X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinova, tak jak piszą dziewczyny progesteron w ciągu doby zmienia się skokowo. Więc nie masz powodu do zmartwień, jest ok :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No ten segregator jest super :)

Dziewczyny help też tak macie
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

Też tak mam, że mega mi zimno, mam teraz bluzkę i sweter na sobie, a temperatura 21,5 stopnia i generalnie jest ciepło, mąż normalnie chodzi w krótkim rękawku, a ja się trzęsę.

Lotopałanka - u mnie też brak objawów. Trochę mnie to martwi, ale cóż. Niczego nie zmienię zamartwianiem się... Muszę cierpliwie poczekać do wizyty i zobaczymy co powie lekarz.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
    Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam :) kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
    Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
    trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:17

Lotopałanka, Magdaa21, Paula222, futuremama, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia trzymam kciuki. Najważniejsze jest pozytywne myślenie. Będzie dobrze. Ale wiem że i tak każda z nas przejmuje się jakimkolwiek niepokojącym sygnałem albo martwimy się na zapas zupełnie tym czym nie powinnyśmy :P Damy radę wszystkie do grudnia :D Najwyżej będziemy siebie tu wszystkie zamęczać ale po to tu jesteśmy.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle do WC latam, średnio co 30 min.. Masakra. Jeszcze teraz miałam mikrozawal bo myślałam że krew, a tu jakaś ranka obok wejścia.. Masakra :p zwariuje :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, pytaj śmiało o wszystko :)) ja jeszcze u lekarza nie byłam, 3tyg temu zrobiłam test i betę i czekam, na szczęście do jutra już niedaleko :p

M.Ż. lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p

Achia witaj :* 3mamy kciuki :) widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos :D ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy :D moja była ze 190 na 330 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:26

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo, bardzo nieśmiało ale i ja postanowiłam się już z Wami przywitać.Może za wcześnie, ale w poprzedniej ciąży tak zwlekałam, że w końcu nie udzielałam się na forum wcale:)

Wczoraj minął termin spodziewanej miesiączki, która nie nadeszła. Wygląda na to, że jestem w 4 tygodniu drugiej ciąży.Kalkulatory jakoś różnie pokazują- termin porodu wyznaczają czasem na 26, czasem na 28 a czasem na 30:) Jeśli ciąża się utrzyma, to na pewno urodzę jeszcze w 2018, ponieważ jestem po cc w maju 2017.Moja córeczka za kilka dni skończy dopiero 11 miesięcy.

Mam 33 lata, jestem z Warszawy.Pierwsza ciąża była bezproblemowa.
    Przed chwilą dzwoniłam do swojego gina, który na wizytę kazał przyjść najwcześniej za tydzień.

Jestem zarówno mega szczęśliwa, jak i mega przerażona.

Będę trzymać za Nas wszystkie kciuki, żeby ten czas do grudniowego rozwiązania upłynął...nudno;)

Magdaa21, Lotopałanka, Paula222, futuremama, mindusia87, Violet Flower, agniecha2101, Dip88, joasia8966 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Hej dziewczyny :) nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
    Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam :) kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
    Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
    trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnie :)

Witaj :)
    Trzymam kciuki za Ciebie, na pewno bedzie wszystko dobrze i na następnej wizycie usłyszysz serduszko swojej fasolki :) :) Spokoju dużo i 3maj się :)

M.Ż.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p

Achia witaj :* 3mamy kciuki :) widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos :D ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy :D moja była ze 190 na 330 :)

betę robiłam przed terminem @ i jedną już 2 dni po terminie @ :) później nie badałam bo przyrosty były super więc po co się stresować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:33

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie się zastanawiam nad wizytą usg u innego, ale nie chcę też zwariować totalnie....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia witamy ! Na kiedy wstępny termin ? :)

Azzurra również witamy :) W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? :) Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Paula właśnie się zastanawiam nad wizytą usg u innego, ale nie chcę też zwariować totalnie....

No nie wiem... Jak masz się martwić a tak może byś wiedziała co i jak ...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Azzurra również witamy :) W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? :) Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy :)
    Między 18 a 20.12 :) nie wiem jak wytrzymam do 8.05 kiedy to kolejna wizyta :p
    ale w maju mam też urodziny więc wizyta z <3 przed urodzinami to wspaniały prezent będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:42

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra witaj :) coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku <3

Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Córcia 24 maja skończy dopiero 11 miesięcy:) Może być 30 grudnia, a co tam. To dzień urodzin mojej siostry;)

Paula222 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to wpiszę CI pomiędzy, czyli 19 grudzień ok ;)

Azzurra wow to maleńka jest :)

Karmelkovaa mam nadzieję, że zobaczysz jutro piękne <3 :)

Achia, Karmelkovaa, Azzurra lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Azzurra witaj :) coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku <3

Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam

powodzenia :) a myślisz ze jutro zobaczysz serduszko?:))

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 bardzo w to wierzę :)

Achia powinno mrugac bo zarodek widziałam w 5t0d :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Achia to wpiszę CI pomiędzy, czyli 19 grudzień ok ;)

Azzurra wow to maleńka jest :)

Karmelkovaa mam nadzieję, że zobaczysz jutro piękne <3 :)

Dlatego z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej jestem przerażona;) Do tego jeszcze karmię piersią. Mało bo mało, ale codziennie..Oczywiście mój gin na wieść o ciąży zasugerował odstawienie od piersi i teraz mam mega dylemat.
    Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to zostanę mamą dzieci'rok po roku'.

Dziewczyny kochane,
    Będę się starała Was na bieżąco czytać i z całego serca Wam kibicuję, ale wybaczcie z góry moje dłuższe chwile milczenia, bo takie na pewno będą. Moja pierworodna zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki, tak więc "oczy dookoła głowy" i zapewne czasu nie będzie za bardzo. Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby się z Wami nie przywitać, no nie mogłam:D

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