SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinova, tak jak piszą dziewczyny progesteron w ciągu doby zmienia się skokowo. Więc nie masz powodu do zmartwień, jest ok :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No ten segregator jest super :)

Dziewczyny help też tak macie
    W ciągu dnia mimo ze jest ciepło jest mi chłodno ;p A jak zasypiam i rano się budzę szczególnie mam takie jakby zimne dreszcze od środka przy czym jak sie nakryje czym sie da plus gruba piżama to jestem cała spocona i tak źle i tak nie dobrze... czy to normalny objaw ?

Też tak mam, że mega mi zimno, mam teraz bluzkę i sweter na sobie, a temperatura 21,5 stopnia i generalnie jest ciepło, mąż normalnie chodzi w krótkim rękawku, a ja się trzęsę.

Lotopałanka - u mnie też brak objawów. Trochę mnie to martwi, ale cóż. Niczego nie zmienię zamartwianiem się... Muszę cierpliwie poczekać do wizyty i zobaczymy co powie lekarz.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
    Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam :) kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
    Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
    trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:17

Lotopałanka, Magdaa21, Paula222, futuremama, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia trzymam kciuki. Najważniejsze jest pozytywne myślenie. Będzie dobrze. Ale wiem że i tak każda z nas przejmuje się jakimkolwiek niepokojącym sygnałem albo martwimy się na zapas zupełnie tym czym nie powinnyśmy :P Damy radę wszystkie do grudnia :D Najwyżej będziemy siebie tu wszystkie zamęczać ale po to tu jesteśmy.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle do WC latam, średnio co 30 min.. Masakra. Jeszcze teraz miałam mikrozawal bo myślałam że krew, a tu jakaś ranka obok wejścia.. Masakra :p zwariuje :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, pytaj śmiało o wszystko :)) ja jeszcze u lekarza nie byłam, 3tyg temu zrobiłam test i betę i czekam, na szczęście do jutra już niedaleko :p

M.Ż. lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p

Achia witaj :* 3mamy kciuki :) widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos :D ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy :D moja była ze 190 na 330 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:26

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo, bardzo nieśmiało ale i ja postanowiłam się już z Wami przywitać.Może za wcześnie, ale w poprzedniej ciąży tak zwlekałam, że w końcu nie udzielałam się na forum wcale:)

Wczoraj minął termin spodziewanej miesiączki, która nie nadeszła. Wygląda na to, że jestem w 4 tygodniu drugiej ciąży.Kalkulatory jakoś różnie pokazują- termin porodu wyznaczają czasem na 26, czasem na 28 a czasem na 30:) Jeśli ciąża się utrzyma, to na pewno urodzę jeszcze w 2018, ponieważ jestem po cc w maju 2017.Moja córeczka za kilka dni skończy dopiero 11 miesięcy.

Mam 33 lata, jestem z Warszawy.Pierwsza ciąża była bezproblemowa.
    Przed chwilą dzwoniłam do swojego gina, który na wizytę kazał przyjść najwcześniej za tydzień.

Jestem zarówno mega szczęśliwa, jak i mega przerażona.

Będę trzymać za Nas wszystkie kciuki, żeby ten czas do grudniowego rozwiązania upłynął...nudno;)

Magdaa21, Lotopałanka, Paula222, futuremama, mindusia87, Violet Flower, agniecha2101, Dip88, joasia8966 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Hej dziewczyny :) nieśmiało tu do Was zaglądam od niedawna i chciałam się przywitać dopiero po wizycie z serduszkiem ale widze że dużo z was jest tu jak jeszcze nic nie widać na USG.
    Ja byłam we wtorek na 1 wizycie,nie wytrzymałam z czekaniem dłuzej- jest pęcherzyk ciążowy 10mm, jeszcze bez niczego.trochę się zmartwiłam ale wg miesiączki to był 4t5d wg USG 5t0d. lekarz mówił że jest ok, to mu ufam :) kolejna wizyta 8.05-liczę już na zarodek i serduszko bo to będzie ok 7t5d.
    Mam nadzieję że wszsystko będzie ok, staralismy się z mężem ponad 2 lata, miałam 2 nieudane HSG, potem histeroskopie. cyl na clo +ovi. opróćz tego mam hashimoto i astmę. obastawiona jestem lekami także liczę że bedzie super:)
    trzymam za Was kciuki i trzymajcie za mnie :)

