X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, dziękuję za dobre słowo. Niestety, ale jeśli chodzi o nas to tylko pomoc odpłatna wchodzi w grę. Zresztą decydując się na drugie dziecko wiedzieliśmy o tym. Ja tylko boję się konieczności leżenia w ciąży w szpitalu, bo szkoda mi będzie mojej córeczki;( modlę się, żeby ta ciąża była w połowie tak lajtowa jak poprzednia- do porodu śmigalam, pracowałam do 8 miesiąca.
    Przepraszam dziewczyny za te żale, ale też nikomu nie mam się za bardzo wygadać.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja już po wizycie. Nie bede sie rozpisywała bo nie ma za bardzo o czym.
    Normalna wizyta i zbieranie wywiadu w celu wypełnienia papierów ciążowych.
    Badanie na leżance bez USG.Jade w tym tyg z mężem do Niemiec tam zrobie prywatnie USG. Także odezwe sie dopiero i dam znać jak będe po usg i będe wiedzieć coś więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 13:07

agniecha2101, Violet Flower, futuremama lubią tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh walka z nasz słuzba zdrowia to jak walka z wiatrakami;/ , własnie umawiam wizyty do specjalistów ( hematolog, immunolog)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Madlen, dziękuję za dobre słowo. Niestety, ale jeśli chodzi o nas to tylko pomoc odpłatna wchodzi w grę. Zresztą decydując się na drugie dziecko wiedzieliśmy o tym. Ja tylko boję się konieczności leżenia w ciąży w szpitalu, bo szkoda mi będzie mojej córeczki;( modlę się, żeby ta ciąża była w połowie tak lajtowa jak poprzednia- do porodu śmigalam, pracowałam do 8 miesiąca.
    Przepraszam dziewczyny za te żale, ale też nikomu nie mam się za bardzo wygadać.

Spokojnie, nie masz powodow aby teraz zamartwiać sie potencjalnym biegiem wydarzeń :) moze byc konieczność leżenia, a moze jej nie byc :) nie psuj sobie radości i szczęścia snuciem czarnych scenariuszy <3 jesli sie okaże, ze trzeba leżeć, ze trzeba płatna nianie itd.to wtedy sie tym zajmiesz. Teraz ciesz sie tym co jest i jak jest!
    Od tego tu jesteśmy zeby sie wyżalić i wspierać :)

Azzurra, agniecha2101 lubią tę wiadomość

a3pfhxv.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj pobolewa w krzyżu i lekko jajnik. Nie wiem czy poczekać do wizyty w czwartek czy gdzieś się umówić jeszcze dzisiaj..

vcvau8q.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Kochane dzięki za otuchę, ale w poprzednich ciążach niestety tak było - przestały boleć- przestało bić serduszko. Dziwnym trafem moje ciało nie pozbywa się ciąż i są te poronienia zatrzymane wiec nie moge pocieszyc sie tym ze nie krwawię, plamię :(

Nie chciałam ostatnio zabiegu i chodziłam jeszcze 5 tyg z obumarłą ciążą... ale niestety nie udało sie i znowu musieli mnie łyżeczkować

Teraz dotrwałaś dalej, i może to jedyny powód dla którego przestały boleć? Nie porównuj tej ciąży do poprzednich bo każda jest inna. U mnie praktycznie zero objawów, a wyleciało że mnie trochę krwi. To dopiero stres. Nawet nie wiem czy ta dzidzia tam jeszcze jest. Ale bardzo staram się wierzyć, że jest, cała i zdrowa.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    A mnie dzisiaj pobolewa w krzyżu i lekko jajnik. Nie wiem czy poczekać do wizyty w czwartek czy gdzieś się umówić jeszcze dzisiaj..

Ja czekam do czwartku mimo krótkiego krwawienia które się pojawiło. Chyba że coś się bardziej pokomplikuje to dzwonię do lekarza i jadę jak będzie trzeba.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ehh walka z nasz słuzba zdrowia to jak walka z wiatrakami;/ , własnie umawiam wizyty do specjalistów ( hematolog, immunolog)
    Uwierz mi, że są kraje, gdzie jest jeszcze gorzej ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Ehhh ja już po wizycie. Nie bede sie rozpisywała bo nie ma za bardzo o czym.
    Normalna wizyta i zbieranie wywiadu w celu wypełnienia papierów ciążowych.
    Badanie na leżance bez USG.Jade w tym tyg z mężem do Niemiec tam zrobie prywatnie USG. Także odezwe sie dopiero i dam znać jak będe po usg i będe wiedzieć coś więcej

Masakra... Jak tak można. Przecież trzeba sprawdzić czy wszystko jest w porzadku. Sama zaczynam się zastanawiać czy mnie jutro też nie załatwia tak jak ciebie. Wtedy jak coś też muszę umówić się prywatnie gdzieś tu albo w Belgii bo przy granicy mieszkam. I znowu będzie czekanie...

