SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie z mthfr ale nie tylko :

Pomóżcie proszę jaka cholinę wybrać?

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    No wyobraź sobie, że rzuciłam palenie tydzien po tym jak sie dowiedziałam ze jestem w ciaży wiec.... mam podwójnie. Też myślałam, że urodze w kibelku i martwie sie czy to dziecku nie szkodzi? ;( to minie w ogóle?
    No to mogę Ci tylko powiedzieć, że serio współczuję. Ja gdybym nie rzuciła wcześniej, to teraz bym pewnie robiła kupkę z wielkim bólem raz na dwa tygodnie :-( Choć i teraz ciekawie nie jest :-/ Nie wiem czy to minie, ale mam nadzieję, że tak i że szybko to przejdzie. Chociaż słyszałam, że niektóre kobiety męczą się do końca ciąży, a nawet i dłużej :-/ Też się zastanawiam czy to maleństwu w żaden sposób nie szkodzi, szczególnie takie parcie na siłę... :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas celibat ;p

Karolcia ja mam w prenatalu cholinę :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczyny żebyście się nie nabawiły hemoroidów przez to... Moja siostra miała w ciąży i już 4 lata z nimi walczy... Pijcie dużo wody, jogurty, jakaś owsianka, jabłka, suszone śliwki, to na pewno pomoże :-)
    Kochana uwierz, że mi nic nie pomagają takie domowe sposoby, jedzenie śliwek itp :-/ Naprawdę pakuję w siebie dużo błonnika, mlecznych produktów i nic to nie daje :-( a hemoroidy niestety wiem co to jest :-( miałam nawet ropień okołoodbytniczy później przetokę okołoodbytniczą, miałam to wycięte, ale ma to tendencję do nawracania, więc tak naprawdę cały czas strach jest, że to wróci :-(
    Jedyne co pomaga się wypróżnić i jest bezpieczne w ciąży co mogę polecić to czopki eva'qu. Mało komfortowe, ale w ostateczności tylko to mi pozostaje.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr poleciła Lactulose, ale inaczej niż w ulotce. Łyżka rano i wieczorem. I działa. :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    agniecha - może u Ciebie w kraju czegos takiego nie ma? Albo dostaje się później? Też myślę że powinnaś mieć jakiś dokument świadczący o ciąży.

Dopytam na najbliższej wizycie o to, bo nie wyobrażam sobie nie mieć nic takiego przy sobie wybierając się w podróż 1600km. Wczoraj widziałam znajomą, która prowadzi tu już drugą ciążę, ale nie chciałam jej o to pytać, bo nie chciałam jeszcze zdradzać, że jestem w ciąży.

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/
    Ja mam przepisany przez ginkę suplement, który się tu nazywa Gynefam Plus i napewno oprócz witamin ma też jod i DHA. Odrazu ginka pytała czy jem dużo ryb i stwierdziła, że skoro nie, to trzeba DHA suplementować.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASylvia wrote:
    Witam was w ten piekny slonecznu sobotni dzien.

Dziewczyny bardzo prosze o pomoc
    Powiedzcie farbujecie wlosy??!!

Jestem blondynka farbowana swoje mam ciemne i juz mam duże odrosty. W poprzedniej farbowalam a dokladnie rozjasnialam.
    Ja się narazie wstrzymuję i napewno do końca pierwszego trymestru nie będę farbować ani rozjaśniać, a potem nie wiem, zastanowię się ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle tutaj ię dzieje że wystarczy 1 dzień nieobecności i nadrabiania 10 stron :D ale przeczytałam wszystko z uwagą ....
    Jeżeli chodzi o serduszka to ja też narazie się powstrzymuje ale mąż nie jest zadowolony z tego faktu ...

Co do innych „objawów” niestety albo sterty się nie wypowiem bo ja praktycznie żadnych nie mam .... Aż mi dziwnie bo nie czuje sie jakbym byla w ciąży , no oprócz bólu sutków i delikatnie podbrzusza.

Życzę wszysztkim pięknej niedzieli , a ja uciekam na randkę z mężem bo zaprosił :D

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Poza tym kobiety jak u Was z serduszkami? U nas jak na razie nic, ale ja już mam sny erotyczne z tego celibatu, nie mówiąc o mężu pewnie :-P ale boje się, że znowu będzie mnie bolał brzuch czy coś się stanie :-(
    My serduszkujemy normalnie ;-) tzn trochę rzadziej, bo jakoś mi libido znowu spadło...:-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK w drugim trymestrze leciałabym już bez obaw :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    My serduszkujemy normalnie ;-) tzn trochę rzadziej, bo jakoś mi libido znowu spadło...:-(

