Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ten bio pił to chodzi o olejek na blizny i rozstępy? Czy jakis inny? Jakie polecacie w ogóle kosmetyki dla przyszłych mam? Jakieś fajne i nie mega drogie balsamy do ciała, kremy do twarzy itp?4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny ten bio pił to chodzi o olejek na blizny i rozstępy? Czy jakis inny? Jakie polecacie w ogóle kosmetyki dla przyszłych mam? Jakieś fajne i nie mega drogie balsamy do ciała, kremy do twarzy itp?
-
Hej, nieśmiało chyba mogę dołączyć Jestem po piątkowej wizycie, dzidzia ma już 9,4 mm i bije serduszko. Kolejne spotkanie 7.05. i już odliczam. U nas 6+5. Jestem baaaardzo zestresowana, ponieważ jestem po dwóch stratach, boję się przeokropnie.
Generalnie walczę z mdłościami i sennością, a i mogę zjeść kilogram pomarańczy dziennie.
Chętnie się dowiem również jakie kosmetyki-tzn.balsamy, krem na brzuch/uda polecacie.
Dziś zamówiłam sobie kremy do twarzy z make me bio - mają dobre, naturalne składy a obecnie to co się dzieje u mnie ....fatalny wysyp na twarzy plus dekolt i plecy. Czegoś takiego nigdy nie miałam, ale może to przez steryd, który jeszcze biorę.Violet Flower, Magdaa21, Malutka_94, futuremama, agniecha2101, Lilly_Ana, Azzurra lubią tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Magdaa21 dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że doktor rozważy USG przez brzuch i że będzie dobra widoczność, zaoszczędzi mi to bólu i strachu
Dziewczyny myślimy z mężem o wakacjach, przełom czerwca/lipca - macie coś do polecenia w Polsce gdzie jest duuużo zieleni, przyrody i brak tłumów?agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
mokka wrote:Hej, nieśmiało chyba mogę dołączyć Jestem po piątkowej wizycie, dzidzia ma już 9,4 mm i bije serduszko. Kolejne spotkanie 7.05. i już odliczam. U nas 6+5. Jestem baaaardzo zestresowana, ponieważ jestem po dwóch stratach, boję się przeokropnie.
Generalnie walczę z mdłościami i sennością, a i mogę zjeść kilogram pomarańczy dziennie.
Chętnie się dowiem również jakie kosmetyki-tzn.balsamy, krem na brzuch/uda polecacie.
Dziś zamówiłam sobie kremy do twarzy z make me bio - mają dobre, naturalne składy a obecnie to co się dzieje u mnie ....fatalny wysyp na twarzy plus dekolt i plecy. Czegoś takiego nigdy nie miałam, ale może to przez steryd, który jeszcze biorę.
O hej kochana fajnie, że jesteś :-* mi też od kilku dni powyskakiwalo kilka nieciekawych " kolegów", ale zaniedlugo u mnie czas II miesiączki, więc tak pomyślałam że to może od tego?
Ja stosuję do twarzy hipoalergiczny krem biały jeleń mam dużo specyfików, ale wszystkie z kwasami albo od dermatologa na receptę więc odstawiłam.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
A i mnie też męczą mdłości, ale bez wymiotów i co ciekawe nie rano, ale zaczyna się popołudniu i trwa do wieczora, nie mogę myśleć o jedzeniu w gole - też tak macie?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Cześć Dziewczyny,
Gratuluję szczęśliwych wizyt
Mokka - witaj i gratulacje
Pisałyście coś o objawach - mnie czasami pobolewa brzuch i piersi, jestem wrażliwsza na zapachy i częściej jem, inaczej mnie mdli.
Ustaliliśmy, że do czasu wizyty u lekarza nikomu o dziecku nie będziemy mówić, ale czy tak się uda to nie wiem
Spokojnego wieczoruMalutka_94
-
Heeeeeeeej Właśnie odprawiłam gości
MagicCherryCupcake jeśli chodzi o wakacje w takich warunkach polecam gdzieś na warmi mazurach Tu na prawdę jest wiele miejsc i to z dala od tłumów i na prawdę przyroda ,,żyje '' .
mokka witamy Na kiedy wstępny termin ??Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mowilyscie już w pracy o ciąży? Mi lekarz w piątek dał zaświadczenie i kazał powiedzieć. Mam umowę na czas nieokreślony, zwolnić mnie chyba nie mogą.. Ale jakoś się boję powiedzieć
Rodzicom i znajomym zaczynamy mówić od piątku dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 19:21
-
Witam, bardzo proszę o dołączenie do grupy, termin porodu poznam we wtorek, ale na moje oko 25.12 Ale fajnie że tyle nas tu jest !
futuremama, Magdaa21, agniecha2101, Paula222, Jagodagoi, Violet Flower, Karmelkovaa, Lilly_Ana, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Jagodagoi wrote:Ja również polecam Mazury i Podlasie. Mieszkam na granicy tych regionów i potwierdzam, że jest pięknie.
