Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bondzik007 wrote:Też jestem po wizycie. Maluch ma 3mm, równe 6t+0 wg USG i om i bijące serduszko )
Po badaniu dopochwowym zobaczyłam już w domu na papierze krew. Miałyście tak kiedyś?bondzik007 lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
bondzik007 wrote:Też jestem po wizycie. Maluch ma 3mm, równe 6t+0 wg USG i om i bijące serduszko )
Po badaniu dopochwowym zobaczyłam już w domu na papierze krew. Miałyście tak kiedyś?
Ja miałam po ostatniej wizycie, ale po pobieraniu wymazów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:22
bondzik007 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Azzurra wrote:Ja już po wizycie.
Widać pęcherzyk ciążowy w macicy, narazie nic więcej. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, wtedy już musi być zarodek z serduszkiem. Gin rzucił też okiem na bliznę po CC ( bez zastrzeżeń), zwrócił też uwagę na torbiel na jajniku, ale kazała się nią nie przejmować ( swoją drogą pierwszy raz w życiu mam jakąś torbiel:/). Brać kwas foliowy, żyć normalnie i być dobrej myśli.
A jeśli chodzi o fb- nie korzystam i raczej nie dołączę, bo zanim się nauczę jak się po nim poruszać, to urodzę
Tak sobie myślę, że moja ciąża jest tu' najmłodsza'. Zamknę rok;)Azzurra lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Hej dziewczyny! Strasznie dużo piszecie. Nie mam czasu tyle czytać, a szkoda.Ja pierwszą wizytę mam dopiero 14 mają. Poszłabym prywatnie wcześniej, ale w moim mieście przyjmuje tylko jedna pani ginekolog, która ma kiepską reputację, więc wolę poczekać na swojego lekarza, który prowadził wszystkie moje ciążę. Życzę wam dziewczyny pozytywych informacji na wizytach
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Tak zapewne będzie, tzn. kolejna wizyta 11 maja, dzięki Paula.
A i jeszcze coś mniej budującego-gin kazał odstawić dziecko, bo tak jest bardziej fizjologicznie wg niego. Ja już karmię raz dziennie ( od zobaczenia dwóch kresek ograniczyłam ile mogłam). Nie jestem w stanie "zabrać" córce wieczornego 'cyca'
Oczywiście decyzja należy do mnie, więc przez najbliższe dni mam o czym myśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:03
Daniela, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Po badaniu dopochwowym zobaczyłam już w domu na papierze krew. Miałyście tak kiedyś?bondzik007 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
https://zapodaj.net/63a239cc5d6bf.jpg.html
Kochane to mój "obywatel" jak to powiedziała lekarka, różnica 3 dni między OM a USG, więc jest okej. Mamy 1.5 cm
Jeśli chodzi o wizytę (NFZ) to są plusy i minusy. Pani lekarka, starsza kobieta, bardzo fajna i miła, zrobiła mi badanie na fotelu, cytologię, ale w zasadzie jednym minusem było to, że myślałam że zemdleje z bolu, nic się nie pierniczyla tylko tak niedelikatne w ogóle, no ale dowiedziałam się że mam tyłozgięcie macicy, a żaden lekarz wcześniej tego nie zauważył...jak to możliwe? Także jedynym minusem to to, że teraz nie mogę chodzić USG mi zrobiła, szczegółowy wywiad, założyła Karte ciąży, dała skierowania na wszystkie badania i kolejna wizyta 1 czerwca. Mówiła, że jakby coś się działo to wcześniej. Nie czekałam też długo, może 30 minut w sumie ogólnie to jestem zadowolona
Aha, mówiłam jej o wymazie i bak. Coli, ale trochę to zbagatelizowała, mówiła że to normalne że te bakterie są obecne w pochwie, i pochwa sama się ich pozbywa... No nie wiem co o tym myśleć...Violet Flower, Lotopałanka, Azzurra, Paula222, bondzik007, Karmelkovaa, giovanedonore, Marti83, agniecha2101, Malutka_94, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Daniela wrote:Co do mdłości, to ja umieram W żadnej ciąży nie wymiotowalam, w tej już owszem. Dzisiaj ledwo zakupy w sklepie zrobiłam. W weekend idę na spotkanie rodzinne i już się martwię, jak wysiedze.
Boję się jak ukryję mój stan w przyszłym tygodniu z tymi mdłościami. Rodzinka do nas przyjeżdża, a jeszcze nie chcemy im mówić o ciąży
Najlepiej i tak mój synek się dopytuje :" Mamuś czemu masz taką minę i ciągle Cię ten brzuszek boli?". I jak tu żyć -
Martula78 wrote:chyba razem zamkniemy?
Jak miło, że ktoś jest na moim etapie;) tu dziewczyny serduszka słuchają, oglądają swoje pociechy na USG a ja sobie jeszcze poczekam:/ Martula, a skąd jesteś? Może będziemy świętować Sylwestra na jednej porodówce;)
Właśnie wróciłam z zakupów. Niestety jakiś małolat nie zauważył czerwonego światła i uderzył nam w tył ma szczęście, że mi dziecka nie obudził...
-
Ja mam takie dziewczyny pytanie odnośnie przedszkola w sumie... Jakie grupy są według Was lepsze? Takie z grupami mieszanymi czy wg wieku??
Teraz myślę o przedszkolu dla młodego i w sumie takie najbliżej domu które widzę przez okno jest niby prywatne ale grupy są podobno mieszane... Czyli dzieci 3-5lat w jednej grupie... Myślicie że to dobre rozwiązanie??? Ja jakoś do tego nie jestem przekonana ale może macie jakieś doświadczenia albo opinie na ten temat