Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
marrakech2708 wrote:Kochana kciuki zaciśnięte! Daj znać
Inaa, rano miałam brak apetytu ale w ciagu dnia nadrabiam i krem z cukini zagryzalam sernikiem. Czyli sernik, potem zupa apo zupie znowu sernik. Czuje sie jak mały wieprz i leze do góry brzuchem, a ok 20 wizyta ! Będe sie czołgać chyba
u mnie w końcu wyraźny objaw - mdli mnie na samą myśl czy widok słodyczy, które normalnie kocham. Więc moja mina czytając o Twoim podwójnym serniku bezcenna
powodzenia na wizycie -
Daniela, możliwe ze zmęczenie tez daje sie we znaki w taki sposób, ja tez jak zrobie więcej rzeczy/dluzej jestem na nogach, to potem to odczuwam, choć jeszcze nie tak drastycznie
VioletFlower, czuje sie jakbym połknęła beczkę albo małego hipopotama! Liczę, ze krem z cukini szybciutko sie przetrawi i uczucie sytości minie. Aktualnie morświn pozdrawia z kanapy Haha domyślam sie, ze smaka to Ci nie narobiłam - Im sorry!
Dziekuje, zaczynam sie juz troche stresowacWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:31
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie.
Ciąża wewnątrzmaciczna, wszystko dobrze, dziś dokładnie 6 tydzeń - wg usg 6 tydz i 2 dni - czyli fasol nadrobił dwa dni. I co najważniejsze lekarz widział na usg serducho.
Jeszcze nie słuchałam ale jestem taka szczęśliwa!!!!
Kolejna wizyta za 3 tyg. 15.05, będzie zakładał kartę ciąży, mierzył, ważył pobierał cytologię. Mam już przyjść z kompletem badań HIV, toksoplazmoza, mocz, krew i gr krwi, której nie musze robić, bo byłam honorowym dawcą i znam swoją grupę. Zapisał mi też profilaktycznie luteinę 3x1 tab (chyba dopochowo).
Także napiszę ku pokrzepieniu, dziewczyny- można nie mieć objawów i wszystko jest ok. Mogą przestać boleć piersi (ja już panikowałam i wróżyłam najgorsze) i nadal dzidzia rośnie. Wiadomo jeszcze wszystko może się wydarzyć, ale jestem pełna optymizmu.
Dzięki wszystkim za wsparcie i dobre słowoAchia, agniecha2101, Lotopałanka, MagicCherryCupcake, TaPaT, Malutka_94, Daniela, bondzik007, Paula222, Madlen_:), Magdaa21, marrakech2708, inaa, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, Lilly_Ana, Angelika83, Dip88, SAINT90, futuremama, Aguś 90, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam, plamienie ustało, więc na razie mam brać duphaston i się oszczędzać, ale jakby się powtórzyło to do szpitala na oddział i od razu na L4, ciąża żywa, dzidziuś ma 7mm, serduszko bije. Wg usg 6tc4dn czyli 3 dni różnicy między usg a om.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 19:06
agniecha2101, Lotopałanka, TaPaT, Malutka_94, marrakech2708, inaa, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, Angelika83, Dip88, M.Ż., futuremama lubią tę wiadomość
-
PatkaPatka wrote:Wróciłam, plamienie ustało, więc na razie mam brać duphaston i się oszczędzać, ale jakby się powtórzyło to do szpitala na oddział i od razu na L4, ciąża żywa, dzidziuś ma 6,8mm, serduszko bije. Wg usg 6tc4dn czyli 3 dni różnicy między usg a om.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ech gratuluję pozytywnych wizyt do tej pory.... Ja właśnie podjęłam decyzję żeby do końca czerwca zdać prawo jazdy... Jeśli mój egzamin teoretyczny nie przepadł (zadawany 2 lata temu, ale mówili że ważny bezterminowo) to tylko podejść do praktyki muszę... Trzeba jakoś ten okres ciąży wykorzystać produktywnie... A potem zobaczę może jakiś kurs sobie zaliczę...
agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Jagoda gratulacje :*
Patka odpoczywaj dużo ale super, że serduszko widziałaś
Ja dzisiaj totalnie bez sił, jeszcze jak wracałam z pracy to jakaś masakra komunikacyjna była i dotarłam po prawie 2h do domu. Jak dolazłam to chciało mi się płakać, rozebrałam się i położyłam.
Teraz leżę i się relaksuję._Jagoda_ lubi tę wiadomość
-
Cześć
Ciężko nadrobić wątek po całym dniu
Dziewczyny, gratuluję szczęśliwych wizyt
Inaa - nie załamuj się, być może objawy powoli Ci ustępują. I pamiętaj że stres szkodzi maleństwu, więc nie denerwuj się na zapas
s1985 - trzymam kciuki i czekam na wieści z kolejnej wizyty.
Madlen - może jeszcze jest za wcześnie żeby coś zobaczyć, oby wszystko było w porządku
Mi trochę brzuch urósł, nie widać tego, ale czuję że mam przyciasne spodnie
Zaczęły mnie dopadać mdłości, po południu. Akurat jak wracam z pracy, na szczęście nie wymiotuję.Madlen_:) lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Paula222 wrote:Hej Ale kiepska noc za mną. Najpierw nie mogłam zasnąć przez mdłości, później miałam lekki sen i się kilka razy budziłam Chyba muszę powoli ograniczać drzemki w dzień,może w nocy będę lepiej spała...
Madlen u mnie gin dopiero ok 12-13 tyg zaczyna robić przez brzuszek
marrakech2708, _Jagoda_, mindusia87, giovanedonore kciuki za wizyty
Dziewczyny jak którąś pominęłam z danymi na 1 stronę to piszcie
Info o mojej wizycie zaginęło w gąszczu postów 11 maja, godz. 13:30_Jagoda_, Paula222 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
marrakech2708 wrote:Rany ale cudne wiesci !!!
Ja jeszcze czekam na swoją kolej, mam nadzieje ze dołączę do tych dobrych wiadomości !
Będzie dobrze! Ty miałaś taką piękna betę, że na pewno wszystko jest tip-top! Kciuki zaciśniete!marrakech2708 lubi tę wiadomość
-
Jagoda super wieści
Patka wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj. Ja drugi dzień prowadzę życie leniwej królowej i plamienie ustało. miejmy nadzieję że się nie powtórzy!
Marrakech trzymam kciuki!
Violet mnie też mdli na widok słodyczy oraz sałatek, mleka, masła. muszę jeść konkret czyli mięso haha -
Karmelkovaa wrote:Gratulacje 7mm wow u mnie bobas w 6t 0 d miał 3,5 mm ;p ciekawe jak rosnie teraz
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
A ja mam jakies zmartwienia. Jeszcze 5 dni jzanim dowiedzialam sie o ciazy biust bolal tak jak nigdy w zyciu, wrecz plakalam z bolu. Rano tez rwal a teraz jak reka odjal, piersi tez sie zmienilu, nie sa tak nabrzmiale i moj caly optymizm ulecial nie wiem gdzie do tego pol dnia pobolewa mnie podbrzuszeCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!