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj pisalam ze ledwo zyje, wymiotowalam pierwszy raz rowniez wieczorem, wiec dzis zapobiegawczo postanowilam popracowac z domu. I co: oczywiscie mdlosci byly duzo lzejsze niz na co dzien, zjadlam sniadanie ktore sie przyjelo.
    Oczywiscie teraz martwie sie czemu mnie nie mdli ;) chyba nie dogodzisz ;)

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj też mdliło cały dzień i czułam się okropnie, ale na szczęście miałam wolne, dzisiaj już o niebo lepiej, chociaż pojechałam z dziećmi na basen i to raczej mój ostatni raz,bo ten basenowy zapach był okropny, zaczął mnie brzuch boleć i ogólnie słabo mi było... A zaraz zbieram się na wywiadówke i potem leżakowanie :-*

Umówiłam się na NFZ w piątek na wizytę, ciekawa jestem co to będzie, ale zobaczymy :-) może dostanę przynajmniej jakieś skierowania na badania, a u Nas w Medikorze teraz otworzyli taka opiekę nad kobietami w ciąży, wizyty normalnie na NFZ co 3-4 tyg, nie wiem jak z USG, ale zobaczymy. Najwyżej będę chodzic i do swojego prywatnie i do tego medikoru.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie jestem smutna :(

Macica prawidłowo powiększona, ale nie było widać jeszcze pęcherzyka , jutro idę na betę - jeżeli będzie zbyt niska to podejrzenie ciąży pozamacicznej :( i cała radość prysła ....

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Masakra... Jak tak można. Przecież trzeba sprawdzić czy wszystko jest w porzadku. Sama zaczynam się zastanawiać czy mnie jutro też nie załatwia tak jak ciebie. Wtedy jak coś też muszę umówić się prywatnie gdzieś tu albo w Belgii bo przy granicy mieszkam. I znowu będzie czekanie...

Tutaj w danii usg w ciąży wykonują tylko w szpitalach. Te papiery co dzisiaj tam wypełniały przesyłają dopiero do szpitala i szpital ustala termin na kiedy mi zrobią USG. Wiem powalone ale tak tutaj mają. Dobrze że do Flensburga mam tylko 45 min drogi pojadę w czw albo pt z mężem i zrobie usg bo już też chce wiedzieć co i jak

Paula222 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    Tutaj w danii usg w ciąży wykonują tylko w szpitalach. Te papiery co dzisiaj tam wypełniały przesyłają dopiero do szpitala i szpital ustala termin na kiedy mi zrobią USG. Wiem powalone ale tak tutaj mają. Dobrze że do Flensburga mam tylko 45 min drogi pojadę w czw albo pt z mężem i zrobie usg bo już też chce wiedzieć co i jak

Tu położne mają usg. Więc jestem dobrej myśli :P Jednak czasami co Polska to Polska. Szczerze to gdybym miała możliwość to bym z miłą chęcią spędziła ciążę i poród w Pl.

mindusia87, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 Ja dopiero położną mam tutaj przydzieloną ok 14-15 tc z tego co czytałam. Przyjeżdza do mnie do domu wykonuje mi na miejscu wszystkie badania no o tyle dobrze że ja nie muszę nigdzie jeździć. Usg jedynie mam wykonywane tutaj w szpitalu przez lekarza. W Niemczech jak miałam ciąże prowadzoną z synkiem to tam prowadzenie ciąży bardzo zbliżone do tego w Polsce. A tutaj w Danii całkowicie inne podejście do ciąży itp. Szok

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • TaPaT Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Macica prawidłowo powiększona, ale nie było widać jeszcze pęcherzyka , jutro idę na betę - jeżeli będzie zbyt niska to podejrzenie ciąży pozamacicznej :( i cała radość prysła ....

Nic się nie martw! Wszystko pewnie jest dobrze. A który masz tydzień według OM?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

A który Tc jesteś?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie który bo nie wiem kiedy była owu - mam długie, nieregularne cykle. Mogła być w 20dc , czyli 08.04.... tak bardzo się boję :(

p19ucsqv2v28lj5j.png

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic....jutro zrobię betę bedzie jaśniejsza sytuacja

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • marrakech2708 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic....jutro zrobię betę bedzie jaśniejsza sytuacja

Madlen mimo wszystko mocno trzymam kciuki za dobre wiesci jutro!

Madlen_:) lubi tę wiadomość

a3pfhxv.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