Ja oczywiście też jak najbardziej polecam podlasie i mazury i Wigierskie pierogi Mniam👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet Flower wrote:Bio oil - to chyba o ten na rozstępy chodzi Ja stosowałam w pierwszej ciąży Bielenda sexy mama - balsam przeciw rozstępom. Fajnie nawilżał i faktycznie rozstępy się nie pojawiły. A do twarzy to co zwykle - ja używam cały czas serii pharmaceris👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:O hej kochana fajnie, że jesteś :-* mi też od kilku dni powyskakiwalo kilka nieciekawych " kolegów", ale zaniedlugo u mnie czas II miesiączki, więc tak pomyślałam że to może od tego?
Ja stosuję do twarzy hipoalergiczny krem biały jeleń mam dużo specyfików, ale wszystkie z kwasami albo od dermatologa na receptę więc odstawiłam.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej Madlen super nick kojarzy mi się z bajką z dzieciństwa
Co do kremów przeciw rozstępom, ja standardowo jak w poprzednich ciążach ( zero rozstępów) codziennie od zakończonego 3 miesiąca rano krem ZIAJA przeciw rozstępom, wieczorem oliwka A skłonności mam bo nawet z okresu dojrzewania mam pośladki i uda w białych już rozstępach ...agniecha2101, Madlen_:) lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dziewczyny ten bio pił to chodzi o olejek na blizny i rozstępy? Czy jakis inny? Jakie polecacie w ogóle kosmetyki dla przyszłych mam? Jakieś fajne i nie mega drogie balsamy do ciała, kremy do twarzy itp?
Mokka,madlen witamy cieplutko
Ja właśnie wróciłam do domku, weekend na świeżym powietrzu, relaksik
Samopoczucie bez zmian, czyli lekkie mulenie w aucie, senność, szybkie zmęczenie i wciąż wrażliwe piersi a wtorkowa wizyta coraz blizeeeeej jupiiii -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny,
Mowilyscie już w pracy o ciąży? Mi lekarz w piątek dał zaświadczenie i kazał powiedzieć. Mam umowę na czas nieokreślony, zwolnić mnie chyba nie mogą.. Ale jakoś się boję powiedzieć
Rodzicom i znajomym zaczynamy mówić od piątku dopiero.
Ja powiedziałam, jak tylko zarodek pojawił się na USG. Zaświadczenie donoszę jutro, bo byłam na tygodniowym zwolnieniu. Moi szefowie to dwójka facetów i zachowują się naprawdę fenomenalnie. Jestem dopieszczona i spokojna.Magdaa21 lubi tę wiadomość
Serducho 16.04.
PCOS.Teratozoospermia
Starania od 8.2017
3.04.18 hcg 15dpo 855
6.04.18 beta hcg 2931
-
agniecha2101 wrote:Kochana a skąd dokładnie jesteś? W końcu moje strony widzę
Ja oczywiście też jak najbardziej polecam podlasie i mazury i Wigierskie pierogi MniamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 20:39
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny witajcie,
Mogę sie przyłaczyć?
przyznam, że bardzo się boję zapeszyć i być tu z Wami szczególnie że w styczniu poroniłam . Teraz to moja trzecia ciąża. Mam już 12-letniego synka.
Dwie kreski na teście 18 kwietnia w dniu spodziewanej @, i ogromne zaskoczenie ponieważ 11 kwietnia (9dpo) wyszedł niezaprzeczalnie negatywny. Potem brak objawów nadchodzącego okresu i zrobiony z ciekawości i dla zabawy test owulacyjny. wynik pozytywny. i wtedy dopiero ciążowy. kompletny szok
U lekarza jeszcze nie byłam.
Daniela dziękuje za motywację
Przyjmiecie mnie?
Jagodagoi, Violet Flower, agniecha2101, Magdaa21, Karmelkovaa, Lotopałanka, Lilly_Ana, Azzurra lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc