Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny widziałam bijące serduszko uff...kamień z serca... Lekarz powiedział że jestem panikarą i się śmiał że mnie, ale to nieważne ważne, że zarodek się rozwija, ciąża faktycznie młodsza o kilka dni ale owu miałam 18dc więc powiedział, że to by się zgadzało ale co przeżyłam wczoraj i dziś na korytarzu to moje... Nawet przed pierwszą wywiadówka nie miałam takiego stresa:-) dał mi duphaston i od poniedziałku mam dwa tygodnie wolnego, więc odpocznę, z tym że będę wpadać do pracy bo we wtorek mam wywiadówke, a w czwartek dzieci piszą test na koniec 3 klasy:-) no i wyszła mi niestety infekcja z wymazu ale dał mi tylko probiotyk powiedział, że tak wcześnie nic zrobić nie można.
Ja mam wizytę dopiero za tydzień na 20.00. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie, boję się, że coś z maluchem źle, bo objawów brak, za chwilę powtarzam że wszystko jest na pewno super. Byle do przyszłego czwartku..
Ciekawe co ile będę miała wizyty. Ja bym chciała też co dwa tygodnie, ale nie wiem czy bym nie zbankrutowała☺️13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Mężatka gratuluję Który masz tydzień?
Lotopałanka ja w pierwszej ciąży długo chodziłam w swoich a teraz wchodzę w jeansy ale trochę ciasnawo już w brzuchu i ciężko przechodzą przez biodra -
Kochane coś mnie łamie do spania, zimno mi sie jakoś zrobiło więc idę się grzać
Jutro badanie usg, mam nadzieje ze zobaczę pęcherzyk i moją fasolkę..
Ostatnio była jakaś "kulka", mam nadzieję że jurto zobaczę szczęscie oby do 18godzWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:14
Magdaa21, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
M.Ż. -
Mężatka super gratulacje
Ja ostatnio kupiłam sobie dwie pary jeansów, w które się też już nie dopinam i mnie uwierają więc w nich nie chodzę. Też mam już większy brzuch, pytałam o to dzisiaj gina, mówił że też woda się gromadzi i hormony działają - progesteron i estrogeny. Dziwne uczucie:-P akurat u mnie brzuch to jedyna część bez zarzutu, za to mam szerokie biodra i tyłek:-P ale u mnie to rodzinne, więc jak idę gdzieś z mamą to mówię, że Kardashianki idą hehegiovanedonore, Violet Flower, agniecha2101 lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A ja zauważyłam takie jakby popękane naczynka koło pępka. Obawiam się, że rozstępy będą. Jestem po dwóch ciążach i na brzuchu nic nie mam, jedynie z boku na piersiach trochę, bo nawet nie wiedziałam o ciąży, a piersi już ogromne były. W tej ciąży dopiero teraz zauważam pierwsze, niewielkie zmiany.
Co do ubrań, to niby dobre jeszcze, ale spodnie mnie jednak cisną i przeszkadza mi to, więc po wizycie, jak będzie ok, to pomyślę o jakichś ciążowych.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
kasiulka1082 wrote:Ja mam wizytę dopiero za tydzień na 20.00. Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Jestem jakaś rozchwiana emocjonalnie, boję się, że coś z maluchem źle, bo objawów brak, za chwilę powtarzam że wszystko jest na pewno super. Byle do przyszłego czwartku..
Ciekawe co ile będę miała wizyty. Ja bym chciała też co dwa tygodnie, ale nie wiem czy bym nie zbankrutowała☺️
Tak, to czekanie jest zdecydowanie najgorsze, człowiek dobiera sobie do głowy, ja dosłownie wczoraj już wariowałam, źle się czułam chyba przez ten stres, a teraz jak ręką odjął... Na pewno wszystko będzie dobrze, wierzę w to i nie widzę innej opcji:-*:-*
-
Czyli widzę, że z tymi spodniami to jednak u większości z Nas...ja póki co noszę spódnice i sukienki a co do wizyty co dwa tygodnie, to też się zastanawiam nad lekarzem póki co, bo ten mój obecny, którego uwielbiam naprawdę, przyjmuje tylko prywatnie, w dodatku wczoraj się dowiedziałam, że już zrezygnował z pracy w szpitalu więc też kicha trochę i tak bije się z myślami, co mam zrobić. Naprawdę, bardzo go lubię i według mnie jest dobrym fachowcem plus zna się na mutacjach, a z drugiej strony nie ma go już w tym szpitalu, no i wszystkie wizyty plus badania prywatnie.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Koniecznie dawajcie znać dziewczyny jutro po wizytach :*
Widziałyście jak mamaginekolog gumkę do włosów obwiązuje sobie w dziurkę od guzika i wokół guzika? Sposób na "wydłużenie" pasaTaPaT, Magdaa21, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Kochane nie słyszałam serduszka, gin mi powiedział, że zabronione jest przed 10 tygodniem słuchać serduszka doplerem, widziałam tylko migająca kropkę, ale czy to prawda to nie wiem... Wy już słuchaliście od razu? Też gdzieś o tym kiedyś czytałam...
