Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
marrakech2708 wrote:Kochana kciuki zaciśnięte! Daj znać
Inaa, rano miałam brak apetytu ale w ciagu dnia nadrabiam i krem z cukini zagryzalam sernikiem. Czyli sernik, potem zupa apo zupie znowu sernik. Czuje sie jak mały wieprz i leze do góry brzuchem, a ok 20 wizyta! Będe sie czołgać chyba
u mnie w końcu wyraźny objaw - mdli mnie na samą myśl czy widok słodyczy, które normalnie kocham. Więc moja mina czytając o Twoim podwójnym serniku bezcenna
powodzenia na wizycie -
Daniela, możliwe ze zmęczenie tez daje sie we znaki w taki sposób, ja tez jak zrobie więcej rzeczy/dluzej jestem na nogach, to potem to odczuwam, choć jeszcze nie tak drastycznie
VioletFlower, czuje sie jakbym połknęła beczkę albo małego hipopotama! Liczę, ze krem z cukini szybciutko sie przetrawi i uczucie sytości minie. Aktualnie morświn pozdrawia z kanapyHaha domyślam sie, ze smaka to Ci nie narobiłam - Im sorry!
Dziekuje, zaczynam sie juz troche stresowacWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:31
Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie.
Ciąża wewnątrzmaciczna, wszystko dobrze, dziś dokładnie 6 tydzeń - wg usg 6 tydz i 2 dni - czyli fasol nadrobił dwa dni. I co najważniejsze lekarz widział na usg serducho.
Jeszcze nie słuchałam ale jestem taka szczęśliwa!!!!
Kolejna wizyta za 3 tyg. 15.05, będzie zakładał kartę ciąży, mierzył, ważył pobierał cytologię. Mam już przyjść z kompletem badań HIV, toksoplazmoza, mocz, krew i gr krwi, której nie musze robić, bo byłam honorowym dawcą i znam swoją grupę. Zapisał mi też profilaktycznie luteinę 3x1 tab (chyba dopochowo).
Także napiszę ku pokrzepieniu, dziewczyny- można nie mieć objawów i wszystko jest ok. Mogą przestać boleć piersi (ja już panikowałam i wróżyłam najgorsze) i nadal dzidzia rośnie. Wiadomo jeszcze wszystko może się wydarzyć, ale jestem pełna optymizmu.
Dzięki wszystkim za wsparcie i dobre słowoAchia, agniecha2101, Lotopałanka, MagicCherryCupcake, TaPaT, Malutka_94, Daniela, bondzik007, Paula222, Madlen_:), Magdaa21, marrakech2708, inaa, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, Lilly_Ana, Angelika83, Dip88, SAINT90, futuremama, Aguś 90, joasia8966 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam, plamienie ustało, więc na razie mam brać duphaston i się oszczędzać, ale jakby się powtórzyło to do szpitala na oddział i od razu na L4, ciąża żywa, dzidziuś ma 7mm, serduszko bije. Wg usg 6tc4dn czyli 3 dni różnicy między usg a om.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 19:06
agniecha2101, Lotopałanka, TaPaT, Malutka_94, marrakech2708, inaa, Malinowa_Czekolada, Violet Flower, Angelika83, Dip88, M.Ż., futuremama lubią tę wiadomość
-
PatkaPatka wrote:Wróciłam, plamienie ustało, więc na razie mam brać duphaston i się oszczędzać, ale jakby się powtórzyło to do szpitala na oddział i od razu na L4, ciąża żywa, dzidziuś ma 6,8mm, serduszko bije. Wg usg 6tc4dn czyli 3 dni różnicy między usg a om.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ech gratuluję pozytywnych wizyt do tej pory.... Ja właśnie podjęłam decyzję żeby do końca czerwca zdać prawo jazdy... Jeśli mój egzamin teoretyczny nie przepadł (zadawany 2 lata temu, ale mówili że ważny bezterminowo) to tylko podejść do praktyki muszę... Trzeba jakoś ten okres ciąży wykorzystać produktywnie... A potem zobaczę może jakiś kurs sobie zaliczę...
agniecha2101, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Jagoda gratulacje :*
Patka odpoczywaj dużoale super, że serduszko widziałaś
Ja dzisiaj totalnie bez sił, jeszcze jak wracałam z pracy to jakaś masakra komunikacyjna była i dotarłam po prawie 2h do domu. Jak dolazłam to chciało mi się płakać, rozebrałam się i położyłam.
Teraz leżę i się relaksuję._Jagoda_ lubi tę wiadomość
-
Cześć
Ciężko nadrobić wątek po całym dniu
Dziewczyny, gratuluję szczęśliwych wizyt
Inaa - nie załamuj się, być może objawy powoli Ci ustępują. I pamiętaj że stres szkodzi maleństwu, więc nie denerwuj się na zapas
s1985 - trzymam kciuki i czekam na wieści z kolejnej wizyty.
Madlen - może jeszcze jest za wcześnie żeby coś zobaczyć, oby wszystko było w porządku
Mi trochę brzuch urósł, nie widać tego, ale czuję że mam przyciasne spodnie
Zaczęły mnie dopadać mdłości, po południu. Akurat jak wracam z pracy, na szczęście nie wymiotuję.Madlen_:) lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Paula222 wrote:Hej
Ale kiepska noc za mną. Najpierw nie mogłam zasnąć przez mdłości, później miałam lekki sen i się kilka razy budziłam
Chyba muszę powoli ograniczać drzemki w dzień,może w nocy będę lepiej spała...
Madlen u mnie gin dopiero ok 12-13 tyg zaczyna robić przez brzuszek
marrakech2708, _Jagoda_, mindusia87, giovanedonore kciuki za wizyty
Dziewczyny jak którąś pominęłam z danymi na 1 stronę to piszcie
Info o mojej wizycie zaginęło w gąszczu postów11 maja, godz. 13:30
_Jagoda_, Paula222 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
marrakech2708 wrote:Rany ale cudne wiesci
!!!
Ja jeszcze czekam na swoją kolej, mam nadzieje ze dołączę do tych dobrych wiadomości!
Będzie dobrze! Ty miałaś taką piękna betę, że na pewno wszystko jest tip-top!Kciuki zaciśniete!
marrakech2708 lubi tę wiadomość
-
Jagoda super wieści
Patka wszystko będzie dobrze! Odpoczywaj. Ja drugi dzień prowadzę życie leniwej królowej i plamienie ustało.miejmy nadzieję że się nie powtórzy!
Marrakech trzymam kciuki!
Violet mnie też mdli na widok słodyczy oraz sałatek, mleka, masła.muszę jeść konkret czyli mięso haha
-
Karmelkovaa wrote:Gratulacje
7mm wow
u mnie bobas w 6t 0 d miał 3,5 mm ;p ciekawe jak rosnie teraz
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
-
A ja mam jakies zmartwienia. Jeszcze 5 dni jzanim dowiedzialam sie o ciazy biust bolal tak jak nigdy w zyciu, wrecz plakalam z bolu. Rano tez rwal a teraz jak reka odjal, piersi tez sie zmienilu, nie sa tak nabrzmiale i moj caly optymizm ulecial nie wiem gdzie
do tego pol dnia pobolewa mnie podbrzusze
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!