? Jak rozpoznać kiedy ma się gorączkę :D
    Chyba powyżej 38.5 jest niedobrze, ale pewna nie jestem.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wykupuje się ubezpieczenie w wybranej firmie ubezpieczeniowej i co miesiąc z konta 100 e znika za podstawowe ubezpieczenie :P z wypłat ani nic nie biorą. Dodatkowo wykupuje się dodatkowe pakiety do ubezpieczeń jeśli się chce np ja teraz muszę dokupić pakiet macierzyński żeby za darmo w szpitalu rodzić to jest dodatkowo 30 euro miesięcznie czyli razem 130 e. Np. Dentysta to dodatkowo jeszcze 50 e, fizjoterapia itd. Co się chce wszystko dodatkowo trzeba płacić. To podstawowe obejmuje tylko lekarza rodzinnego i sytuacje wymagające pilnego leczenia nie zależne od nas czy ratowanie życia. Pod moje ubezpieczenie podlega też moje dziecko które do 18 r życia ma wszystko za darmo bez wykupienia pakietów dodatkowych. Aha i jeszcze jeżeli by się okazało że mam wskazania medyczne do porodu w szpitalu np cc lub inne nie muszę wykupywac pakietu i mam wtedy poród za darmo. Pokrecone to wszystko :D

Nawet jak się nie pracuje też trzeba to opłacać. Bo każdy zameldowany tutaj musi mieć ubezpieczenie inaczej grozi baaardzo wysoka kara a tu wszystko są w stanie sprawdzić w ciągu kilku minut. Wszystko podlega pod jeden urząd i mają wszystko w systemie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 10:40

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik dziękuję za dobre słowo ;*

MŻ oj mi się będzie dłużyć , bo dopiero wieczorem wizyta ;)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