Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
inaa wrote:No wyobraź sobie, że rzuciłam palenie tydzien po tym jak sie dowiedziałam ze jestem w ciaży wiec.... mam podwójnie. Też myślałam, że urodze w kibelku i martwie sie czy to dziecku nie szkodzi? ;( to minie w ogóle?
Choć i teraz ciekawie nie jest
Nie wiem czy to minie, ale mam nadzieję, że tak i że szybko to przejdzie. Chociaż słyszałam, że niektóre kobiety męczą się do końca ciąży, a nawet i dłużej
Też się zastanawiam czy to maleństwu w żaden sposób nie szkodzi, szczególnie takie parcie na siłę...
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karolcia27 wrote:Dziewczyny żebyście się nie nabawiły hemoroidów przez to... Moja siostra miała w ciąży i już 4 lata z nimi walczy... Pijcie dużo wody, jogurty, jakaś owsianka, jabłka, suszone śliwki, to na pewno pomoże
Naprawdę pakuję w siebie dużo błonnika, mlecznych produktów i nic to nie daje
a hemoroidy niestety wiem co to jest
miałam nawet ropień okołoodbytniczy później przetokę okołoodbytniczą, miałam to wycięte, ale ma to tendencję do nawracania, więc tak naprawdę cały czas strach jest, że to wróci
Jedyne co pomaga się wypróżnić i jest bezpieczne w ciąży co mogę polecić to czopki eva'qu. Mało komfortowe, ale w ostateczności tylko to mi pozostaje.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilly_Ana wrote:agniecha - może u Ciebie w kraju czegos takiego nie ma? Albo dostaje się później? Też myślę że powinnaś mieć jakiś dokument świadczący o ciąży.
Dopytam na najbliższej wizycie o to, bo nie wyobrażam sobie nie mieć nic takiego przy sobie wybierając się w podróż 1600km. Wczoraj widziałam znajomą, która prowadzi tu już drugą ciążę, ale nie chciałam jej o to pytać, bo nie chciałam jeszcze zdradzać, że jestem w ciąży.
Lilly_Ana lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkovaa wrote:Bierzecie dziewczyny może DHA ? myślę czy by nie zacząć brac prenatal DHA dodatkowo , niby od 13tyg ale słysze ze sie wczesniej bierze jak coś ;/👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ASylvia wrote:Witam was w ten piekny slonecznu sobotni dzien.
Dziewczyny bardzo prosze o pomoc
Powiedzcie farbujecie wlosy??!!
Jestem blondynka farbowana swoje mam ciemne i juz mam duże odrosty. W poprzedniej farbowalam a dokladnie rozjasnialam.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziewczyny, tyle tutaj ię dzieje że wystarczy 1 dzień nieobecności i nadrabiania 10 stron
ale przeczytałam wszystko z uwagą ....
Jeżeli chodzi o serduszka to ja też narazie się powstrzymuje ale mąż nie jest zadowolony z tego faktu ...
Co do innych „objawów” niestety albo sterty się nie wypowiem bo ja praktycznie żadnych nie mam .... Aż mi dziwnie bo nie czuje sie jakbym byla w ciąży , no oprócz bólu sutków i delikatnie podbrzusza.
Życzę wszysztkim pięknej niedzieli , a ja uciekam na randkę z mężem bo zaprosił -
Karolcia27 wrote:Poza tym kobiety jak u Was z serduszkami? U nas jak na razie nic, ale ja już mam sny erotyczne z tego celibatu, nie mówiąc o mężu pewnie
ale boje się, że znowu będzie mnie bolał brzuch czy coś się stanie
tzn trochę rzadziej, bo jakoś mi libido znowu spadło...
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:My serduszkujemy normalnie
tzn trochę rzadziej, bo jakoś mi libido znowu spadło...
