X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Azzurra, na to liczę, do tej pory brzuch wyskakiwał mi bardzo późno, ale każda ciąża osłabia mięśnie, więc nie wiem...
    To też fakt z tymi kolejnymi ciążami ( że widać wcześniej) ale wydaje mi się że nie będzie widać aż tak. Choć pewnie to zależy od figury i ogólnych predyspozycji. Ja to się w ogóle zastanawiam, jak moje ciało zniesie kolejna ciążę w tak krótkim czasi e:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Hej Babeczki,

to straszne być tak od rana zmęczonym człowiekiem. Zawiozłam dzieci do przedszkola i ledwo dowlokłam się z powrotem. A najgorsze, że mam chętkę na śmieciowe żarcie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na kolejne dobre wieści.

s1985, co u Ciebie? Nie miałaś wczoraj do lekarza jechać? Pokręciłam cos?

U mnie poronienie zatrzymane w żaden sposób się nie objawiało :( Mdłości trzymały mnie jeszcze bardzo długo.

Inaa, kurcze, bądź kobieto dobrej myśli, nie wstawiaj się sama w szablon, może ta ciąża jest zupełnie inna, a wszystko jest ok/ Spróbuj nie zamartwiać się na zapas. Ja tam trzymam kciuki za Ciebie.
    Sama jestem pełna obaw i myślę, że w czwartek serce wyskoczy mi z piersi, ale staram się odpychać złe myśli.
    hejka tam wczoraj miałam wizyte na ip jest pecherzyk i pecherzyk zółtkowy wiec jak narazie czekam

Magdaa21, futuremama, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    To też fakt z tymi kolejnymi ciążami ( że widać wcześniej) ale wydaje mi się że nie będzie widać aż tak. Choć pewnie to zależy od figury i ogólnych predyspozycji. Ja to się w ogóle zastanawiam, jak moje ciało zniesie kolejna ciążę w tak krótkim czasi e:/

Azurra, ja zaszłam w drugą ciążę, mając ośmiomiesięcznego synka. Widoczny brzuch pojawił mi się po połowie ciąży i do końca ciąży był mały. Przytyłam 4 kg. Myślę, że ten krótki odstęp między ciążami trochę mi szyjkę osłabił i od 31 tc leżałam. Donosiłam do skończonego 37 tc. Wcześniej syna też urodziłam w 37tc. I z tym leżeniem to byłam zależna od innych, bo jednak małe dziecko miałam w domu i ciężko mi było się nim zajmować.

Podejrzewam, że teraz, zakładając pomyślny scenariusz, też urodzę przed terminem.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    hejka tam wczoraj miałam wizyte na ip jest pecherzyk i pecherzyk zółtkowy wiec jak narazie czekam

Aaa, to dobrze pamiętałam. Czyli teraz czekanie na maluszka, oby się pojawił. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Aaa, to dobrze pamiętałam. Czyli teraz czekanie na maluszka, oby się pojawił. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza?
    u swojego mam 9 maja , ale u drugiego mam teraz w czwartek :) z samego rana 8:20

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:

s1985 powiedz mi proszę 5tc+6 to wg ostatniej miesiączki czy owu? :)

vcvau8q.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    s1985 powiedz mi proszę 5tc+6 to wg ostatniej miesiączki czy owu? :)
    od owu, według om 6t2d

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Wizytę mam o 15:00, obawiam się że może jeszcze nic nie wyjść na usg, ze względu na moje długie cykle.

A najgorsze jest to.... że mąż miesiąc temu kupil nam wycieczkę do Wloch na 27.05 - samolotem - pewnie nie będę mogła lecieć... Wiecie coś na ten temat? Ktoras z Was latała w I trymestrze ciąży?

Wiśniowa Babeczko (:P) - do czwartku już niedaleko...

Lilly_Ana 7 tydzień - już możesz sluchac serduszka <3 to musi być cudowne uczucie

Ja nawet nie wiem kiedy mialam owulację, bo nie robilam pomiarow temp, testów owulacyjnych ani nie mialam objawów owu - mam długie cykle więc nigdy nie wiem na 100% kiedy mam o.

ja lece 2 maja.... bede w 10 tyg. lekarz powiedzial ze jak nie ma komplikacji to lot bezpieczny

Madlen_:) lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    ja lece 2 maja.... bede w 10 tyg. lekarz powiedzial ze jak nie ma komplikacji to lot bezpieczny
    mkgk 3mam kciuki za szczęśliwy lot i podróż , daj znać jak wrócisz jak samopoczucie podczas lotu i po.

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że powinno się zawsze liczyć od miesiączki bo lekarze tak obliczaja poród, a jak któraś z nas ma suwaczek wg owulacji to trochę lipa bo są różnice :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja według OM mam teraz 10 tydzień a wg USG 8 dopiero...:/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja mam suwaczek wg OM. Po wizycie u lekarza zmienię na datę wg usg.
    Co do latania samolotem - myślę, ze 1 trymestr jest pod tym względem ok. Najgorszy jest 3. Bo często trzeba mieć po 30-tym tc zaświadczenie od lekarza, że z ciąża ok i możesz latać.

