Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovaa wrote:No ten segregator jest super
Dziewczyny help też tak macie
W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?
Też tak mam, że mega mi zimno, mam teraz bluzkę i sweter na sobie, a temperatura 21,5 stopnia i generalnie jest ciepło, mąż normalnie chodzi w krótkim rękawku, a ja się trzęsę.
Lotopałanka - u mnie też brak objawów. Trochę mnie to martwi, ale cóż. Niczego nie zmienię zamartwianiem się... Muszę cierpliwie poczekać do wizyty i zobaczymy co powie lekarz.Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:17
Lotopałanka, Magdaa21, Paula222, futuremama, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Achia trzymam kciuki. Najważniejsze jest pozytywne myślenie. Będzie dobrze. Ale wiem że i tak każda z nas przejmuje się jakimkolwiek niepokojącym sygnałem albo martwimy się na zapas zupełnie tym czym nie powinnyśmy Damy radę wszystkie do grudnia Najwyżej będziemy siebie tu wszystkie zamęczać ale po to tu jesteśmy.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p
Achia witaj :* 3mamy kciuki widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy moja była ze 190 na 330Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:26
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Cześć dziewczyny,
Bardzo, bardzo nieśmiało ale i ja postanowiłam się już z Wami przywitać.Może za wcześnie, ale w poprzedniej ciąży tak zwlekałam, że w końcu nie udzielałam się na forum wcale:)
Wczoraj minął termin spodziewanej miesiączki, która nie nadeszła. Wygląda na to, że jestem w 4 tygodniu drugiej ciąży.Kalkulatory jakoś różnie pokazują- termin porodu wyznaczają czasem na 26, czasem na 28 a czasem na 30:) Jeśli ciąża się utrzyma, to na pewno urodzę jeszcze w 2018, ponieważ jestem po cc w maju 2017.Moja córeczka za kilka dni skończy dopiero 11 miesięcy.
Mam 33 lata, jestem z Warszawy.Pierwsza ciąża była bezproblemowa.
Przed chwilą dzwoniłam do swojego gina, który na wizytę kazał przyjść najwcześniej za tydzień.
Jestem zarówno mega szczęśliwa, jak i mega przerażona.
Będę trzymać za Nas wszystkie kciuki, żeby ten czas do grudniowego rozwiązania upłynął...nudno;)
Magdaa21, Lotopałanka, Paula222, futuremama, mindusia87, Violet Flower, agniecha2101, Dip88, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Hej dziewczyny nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnie
Witaj
Trzymam kciuki za Ciebie, na pewno bedzie wszystko dobrze i na następnej wizycie usłyszysz serduszko swojej fasolki Spokoju dużo i 3maj sięM.Ż. -
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p
Achia witaj :* 3mamy kciuki widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy moja była ze 190 na 330
betę robiłam przed terminem @ i jedną już 2 dni po terminie @ później nie badałam bo przyrosty były super więc po co się stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:33
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Achia witamy ! Na kiedy wstępny termin ?
Azzurra również witamy W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy
ale w maju mam też urodziny więc wizyta z przed urodzinami to wspaniały prezent będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:42
-
Azzurra witaj coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku
Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula222 wrote:Achia witamy ! Na kiedy wstępny termin ?
Azzurra również witamy W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy
Córcia 24 maja skończy dopiero 11 miesięcy:) Może być 30 grudnia, a co tam. To dzień urodzin mojej siostry;)Paula222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Azzurra witaj coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku
Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam
powodzenia a myślisz ze jutro zobaczysz serduszko?)Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Achia to wpiszę CI pomiędzy, czyli 19 grudzień ok
Azzurra wow to maleńka jest
Karmelkovaa mam nadzieję, że zobaczysz jutro piękne
Dlatego z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej jestem przerażona;) Do tego jeszcze karmię piersią. Mało bo mało, ale codziennie..Oczywiście mój gin na wieść o ciąży zasugerował odstawienie od piersi i teraz mam mega dylemat.
Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to zostanę mamą dzieci'rok po roku'.
Dziewczyny kochane,
Będę się starała Was na bieżąco czytać i z całego serca Wam kibicuję, ale wybaczcie z góry moje dłuższe chwile milczenia, bo takie na pewno będą. Moja pierworodna zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki, tak więc "oczy dookoła głowy" i zapewne czasu nie będzie za bardzo. Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby się z Wami nie przywitać, no nie mogłam:D