Oh mi tez jakoś libido spadło i nawet raz na tydzień nie serduszkujemy , nie powiem bo mój partner ciężko to znosi zrobił się tak humorzasty a to przecież ja jestem w ciąży
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja to dzis mam jakies bum chormonów. Siedzialam i wylam nawet nie wiem dlaczego. Chlop w morzu wraca w nocy wiec nawet nie ma do kogo sie przytulic. Dobrze ze synek grzeczny to jakos daje rade.
I cos mnie podbrzusze bolalo chwile wiec odrazu jakies schizy -
Hej Piękne !
U nas na razie brak serduszek, boimy się obydwojezresztą tak w trójkę to dziwnie hahahha
Co do włosów to jak zaczęliśmy planować ciążę to pomalowałam sobie odrost tak żeby potem się zrobiło ombre czy sombre że jakoś tak heh 2/3 mam farbowany blond a od góry naturalne .
Wczoraj zrobiłam badania, mocz, morfologia itd i mam wszystko zieloniutkiewyniki super więc i humor lepszy
na początku czerwca Usg 11-14 tyg i Pappa.
W ogóle jak powiedziałam lekarzowi jak mnie potraktowała babka na Usg to się tak ma nią wkurzył że pozapisywal mnie do najlepszych lekarzy z tej dziedziny jakich zna i mam do nich chodzićagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
ZUZAUK wrote:Witajcie i dobrej niedzieli życzę . Gratulacje udanych wizyt i pięknych usg . Próbowałam nadrobić tyle stron. Pięknie się rozpisałyscie .
U mnie cały czas zmęczenie i problemy ze snem w nocy bezsenność za to w dzień mogłabym spać jak miś podczas zimowego snu . Ciężko w pracy i coraz trudniej dom ogarnąć , a pełen energii 4larek nie pomagadom codziennie wyglada jakby przeszedł tu huragan . Czekamy na nas re-scan .
Paula222 dopisz proszę mnie do wizyt :13.05 godz 11 i 25.05 godz 15:30
Dziewczyny co do farbowania włosów jestem na tak ! Jeśli tylko przyszła mama czuje się na siłach wysiedzieć na fotelu u fryzjera to dlaczego nie
Dziewczyny latalyscie w ciąży samolotem ? Można , lecimy na wesele pod koniec maja i tak się zastanawiam czy w 12tyg to już zagrożenie minęło ?
Buziaki
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualnyZUZAUK wrote:Witajcie i dobrej niedzieli życzę . Gratulacje udanych wizyt i pięknych usg . Próbowałam nadrobić tyle stron. Pięknie się rozpisałyscie .
U mnie cały czas zmęczenie i problemy ze snem w nocy bezsenność za to w dzień mogłabym spać jak miś podczas zimowego snu . Ciężko w pracy i coraz trudniej dom ogarnąć , a pełen energii 4larek nie pomagadom codziennie wyglada jakby przeszedł tu huragan . Czekamy na nas re-scan .
Paula222 dopisz proszę mnie do wizyt :13.05 godz 11 i 25.05 godz 15:30
Dziewczyny co do farbowania włosów jestem na tak ! Jeśli tylko przyszła mama czuje się na siłach wysiedzieć na fotelu u fryzjera to dlaczego nie
Dziewczyny latalyscie w ciąży samolotem ? Można , lecimy na wesele pod koniec maja i tak się zastanawiam czy w 12tyg to już zagrożenie minęło ?
Buziaki
Mam to Szczescie ze moja mama jest fryzjerka i robic będę w domu. Chcialabym do czekać do konca 12 tygodnia Ale w sobote idziemy na wesele a później jeszcze komunia. Chciałabym dobrze wygladac i się czuć bo teraz wariuje -
nick nieaktualnyPiszecie o serduszkowaniu. Mi też spadło libido i mam obawy. Chociaz w pierwszej ciąży raczej nie było tylu przeszkod.
Kurcze wy już po częściowo po badaniach a ja zebrac się do nich nie moge. Wizyte u gina mam 7.05 i musze się zebrac.
Wczoraj powiekszyla mi się "rodzina" odbieralam porod mojej kotki. Od 3 nie spałam