Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PatkaPatka wrote:Hej kochane ;* Trochę mnie nie było.
Pojutrze wizyta
Mam pytanie, może któraś z Was wie:
Mam umowę na czas określony do października, to będzie 33 miesiące jak jestem zatrudniona w tej firmie, czy w związku z tym muszą mi przedłużyć umowę na czas nieokreślony czy w związku z tym, że jestem w ciąży mogą przedłużyć ją tylko do dnia porodu?
mogą przedłużyć a czas do dnia porodu (ja tak miałam w pierwszej ciazy) lub na czas nieokreślony. jak pracujesz dobrze, masz dobre stsunki z szefami to powinni ci przedłużyć najlepiej pogadać z kadrowa lub z szefamiM.Ż. -
PatkaPatka wrote:Dziękuję za odpowiedź
A z innej mańki, dalej nie mam żadnych objawów, nie mam zachcianek, nie jest mi niedobrze, nie bolą mnie piersi, no poza nieco zwiększona sennością dosłownie nic, nie czuje się w ogóle jakbym była w ciąży. Coś może być nie tak?
Do mnie to przyszło tak z dnia na dzień, także moim zdaniem tylko się cieszyc, że póki co nie masz jakiś dokuczających objawów :-* każda ciąża jest inna i każda z Nas inaczej ja przeżywa :-* nie ma się co martwic:-* mi dzisiaj koleżanka pisała, a jest już pod koniec 12tyg że wymiotuje całymi dniami, to dopiero masakra ...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
M.Ż. wrote:mogą przedłużyć a czas do dnia porodu (ja tak miałam w pierwszej ciazy) lub na czas nieokreślony. jak pracujesz dobrze, masz dobre stsunki z szefami to powinni ci przedłużyć najlepiej pogadać z kadrowa lub z szefami
Ostatnio dostałam awans i od razu ciąża. Myślę, że nikt przychylnie na to nie spojrzy. -
PatkaPatka wrote:Dziękuję za odpowiedź
A z innej mańki, dalej nie mam żadnych objawów, nie mam zachcianek, nie jest mi niedobrze, nie bolą mnie piersi, no poza nieco zwiększona sennością dosłownie nic, nie czuje się w ogóle jakbym była w ciąży. Coś może być nie tak? -
Vivanilko,
przeczytałam tamten wątek i myślę, że trochę surowo oceniasz dziewczyny. Nie obrażaj się na nie, nie chciały źle.
Przecież ja też kilka dni temu pisałam Ci, że wg mnie beta przyrasta zbyt wolno. Teraz okazuje się, że lekarka, badając Twoją macicę, oceniła ją na 7 tydzień, a Ty piszesz, że miałaś późną owulację.
Myślę, że jasność sytuacji będziesz mieć w przyszłym tygodniu po badaniu USG. Z całego serca życzę Ci, byś przekazała nam w przyszły poniedziałek same dobre nowiny
Phnappy, frezyjciada, mi88, nenusia, Nat90, reset lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Violet Flower wrote:Karolinaa889, Lilly_Ana gratuluję Wam udanych wizyt! Oby tak dalej, niech Wasze Maluszki zdrowo rosną
Karmelkovaa wpadłam taka głodna do domu, nadrabiam, a tutaj Twój post i fasolce i chlebku orkiszowym...wpadłabym do Ciebie z miłą chęcią na obiad
Vivaniika, powiem Ci brzydko, "olej" te staraczki i siedź tu z nami Po co masz się dołować czyimś zawistnym myśleniem Ten wątek jest tak mega pozytywny, codziennie same dobre wieści, że ja mocno wierzę że i u Ciebie wszystko będzie dobrze. Inaczej nawet nie myśl! :*
Ja dziewczyny zrobiłam sobie jeszcze dziś betę kontrolnie po tygodniu i nie wiem co myśleć. Kalkulator belly jakoś nie oznacza mi drugiego wyniku na wykresie(nie wiem czemu), a na innym jak popatrzyłam to mi wyliczył przyrost poniżej normy. A mi się wydaje, że chyba nie jest zły. Co myślicie? Poniżej moje wyniki:
16.04 (poniedziałek): 948,80 mIU/ml
23.04 (poniedziałek): 13580,00 mIU/ml
WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTORE DZIS MIALY TAKIE DOBRE WIESCI NA USG BARDZO GRATULUJĘ!!!Violet Flower, agniecha2101, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
1 dzień bez czytania forum i tyle radosnych wiadomości !
Cieszę się dziewczyny że już tyle wiecie o swoich fasolka, ja jutro idę dopiero na pierwszą wizytę, bety jeszcze nie robiłam.
Czy pierwsze usg jest przez brzuch ? Jakie pierwsze badania miałyście zlecone po 1 wizycie ?Lilly_Ana lubi tę wiadomość
-
Hej Ale kiepska noc za mną. Najpierw nie mogłam zasnąć przez mdłości, później miałam lekki sen i się kilka razy budziłam Chyba muszę powoli ograniczać drzemki w dzień,może w nocy będę lepiej spała...
Madlen u mnie gin dopiero ok 12-13 tyg zaczyna robić przez brzuszek
marrakech2708, _Jagoda_, mindusia87, giovanedonore kciuki za wizyty
Dziewczyny jak którąś pominęłam z danymi na 1 stronę to piszcieMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny życzę Wszystkim udanych wizyt i samych dobrych wiadomości
Patka ja też ostatnio gorzej śpię, i to nawet wtedy kiedy nie ma drzemki. Chyba taki nasz urokMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Obudziłam się z ogromnym bólem piersi do tego są strasznie napięte co już robi się coraz mniej przyjemne. Nawet nie mogę ich porządnie pokremowac bo jest to tak nie przyjemne. Mam wrażenie że z dnia na dzień są coraz większe. Tak pozatym to dzis już dopadł mnie strach, to już jutro... Pierwsza wizyta
Wszystkim dziś wizytującym życzę świetnych wiadomości. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:51
Madlen_:) lubi tę wiadomość
-
Hej, ja dziś po dużej ilości spuszczonej krwi:p - miałam robione pierwsze badania w ciąży
Dziewczyny, nie ma co się porównywać, schizowac z przyrostem bety itd. Każda z nas jest inna, każda inaczej przechodzi ciążę. Każda będzie miała inne objawy na danym etapie.
Ale będzie dobrze - musiM.Ż., agniecha2101, Violet Flower, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Hej dziewczyny. Obudziłam się z ogromnym bólem piersi do tego są strasznie napięte co już robi się coraz mniej przyjemne. Nawet nie mogę ich porządnie pokremowac bo jest to tak nie przyjemne. Mam wrażenie że z dnia na dzień są coraz większe. Tak pozatym to dzis już dopadł mnie strach, to już jutro... Pierwsza wizyta
Wszystkim dziś wizytującym życzę świetnych wiadomości. Trzymam kciuki
Dip88 ja mam na odwrót czuję strach bo nic nie czuje - żadnego bólu piersi, nic... a dziś pierwsza wizyta i od rana się denerwuję że cos nie tak ...
Paula222 dzięki za info o usg
Mam nadzieję że napiszę wieczorkiem "potwierdzony" termin poroduPaula222 lubi tę wiadomość
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hej.@PatkaPatka To jest tak, że w październiku możesz wystąpić o przedłużenie umowy. Wtedy,jako że już mijają 33 m-ce przedłużą ci na czas nieokreślony. Ale może być też tak, że jeżeli się nie zgodzą to umowa wygasa ale ty zachowujesz wszystkie świadczenia - tzn przejmuje cię ZUS i on wypłaca pieniądze co miesiąc. I do porodu i na macieżyńskim
-
PatkaPatka wrote:Obawiam się właśnie, że nie będą chcieli.
Ostatnio dostałam awans i od razu ciąża. Myślę, że nikt przychylnie na to nie spojrzy.
kochana nie koniecznie muszą się źle patrzeć. To już kwestia podejścia do pracownika. Najlepiej porozmawiać, jak po porodzie masz zamiar wrócić do pracy to chyba nie widzę powodów by Ci umowy nie przedłużać.M.Ż.