Witaj :)
    Trzymam kciuki za Ciebie, na pewno bedzie wszystko dobrze i na następnej wizycie usłyszysz serduszko swojej fasolki :) :) Spokoju dużo i 3maj się :)

M.Ż.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jagoda to dobrze ze nie jestem sama ;p ja to w dzień tez potrafie miec wybuchy gorąca nie nadążam za moim organizmem ;p

Achia witaj :* 3mamy kciuki :) widze ze u Ciebie beta podobnie przyrasta jak mi rosła uf haha bo zazwyczaj dziewczyny to mają w kosmos :D ale mówia ze delikatne przyrosty na synusia zobaczymy :D moja była ze 190 na 330 :)

betę robiłam przed terminem @ i jedną już 2 dni po terminie @ :) później nie badałam bo przyrosty były super więc po co się stresować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:33

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie się zastanawiam nad wizytą usg u innego, ale nie chcę też zwariować totalnie....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia witamy ! Na kiedy wstępny termin ? :)

Azzurra również witamy :) W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? :) Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Paula właśnie się zastanawiam nad wizytą usg u innego, ale nie chcę też zwariować totalnie....

No nie wiem... Jak masz się martwić a tak może byś wiedziała co i jak ...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Azzurra również witamy :) W jakim wieku jest Twój 1 maluszek ? :) Jaki termin Ci wpisać na liście ? Później zmienimy :)
    Między 18 a 20.12 :) nie wiem jak wytrzymam do 8.05 kiedy to kolejna wizyta :p
    ale w maju mam też urodziny więc wizyta z <3 przed urodzinami to wspaniały prezent będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:42

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra witaj :) coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku <3

Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Córcia 24 maja skończy dopiero 11 miesięcy:) Może być 30 grudnia, a co tam. To dzień urodzin mojej siostry;)

Paula222 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to wpiszę CI pomiędzy, czyli 19 grudzień ok ;)

Azzurra wow to maleńka jest :)

Karmelkovaa mam nadzieję, że zobaczysz jutro piękne <3 :)

Achia, Karmelkovaa, Azzurra lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Azzurra witaj :) coraz więcej nas i oby tak zostało do końca roku <3

Achia ja powtarzałam przyrost 2 razy jak widziałam zarodek odpuściłam , jutro mam serduszkową i ciarki mam

powodzenia :) a myślisz ze jutro zobaczysz serduszko?:))

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 bardzo w to wierzę :)

Achia powinno mrugac bo zarodek widziałam w 5t0d :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Achia to wpiszę CI pomiędzy, czyli 19 grudzień ok ;)

Azzurra wow to maleńka jest :)

Karmelkovaa mam nadzieję, że zobaczysz jutro piękne <3 :)

Dlatego z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej jestem przerażona;) Do tego jeszcze karmię piersią. Mało bo mało, ale codziennie..Oczywiście mój gin na wieść o ciąży zasugerował odstawienie od piersi i teraz mam mega dylemat.
    Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to zostanę mamą dzieci'rok po roku'.

Dziewczyny kochane,
    Będę się starała Was na bieżąco czytać i z całego serca Wam kibicuję, ale wybaczcie z góry moje dłuższe chwile milczenia, bo takie na pewno będą. Moja pierworodna zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki, tak więc "oczy dookoła głowy" i zapewne czasu nie będzie za bardzo. Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby się z Wami nie przywitać, no nie mogłam:D

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