Kciuki za dzisiejszą wizytę :)

Inaa jeśli masz możliwość i tak bardzo się niepokoisz może nie czekaj z wizytą do poniedziałku. Może ten brak objawów tylko przejściowy i zaraz ból piersi wróci. Głowa do góry ! :)

s1985 trzymam kciuki za czwartkową wizytę :) oby był piękny zarodek :)

U mnie chyba początki mdłości, których tak się nie mogłam doczekać, a teraz żałuję. Tylko ogórki kiszone mi wchodzą i herbata imbirowa... No i piersi mnie bardzo dziś w nocy bolały, a teraz rano przeszło.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko bije <3

Lotopałanka, agulineczka, Daniela, Madlen_:), marrakech2708, futuremama, Magdaa21, Azzurra, mindusia87, TaPaT, agniecha2101, s1985, MagicCherryCupcake, Violet Flower, Dip88, M.Ż., bondzik007, SAINT90, Kai, inaa, inaa, Malutka_94, Lilly_Ana, Aguś 90, joasia8966 lubią tę wiadomość

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Azurra, ja zaszłam w drugą ciążę, mając ośmiomiesięcznego synka. Widoczny brzuch pojawił mi się po połowie ciąży i do końca ciąży był mały. Przytyłam 4 kg. Myślę, że ten krótki odstęp między ciążami trochę mi szyjkę osłabił i od 31 tc leżałam. Donosiłam do skończonego 37 tc. Wcześniej syna też urodziłam w 37tc. I z tym leżeniem to byłam zależna od innych, bo jednak małe dziecko miałam w domu i ciężko mi było się nim zajmować.

Podejrzewam, że teraz, zakładając pomyślny scenariusz, też urodzę przed terminem.

No właśnie to,czego ja się najbardziej boję w tej ciąży to konieczność leżenia. Jesteśmy z mężem zupełnie sami, tj. jego rodzice to już starsi ludzie mieszkający kilkaset km od nas a moja mama pracuje za granicą więc też w razie czego nie pomoże. Mąż co prawda w domu pracuje, ale to on dźwiga domowy budżet i co tu dużo mówić- nie bardzo chciałabym go angażować do roli niani full time. Oczywiście w razie potrzeby pomoże, ale jednak gdybym musiała leżeć to jesteśmy zdani na pomoc płatna. Zresztą po porodzie i tak nas to czeka:/
    Eh, jak o tym myślę to aż mi się płakać chce, bez kitu:(

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Madzikj Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg i moje Maleństwo ma już 1.9 cm według @ powinno być 7+5 a jest 8+3 czyli rośnie w zawrotnym tępie:) ale mam też jakiś dodatkowy pecherzyk 6 mm nie wiadomo co to do końca czy któraś z Was też tak miała?

agulineczka, futuremama, Lotopałanka, Azzurra, TaPaT, agniecha2101, MagicCherryCupcake, Violet Flower, Dip88, bondzik007, SAINT90, inaa, Malutka_94, Aguś 90 lubią tę wiadomość

p19udqk34obstxxh.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganieszka piękne wiesci :)!!!

S1985, No to teraz utrzymuj pozytywne myślenie i lada moment bedzie maluszek :)

Jagoda, moj brzuch tez wydęło,moze nie był mega płaski ale jakoś mocno widoczny tez nie, a teraz jak mam jakaś bardziej przylegająca bluzkę to jest zarysowany bębenek ;)

Violetflower, ja dzisiaj nie umiałam śniadania przełknąć,normalnie mi stawało w gardle i mielilam bułkę chyba z 15minut. Dałam sobie spokoj w połowie, bo mi wszystko podchodziło do gardła:/ w aucie to samo. Teraz juz lżej :)

s1985, Violet Flower lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikj wrote:
    Byłam dziś na usg i moje Maleństwo ma już 1.9 cm według @ powinno być 7+5 a jest 8+3 czyli rośnie w zawrotnym tępie:) ale mam też jakiś dodatkowy pecherzyk 6 mm nie wiadomo co to do końca czy któraś z Was też tak miała?

Madzik gratulacje ! A czy lekarz wykluczył ciążę bliźniaczą ?

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Madzikj Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Nie to nie jest ciąża bliźniacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:49

p19udqk34obstxxh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ja według OM mam teraz 10 tydzień a wg USG 8 dopiero...:/
    Spoko moja szwagierka miała też 2 tyg różnicy i wszystko die nadrobilo :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    No właśnie to,czego ja się najbardziej boję w tej ciąży to konieczność leżenia. Jesteśmy z mężem zupełnie sami, tj. jego rodzice to już starsi ludzie mieszkający kilkaset km od nas a moja mama pracuje za granicą więc też w razie czego nie pomoże. Mąż co prawda w domu pracuje, ale to on dźwiga domowy budżet i co tu dużo mówić- nie bardzo chciałabym go angażować do roli niani full time. Oczywiście w razie potrzeby pomoże, ale jednak gdybym musiała leżeć to jesteśmy zdani na pomoc płatna. Zresztą po porodzie i tak nas to czeka:/
    Eh, jak o tym myślę to aż mi się płakać chce, bez kitu:(

Azzurra , odgoń te przygnębiające myśli i ciesz się maleństwem w Twoim brzuchu. To zrozumiałe że masz obawy, tym bardziej ze nie możecie mieć blisko rodziców, ale po porodzie na pewno wszystko sie ułoży. Zawsze sie znajdzie jakaś ciocia, kuzynka, koleżanka do pomocy, Głowa do góry!

Azzurra lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