Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, dziękuję za dobre słowo. Niestety, ale jeśli chodzi o nas to tylko pomoc odpłatna wchodzi w grę. Zresztą decydując się na drugie dziecko wiedzieliśmy o tym. Ja tylko boję się konieczności leżenia w ciąży w szpitalu, bo szkoda mi będzie mojej córeczki;( modlę się, żeby ta ciąża była w połowie tak lajtowa jak poprzednia- do porodu śmigalam, pracowałam do 8 miesiąca.
    Przepraszam dziewczyny za te żale, ale też nikomu nie mam się za bardzo wygadać.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja już po wizycie. Nie bede sie rozpisywała bo nie ma za bardzo o czym.
    Normalna wizyta i zbieranie wywiadu w celu wypełnienia papierów ciążowych.
    Badanie na leżance bez USG.Jade w tym tyg z mężem do Niemiec tam zrobie prywatnie USG. Także odezwe sie dopiero i dam znać jak będe po usg i będe wiedzieć coś więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 13:07

agniecha2101, Violet Flower, futuremama lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh walka z nasz słuzba zdrowia to jak walka z wiatrakami;/ , własnie umawiam wizyty do specjalistów ( hematolog, immunolog)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Madlen, dziękuję za dobre słowo. Niestety, ale jeśli chodzi o nas to tylko pomoc odpłatna wchodzi w grę. Zresztą decydując się na drugie dziecko wiedzieliśmy o tym. Ja tylko boję się konieczności leżenia w ciąży w szpitalu, bo szkoda mi będzie mojej córeczki;( modlę się, żeby ta ciąża była w połowie tak lajtowa jak poprzednia- do porodu śmigalam, pracowałam do 8 miesiąca.
    Przepraszam dziewczyny za te żale, ale też nikomu nie mam się za bardzo wygadać.

Spokojnie, nie masz powodow aby teraz zamartwiać sie potencjalnym biegiem wydarzeń :) moze byc konieczność leżenia, a moze jej nie byc :) nie psuj sobie radości i szczęścia snuciem czarnych scenariuszy <3 jesli sie okaże, ze trzeba leżeć, ze trzeba płatna nianie itd.to wtedy sie tym zajmiesz. Teraz ciesz sie tym co jest i jak jest!
    Od tego tu jesteśmy zeby sie wyżalić i wspierać :)

Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj pobolewa w krzyżu i lekko jajnik. Nie wiem czy poczekać do wizyty w czwartek czy gdzieś się umówić jeszcze dzisiaj..

vcvau8q.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Kochane dzięki za otuchę, ale w poprzednich ciążach niestety tak było - przestały boleć- przestało bić serduszko. Dziwnym trafem moje ciało nie pozbywa się ciąż i są te poronienia zatrzymane wiec nie moge pocieszyc sie tym ze nie krwawię, plamię :(

Nie chciałam ostatnio zabiegu i chodziłam jeszcze 5 tyg z obumarłą ciążą... ale niestety nie udało sie i znowu musieli mnie łyżeczkować

Teraz dotrwałaś dalej, i może to jedyny powód dla którego przestały boleć? Nie porównuj tej ciąży do poprzednich bo każda jest inna. U mnie praktycznie zero objawów, a wyleciało że mnie trochę krwi. To dopiero stres. Nawet nie wiem czy ta dzidzia tam jeszcze jest. Ale bardzo staram się wierzyć, że jest, cała i zdrowa.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    A mnie dzisiaj pobolewa w krzyżu i lekko jajnik. Nie wiem czy poczekać do wizyty w czwartek czy gdzieś się umówić jeszcze dzisiaj..

Ja czekam do czwartku mimo krótkiego krwawienia które się pojawiło. Chyba że coś się bardziej pokomplikuje to dzwonię do lekarza i jadę jak będzie trzeba.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ehh walka z nasz słuzba zdrowia to jak walka z wiatrakami;/ , własnie umawiam wizyty do specjalistów ( hematolog, immunolog)
    Uwierz mi, że są kraje, gdzie jest jeszcze gorzej ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Ehhh ja już po wizycie. Nie bede sie rozpisywała bo nie ma za bardzo o czym.
    Normalna wizyta i zbieranie wywiadu w celu wypełnienia papierów ciążowych.
    Badanie na leżance bez USG.Jade w tym tyg z mężem do Niemiec tam zrobie prywatnie USG. Także odezwe sie dopiero i dam znać jak będe po usg i będe wiedzieć coś więcej

Masakra... Jak tak można. Przecież trzeba sprawdzić czy wszystko jest w porzadku. Sama zaczynam się zastanawiać czy mnie jutro też nie załatwia tak jak ciebie. Wtedy jak coś też muszę umówić się prywatnie gdzieś tu albo w Belgii bo przy granicy mieszkam. I znowu będzie czekanie...

