X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowa mialam taka sama sytuacje w pierwszej ciazy. Bylam na usg bylo ok ale bez seruszka a w 8 tygodniu ciaza zatrzymana na 6 i dzien pozniej poronilam. 2 lata pozniej zaszlam w ciaze z synkiem i ciaza idealna ksiazkowa no i teraz obecna ktora nie daje sie we znaki procz bolacych cyckow i mega tkliwych sutkow. A i ze 3 razy delikatnie mnie zemdlilo. Czekam do wizyty 9 i sie doczekac nie moge. Boje sie bardzo ale staram sie myslec pozytywnie. Przeciez musi byc dobrze i tak napewno jest.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oj :-( już nie będę nic nosić.

Lotopałanka powinna Cię wspierać A nie takie rzeczy mówić, bo życie piszę takie scenariusze, że jeszcze nie wiadomo co moze spotkać Twoja koleżankę, choć oczywiście nic złego jej nie życzę. Trzeba mieć w sobie trochę pokory. Masz prawo do szczęścia choćby nie wiadomo jaka droga do niego dojść:*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziewczyny gratuluję Wam wizyt i cudownych wieści...

Ja dziś mam zdecydowanie zły dzień... Ciągle spać mi się chce....

Jeszcze się ucieszyłam bo koleżanka do mnie zadzwoniła, która rozmową tylko doprowadziła mnie do łez... Ja naprawdę cieszę się że jestem w ciąży i rozwija się we mnie mały cud ale przez dwie straty które mam za sobą jednak ciągle się martwię i przejmuję wszystkim... Ona tego nie rozumie ma za sobą jedną szczęśliwą ciążę i to bezproblemową... I powiedziała mi dziś że po co starałam się o drugie skoro tylko się dołuję i nie potrafię cieszyć się ciążą, mogłam się nie starać to nie miałabym problemu... A może ona ma rację?? :(

jak to mówią "syty głodnego nie zrozumie"
    mnie podczas staran przyjaciółka doprowadziła do łez pisząc coś w stylu że tylko moja ciąza jest na tapcecie,tzn starania i nic mnie nie obchodzi.a nawet nie próbowała mnie zrozumieć, tego że byłam bliska depresji. szczerze to gadam z nią już normalnie ale jakoś tak mam wew dystans...

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazda z nas ma takie chwile smutku strachu ale piszmy zawsze bedzie troszke lzej na serduszku. W koncu po to tu jestesmy.
    Co do pica ja tez malo pije ale zauwazylam ostatnio ze zwiekszylo mi sie pragnienie.
    Gratuluje kolejnych dobrych wiesci z wizyt bardzo to podnosi na duchu ❤
    Madlen ja mam cicha nadzieje przenosic do stycznia moze sie uda :)
    synka rodzilam dzien przed terminem ale wywolywany mialam porod

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja89 witamy :) Skąd jesteś ? Kiedy masz wizytę ?

Lotopałanka no gdzie.... Każde dziecko to szczęście, Ty przeżywasz bo chcesz żeby to szczęście miało dobry finał ... A przyjaciółka widocznie Cię nie rozumie, albo nie wiem... Mam nadzieję, że nastrój Ci się poprawi :*

U mnie w koło burze szaleją, jak ja ich nie na widzę jakoś stres mam zawsze ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Warszawy, byłam już na usg i mamy piękne, bijące serduszko.

Dziewczyny, temat ciaży jest w ogóle bardzo delikatny i dziwię się, że niektórzy w ogóle nie mają taktu.
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam większych problemów, a pomimo tego strasznie boję się o naszą drugą dzidzię i o to jak to będzie z moim samopoczuciem i zajmowaniem się Córcią w czasie ciąży.

• Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Madlen ja wprawdzie jestem przed wizytą mam prawie identyczny związek jak Ty i on mi liczy że termin porodu to 28 grudnia. Dlaczego wiec Twój jest styczniowy? Hmm nie kumam tego. W każdejmojej ciąży termin z netu pokrywał się praktycznie z tym obliczonym przez lekarza. To jeden schemat.