No jutro dopiero będę rozmawiać z Dyrekcją, ale tak to sobie planowałam, że tak zrobię... Jak się tak nie da zrobić, to niestety ale nie pójdę na to zwolnienie, albo wezmę na 3 dni, żeby w czwartek być na tym teście. Boje się tylko, że przez tego dupka znowu będę się czuła masakrycznie, a wtedy ciężko wysiedzieć w szkole, jeszcze na taki upał jaki teraz jest u mnie
Karolcia i pięknie ;* oczywiscie ze nie puszczaja tak szybko serduszka" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Mezatka2015 wrote:Widzialam i slyszalam serducho!
Gratulacje
jeju dziewczyny obym tez jutro zoabczyłaM.Ż. lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Myślałam juz, że jestem jedyna i że mój gin jakiś zły sprzęt ma chociaż nie powiem, na najnowszy też nie wygląda
Ooooo super patent, dzięki, będę tak robila z tymi spodniami.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
bondzik007 wrote:Koniecznie dawajcie znać dziewczyny jutro po wizytach :*
Widziałyście jak mamaginekolog gumkę do włosów obwiązuje sobie w dziurkę od guzika i wokół guzika? Sposób na "wydłużenie" pasa2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Karolcia27 wrote:Myślałam juz, że jestem jedyna i że mój gin jakiś zły sprzęt ma chociaż nie powiem, na najnowszy też nie wygląda
Ooooo super patent, dzięki, będę tak robila z tymi spodniami.
Moj gin ma nowoczesny sprzet i to samo mowil, ze serduszko mozemy zobaczyc, ale nie bedzie przelaczal na dopplera. To jednak znaczaco podwyzsza temperature, a przy tak wczesnej ciazy moze byc to szkodliwe. Nic, poza emocjami dla przyszlej mamusi, to nie wnosi.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Co do wozkow retro tez mi sie kiedys podobaly, tzn głównie glebokie- gondole, bo spacerowki na takich wielkich kolach wg mnie wygladaja pokracznie. Ciesze sie jednak bardzo, ze zdecydowalam sie na nowoczesniejszy wozek ze skretnymi przednimi kolami. Taki wózek mozna prowadzic jedna reka, co czasami na przyklad na zakupach w sklepie jest bardzo przydatne. Co do wozkow 3w1 to tez bym sie nie decydowala, foteliki sa bardzooo kiepskie w wiekszosci zestawow. Spacerowki sa wygodne dla dziecka, ale faktycznie ciezkie. Przez pierwszy rok uzywalam tej z zestawu, po roku kupilismy lzejsza wersje, ktora mozna raz dwa zlozyc i zapakowac do auta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 22:44
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
To kiedy można usłyszeć to serduszko w takim razie?
Dziewczyny a co z ta bakteria Coli? Miała to któraś? Oprócz żółtawego śluzu od samej owulacji nie mam żadnych objawów, co to za cholerstwo? Raczej nigdy nie miałam problemu z infekcja pochwy, w poprzednim cyklu jeden dzień miałam takie pieczenie ale kupiłam lactovaginal i maść i przeszło.giovanedonore lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:To kiedy można usłyszeć to serduszko w takim razie?
Dziewczyny a co z ta bakteria Coli? Miała to któraś? Oprócz żółtawego śluzu od samej owulacji nie mam żadnych objawów, co to za cholerstwo? Raczej nigdy nie miałam problemu z infekcja pochwy, w poprzednim cyklu jeden dzień miałam takie pieczenie ale kupiłam lactovaginal i maść i przeszło.
Kurcze ja miałam żółtawy śluz w tamtym tygodniu ale minęło samoistnie.. Kurcze trochę się zestresowałam !
Mężatka wielkie gratulacje -
Karolcia27 wrote:To kiedy można usłyszeć to serduszko w takim razie?
Dziewczyny a co z ta bakteria Coli? Miała to któraś? Oprócz żółtawego śluzu od samej owulacji nie mam żadnych objawów, co to za cholerstwo? Raczej nigdy nie miałam problemu z infekcja pochwy, w poprzednim cyklu jeden dzień miałam takie pieczenie ale kupiłam lactovaginal i maść i przeszło.
E.Coli to bakteria fizjologicznie bytująca w jelicie grubym. Czasami przenosi się do pochwy(chociażby podtarcie papierem nie w tę stronę co trzeba...). O ile są to pojedyncze kolonie wrażliwe na antybiotyki nie leczy się tego- po antybiotykoterapii lubi mutować, więc raczej nic się z tym nie robi. Głowa do góryMagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931