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj pisalam ze ledwo zyje, wymiotowalam pierwszy raz rowniez wieczorem, wiec dzis zapobiegawczo postanowilam popracowac z domu. I co: oczywiscie mdlosci byly duzo lzejsze niz na co dzien, zjadlam sniadanie ktore sie przyjelo.
    Oczywiscie teraz martwie sie czemu mnie nie mdli ;) chyba nie dogodzisz ;)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj też mdliło cały dzień i czułam się okropnie, ale na szczęście miałam wolne, dzisiaj już o niebo lepiej, chociaż pojechałam z dziećmi na basen i to raczej mój ostatni raz,bo ten basenowy zapach był okropny, zaczął mnie brzuch boleć i ogólnie słabo mi było... A zaraz zbieram się na wywiadówke i potem leżakowanie :-*

Umówiłam się na NFZ w piątek na wizytę, ciekawa jestem co to będzie, ale zobaczymy :-) może dostanę przynajmniej jakieś skierowania na badania, a u Nas w Medikorze teraz otworzyli taka opiekę nad kobietami w ciąży, wizyty normalnie na NFZ co 3-4 tyg, nie wiem jak z USG, ale zobaczymy. Najwyżej będę chodzic i do swojego prywatnie i do tego medikoru.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem smutna :(

Macica prawidłowo powiększona, ale nie było widać jeszcze pęcherzyka , jutro idę na betę - jeżeli będzie zbyt niska to podejrzenie ciąży pozamacicznej :( i cała radość prysła ....

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Masakra... Jak tak można. Przecież trzeba sprawdzić czy wszystko jest w porzadku. Sama zaczynam się zastanawiać czy mnie jutro też nie załatwia tak jak ciebie. Wtedy jak coś też muszę umówić się prywatnie gdzieś tu albo w Belgii bo przy granicy mieszkam. I znowu będzie czekanie...

Tutaj w danii usg w ciąży wykonują tylko w szpitalach. Te papiery co dzisiaj tam wypełniały przesyłają dopiero do szpitala i szpital ustala termin na kiedy mi zrobią USG. Wiem powalone ale tak tutaj mają. Dobrze że do Flensburga mam tylko 45 min drogi pojadę w czw albo pt z mężem i zrobie usg bo już też chce wiedzieć co i jak

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Tutaj w danii usg w ciąży wykonują tylko w szpitalach. Te papiery co dzisiaj tam wypełniały przesyłają dopiero do szpitala i szpital ustala termin na kiedy mi zrobią USG. Wiem powalone ale tak tutaj mają. Dobrze że do Flensburga mam tylko 45 min drogi pojadę w czw albo pt z mężem i zrobie usg bo już też chce wiedzieć co i jak

Tu położne mają usg. Więc jestem dobrej myśli :P Jednak czasami co Polska to Polska. Szczerze to gdybym miała możliwość to bym z miłą chęcią spędziła ciążę i poród w Pl.

mindusia87, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 Ja dopiero położną mam tutaj przydzieloną ok 14-15 tc z tego co czytałam. Przyjeżdza do mnie do domu wykonuje mi na miejscu wszystkie badania no o tyle dobrze że ja nie muszę nigdzie jeździć. Usg jedynie mam wykonywane tutaj w szpitalu przez lekarza. W Niemczech jak miałam ciąże prowadzoną z synkiem to tam prowadzenie ciąży bardzo zbliżone do tego w Polsce. A tutaj w Danii całkowicie inne podejście do ciąży itp. Szok

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Macica prawidłowo powiększona, ale nie było widać jeszcze pęcherzyka , jutro idę na betę - jeżeli będzie zbyt niska to podejrzenie ciąży pozamacicznej :( i cała radość prysła ....

Nic się nie martw! Wszystko pewnie jest dobrze. A który masz tydzień według OM?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

A który Tc jesteś?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie który bo nie wiem kiedy była owu - mam długie, nieregularne cykle. Mogła być w 20dc , czyli 08.04.... tak bardzo się boję :(

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic....jutro zrobię betę bedzie jaśniejsza sytuacja

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic....jutro zrobię betę bedzie jaśniejsza sytuacja

Madlen mimo wszystko mocno trzymam kciuki za dobre wiesci jutro!

Madlen_:) lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