Oh mi tez jakoś libido spadło i nawet raz na tydzień nie serduszkujemy , nie powiem bo mój partner ciężko to znosi zrobił się tak humorzasty a to przecież ja jestem w ciąży :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzis mam jakies bum chormonów. Siedzialam i wylam nawet nie wiem dlaczego. Chlop w morzu wraca w nocy wiec nawet nie ma do kogo sie przytulic. Dobrze ze synek grzeczny to jakos daje rade.
    I cos mnie podbrzusze bolalo chwile wiec odrazu jakies schizy :/

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek mnie tez pobolewa podbrzusze myśle ze dzidzia rośnie poprostu macica się rozciąga - nie ma co się stresować na zapas , życzę dużo dużo odpoczynku :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK tez mysle ze sie rozciaga i pociesza mnie to ze u Ciebie podobnie ale dzisiejsze hormony jakos mi utrudniaja pozytywne myslenie. zaraz ruszamy z synkiem na spacerek zobaczyc co slychac na miescie i do piekarni :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Piękne !
    U nas na razie brak serduszek, boimy się obydwoje :D zresztą tak w trójkę to dziwnie hahahha

Co do włosów to jak zaczęliśmy planować ciążę to pomalowałam sobie odrost tak żeby potem się zrobiło ombre czy sombre że jakoś tak heh 2/3 mam farbowany blond a od góry naturalne .

Wczoraj zrobiłam badania, mocz, morfologia itd i mam wszystko zieloniutkie :) wyniki super więc i humor lepszy :) na początku czerwca Usg 11-14 tyg i Pappa.
    W ogóle jak powiedziałam lekarzowi jak mnie potraktowała babka na Usg to się tak ma nią wkurzył że pozapisywal mnie do najlepszych lekarzy z tej dziedziny jakich zna i mam do nich chodzić :)

vcvau8q.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Witajcie i dobrej niedzieli życzę . Gratulacje udanych wizyt i pięknych usg . Próbowałam nadrobić tyle stron. Pięknie się rozpisałyscie .
    U mnie cały czas zmęczenie i problemy ze snem w nocy bezsenność za to w dzień mogłabym spać jak miś podczas zimowego snu . Ciężko w pracy i coraz trudniej dom ogarnąć , a pełen energii 4larek nie pomaga :) dom codziennie wyglada jakby przeszedł tu huragan . Czekamy na nas re-scan .

Paula222 dopisz proszę mnie do wizyt :13.05 godz 11 i 25.05 godz 15:30

Dziewczyny co do farbowania włosów jestem na tak ! Jeśli tylko przyszła mama czuje się na siłach wysiedzieć na fotelu u fryzjera to dlaczego nie :)

Dziewczyny latalyscie w ciąży samolotem ? Można , lecimy na wesele pod koniec maja i tak się zastanawiam czy w 12tyg to już zagrożenie minęło ?

Buziaki
    Ja leciałam w ta srode co była :)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Witajcie i dobrej niedzieli życzę . Gratulacje udanych wizyt i pięknych usg . Próbowałam nadrobić tyle stron. Pięknie się rozpisałyscie .
    U mnie cały czas zmęczenie i problemy ze snem w nocy bezsenność za to w dzień mogłabym spać jak miś podczas zimowego snu . Ciężko w pracy i coraz trudniej dom ogarnąć , a pełen energii 4larek nie pomaga :) dom codziennie wyglada jakby przeszedł tu huragan . Czekamy na nas re-scan .

Paula222 dopisz proszę mnie do wizyt :13.05 godz 11 i 25.05 godz 15:30

Dziewczyny co do farbowania włosów jestem na tak ! Jeśli tylko przyszła mama czuje się na siłach wysiedzieć na fotelu u fryzjera to dlaczego nie :)

Dziewczyny latalyscie w ciąży samolotem ? Można , lecimy na wesele pod koniec maja i tak się zastanawiam czy w 12tyg to już zagrożenie minęło ?

Buziaki

Mam to Szczescie ze moja mama jest fryzjerka i robic będę w domu. Chcialabym do czekać do konca 12 tygodnia Ale w sobote idziemy na wesele a później jeszcze komunia. Chciałabym dobrze wygladac i się czuć bo teraz wariuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o serduszkowaniu. Mi też spadło libido i mam obawy. Chociaz w pierwszej ciąży raczej nie było tylu przeszkod.

Kurcze wy już po częściowo po badaniach a ja zebrac się do nich nie moge. Wizyte u gina mam 7.05 i musze się zebrac.

Wczoraj powiekszyla mi się "rodzina" odbieralam porod mojej kotki. Od 3 nie spałam

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyta 9 i juz sie doczekac nie moge. Badania zrobie chyba po lekarzu co by za duzo tez nie robic i nie martwic sie w razie w

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