Masz rację, chyba coś poknociłam, albo wprowadziłam złe dane, teraz mi pokazuje na 26.12 , Paula222 przepraszam za zamieszanie ale w wolnej chwili możesz zmienić jednak na 26.12 :) <3

Obawiam się tylko tego, że mam na opisie USG napisane że ciąża o tydzień młodsza, mam nadzieję że maluszek nadrobi...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja89 witam i gratuluję :) spokojnej ciąży :)
    Madlen gratuluję!!! :) super, że jest już Maluszek, za parę dni będzie serducho :)
    Dziś dzień dobrych wiadomości :) oby tylko takie tutaj były.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Obawiam się tylko tego, że mam na opisie USG napisane że ciąża o tydzień młodsza, mam nadzieję że maluszek nadrobi...

U mnie też prawie tydzień młodsza, ale miałam późno owulację, może u Ciebie podobnie?

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny...

Madlen_ mój też jest tydzień młodszy... Zobaczymy co bedzie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Ina, ale duzy Maluch juz :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja89 wrote:
    U mnie też prawie tydzień młodsza, ale miałam późno owulację, może u Ciebie podobnie?

Dokładnie, owulacja w 20 dc (cykle 35 dniowe) ale czytałam ze czasem maluchy nadrabiają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 22:19

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, owulacja w 20 dc (cykle 35 dniowe) ale czytałam ze czasem maluchy nadrabiają :)
    u mnie jakoś 21-22 dc, w pierwszej ciąży też tak miałam, że maluch był mniejszy

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja89 wrote:
    u mnie jakoś 21-22 dc, w pierwszej ciąży też tak miałam, że maluch był mniejszy

Maluch mniejszy ale wszystko było ok tak ? :) pocieszyłaś mnie szczerze mówiąc :)

Tak bym juz chciala zobaczyć serduszko jak inne dziewczyny :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch mniejszy ale wszystko było ok tak ? :) pocieszyłaś mnie szczerze mówiąc :)

Tak bym juz chciala zobaczyć serduszko jak inne dziewczyny :)
    Tak, było wszystko w porządku. Po prostu tak bywa jak jest późno owulacja. U nas na szczęście serduszko było już widoczne na usg, ale i tak pewnie będę się stresować aż do grudnia :P

• Daniela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, jak reszta wizyt? PauliMikro, co u Ciebie? Marrakech, jak Twoje maluchy, miałaś chyba wizytowac wieczorem...

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • SAINT90 Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwię, bo nigdy nie miałam krwawienia, ale kolor śluzu mnie martwi
    .. jest jakis ciemnożółty... Nie wiem czy to normalne...

w57vdqk3dkvh8mi1.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dni dziewczyny

Irminka1231 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Karmelkowa mialam taka sama sytuacje w pierwszej ciazy. Bylam na usg bylo ok ale bez seruszka a w 8 tygodniu ciaza zatrzymana na 6 i dzien pozniej poronilam. 2 lata pozniej zaszlam w ciaze z synkiem i ciaza idealna ksiazkowa no i teraz obecna ktora nie daje sie we znaki procz bolacych cyckow i mega tkliwych sutkow. A i ze 3 razy delikatnie mnie zemdlilo. Czekam do wizyty 9 i sie doczekac nie moge. Boje sie bardzo ale staram sie myslec pozytywnie. Przeciez musi byc dobrze i tak napewno jest.

Bardzo mi przykro :< najgorsze dla mnie własnie było to , że wierzyłam , że to przypadek , zły podział komórki , jednak póxniej kolejne 3 straty i osłabiło mnie to bardzo ...

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAINT90 wrote:
    A ja się martwię, bo nigdy nie miałam krwawienia, ale kolor śluzu mnie martwi
    .. jest jakis ciemnożółty... Nie wiem czy to normalne...

Może to jakas infekcja pochwy i upławy, lepiej żeby skontrolowac u lekarza

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