Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:No ale to dobrze przecież Jakbym miała nieco więcej odpoczynku pewnie podobnie by było więc spokojnie U mnie cycki, zmęczenie, spanie, mdłości - i jestem w szoku ale póki co tylko trochę zgaga A jak zakuje w podbrzuszu to naprawdę tylko sygnał że mam zwolnić
Zgaga- moja zmora w drugiej ciąży. Tyle że mnie tak paliło od środka, że myślałam że umrę. Nic nie pomagało, spać się nie dało, masakra..13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Magdaa21 wrote:Mindusia, w jakiś sposób podejście duńskich lekarzy mnie uspokaja
Madzikj, dziś mamaginekolog mówiła że jak kobiety dużo śpią i odpoczywają to mają mniejsze mdłości
Mnie biust boli i trochę brzuch. Do tego mam pryszcze, a dotychczas jak się jeden pokazywał to był max
Moze cos w tym byc, bo ja ostatnio więcej śpię tzn.nie wstaje o 6-7 jak dotychczas (praca) i ucinam sobie popołudniowe drzemki, betę mam rakiete a mimo to mdłości brak choć głownie warunkuje to pewnie nasza natura indywidualna
Malutka, cześć i gratulacje fajnie, ze jest Nas coraz więcej! Oby Nas tylko przybywało -
Widze ze w Danii opieka w ciazy kuleje tak samo jak w Anglii. Dzis dzwonilam do poloznej a ona ze za 2 tygodnie mnie zaprasza na rozmowe bo przed 9 tygodniem to zbedne. Pierwszy skab okolo 12 tygodnia i pozniej w 20 tygodniu. I to tyle. Jutro mam wizyte prywatnie u Polskiego ginekologa w innym miescie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok - juto 6 tygodni plus 1 dzienCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Za granicą to chyba sobie selekcję naturalną urządzają. Na zasadzie: jak silne, to przetrwa. A jak słabsze czy chorowite, to po co sobie kłopot robić... Widać, że tam naprawdę dziecko w łonie matki to "zarodek", "płód", a nie człowiek, który ma prawo do opieki medycznej tak samo jak każdy. Według mnie to oburzajace.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 00:01
-
kasiulka1082 wrote:Zgaga- moja zmora w drugiej ciąży. Tyle że mnie tak paliło od środka, że myślałam że umrę. Nic nie pomagało, spać się nie dało, masakra..
Bo nic nie pomagało, wszystko tylko na chwilę.
Mam nadzieję że tym razem noe będzie aż tak. -
kasiulka1082 wrote:Zgaga- moja zmora w drugiej ciąży. Tyle że mnie tak paliło od środka, że myślałam że umrę. Nic nie pomagało, spać się nie dało, masakra..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 06:22
-
Irminka1231 wrote:Mnie tez zgaga meczyla w 2 ciazy ale dopiero pod koniec 2 trymestru.migdaly bardzo mi pomogly zawsze mialam je w torebce.
Miałam to samo że zgagą. Pojawiła się dokładnie pierwszego dnia szóstego miesiąca ciąży i niestety została ze mną aż do porodu...
Nie pomagało niestety nic, żadne migdały itp. To była moja największa zmora poprzedniej ciąży. Ciekawe jak będzie tym razem -
A propo rewelacji ze strony układu pokarmowego : przedwczoraj obudziła mnie biegunka, dziś dla odmiany zaparcia... Ehhh natura zapewne tak to zaplanowała, żeby mi się za bardzo nie nudziło w tej ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 06:33
-
Hej. Kolejny ciężki dzień. Nawet z łóżka mi się nie chciało wstać. Ale wyszykowalam syna do szkoły drugiego do przedszkola i nawet pranie wstawiłam teraz zajadam śniadanko i popijam wodą bo oprócz Coca coli nic innego mi nie wychodzi nawet herbata
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Hej dziewczyny
U mnie w Holandii jest tak samo jak w Anglii, Danii, ale mam blisko do Pl giną. Nie wiem jak u was ale dla mnie tu najgorsze jest to że norma są porody w domu we własnym łóżku... Szok...Średniowiecze. Ja oczywiście chce rodzic w szpitalu,ale to się wiąże z kosztami. Jednak wolę mieć dostęp do lekarzy i aparatury. Choć i tak 2 godz po porodzie wypisują do domu. Mi położna zrobiła wcześniej wizytę, bo to moja druga ciąża. U mnie też 2 usg w trakcie ciąży, jednak można u nich robić więcej ale za opłatą 40 euro i jest to usg dla zabawy. Wykonuje je zwykła osoba bez pojęcia o medycynie. Ale zobaczymy jak to będzie. Ja jestem po samym teście, bety tu też nie robią. Czekam....
Jeszcze 6 dni do wizyty -
Cześć Dziewuszki ❤️ Nie śpię dziś od 4 - od kiedy zorientowałam się, że śpię na brzuchu i w ogóle nie bolą mnie piersi. Ale to nic, a nic oczywiście od razu pomyślałam, że to zły znak- choć wiem, że różnie bywa w ciazy- raz bolą- a raz nie i nie jest to żaden wyznacznik czy ciąża się rozwija czy przestała, ale tak tym się przejęłam, ze jak udało mi się zdrzemnąć na chwile to oczywiście śniło mi się, ze krwawię
Ech... długo się staraliśmy i teraz boje się czy wszystko się uda to moja pierwsza ciąża... -
Jagoda, nie martw sie ja tez miałam takie dni, szczególnie rano i w ciagu dnia, ze piersi były całkiem ok a wieczorem dopiero zaczynały bolec potrwało to dwa dni moze, a potem beta wystrzeliła wysooko także głowa do góry
Ja wczoraj miałam nerwowy wieczor, który skonczyl sie awantura, krótka ale intensywna. Wszystko szybko wróciło do normy ale ja juz zaczęłam sie schizowac, ze stanie sie teraz najgorsze przez to, ze dałam sie wyprowadzic z równowagi...
Ale nie ma sie co martwic na zapas, mamy nowy dzien, każda z Nas blizej wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:50
-
Mnie też dziś boli brzuch, myślałam że już trochę przechodzi bo od kilku dni było ok. A dziś póki siedzę nic nie boli a jak wstaje to czuję jak ciągnie mnie jakby w okolicach jajników i trochę po środku. A wczoraj jak kichnelam to taki ból mnie złapał jak do porodu przez kilka sekund. Aż się wystraszylam. W pierwszej ciąży żadnych bóli nie miałam trochę się martwię.
-
Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...
agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie
Dibolek współczuję torbieli Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku
Kai dopisałam
Malutka_94 witamy Skąd jesteś ? No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebie
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana z samochodu w podróży dzisiaj jestem, miałam już krwi nie robić ale pójdę jutro ostatni raz, miłego dzionka i udanych wizyt2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Paula222 wrote:Ale miałam noc, takie głupie sny , że oho ho ... Obudził mnie o 4 pęcherz, nie wiedziałam czy to boli tak pęcherz, czy brzuch. Dziwne to rano było Odebrałam też wyniki badań , glukoza na czczo 95 to jeszcze się mieszczę w przedziale...
agniecha2101 piękne tam widoki u Ciebie
Dibolek współczuję torbieli Ale dobrze, że lekarz wykrył teraz musicie mieć na oku
Kai dopisałam
Malutka_94 witamy Skąd jesteś ? No i ślub nie długo widzę... Rok pełen wrażej u Ciebieagniecha2101 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50