Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
_Jagoda_ wrote:Dziś wizyta, trzymajcie proszę kciuki, choć to dopiero początek 6 tygodnia i nie wiele lekarz będzie w stanie mi powiedzieć, ale może choć trochę mnie uspokoi.
Czy Wam też już widać brzuch??
Ja ogólnie mam brzuszek bo trochę kg na plusieCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
_Jagoda_ wrote:Cześć dziewczyny!
Czy Wam też już widać brzuch?? Ja nie wiem czy ja przytyłam w ciągu tych dwóch tygodni czy co? Jem normalnie, nie jakies podwójne porcje. Nie miałam idealnego kaloryfera i sześciopaku- ale też brzuch mi nie odstawał i był w miarę płaski, a teraz wystaje i to sporo! Albo to ogranizm gromadzi wodę, bo pije spore ilości, albo nie wiem. Pewnie każdy organizm jest inny - i u jednej będzie płaski brzusio do 4 miesiąca, a innych wybrzuszy już wcześniej.
U mnie brzuch jest taki.. napięty Też zawsze był płaściutki a teraz jak mały balonik który zaczyna się napełniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:23
-
Azzurra wrote:W ciąży nie ma głupich pytań. Szkoda, że nie wszyscy to rozumieją.
Magic, polubiłam za " piękną mamusię", nie ma to jak komplement z rana;)
Kochana bo my wszystkie piękne jesteśmy I jeszcze doświadczamy cudu właśnie
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny ja też mam "głupie" pytanie, ale czy te tygodnie ciąży, które macie w suwaczkach to są te od lekarza, czy same sobie wyliczyłyście ? Jeżeli same to Liczycie od 1 dnia ostatniej miesiączki tak?
<zawstydzona niewiedzą>
Tak, ja na razie ustawiłam wedle 1 dnia miesiączki, w czwartek dowiem się od lekarza i pewnie zmienięMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
MagicCherryCupcake wrote:Tak, ja na razie ustawiłam wedle 1 dnia miesiączki, w czwartek dowiem się od lekarza i pewnie zmienię
MagicCherryCupcake dzięki ja wizyte mam już dziś, więc poczekam i ustawię po
UWIELBIAM TWÓJ NICKMagicCherryCupcake, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny ja też mam "głupie" pytanie, ale czy te tygodnie ciąży, które macie w suwaczkach to są te od lekarza, czy same sobie wyliczyłyście ? Jeżeli same to Liczycie od 1 dnia ostatniej miesiączki tak?
<zawstydzona niewiedzą>Madlen_:) lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Ja np. jak miałam ciążę obumarła to nie czułam tego.. żadnych plamien, objawy te same. A w ciąży czulam sie jeszcze jakieś 2tyg po zabiegu ze wzgledu na bete pewnie.. wiec to nie jest tak z dnia na dzień wszystko..
Jagoda trzymam kciuki! Też idę w 6tyg równo dla reszty dziewczyb też również mocne kciuki! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:47
-
MagicCherryCupcake wrote:A ja Twój Bardzo lubiłam tą bajkę
Trzymam kciuki za wizytę, o której masz? Ja do czwartu chyba zwariuję
Wizytę mam o 15:00, obawiam się że może jeszcze nic nie wyjść na usg, ze względu na moje długie cykle.
A najgorsze jest to.... że mąż miesiąc temu kupil nam wycieczkę do Wloch na 27.05 - samolotem - pewnie nie będę mogła lecieć... Wiecie coś na ten temat? Ktoras z Was latała w I trymestrze ciąży?
Wiśniowa Babeczko () - do czwartku już niedaleko...
Lilly_Ana 7 tydzień - już możesz sluchac serduszka to musi być cudowne uczucie
Ja nawet nie wiem kiedy mialam owulację, bo nie robilam pomiarow temp, testów owulacyjnych ani nie mialam objawów owu - mam długie cykle więc nigdy nie wiem na 100% kiedy mam o.
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Madlen_:) wrote:Wizytę mam o 15:00, obawiam się że może jeszcze nic nie wyjść na usg, ze względu na moje długie cykle.
A najgorsze jest to.... że mąż miesiąc temu kupil nam wycieczkę do Wloch na 27.05 - samolotem - pewnie nie będę mogła lecieć... Wiecie coś na ten temat? Ktoras z Was latała w I trymestrze ciąży?
Wiśniowa Babeczko () - do czwartku już niedaleko...
Lilly_Ana 7 tydzień - już możesz sluchac serduszka to musi być cudowne uczucie
Ja nawet nie wiem kiedy mialam owulację, bo nie robilam pomiarow temp, testów owulacyjnych ani nie mialam objawów owu - mam długie cykle więc nigdy nie wiem na 100% kiedy mam o.
Mamaginekolog pisała na temat lotów w ciąży i z tego co pamiętam Dibolek tez leciMadlen_:) lubi tę wiadomość
-
Hej Babeczki,
to straszne być tak od rana zmęczonym człowiekiem. Zawiozłam dzieci do przedszkola i ledwo dowlokłam się z powrotem. A najgorsze, że mam chętkę na śmieciowe żarcie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na kolejne dobre wieści.
s1985, co u Ciebie? Nie miałaś wczoraj do lekarza jechać? Pokręciłam cos?
U mnie poronienie zatrzymane w żaden sposób się nie objawiało Mdłości trzymały mnie jeszcze bardzo długo.
Inaa, kurcze, bądź kobieto dobrej myśli, nie wstawiaj się sama w szablon, może ta ciąża jest zupełnie inna, a wszystko jest ok/ Spróbuj nie zamartwiać się na zapas. Ja tam trzymam kciuki za Ciebie.
Sama jestem pełna obaw i myślę, że w czwartek serce wyskoczy mi z piersi, ale staram się odpychać złe myśli.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Ja we wrześniu 2016 przywiozłam z wakacji pierworodną, nawet o tym nie wiedząc. Pomijając fakt lotu, to uprawiałam sporty wodne, nie wspominając o mało higienicznym i oszczędzającym trybie życia. Będąc w 5 tygodniu byłam jeszcze w Bieszczadach. Także Madlen, pogadaj z lekarzem i wydaje mi się że spokojnie będziesz mogła lecieć. Włochy kocham, i bardzo Ci zazdroszczę, swoją drogą.
A jeśli chodzi o suwaki, to ja ustawiłam biorąc termin z ostatniej miesiączki. W ogóle to zauważyłam, że różne internetowe kalkulatory wskazują mi różne daty porodu. Rozstrzał od 26 do 30! nie mogę tego pojąć, wydaje mi się że wszystkimi powinna rządzić ta sama matematyka, ale widocznie tak nie jest;)Madlen_:) lubi tę wiadomość